Psychische groepsdruk

Screenshot_79

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Verplicht vaccineren

Grote consternatie over het mogelijk verplicht stellen van vaccinaties ter voorkoming van ernstige/besmettelijke ziektes… De ‘ware gelovigen’ willen het niet, omdat dit 2000 jaar geleden niet in de Bijbel stond en zij ‘op ‘god’ vertrouwen’. (overigens, ik zal ‘god’ straks speciaal voor u in hoofdletters schrijven meneer). Want artsen en medicatie zijn NIET door god gezonden…? Zelfs doodsbedreigingen en verwensingen van deze ‘ware gelovigen’ aan het adres van de heren Pierik en Verweij zijn inmiddels gemeengoed geworden. Hoezo verdraagzaamheid en vrijheid van meningsuiting?

Maar waarom verplicht vaccineren als bepaalde mensen dat pértinent niet willen voor hun geliefden c.q. kinderen? Laat ze eenvoudig, zogenaamd uit vrij wil lijden. Net als Jezus. Dat geeft ze blijkbaar een prettig gevoel. Ik heb er echter wél een kanttekening bij! Net als motorrijders die speciaal voor hen ontwikkelde beschermende kleding weigeren te dragen, nemen deze ‘gelovigen’ eveneens een bewust risico en zijn zij derhalve schuldig aan het opzettelijk (en totaal onnodig) toebrengen van lichamelijk letsel en/of zelfs dood door schuld. Dat kan en mag NIET door de gemeenschap gedragen worden! Laat ze zelf maar opdraaien voor de torenhoge ziekenhuiskosten en stop de gelden uit overlijdensrisicoverzekeringen en ongevallenverzekering uit te keren bij blijvende schade of overlijden van deze mensen die de risico’s zelf opzoeken. Zo zijn zij vrij in wat zij geloven/voelen/willen beleven en kost het ú niet onnodig veel aan zorg- en verzekeringskosten.

De verzekeringskosten voor uw auto zijn overigens weer omhoog gegaan, weet u dat? En weet u wat daar zogenaamd de ‘reden’ van is? Het gaat natuurlijk om meer geld binnenharken, maar de verzekeraars voeren het feit aan dat ándere weggebruikers onderweg van alles aan het doen zijn behalve autorijden, scooter rijden of fietsen… Ofwel; in plaats van de *oorzaak (het rijdend appen, mailen en Facebooken) aan te pakken en hen hoofdelijk aansprakelijk te stellen en te bestraffen, draait ú derhalve op voor wat deze hersenloze sukkeltjes veroorzaken en wordt ú daar massaal voor bestraft. En dat terwijl groepsstraffen bij wet NIET is toegestaan!

Psychische problemen 

Zorgverzekeraar Menzis vergoedt vanaf nu ‘naar resultaat’ bij psychische problemen in plaats van de *oorzaak aan te pakken. De oorzaak van de toegenomen psychische druk komt namelijk van de overheid, die u heeft blootgesteld aan de uiterst frustrerende en ziekmakende ‘participatiesamenleving’ waaraan u gedwongen moet deelnemen, omdat de professionals in die (ouderenzorg) sector door Rutte I, II en III zijn wegbezuinigd/ontslagen. Daarnaast is de toenemende veramerikanisering van Nederland met idem instelling van bedrijven een grote oorzaak van stress. Van u wordt namelijk verwacht dat u steeds langer, flexibeler, goedkoper en ‘concurrerender’ gaat werken om uw baan te ‘mogen’ behouden. Neem daarnaast de overlading aan schriftelijke en digitale informatie die u tot u behoort te nemen of u eenvoudig door de strot wordt geduwd en een burn-out is geen loze kreet meer. Er zijn zelfs (huis)artsen die zeggen dat een burn-out helemaal niet bestaat. Dat hebben zij tijdens een symposium in Amerika geleerd… Ontkennen is tenslotte een bewezen strategie om uw klachten te kunnen bagatelliseren en u onder druk door te laten gaan om uiteindelijk minder of liefst niets uit te hoeven keren bij uitval. Dat heeft de afgelopen 10 jaar al vele zelfmoorden opgeleverd.

Universitaire studenten met burn-outs staan momenteel eveneens in de schijnwerper en zelfs lagere opleidingen lijken onderhevig te zijn aan stress. Die stress komt overigens niet van de matige leerstof of van de (vele onkundige!) leraren. Die stress komt van de (digitale/(a)social-media-groepsdruk en het (kunstmatig!) perfect moeten zijn om ergens ‘bij te mogen horen’. We hebben de laatste twee decennia sowieso te maken met mietjes en nepgeneraties waar totaal niks in zit. Ze kunnen, verwend en verziekt als ze zijn – hevig tierend, schreeuwend en scheldend tegen een beeldscherm – wél 2000 keer op een knopje van de spelcomputer drukken maar 20 keer opdrukken is hen te zwaar. Dat krijg je als je voor alles beschermd, met friet en frikadellen, siliconenimplantaten en computergames wordt opgevoed. Daar kwamen de twee ‘commando’s’ in opleiding ook achter die via de media aandacht wilden vragen voor hun “belachelijk zware, ‘denigrerende’ elementair commando-opleiding”. Achter de spelcomputer waren zij namelijk ‘echte’ helden… Dat men in de praktijk echter zowel lichamelijk als geestelijk óók opgeleid en hard gemaakt wordt voor eventuele krijgsgevangenschap begrijpen ze echter niet. Alsof de Taliban of ISIS rekening zouden houden met menselijke gevoelens als pijn of vernedering…

