AfD-fractie Sachsen baart opzien met geslaagd anti-Merkel protest

Screenshot_127

(Vertaling: E.J. Bron)

Dresden – Een protestactie van de fractie van de AfD in het deelstaatparlement van Sachsen is nu reden voor een onderzoek naar disciplinaire maatregelen. Achtergrond is het bezoek van Angela Merkel (CDU) aan het parlement van Sachsen. Naar aanleiding van het bezoek had de fractie een spandoek met de tekst “Kretschmer en Merkel – verenigd tegen Duitsland” opgehangen (foto).

Duits - Zuerst

Dat is een overtreding van het huishoudelijk reglement. Alle personen, die zich op dat tijdstip in de ruimte zouden hebben opgehouden, moeten rekening houden met disciplinaire maatregelen. Maar ook vóór het parlement kwam het tot protesten. Ongeveer 300 mensen waren bij elkaar gekomen en Angela Merkel o.a. een “volksverraadster” genoemd.

Maar de overtreding van het huishoudelijk reglement heeft de AfD-fractie heel wat mediale aandacht opgeleverd. Een geslaagde actie.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Merkel, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op AfD-fractie Sachsen baart opzien met geslaagd anti-Merkel protest

 1. delamontagne zegt:

  Wanneer gaat dit……….

  eens tegen haar gebruikt worden ?
  inplaats van tegen een Duitser/EU-er ?
  TURK valt zijn ex-vriendin en nieuwe vriend aan met slagers-hak-mes.
  De man, een Pool, ligt in kritieke toestand in Ziekenhuis.
  https://www.derwesten.de/region/mann-geht-mit-beil-auf-passanten-in-kerpen-los-44-jaehriger-lebensgefaehrlich-verletzt-id215116177.html

  Like

 2. Guus Velraeds zegt:

  Als we de AFD zo niet kunnen pakken dan maar via het huishoudelijk reglement. Je moet toch wat als “alt partei” als je inhoudelijk geen alternatief hebt het electoraal slagveld in je voordeel te betreden.

  Like

 3. Marc zegt:

  En zie … zelfs een ‘huishoudelijk reglement’ wordt van stal gehaald om de vrijheid van meningsuiting te kortwieken!

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Wanneer de boodschap van de redelijkheid niet meer mag klinken, dan zullen de overheden die op deze redelijke visie geen zinnig tegenargument heeft, proberen de verkondigers van een ongewenste, onaangename boodschap tot zwijgen te brengen.
  Iemand verbieden zijn mening te geven is ALTIJD een teken van zwakte.

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Als Angela Merkel trouwens erachter kwam hoe de, door haar verfoeide AfD, zoveel aanhangers wint zou ze hiervan gewoon nachtmerries krijgen! Lees trouwens maar eens hoe deze partij steeds meer stemmen hierdoor wint:

  Duitsland – AfD plukt links kaal, links komt met flut antwoord: #Aufstehen

  Links maakt er (al jaren achter elkaar!) een potje van in Duitsland. Alternative für Deutschland (AfD) is bezig met een opmars en pakt kiezers van linkse partijen af. Duits-links komt met #Aufstehen oftewel ‘#Opstaan’. Via NRC.

  De vraag die als eerst een antwoord verdient is natuurlijk ‘wat is #aufstehen?’. Nou, dat weten ze zelf ook nog niet helemaal. De beweging bestaat uit de SPD, Die Linke en Die Grüne, een beetje de PvdA en GroenLinks-achtige partijen van Duitsland.
  Met al hun gekibbel over culturele kwesties, iedereen huichelachtig als Nazi gaan bestempelen en roepen hoe goed het is dat ‘nieuwkomelingen’ zich in Duitsland vestigen, zijn ze compleet aan hun eigen electoraat (zelfbedrog en hoogmoed zijn altijd funest voor zulk soort dwazen!) voorbij gegaan. Oeps!

  Blijkt het zomaar dat de gemiddelde Duitse arbeider (links was vroeger altijd pro-arbeider totdat het communisme en grootkapitalisme ook grotendeels zichzelf gingen vermengen met als gevolg een zeer giftige cocktail!) helemaal niet zo staat te trappelen om migranten welkom te heten en z’n leven zo in te richten dat iedere schijn van het zijn van een Nazi wordt vermeden. ‘Joe Sixpack’, de Amerikaanse bijnaam voor de gemiddelde arbeider, ziet meer problemen met z’n eigen situatie (woonsituatie, baanzekerheid, verval omgeving) dan dat hij met nationale politiek bezig is.

  ‘Johann Sechserpack’ keert links dus nu de rug toe, helpt AfD in het zadel en links komt met niets meer dan een hashtag en een leeg manifest. Bedoeld om ‘tot inzicht te komen’ wil links de hashtag gebruiken om eindelijk de ogen te openen voor wat rechts al jaren in hun gezicht drukt: ‘Donder op met je multiculturele samenleving, je deugen, iedereen een Nazi noemen en met doen alsof migranten een waardevolle bijdrage zijn.
  Het werkt niet, ze verpesten het zelf (daardoor is ook de gehate USSR ten onder gegaan) en we willen dat het stopt.’ Links heeft daar dus een hele beweging voor nodig om zich dat te realiseren. Hier nog een mening van een politicoloog:

  Of #Aufstehen kans van slagen heeft wordt sterk betwijfeld door politicoloog Albrecht von Lucke, hoofdredacteur van het tijdschrift Blätter für deutsche und internationale Politik. „Alleen al de twee initiatiefnemers, allebei van de fundamentalistische vleugel van Die Linke, vormen een zware hypotheek. Ze zijn bovendien geen politici met samenbindende kwaliteiten. En de vermeende openheid van deze beweging? De lijn is al uitgezet. Migratie is een list van het kapitalisme. De openheid bestaat erin dat iedereen wordt uitgenodigd mee te doen – ook wie het nóg niet met de initiatiefnemers eens is.”
  AfD heeft dus al praktisch gewonnen en eens gaat links hier toch aan ter ziele.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s