VRIJHEID VAN MENINGSUITING…

Screenshot_50

Duitsland 1938.

(Door: “Driek”)

Maurits Rudolph Joël Dekker (1896–1962) was een Nederlandse roman– en toneelschrijver, van Joodse komaf en een fel anti–nazi. In 1938 liet hij een pamflet uitkomen met de titel Hitler. Een poging tot verklaring. Hij maakte zich ernstig zorgen over de politieke ontwikkeling in nazi–Duitsland en had gepoogd zich in de persoon Hitler te verdiepen. In zijn pamflet schrijft hij: Hitler is voor mij – ik heb het in mijn boekje duidelijk gezegd – een der belangrijkste vertegenwoordigers van een politieke richting – als men het deze naam geven mag – van een wereldbeschouwing die ik voor het voortbestaan der Europese cultuur en voor het behoud van de zoo bedreigden wereldvrede niet alleen in hoge mate gevaarlijk acht, maar wier strijdmethoden ook van dien aard zijn dat zij mij met afschuw vervullen.

Zijn boek leidde tot vervolging wegens belediging van een bevriend staatshoofd. Dekker had Adolf Hitler in zijn boek onder andere een clown genoemd en een leugenaar. Volgens de toenmalige officier van justitie ademt het hele boekje een geest van haat en minachting. “Aan dergelijke boekjes hebben wij geen behoefte”, aldus de officier. Het leverde Maurits Dekker een veroordeling op en een boete van honderd gulden.

Eind december 1941 werden zijn boeken verboden, maar Dekker bleef schrijven. Tijdens de eerste jaren van de oorlog leidde hij met enkele vrienden een fabriekje, ‘De Mercuur’, waar zeep en andere surrogaten werden vervaardigd. Met dat fabriekje hield hij zijn hoofd boven water. Maar tenslotte moest ook hij onderduiken voor den vijand, die het al lang op hem, Jood en revolutionair agitator, gemunt had. Vindingrijk als hij was, en geholpen door een kordate vrouw, slaagde hij erin de bezetter te slim af te zijn. Hij legde bovendien de hand op extra voedselkaarten die onder de meest behoeftige onderduikers werden verdeeld. Verder regelde hij vervalste persoonsbewijzen en zorgde voor een schuilplaats voor Joodse onderduikers.

Edoch, onlangs las ik tot mijn grote verontwaardiging in één onzer Socialistische Couranten dat het openbaar ministerie in Den Haag een 64-jarige inwoner van Sittard gaat vervolgen voor het beledigen van de Turkse president Erdoğan. De Limburger wordt er van verdacht twee jaar geleden beledigende e-mails naar de Turkse ambassade te hebben gestuurd. Hij schreef daarin onder meer: ‘Erdoğan moet zo nodig de hele wereld gijzelen met zijn verderfelijke ideeën. Meer dan zeventig jaar geleden beging eenzelfde dictator dezelfde fout. Ik betreur het Turkse volk met deze idioot, jullie verdienen niet beter’.

Verder zou hij een vergelijking hebben gemaakt tussen Erdoğan en Adolf Hitler en zou hij de president een zwijn hebben genoemd. Het OM stelt dat de verdachte zowel in tekst als beeld beledigingen aan het adres van Erdoğan uitte. De zaak komt voor de rechter in Den Haag. De man wordt verdacht van het beledigen van een bevriend staatshoofd.

Screenshot_49

Turkije (2018). Let op die duim (teken van de Moslimbroederschap).

Turkije 2018. Geen persvrijheid en vrije meningsuiting. Oorlog zoeken met bondgenoten en het doordrammen van islamitische regels. In Europa islamitische scholen openen. Moskeeën bouwen en alles wat niet islamitisch is, verwijderen. Iedereen die anders denkt, journalisten en militairen en ambtenaren gaan achter de tralies. Het in de gevangenis opsluiten van columniste Ebru Umar vanwege haar kritiek op president Erdoğan en haar satirisch schrijven over de manier waarop in Turkije de ramadan gevierd wordt. Lezer, ik laat het hierbij. Moge dit artikel duidelijk  genoeg zijn.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, establishment, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, meningsdictatuur, nationaalsocialisme, nazisme, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op VRIJHEID VAN MENINGSUITING…

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Bevriend?