We leven de laatste 20 jaar sowieso in een kunstmatige, paradoxale nepwereld. Mensen die nooit commando zijn geweest, lopen met decoraties op en/of zeggen commando te zijn geweest… (uiterst respectloos overigens naar hen die de ECO wél hebben afgerond en zijn ingezet in vijandelijk gebied). Jonge Marokkaantjes en Turkjes met Gucci handtasjes die iets hebben tegen homoseksuelen… plastische chirurgie bij de jeugd, omdat ze niet aan het ‘ideaal/schoonheidsbeeld’ voldoen, massaal ombouwen naar een ander geslacht (en straks weer terug als het even niet bevalt). Het mag de gemeenschap/gezondheidszorg, en dus u en mij, allemaal wat kosten. Ook deze trieste egootjes stonden al bij de media, omdat hun geslachtsverandering zo lang op zich liet wachten… Alsof écht ernstige en dodelijke ziektes ondergeschikt zouden zijn aan hun populaire transgender operaties…

Komende oorlog?

Erdoğan lijkt op oorlog uit te zijn. Hij heeft klaarblijkelijk gezien dat hij voldoende ‘volgers’ in Europa heeft weten te stationeren die de Europese/westerse infrastructuur en samenleving kunnen ondermijnen en ontwrichten. DENK is er een duidelijk bijvoorbeeld van. In de verste verte niet vergelijkbaar met de Russische Spetsnaz die zich tijdens de Koude Oorlog onder ons bevonden/en zich nog bevinden (?), maar die dezelfde opdracht hadden, maar toch… Hij roept alle ellende zelf over Turkije af, maar geeft daar het Westen (uiteraard) de schuld van en hij gaat ze straffen… Ook voormalige grote generaals als Erdoğan kunnen een land meeslepen in de ondergang. Geleid door psychotische waanbeelden heeft hij voorgangers genoeg die hierin als voorbeeld dienen. Adolf Hitler en Napoleon zijn er onder andere paradigma van.

Voor het ontwrichten van onze infrastructuur zijn Rutte 1, 2 en 3 echter al uiterst effectief gebleken. Al het achterstallig onderhoud aan diezelfde infrastructuur door de ‘bezuinigingen’ zal ons namelijk de komende decennia vele malen meer kosten dan dat de VVD heeft kunnen ‘bezuinigen’. Dat dit niet zonder gevaar voor úw leven is, is inmiddels in Genua bewezen. Het laat ze echter volledig koud en ze spelen momenteel mooi weer met de vermeende  ‘groei’ die de economie na tien jaar (!) eindelijk doormaakt om vervolgens, in Rutte´s geval, via de achterdeur naar Brussel te glibberen.

Vrijheid van geloof?

Een Nijmeegse mevrouw, die gelooft in het vliegende spaghetti monster, mag niet met een vergiet op het hoofd op de pasfoto. De ‘gerechtelijke macht’ heeft namelijk onlangs bepaald dat dit geen religie is. Het vliegende spaghetti monster is geboren als persiflage op de Midden-Oosterse ‘religies’, die met een zelfde soort onzin zijn doorspekt. De gelijkenis in onzin is echter een ‘belediging’ voor de waterpijp-regionale ‘religies’ die hun eigen zwetsverhalen héél serieus nemen. Hoezo vrijheid van religie, onderlinge verdraagzaamheid of wederzijds respect? Dát bepaald de gerechtelijke macht (in Nederland!) dus wel voor u…

Overigens vermoed ik persoonlijk niet dat men écht gelooft in een vliegende spaghetti monster. Net zoals dat met het huidige Asatru het geval is, betreft het mijns inziens een punt dat men wil maken als tegenreactie t.a.v. de steeds opdringerigere Midden-Oosterse ‘religies’ die u willen opleggen hoe te leven en hoe vaak u op de knieën, en met de neus aan de grond, naar het oosten moet bidden.

God in hoofdletters?

Een van de altijd weer gefrustreerde commentaren – al dan niet vergezeld van psalmen en Bijbelteksten – op mijn ervaringen/onderzoeken naar menselijk en dierlijk gedrag – en dus ook die t.a.v. de ervaringen met ‘god’ en zijn fan-schare – ging over het feit dat ik ‘god’ nooit met een hoofdletter schrijf …maar Allah wel. De uitleg mag evident zijn; Allah is ook een ‘god’, maar heeft hij van zijn geestelijk schepper Mohammed tenminste een naam gekregen. En namen schrijft u, zoals u weet, nu eenmaal met een hoofdletter. Bij ‘god’ is dat anders, die heeft géén naam gekregen van zijn geestesvader en blijft derhalve een holle kreet. Waarom zou ik die dan, anders dan aan het begin van een nieuwe zin, met een hoofdletter schrijven? Blijkbaar ben ik de steen des aanstoots en krenk ik tere zieltjes met mijn uiteenzettingen? Ik moet mijn ‘onzin’ zelfs maar ergens anders gaan schrijven? Zoals u ziet ben ik dat niet van plan. Stop gewoon met uw psychische groepsdruk om ‘god’ en Allah overal te etaleren. Uw heilige groepsdruk roept slechts tegenreacties op waar u vervolgens zelf niet mee om kunt gaan, omdat u gelooft dat wat u gelooft iedereen gelooft of moet geloven. Rest nog: speciaal voor de betreffende meneer ‘god’ in hoofdletters: ‘god’ – ´Groteske Onzinnigheid Doctrine ‘

