VIDEO: Vluchtelingenpolitiek – steeds meer katholieken voor Salvini en tegen paus Franciscus (integrale vertaling!)

 

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Nog altijd vluchten duizenden over de Middellandse Zee in de hoop op een beter leven in Europa. Lange tijd het meest begeerde landingsdoel; het katholieke Italië. Op het hoogtepunt van de Europese migratiecrisis toonde paus Franciscus een glasheldere houding: “Moge iedere gemeente, ieder klooster, iedere plek waar gelovigen bijeenkomen voor het gebed, te beginnen bij mijn eigen bisdom in Rome, een familie opnemen.”

politikstube

Maar steeds meer katholieken in Italië willen hem daar niet in volgen. In plaats daarvan sympathiseren ze met de afsluitingspolitiek van hun nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Salvini. Een duidelijk signaal daarvoor is diens stijgende populariteit bij de gelovigen. Bijna één op de drie Italianen bezoekt minstens een keer per week de katholieke mis. Van hen wilden in maart nog maar 17,5% Salvini ondersteunen, in juli is dat percentage verdubbeld naar 31,8%.

Tegelijkertijd daalde de populariteit van de paus. Was hij bij zijn verkiezing in 2013 nog bij 88% van de Italiaanse gelovigen populair, nu is dit nog maar 71%. Zelfs de Caritas in Rome vermoedt dat veel katholieken de heilige vader niet meer als geestelijk leider waarnemen. De omgang met de migranten heeft de gelovigen in Italië diep gespleten.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, landverraad, Lega Nord, Linkse Kerk, Marxisme, migrantengeweld, moralisme, Multiculti, onwetendheid, Pacifisme, Paus Franciscus, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op VIDEO: Vluchtelingenpolitiek – steeds meer katholieken voor Salvini en tegen paus Franciscus (integrale vertaling!)

 1. Elisah zegt:

  Een Katholiek is goed, maar niet gek of levensmoe.

  Like

 2. Peter zegt:

  Schoenmaker blijf bij je leest.
  Dit moet ook voor de paus gelden.
  Als eenvoudig katholiek accepteer ik het leergezag van de paus inzake geloofskwesties, maar de goede man dient zich niet met politiek bezig te houden.
  Zo simpel is het.

  Geliked door 1 persoon

  • dutchess zegt:

   En zelfs het leergezag van deze paus accepteer ik niet.
   R.K. gezag berust op fabels ( onbevlekt ontvangen, opstaan uit de dood), aannames om het geheel een beetje op te leuken.
   Iedereen moet maar geloven wat hij wil, en wat hij voor wáár wenst aan te nemen, daarbij is goed nadenken over wat mogelijk is ( geweest) wél wenselijk.

   Like

 3. tja het leven blijft een schouwtoneel met steeds wisselende spelers

  Geliked door 2 people

 4. aquarius4422 zegt:

  Paus Franciscus is de antichrist in vermomming.

  Geliked door 3 people

 5. koddebeier zegt:

  Dementie slaat bij die ouwe kapoen flink toe.

  Geliked door 1 persoon

 6. T.Troubadour zegt:

  Weg met die k….paus

  Like

 7. Peter zegt:

  Een paus bezoekt geen moskee .

  Like

 8. Trucker zegt:

  of topic maar islam(ieten) gerelateerd dus altijd on topic.
  in Minnesota(stan) (dixit meisje Boni van Barenakedislam) gaan er 50.000 islamieten hun kont heffen, ongezien (zelfs in de US).


  Boni heeft er al vaker items over gewijd, meer als één islamieten territorium (waar ze training krijgen) in het ruige landschap van deze staat.

  Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Wat een malloten! Zie vanaf 5.00 minuten. Ik zou zeggen: laat maar doorgaan en een flinke bom erop. 50.000 van die barbaren minder!!

   Geliked door 2 people

  • g2-91e8a788030faf65537511fb6d208583 zegt:

   scheid uit, ik houd het niet meer droog
   zó velen met de kont omhoog
   zelfs 50.000 in getal…
   ik zie dat reten-landschap al,
   een lustbeleving voor het oog… 😛
   .
   Jasterke

   Geliked door 1 persoon

 9. Trucker zegt:

  “…De omgang met de migranten heeft de gelovigen in Italië diep gespleten… “

  Niet alleen in Italië en zeker niet alleen de Gelovigen die er een andere mening door (beginnen) krijgen.

  Like

 10. ReaGluurder zegt:

  Mannen in SOEPJURKEN zijn levensgevaarlijk!!

  Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Wat mij opvalt is dat wanneer er een filmpje van die barbaarse daden van muzels wordt geplaatst dat het, óf je moeilijk wordt gemaakt om het te zien te krijgen, óf dat het filmpje al verwijderd is. Tja, de daden van “de religie van de wreden” bevat schokkende beelden die zoveel mogelijk verhuld moeten worden; de meute zou weleens wakker geschud kunnen worden!!

   Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Paus Fransiscus zou trouwens eens moeten lezen wat veel Jehovah’s Getuigen ooit in het verleden hebben geflikt in de VS en Nederland! hij is blijkbaar ook niet vies van misbruik in de kerk naar aanleiding van dit verhaal:

  OM onderzoekt seksueel misbruik bij Jehovah’s Getuigen

  Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart (helaas wel heel erg laat!) naar seksueel misbruik bij de geloofsgemeenschap van Jehovah’s Getuigen. Dat schrijft minister Sander Dekker van Rechtsbescherming in een brief aan de Tweede Kamer.

  Dekker laat weten dat ongeveer vijf mensen (dat hadden er vast tientallen of honderden geweest kunnen zijn) aangifte hebben gedaan van seksueel misbruik. Die aangiften komen uit verschillende regio’s in het land.

  ‘Bij het het OM zijn de aangiften zorgvuldig in behandeling genomen door gespecialiseerde zedenofficieren in de regio’s’, schrijft de minister. Eerder riep hij slachtoffers op aangifte te doen, zodat het OM een onderzoek zou kunnen instellen. Helaas is het OM ook niet altijd erg betrouwbaar.

  Reclaimed Voices
  De Groninger Frank Huiting, die zelf in het verleden als kind werd misbruikt door leden van de geloofsgemeenschap, stelde het misbruik aan de kaak. Daarvoor richtte hij de stichting Reclaimed Voices op, om slachtoffers een stem te geven. Bij de stichting hebben zich al driehonderd mensen (die kunne hierna ook vast geen Jehova’s Getuigen meer luchten of zien!) gemeld die zelf het slachtoffer van seksueel misbruik zijn of signalen melden over misbruik.

  Geen eigen onderzoek
  Tot teleurstelling van minister Dekker stelden de Jehova’s Getuigen (wel even de leer van Jezus Christus verkondigen en naar strenge regels leven maar WEL even huichelachtig misbruik van diens leer maken, he!?) zelf geen onafhankelijk onderzoek in naar het misbruik.

  Daarbij mogen de Jehova’s Getuigen nog van geluk spreken dat ze NIET ten tijde van Adolf Hitler in Duitsland leefden! Iedere jehova’s Getuige die namelijk de Hitlergroet niet bracht, militaire dienst weigerde, de eed op de Duitse vlag niet aflegde en zich tegen het nazi-regime verzette kreeg hierna meteen een enkele en eeuwige reis naar de guillotine toe!
  En de nazi’s hebben ongeveer 250 Jehova’s Getuigen tijdens WO II laten onthoofden met de guillotine, iets wat onze huichelachtige paus vast evenmin weet!

  Like

 12. Hannah zegt:

  Hoeveel “families” zou het zwaar bewaakte, hoog ommuurde en stinkend rijke vaticaan al hebben opgenomen.

  Like

 13. Cefas zegt:

  Niets lijkt wat het is en dat geldt zeker ook voor deze paus. Wees gewaarschuwd, hij doet zich anders voor dan hij is. De buitenkant is tegenovergesteld aan de binnenkant. Vertrouw hem niet.

  Like

 14. christ Kanters zegt:

  Hoe zou DAT toch komen ????

  Like

 15. Gerrit zegt:

  bergoglio gaat ervan uit dat zijn “schapen” het woord van GOD niet kennen, en terecht, want ik kom weinig of geen katholieken tegen die De Bijbel lezen en onderlecht zijn in De Heilige schrift.
  2 Joh 1:9,10,11
  9 Een iegelijk, die overtreedt, en niet blijft in de leer van Christus, die heeft God niet; die in de leer van Christus blijft, deze heeft beiden den Vader en den Zoon.

  10 Indien iemand tot ulieden komt, en deze leer niet brengt, ontvangt hem niet in huis, en zegt tot hem niet: Zijt gegroet.

  11 Want die tot hem zegt: Zijt gegroet, die heeft gemeenschap aan zijn boze werken.

  Like

 16. Hypocrisie en huigelaarrij zijn alle godsdiensten en sekten .Het moet verboden worden dat die leugens verspreidt worden als waarheid.Dat miljoenen mensen voor de gek gehouden worden.De kerkleiders zijn zelf op de hoogte dat het allemaal kul en misleiding is.Het brengt goed op en geeft macht over de naïeve mensheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s