  Geliked door 1 persoon

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  wie niet de parallellen ziet,
  die Driek in’t bovenstaande biedt…
  moge hem meer wijsheid snel bekomen,
  want het is haast gedaan met dromen
  nu nieuwe “vrienden” binnenstromen
  die nauwelijks vallen te betomen,
  met ’t oog op onze haard en huis
  en Ons Gezag geeft wéér niet thuis…!
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 3. Guus Velraeds zegt:

  Driek, mooi geschreven en je ziet dat het veranderen van de tijd slechts schijn is.

  Natuurlijk, we zijn qua techniek door grote ontwikkelingen gegaan.

  Vervoer, communicatie, gezondheidszorg, energie en voedsel voorziening staan in het westen op ongekend hoog niveau.

  Maar helaas.

  Als het om de macht gaat keren de cycli van weleer terug.

  Cycli betreffende mond snoeren, vogelvrij verklaren andersdenkenden, massa propaganda voor de juiste mening, anti propaganda tegen de niet juiste mening en politie aan de deur als het mond snoeren even niet gelukt is.

  Als kers op de taart precies als toen collaboratie van de overheid en media met de bezetter alsof die nooit is weggeweest.

  Geliked door 2 people

 4. Marc zegt:

  Als we nu met ons allen een mailtje sturen naar die Turkse ambassade?

  De tekst zou als volgt kunnen luiden:

  Erdogan is een nazi met een door en door rot karakter!

  De ‘staatsgreep’ die in 2016 in Turkije plaats vond is door hem geënsceneerd. Hiermee bewerkstelligde hij een kopie van de Rijksdagbrand van februari 1933, waarmee Hitler indertijd in Duitsland de staat van beleg afkondigde, alle burgerrechten opschortte, politieke partijen verbood, de pers onder censuur stelde, een einde maakte aan tal van maatschappelijke organisaties en de gevangenissen en concentratiekampen volliepen met tegenstanders van zijn regime. Op precies dezelfde wijze maakte Erdogan in 2016 een einde aan alle maatschappelijke vrijheid in Turkije.

  Evenzo zijn alle in Nederland (en andere Europese landen) woonachtige Turken die bij de presidentsverkiezingen een stem op hem hebben uitgebracht, nazi’s: ze zijn Nederland, Duitsland, Europa en het hele westen vijandig gezind. Er kan geen plaats zijn voor Turkse fascisten in ons land, of in de rest van Europa.

  Nazi’s raus!

  Erdogan is een nazi, een fascist met een door en door rot karakter!

  Geliked door 2 people

 5. Marc zegt:

  Ter documentatie van mijn vorige reactie bijgaande clip

  Like

 6. Marc zegt:

  Met andere woorden: wanneer gaat het OM de Turkse president vervolgen wegens het beledigen van het Nederlandse volk?

  Like

 7. john van antwerpen zegt:

  Qatar gaat Tukije geld geven. Daar is straks toch het wk voetbal ? De FIFA ondersteunt
  dus indirect een dictatuur. Of zie ik het verkeert ? Wat ik wel meen te menen is de ongelofelijke
  hoeveelheid aan landverraders en cultuurverraders. Van Rechters, advocaten, leraren
  (vaak Links) en de laatste PLUS supermarkt reclame. PEGIDA; veel sterkte gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 8. bozeoudeman zegt:

  Het artikel is meer dan duidelijk maar hoe raken we onze fascistische knechtende ‘bestuurders’ kwijt die dankzij met name de PvdA overal als spinnen in een web zitten. De totale maatschappij is door die kanker aangetast.
  Hoe raakt een volk een terroristisch zooitje tuig kwijt als dat volk niet verenigd is.
  Net als toen, het gebeurt niet. Net als toen vrees ik zal er eerst een ramp moeten plaatsvinden om dan, na enkele decennia opnieuw de roofridders hun kastelen of penthouses in te zien trekken.
  We moeten een ander soort bestuur zien te ontwikkelen om de corruptie tegen te gaan. Aan die door en door corrupte politieke partijen gaan we ten onder. Overal stellen ze elkaar aan in de belangrijke functies. Overal zit dat zich zelf verrijkend zooitje stront. Meestal ook nog totaal onkundig de boel te verpesten.
  Corruptie die momenteel gewoon onbeschaamd wordt geuit, denk aan het geval Pechtold die helemaal niet vindt dat hij corrupt is, iedereen krijgt toch wel eens iets. Een fles wijn of een penthouse, daar moet toch geen verschil tussen worden gemaakt.
  En vanwege dit soort ‘King John’ gedrag is het heel begrijpelijk dat internet moest worden ‘opgeschoond’.
  Een campagne waar jaren geleden twee dubieuze types mee begonnen zodat er geen waarheden meer over een ‘gewaardeerd’ kunstenaar en ‘goedmens’ als dierenbeul en diverse politieke oplichters zouden verschijnen.
  Zo gaan we richting van een maatschappij waarin gekken en boeven bepalen wat mag en wat niet mag. Correctie, daar zijn we al.
  Maar het gaat heel goed met de economie zegt meneer tweedehandsautoverkoper van het CBS net als er helemaal geen criminaliteit meer is, zeggen feestvierende hoofdcommissarissen die hun personeel instrueren geen aangiften aan te nemen en zich niet in Vogelaars wijken of erger te begeven, zodat er nergens iets aan de hand is.
  Zo kan de brave burger fijn doorslapen tot plots bendes barbaren met knuppels, machetes, messen en pistolen aan de poort verschijnen. Waarom heeft niemands hen gewaarschuwd?! Hoe kan het dat die lui wapens hebben, dat mag een burger toch niet. Slaap zacht brave burgers.