Loop eindelijk eens écht voorop met Nederland in de wereld en maak ons land geloofsneutraal! Dat scheelt veel menselijk en dierlijk leed (uit naam van ‘god’) en ‘religieuze’ discriminatie. Geloven doet u maar thuis.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

60 reacties op Psychische groepsdruk

 1. paulzwueste zegt:

  Overzicht van veel wat door de bovenonsgestelden tegenwoordig tegen ons wordt gebruikt om het geld met scheppen binnen te halen.
  Dit is geen dagelijkse ergernis meer maar crimineel landverraad tegenover het volk.
  Wachten op de volgende frauduleuze verkiezingen is de ware democratie in hoofdletters…!
  maar zal niks dan nòg meer ellende opleveren…
  En god komt daar al helemaal niet bij kijken.

  De gebruikersnaam ‘god’ hoeft inderdaad niet met hoofdletters geschreven te worden.
  Maar je zou het natuurlijk tòch kunnen doen uit eerbied en respect voor de enige en echte god.
  Het probleem voor alle gelovigen is dat de tegenpartij hetzelfde doet.
  Dus verbieden die hoofdletters, de enige juiste oplossing.

  Vind ik dan…

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   De enige en echte god. Dat denk jij. Maar hoe kom je op dat idee? Toch zeker niet van horen zeggen?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Harry zegt:

    Tja d’as wel grappig , ze denken verdomd allemaal dat ze de enige ware god gekozen hebben .
    AL die andere goden , dat zijn oplichters , na-apers , charlatans en plagiatisten .
    En die hebben het ALLEMAAL mis .
    Alleen die ene van mij , is de goeie .
    Daar hebben we dan ook alles aan te danken , onze beschaving , onze welvaart , dat we niet iedereen maar vermoorden en zo .
    Ik noem dat het Petra-complex .

    Like

   • BertG. zegt:

    Harry, van Kooten en de bie zongen er jaren geleden al over.
    Onze god is toch de beste.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nou ga je toch weer eens ’n keer goed in de fout Köhler.
    Niet zo haastig met je venijnige reacties.
    Neem eerst even de tijd om na te denken.
    Heb ik hier geschreven dat ik een enige en ware God huldig en vereer?
    Waar staat dat?
    Ik zal het je uitleggen.
    Lijkt me het beste.
    De enige ware god is die god die aanbeden wordt.
    Door wie of wat is niet belangrijk.
    Zij geloven er in, en dat is voor die groep dus de enige ware god waarvan ze de gebruikersnaam dan ook met een hoofdletter schrijven.
    De Rooms Katholieke kerk is nu al zo ver dat ze Allah met ’n hoofdletter schrijven en hun enige en ware god zonder hoofdletter.
    Dit is sarcastisch bedoeld.

    Ik zal het er maar bij schrijven anders moet ik dadelijk het dadelijk weer uitleggen.

    Like

 2. duinsnip zegt:

  Dit soort schrijven sluit uitstekend aan bij de mentaliteit waaraan we de islamisering te danken hebben. Er is geen waarheid dus is ISLAM ook een slechts een manier van denken in een democratie en bestaat natuurlijk uit allemaal zielige arme mensen. Gegroet met deze onnozelheid.

  Like

  • Inge zegt:

   Ben zelf niet religieus, maar ken wel de kracht van de gedachte en of dat bidden is of meditatie dat maakt niet uit, maar door je te focussen gebeuren er wel degelijk ‘wonderen’. Omdat we allemaal met elkaar zijn verbonden en gedachten ook energieën zijn trek je hetgeen aan wat je nodig hebt als een magneet. Dus dat religie ‘zielige, arme’ mensen kan helpen geloof ik zeer zeker. Daarnaast is het ook bewust leven: niet roken, niet drinken, geen drugs, goed zijn voor je medemens etc.

   Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    Uw goed zijn voor de medemens zou ik als ik u was maar eens tegen het licht houden. Uw goed zijn voor de medemens is voor u levensgevaarlijk en dat gaat u de kop kosten. Nietsontziende moslimmoordenaars kun je niet als medemens betitelen.

    Geliked door 1 persoon

  • Tom zegt:

   Inderdaad! Wij waren een christelijke staat maar premier Kok heeft er een ‘maakbare samenleving’ van gemaakt… Sindsdien gaat het hard bergafwaarts.

   Like

   • Harry zegt:

    Ook in landen waar ze geen “Kok” hadden , gaat het precies hetzelfde .
    Het algemeen socialisme is de oorzaak .
    Die gaan over lijken .
    Mensen zijn murw gemaakt en onze mentaliteit is verworden tot een slappe hap , als ik mijn natje en droogje maar heb en rustig binnen in mijn huisje kan zitten is het wel goed .
    Zolang wat buiten gebeurt maar niet binnen komt .
    Kijken we morgen wel weer wat de dag brengt .

    Geliked door 1 persoon

 3. Anneke, te Groningen zegt:

  Tsjonge jonge wat een relaas van Drs. E.N. Schilder, maar….er zitten vele harde punten van waarheid in.

  Geliked door 2 people

  • Tom zegt:

   Inderdaad… De harde waarheid is dat meneer Schilder zijn pilletjes vergeten is in te nemen.

