Levensredders in Brandenburg worden steeds vaker aangevallen

Screenshot_110

(Door: Markus Woller – Vertaling: E.J. Bron)

Beveiligingsdiensten en beschermende vesten voor reddingsinstanties

De kliniek Bernau wapent zich tegen agressieve patiënten en houdt er een eigen beveiligingsdienst voor de afdeling spoedeisende hulp op na. Ook in Frankfurt worden levensredders van de reddingsdienst tijdens hun werk uitgescholden, gewurgd of met messen bedreigd.

Je hebt de aangeschoten patiënt, die het reddingspersoneel slaat en wurgt. Familieleden, die tekeergaan, schreeuwen, agressief worden en op het reddingspersoneel afgaan, zodat dat terug moet wijken. Je hebt de messen, de pepperspray en de stroomstootwapens. Dat vertellen de ambulanceverplegers Victoria Brinker en Oliver Fahron, die elke dag op een van de vier ambulances in Frankfurt onderweg zijn – let wel, om levens te redden.

Ook in andere steden zijn er steeds meer incidenten, waarbij levensredders tijdens hun werk met messen aangevallen, gewurgd of uitgescholden worden. Recalcitrante patiënten en familieleden zouden in Bernau zelfs al de balie in de noodopname verwoest en ramen ingegooid hebben. Ook de kliniek in Eberswalde denkt volgens mediaberichten over een beveiligingsdienst in de nachtelijke uren na.

Ruzie om juiste behandelingen

Ambulancebroeder Oliver Fahron kan het een en ander over aanvallen op hem vertellen. “Dat is dagelijkse kost. Ik weet zeker dat met de vier ambulances die we hier gebruiken, de twee ambulancedokters minstens eenmaal op de plaats van behandeling met agressiviteit geconfronteerd worden”, zegt hij.

Aanleidingen zijn vaak ruzie over de juiste behandeling of dat er überhaupt een ambulancedokter bij had moeten komen. Want de patiënten zouden steeds meer eisen stellen. Ook bij kleinigheden. Dat zou steeds vaker voor frustratie aan beide kanten zorgen, vertellen de verplegers.

Nauwelijks aangiftes

De officiële statistiek van de deelstaat laat slechts weinig gevallen van aanvallen op ambulancepersoneel en brandweerlieden zien. In 2015 werden 16 geweldsdelicten en delicten zoals bedreiging, verzet of het toebrengen van lichamelijk letsel tegen deze beroepsgroepen genoteerd, in het jaar 2017 zijn het 47 gevallen.

Screenshot_111

De realiteit schijnt echter heel anders te zijn. Voor het feit dat de cijfers niet overeenkomen met de realiteit, heeft Oliver Fahron een verklaring: “Reddingspersoneel gaat daar professioneel mee om door het voor zich te houden en te zwijgen”, zegt hij. volgens het motto: “Wij zijn de goeden en de sterken, de helden, om maar niet aan een andere collega te laten zien dat je dat niet in de koude kleren gaat zitten”, zegt Fahron.

Beschermende vesten voor reddingspersoneel

Sowieso doen de beide levensredders uit Frankfurt alleen maar in uitzonderingsgevallen aangifte bij de politie. De aanvallers zouden immers meestal mensen zijn die hulp nodig zouden hebben – en niet nog meer trammelant.

Opdat het reddingspersoneel in de toekomst beter beschermd is, wil de stad nu tegen messteken beschermende vesten kopen, zei de chef van de afdeling techniek, Christian Schulz. “We hebben het over lichte vesten die men onder zijn kleding kan aantrekken, maar die op ieder gewenst moment bij desbetreffende situaties ook weer uitgetrokken kunnen worden als de collega´s bijvoorbeeld iemand reanimeren”, bevestigde hij.

Bron:
www.rbb24.de
Door: Markus Woller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", Algemeen, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Krankzinnigheid, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Levensredders in Brandenburg worden steeds vaker aangevallen

 1. Williaan zegt:

  Zonder pardon in de boeien slaan en opsluiten tot ze gekalmeerd zijn en een echt fikse boete en of gevangenisstraf geven én de schade laten betalen.

  Liked by 1 persoon

 2. NETWAKZOGT zegt:

  Glückwunsch Bundesrepublik Deutschland, zu Ihren neuen Mitbewohnern..!!

  Like

 3. Cathja zegt:

  Gewoon stoppen met ‘redden’. Laat ze maar in hun sop gaarkoken. Ze verdienen geen goede zorg, maar kritiek en afwijzing. Er ontstaat keer op keer teveel ellende als hulpverleners hen willen helpen.

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Helemaal geen hulp meer verlenen aan dat soort afval!

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Waarom beschermende vesten? Wapenfabrikanten als Beretta, Colt, Browning etc. leveren nog steeds de z.g. baby pistols. Hier beter bekend als damespistooltjes in .22. Spotgoedkoop en het gemiddeld magazijntje kan circa 15 patronen bevatten. De maat is ongeveer formaat pakje sigaretten. Stop je dus zo in je broekzak. Uiteraard is de stopkracht veel minder dan een 9 mm, maar aangezien de uit te schakelen doelwitten op zeer korte afstand staan is zelfs voor een beginnende schutter een kopschot zeker niet moeilijk, maar wel uitermate effectief.
  Gewoon standaard verstrekken aan o.a. verpleegkundigen, artsen, brandweerlieden en ambtenaren van de sociale dienst. Het O.M. dient nooit over te gaan tot vervolging van de schutter. Standaard dit soort zaken gewoon seponeren met als reden noodzaak.

  Liked by 1 persoon

 6. droevige mof zegt:

  De Duitse beroepsbrandweer in de grote steden kan ook nijdig zijn. Dat is bekend. En, oh wonder, nauwelijks pogingen om haar te belemmeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s