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ bozeoudeman 16 augustus 2018 om 09:26

   Ik walg van politiek.
   Wat ís politiek in vredesnaam?

   – Kun je het vasthouden?
   – Is het iets tastbaars?
   – Kun je het eten?
   – Heeft de burger er iets aan?

   NEE!
   Het is alleen maar onderling bekvechten, de burger voorliegen en Wilders bashen in de Tweede Kamer. En uiteraard flink de eigen zakken vullen.

   EEN LAND MOET BESTUURD WORDEN ALS EEN BEDRIJF!
   Zonder zalvend gekwezel en ander huichelachtig gelispel.

   Like

 9. Tistochwat zegt:

  Er verandert niets…
  De verraders zijn ‘met meer’ en klootzak Rutte weet dat.

  Geliked door 1 persoon

 10. AEO zegt:

  Qatar heeft de FIFA met grote sommen geld omgekocht om de WK naar Qatar te halen!

  Like

 11. Jeroen Bons zegt:

  Tot mijn verwondering is bovenstaand stuk geplaatst op 15 augustus 2018. Om de volgende reden raakt mij dat. Gisteren (15/8) was mijn zoon Bram jarig en Bram is de achterkleinzoon van Maurits Rudolph Joël Dekker, mijn grootvader. Ik ben de zoon van zijn oudste dochter (Noor).
  Maurits schreef in zijn ‘A.H. een poging tot verklaring’ onder meer dat Hitler wellicht op puur wetenschappelijk grond niet als ‘krankzinnig’ bevonden kon worden maar dat er niettemin aan deze figuur wel een aantal psychische defecten te onderkennen waren die, mocht hij een steeds grotere macht verwerven in zijn land, hem tot een gevaar voor de vrede in Europa en misschien een gevaar voor de vrede in de hele wereld zou kunnen vormen.
  Op het oordeel van de rechter dat Maurits met zijn pamflet zich schuldig had gemaakt aan belediging van Hitler was zijn vraag aan deze rechter of dit bevriende staatshoofd straffeloos Joodse landgenoten mocht beledigen.

  Met dank voor uw stuk en met vriendelijke groet,
  Jeroen Bons

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Meneer Bons,

   ”Wij zitten niet in zak en asch, gebruiken Purax voor den was.”
   (De laars op de nek)
   Uw grootvader was een briljant schrijver, die zelfs van de vreselijke ellende van de Duitse bezetting in veel opzichten nog een amusante schelmenroman wist te maken.
   Met een groot aantal rake observaties over menselijke zwakheden en tekorten.
   Want vooral daarin was hij ijzersterk.
   Dit grotendeels autobiografische boek, wat ik als zijn mooiste werk beschouw, doet mij denken aan het al eveneens briljante ”Polletje Piekhaar” van Willem van Iependaal, waar hij ongetwijfeld ook veel elementen uit heeft overgenomen.
   Echter wel met een serieuze en duistere ondertoon.

   Of Hitler daadwerkelijk zo psychisch gestoord was als uw grootvader veronderstelde waag ik niettemin te betwijfelen. Hetgeen hem volgens mij het gevaarlijkst maakte was het feit dat hij eerst en vooral een romanticus en een idealist was.
   En dat is een geestesgesteldheid waarmee het huidige linkse denken in veel opzichten ook is bezet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s