   Sorry hoor maar wat een ononderbouwd en onsamenhangend verhaal houdt deze meneer Schilder toch steeds hier op. Ik begin me er serieus aan te ergeren. Kan EJBron niet iemand vinden van enig intellectueel niveau. Door dit soort personen wordt deze website echt belachelijk gemaakt.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Als ik u was, zou ik inbinden. U blaast voor een nieuweling wel héél erg hoog van de toren. Bovendien hebt u in uw comments de nodige keren blogregel 4 overtreden:

    “Op deze site wordt met open vizier gediscussieerd en er wordt NIET op de man/vrouw gespeeld! Dat recht heeft alleen de webmaster.”

    Eerste en tegelijk laatste waarschuwing!

    Webmaster

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ik ben het altijd eens met wat dhr. Schilder in zin artikelen schrijft, dat kan en mag ook. Maar ik kan nu absoluut niet beweren dat hij onsamenhangende, niet onderbouwde artikelen schrijft,
    Met dit artikel ben ik het zeker wel eens. Dan begint men hier weer over de religies te miauwen. Maar hij heeft gelijk.
    Teven, wat ik heel belangrijk vind is dat hij schreef over scholieren en studenten die onder burn-outs gebukt gaan en dan niets meer kunnen. Wat Schilder schreef klopt als een bus. Het is niet de leerstof die ze voorgeschoteld krijgen, want die is zo vele malen makkelijker en minder als wat wij van onze generatie te behappen kregen. Maar daar had niemand een burn out. Er waren er, die met de leerstof niet meekwamen, die moesten dan i.p.v naar de HBS, gymnasium of lyceum naar een trapje lager onderwijs. De Mulo, ambachtschool of huishoudschool.Het is inderdaad de groepsdruk die het ‘m doet.

    Overigens kinderen die niet zijn ingeent zijn een gevaar voor die kinderen, die gezien hun hele jonge leeftijd nog niet geent kunnen worden. Ik zou dat niet op mijn geweten willen hebben, dus ja, verplicht enten is prima.

    Nog even iets, ik heb nog steeds niet de truc gevonden, hoe ik met dit toetsenbord een dubbele punt op een e of i kan zetten, dus sorry.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    De Heer Schilder heeft met bovenstaand artikel een van zijn beste prestaties geleverd.
    Hij benoemt ’n aantal wantoestanden in de maatschappelijke samenleving die schijnbaar weinig of niets met elkaar te maken hebben, maar telkens komt de rode draad van het religieus denken terug, datgene wat wij in feite niet willen loslaten.
    Hij eindigt met de conclusie dat religie de bron is van veel leed in de samenleving en dat zonder religie de samenleving er van verlost zou zijn.
    ’n Generaliserende gedachte.
    En je weet generaliseren kan heel nuttig zijn om, positief gezien, duidelijk te maken wat je uitgangspunten en/of doelstellingen zijn, maar kan ook het effect hebben van die botte bijl in de porseleinkast.
    Dus of de samenleving er beter van zou worden waag ik te betwijfelen.*
    ’n Goedkoop voorbeeld is het communisme.

    Ik bedoel maar.
    * Dat verwijdering van de islam uit onze samenleving een weldaad voor elke geboren blanke is behoeft natuurlijk geen nadere uitleg.

    Like

   • Tom zegt:

    @EJ Bron:

    https://ejbron.wordpress.com/2019/03/16/staatssecretaris-blokhuis-cu-wil-antivaccinatie-boeken-verbranden/

    Begrijpt u nu het relaas van de heer Schilder m.b.t. christenen en vaccinatie?

    Begrijpt u nu waarom ik de artikelen van de heer Schilder niet zo kan waarderen?

    Like

 4. aquarius4422 zegt:

  Alle goden zijn door mensen verzonnen.
  Dus waar maken zij zich druk om?

  Like

 5. Pilgrim zegt:

  Dat van die naamgeving klopt volgens mij niet. Allah is een soortnaam en dus een synoniem voor God of god. Waarschijnlijk was dat een god (met kleine letter) omdat zijn eigennaam Hubal was. Maar Mohammed modelleerde deze Arabische god naar die van de Joden en de christenen, omdat hij ook graag door hun als profeet erkend wilde worden en wat ze gelukkig niet deden. De God van de Joden had als eigennaam Jaweh, maar die werd kennelijk zelden of nooit uitgesproken. En zo veranderde geleidelijk de soortnaam in een eigennaam, die je in zo’n geval dus ook met hoofdletter schrijft. Het is dan dus God en niet god.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Helemaal mee eens Pelgrim.
   allah kan je op het zelfde niveau zetten als Nylon en Asperine.
   Alles wat ’n arabier heeft uitgevonden krijgt bij mij geen hoofdletter.

   Like

 6. ieznogoedh zegt:

  En namen schrijft u, zoals u weet, nu eenmaal met een hoofdletter.
  Klopt, hoewel er natuurlijk redenen kunnen zijn, ook al is het taalkundig wellicht niet juist, om die hoofdletter toch maar weg te laten.
  God (de enige echte is natuurlijk van de Joden/Christenen want dezelfde) kan ook/is als naam worden gebruikt. Een eigen naam die tot een soortnaam is geworden.
  Er zijn voorbeelden te over van dit soort wisselingen.
  Overigens, zodat daarover geen misverstand kan ontstaan, het zal mij om het even zijn. Ik geloof in God die god is.

  Geliked door 3 people

 7. Inge zegt:

  Het nieuwe geloof is al onderweg, het Luciferisme! Wen er maar alvast aan…

  Geliked door 2 people

 8. ed zegt:

  Daar hoeft niks aan toegevoegd te worden.

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Om verplicht te gaan vaccineren plaats ik grote vraagtekens. Toen ik nog op de lagere school zat kreeg ik ook een vaccinatie. Welke, dat weet ik niet meer, maar toen ik in bed lag voelde ik mij niet goed worden. Ik kreeg hallucinaties en zag vreemde en horror figuren rondzweven in mijn slaapkamer. Mijn vader en moeder raakten bijna in paniek. Huisarts erbij die verklaarde dat het wel weg zou trekken. En gelukkig ebde het na verloop van tijd weg. Ook kreeg de GG en GD op zijn donder van onze huisarts. Om mijn eigen tegen de griep te laten inenten, jaarlijks bij de huisarts, weiger ik keer op keer. En dat is maar goed ook, want enkele jaren geleden ging het goed mis. De mix van het serum klopte niet, was eigenlijk puur vergif, en vele mensen kregen daarna flinke koorts en een erg pijnlijke arm. Voor hetzelfde geld krijgen sommigen dan naar verloop van jaren allerlei vervelende kwalen. Kanker bijvoorbeeld. Leef liever gezond door genoeg te bewegen, het dagelijks eten van ruime porties groente en fruit, volkorenbrood en wat knoflook. Ik kan die vaccinaties missen als kiespijn ! En u weet het; Houdt de roepert en poepert maar open, en laat de dokter naar de kloten lopen !

  Geliked door 1 persoon

  • Tom zegt:

   Helemaal mee eens! De huidige medische wetenschap wil ons afhankelijk maken van chemicaliën en psychiaters.
   Meneer Schilder schrijft over mietjes en ik weet allemaal niet wat meer… Het probleem wat hij beschrijft wordt juist veroorzaakt door de afhankelijkheid van de grote farmaceutische industrie en de psychiaters.

   Het draait allemaal om de centjes!

   Ook daarom is de meneer Schilder onnavolgbaar in zijn schrijven. Hij spreekt zichzelf tegen… Hij kent zijn feiten niet…

   Als ik eerlijk mag zijn dan vind ik deze meneer Schilder maar een erg raar persoon. Hij promoot de heersende macht die alles verziekt en is tegelijk boos op dezelfde macht. Ik vermoed dat de meneer Schilder toch echt niet ouder is dan 14 jaar.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Als ik eerlijk mag zijn dan vind ik deze meneer Tom maar een erg raar persoon.
    Hij promoot een verzonnen fantasie vriendje.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Dat naar de kloten lopen geldt alléén voor homofile artsen.
   En als jij daar je poepert voor open wil houden ga ik mij toch vragen stellen.

   Like

 10. Nachtkaarsje zegt:

  Het is wel heel duidelijk dat u niet weet dat Allah gewoon God betekent maar dan op zijn arabisch.
  Omdat men het over de almachtige God heeft schrijft men uit respect het woord God met een hoofdletter waarmee dus iedereen weet dat men de Vader van Jezus Christus bedoelt en uiteindelijk ons aller Vader is, de Schepper van alles.
  U getuigt, ondanks u semi intelectuele insteek van een, zekere mate van onwetenheid, maar heeft daar wel een uitgesproken mening over.
  Wat betreft de verplichte inentingen… Ga ze lekker allemaal halen, maar laat mij met rust. Als ik ze niet wil is dat mijn zaak en niet iets om me toe te verplichtten. Dat heeft trouwens niets met mijn geloof te maken, maar met mijn gezonde verstand. Ik vind trouwens dat elk mens waarbij een inenting mis gaat alles betaald moet worden door diegenen die de enting plaatste. Moet je eens kijken hoe gauw het verplichtte ineens verdwenen is.
  Ik ken dit, omdat als u een bloedproef moet ondergaan bij een verkeerscontrole u de dokter een papier moet laten ondertekenen dat alle schade die voortvloeit uit het nemen van de bloedproef verhaalt wordt op de des betreffende arts. Geen arts wil ineens dan nog een bloedproef nemen… Gek he…!!!

  Like

 11. Tom zegt:

  Allah betekent God. Ook Arabische Joden gebruiken het woord Allah voor God.

  Meneer Schilder… Er bestaat tegenwoordig zoiets als Google translate… Vertaal het woord God eens naar het Arabisch. Er zal een wereld voor u open gaan!

  Overigens heeft God vele namen. De bekentste is jod-hee-vav-hee (JHWA of JHVA).

  Verder kan ik de artikelen van de heer Schilder niet volgen. Hij gaat van de hak op de tak en doet mij denken aan een opstel van een 14 jarige puberjongen.

  Waar gaat het hem nou om? Ik ga er van uit dat meneer Schilder gelooft dat alles is ontstaan uit het niets…??? Dit niets expandeerde en het niets plofte waardoor niets alles veroorzaakte. Zo maar opeens. Zonder enige oorzaak?
  Ieder zijn ding maar waarom wordt deze krankzinnigheid mij vrijwel dagelijks op tv en internet voorgeschoteld?
  Ieder zijn geloof maar hou het dan wel binnenshuis! Dat doe ik ook dus hoepel op met dat idiote Big Bang geloof!

  Like

  • Harry zegt:

   Hardnekkige aandoening , religie !
   En maar blijven drammen en maar blijven doordonderen .
   Niemand kan nog bewijzen hoe de aarde precies is ontstaan , maar die lezing van een god ergens in de lucht is wel de meest onwaarschijnlijke .
   Wetenschap is kennis . Er wordt heel wat onderzocht en we komen steeds een klein beetje verder .
   Geloven is iets wat je doet als je het niet weet , dan klamp je je aan een hersenspinsel vast .

   En het probleem is dat jullie gelovigen in een idee van 2000 jaar geleden zijn blijven steken .
   Geen progressie , dus .

   Like

  • BertG. zegt:

   Weet je wat er gebeurt als je idiot intikt bij google.
   Dan krijg je Trump te zien als zoek resultaat.
   Dat zal dan ook wel waar zijn, want google zegt het.

   Jij bent nog simpeler dan ik dacht als je google gaat gebruiken om je verhaal kracht bij te zetten.

   Like

 12. merel zegt:

  100 jaar geleden werden heel veel kinderen niet ouder dan 4 jaar. Veel vrouwen stierven in het kraaambed.Daar willen we toch ook niet naar terug neem ik aan.
  Geloven moet binnen zegt u, nou ik zou zeggen gaat u naar de stad, vrijdagmiddag is een aanrader en lekker weer, ziet u een hele boel moslims op de knieen, wijs ze hier dan op dat dit echt niet kan.
  Iemand moet het doen, dus veel succes.

  Like

 13. Jan zegt:

  ‘Bij ‘god’ is dat anders..’

  Bij Wodans eik, nee ‘schilder’, dat is niet anders, je laat zien dat je niets af weet van het Ivriet (Hebreeuws) en het Judaisme. Omdat men niet meer weet hoe de naam van God wordt uitgesproken spreekt men van o.a. Adonai, Elohim of Hashem (De Naam) enz. YHWH, יהוה staat dus voor eigen naam en is dus God, ook de christelijke. Een Jood schrijft G*D, zonder o.

  De uitleg van je “mag dus niet ‘evident’ zijn”

  De punten gaan dus naar ‘nachtkaarsje’ en ‘ieznogoedh’

  Overigens moet je ook geen beroep doen op de westerse rechtspraak mocht je ooit eens voor de kadi verschijnen want die is geheel gebaseerd op christelijke waarden.

  Je wilde toch alle religie uit het openbare leven? Waarom dan pronken met je hamertje op je hals en beweren dat je atheïst bent? Dat komt over als een socialist dus nu met een sovjet-vlag zwaait maar tegen de sovjet-unie was toen de Muur er nog stond

  ‘Ik zie steeds meer mensen met de hamer van de Viking god Thor om de hals. Niet dat zij geloven in deze oud Europese goden – alhoewel ook dát (het Odinisme) weer terugkomt – maar zij geven aan dit als symbool van de vrijheid te dragen en daarmee te staan voor de oud Europese waarden van de VRIJHEID.’
  https://ejbron.wordpress.com/2018/05/31/symbool-van-de-vrijheid/

  En dan te bedenken dat de Vikingen de grootste slavenhandelaren van het westen waren, voorlopers van ISIS.

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Merkwaardig dat het geloof van gelovigen te allen tijde achter de voordeur hoort, volgens de heer Schilder. Maar zijn geloof, het atheïsme, mag keer op keer, door middel van artikelen, aan de grote klok worden gehangen.

  Omdat dit het enige, echte en ware geloof is?

  Dit doet me toch denken aan het communisme, dat ook als enige, echte waarheid naar buiten mocht worden gebracht, en al het andere moest/moet binnenskamers blijven op straffe van ..

  Dat is het enige wat ik erover wil zeggen, omdat ik geen behoefte heb om anderen te dwingen gelovig, ongelovig; atheïst of agnost te worden.

  Ik heb het vermoeden dat de heer Schilder wel de bedoeling heeft om ons allemaal tot zijn geloof, het atheïme. te bekeren.

  Voor mij is dat net zo afstotend als christenen die met alle geweld en met lappen bijbeltekten anderen willen overtuigen dat ze moeten geloven.

  Jezus zei: “Ik sta aan de deur en ik klop’ en als er niet werd open gedaan dan vertrok hij met stille trom. Met andere woorden; hij zou nooit iemand dwingen te geloven..Daar kunnen veel van zijn navolgelingen nog iets van leren.

  Er moet toch over alles redelijk gedicussieerd kunnen worden, lijkt me, ook over geloven of niet geloven.

  Net zoals bij sommige christenen is ook bij de heer Schilder de redelijkheis zoek.

  Jullie moeten met jullie geloof achter de voordeur blijven, maar voor mij is dat niet nodig.

  Stop gewoon met uw psychische groepsdruk om het atheïsme te etaleren. Uw heilige groepsdruk roept slechts tegenreacties op, waar u vervolgens zelf niet mee om kunt gaan, omdat u gelooft dat wat u gelooft iedereen moet geloven.

  En anders moet men achter de voordeur blijven.

  Geliked door 3 people

  • Jan zegt:

   ‘schilder’ is wat men noemt een poseur

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Wachteres 17 augustus 2018 om 09:00

   ‘Godsdienstoorlogen’ op de site van heer Bron zijn zinloos en zorgen voor verdeeldheid.
   Ook ik zeg altijd: ‘Houd je geloof achter de voordeur’, waarmee ik bedoel: ‘Het heeft geen zin om te proberen van een ‘gelovige’ een ‘atheïst’ te maken en andersom.’

   Ik zeg eerlijk dat ik hoop dat ‘God’ bestaat en ik ‘benijd’ (een onsympathiek woord, maar ik weet niet hoe ik het anders kan formuleren) mensen die troost putten uit hun geloof.
   Ik wou dat ik dat ook kon. Als je oprecht christen kan zijn, ben je een gelukkig mens.

   Voor alle duidelijkheid: ik heb een afschuwelijke afkeer van de zogenaamde ‘vrome kloten’, de huichelaars die elke zondag een paar keer in de kerk zitten en die de rest van de week voor geen cent deugen. Alsof ‘God’ zijn ogen in zijn zak heeft.

   Like

 15. BertG. zegt:

  Schitterend om te lezen hoe telkens weer dezelfde gelovigen zich op hun gevoelige gelovige pikkie getrapt voelen bij een artikel van dhr. Schilder.
  Het is altijd weer genieten met zulke reacties.
  Helemaal buiten zichzelf raken ze, wanneer je iets over hun fantasie vriendje beweert.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Als je het tegen mij hebt, Bert, dan moet je mijn stukje eerst eens goed lezen.

   Wat je hier beweert, slaat nergens op.

   Like

   • BertG. zegt:

    Nee, ik had het in ze geheel niet tegen jou maar in het algemeen.
    Maar ik mag het toch grappig vinden hoe fanatiek sommige reageren.

    Like

 16. Jesus is King of kings! (John 3 : 16 ) zegt:

  Interessant verhaal. Wat betreft de verplichte vaccinaties zit je er een beetje naast. Velen nemen het niet omdat het vol met lichaams vreemde stoffen zit en die je ernstig ziek kunnen en met de nieuwe generatie spuiten ziek “zullen” maken. Als je bang bent om ziek te worden neem lekker zelf een spuit! Dan hoef je ook niet meer bang te zijn voor de mensen die heel wijs geen vertrouwen hebben in de hedendaagse farmaceutische industrie geleid door een sinistere elite. Wat geloof betreft kom niet met die onzin praat van houdt je geloof lekker thuis. Jij dringt jouw geloof ook aan ons op. Je gelooft vast in “Niets” je hebt een nog groter geloof dan ik want er is in geen mogelijkheid dat jij mij kan tonen dat God niet bestaat. Het uit niets “iets” kan ontstaan zoals de evolutie theorie claimt is geen sprookje? Of een geloof? Ons land is opgebouwd met de Bijbel in de hand. Het verlaten van dat gedachten goed heeft ons in deze wanorde gebracht. En geloof in mensen of jezelf waar heeft ons dat ooit gebracht?? Voor de rest heeft dit verhaal wel interessante punten.

  Like

  • Harry zegt:

   Och Heere ,
   er is weer een nieuwe retro-jezus opgestaan !

   Ik woon in een vreselijk refo-gebied .
   Waarom zitten de wachtkamers bij de artsen iedere dag helemaal vol met die vrome kloten als ze op god kunnen vertrouwen ?
   Waarom na een doktersbezoek dan altijd meteen naar de apotheek , waar er ook altijd veertien vóór zijn ?
   Dan is die dokter toch volslagen overbodig .
   Wie is hier nou gek ?

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Jezus Christus.
   God is waarlijk opgestaan!

   Like

 17. BertG. zegt:

  De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster heeft vandaag haar nieuwe statuut gepresenteerd. Voortaan moeten alle Pastafari zich minstens twee keer per maand vergrijpen aan kinderen. Het is een nieuwe poging van de Pastafari om serieus genomen te worden als religie.

  “Een piratenpak aantrekken en een vergiet op je hoofd zetten is niet voldoende om erkend te worden als religieuze levensbeschouwing, zo beginnen we langzaam maar zeker te ontdekken,” aldus Freddie Hikmatullozoda, aanhanger van het Vliegend Spaghettimonster. “Die vergiet is misschien leuk voor in je paspoort, maar voor een stevig gewortelde religie is helaas meer nodig tegenwoordig. Kindermisbruik bijvoorbeeld.”

  De introductie van kindermisbruik was niet de enige optie, licht Hikmatullozoda de keuze van zijn kerk toe. “Natuurlijk grijp je niet direct naar kinderen. We hebben verschillende mogelijkheden afgewogen om onze kerk wat meer tot wasdom te laten komen. Het verbieden van condooms bijvoorbeeld, daar waren vrij veel mensen voor. Af en toe een kruistocht, ook een populaire kanshebber. Exorbitant veel geld uitgeven aan bladgoud op onze plafonds, houten collectebussen neerzetten bij iedere ingang, kaarsjes verpatsen, homoseksualiteit afkeuren. We hebben serieus alles uitgebreid besproken, maar dat bleven toch allemaal randzaken. Dan is kindermisbruik uiteindelijk de beste optie.”
  https://speld.nl/2018/08/17/pastafari-introduceren-kindermisbruik-om-serieus-genomen-te-worden-als-religie/

  Like

 18. ed zegt:

  Elke vorm van 1hoofdsmurf machtsmiddel voor enkele volgzaam zijn voor vele,er is 0,0bewijs voor wat voor met hoofdletter of kleine letter geschreven fantasie figuur.Dat sommige Schilder niet kunnen volgen zegt meer over andere.Het niet willen zien of horen geeft een tunnelvisie .1984 nu grootste gevaar.

  Like

 19. Jesus is King of kings! (John 3 : 16 ) zegt:

  Mensen nemen die verplichte vaccinaties niet omdat ze niet al die lichaams vreemde stoffen tot zich willen nemen en dan ernstig ziek worden. Neem lekker zelf een spuit dan hoef je ook niet bang te worden dat je besmet wordt. Leg jij maar je vertrouwen in de sinistere farmaceutische industrie. Ik vertrouw wel op God. En wat geloof betreft kom niet met die onzin praat van houdt je geloof maar thuis. Jij dringt ons ook jouw geloof op. Je geloof in NIETS is groter dan mijn eigen geloof want bewijsmij maar dat God niet bestaat? Dat uit niets “iets ” is ontstaan is absoluut een sprookje en zeker een geloof. En leg je vertrouwen maar in jezelf of mensen kijk waar ons dat heeft gebracht… Ons land is opgebouwd met de Bijbel in de hand. Het verlaten van deze gedachten goed heeft in deze wanorde gestort.

  Geliked door 1 persoon

  • bigljohn zegt:

   Ook ik geloof in God en wil daarmee daar mee door een ander niet belachelijk gemaakt worden. Ik laat een ieder in zijn waarde, en kan mij best voorstellen dat er mensen zijn die niet in staat zijn om te geloven. En wat wetenschap betreft; Niets is zo vergankelijk als wetenschap. Wat vandaag als een feit geldt is niet blijvend, maar morgen alweer achterhaald. Hoelang maakt de wetenschap al jacht op buitenaards leven ? Hypothetisch; Als dat ooit zou gebeuren, kunnen we ons geloof wel gedag gaan zeggen, want dan kloppen de verhalen uit de bijbel niet meer. Echter, mijn persoonlijke mening is dat ze nooit buitenaards leven gevonden krijgen. De mens is aard-gebonden, hier ligt zijn natuur. Niet op een verre kale planeet waar geen zon schijnt en waar geen zuurstof en water is. Laat de wetenschap maar eens uitleggen hoe groot het heelal is, en waar het eindigt . En zo ja, wat bestaat er dan achter dit eind. Het totale oneindige niets, of toch weer iets….

   Like

 20. Nemesis zegt:

  O M G…

  Betreffende griepprik, die neem ik ook nooit. Omdat ik weet, dat de wakkere specialisten het vermoeden hebben, dat volgend jaar beslist deze of die virusvariant ons zal aanvallen. Daar brouwen ze dan een vaccin tegen om dan daarna vast te stellen, dat ze er alweer naast hebben gezeten. Het smoesje is dan, dat het helaas toch niet zo was. Volged jaar beter.

  Geliked door 1 persoon

 21. Rapunzel zegt:

  Tegenwoordig zijn het vooral linksdraaiende quinoa-mutsen uit Islamsterdam die tegen inenten zijn hoor, veel meer dan dat dit nog speelt in de Biblebelt.
  En afgezien daarvan, er komen dagelijks honderden neuknegers vers uit Takkie-Takkië hierheen gevaren. Denkt meneer Schilder dat die allemaal hun prikjes op tijd gehad hebben?!
  Waarom loopt dat tuig van AZG en die andere NGO’s op die boten met handschoenen/mondkapjes/hazardsuites/kaplaarzen denkt u? Omdat dat spul supergezond is?
  Die import miegelt van de TBC/HIV/AIDS/schurft/SOA’s/Hepatitus A t/m Z, ebola/luizen/wormen en weet ik veel wat nog meer.
  Ten eerste omdat hun seksuele moraal beneden alle peil is en ze alles krikken wat los en vast zit. Ten tweede omdat ze bushmeat blijven consumeren waarbij vooral vleermuizen en apen ziekmakers zijn.

  Ouders in Nederland zetten terecht hun vraagtekens bij sommige vaccinaties. Die driedubbele voor meisjes tegen baarmoederhalskanker bijvoorbeeld. De vorm waar die vaccinatie tegen beschermt is de vorm die je krijgt als je onbeschermd met Ali en alleman de koffer in duikt.
  Daarbij komt, kanker is niet besmettelijk dus meneer Schilder kan gerust gaan slapen in de wetenschap dat wie die vaccinatie niet wil absoluut ongevaarlijk is voor de medemens.

  Geliked door 1 persoon

 22. merel zegt:

  Meneer schilder heeft niemand hier persoonlijk antwoord gegeven.
  Deze boven God en de Mensheid geplaatste heeft denk ik het sterrenbeeld vissen

  Like

  • Harry zegt:

   Je gelooft in god en sterrenbeelden , Merel , een willekeurige voorbijganger zou wellicht kunnen denken dat je een zweefteef bent .
   Sommige mensen zijn zó ver verdwaald van de realiteit !
   Denk je niet , dat twee voeten op de grond een stabielere uitgangspositie is ?
   En al die andere filosofietjes maar bewaren voor een dronken avond .

   Like

  • BertG. zegt:

   Wat is er nou weer mis met het sterrenbeeld Vissen?
   Toevallig is dat mijn sterrenbeeld, en wat zou dat dan inhouden volgens jou.

   Like

 23. BertG. zegt:

  Zelfs katten kunnen ze nog niet met rust laten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s