Blanke trots

Screenshot_132

(Door: “eg regs”)

In Nederland zijn we (niet toevalligerwijs, maar dat is een andere discussie) gewend geraakt aan homo-parades, roze kermissen en een uitpuilende agenda aan anders soortige LGBT-dagen. Het woordje dat bij al deze evenementen telkens weer op de voorgrond treedt, is “trots”. Men is naar het heet “trots” op de eigen identiteit en iedereen zal het weten ook. Hoewel dit niet de plek noch de gelegenheid is om de intellectuele houdbaarheid van deze zogenaamde “trots” nader te onderzoeken, zou ik u toch één ding willen vragen: als homo-trots inderdaad zo logisch is, hoeveel vanzelfsprekender zou een algemeen gehuldigd gevoel van blanke trots dan wel niet zijn?

Homoseksuele trots baseert zich voor een niet te verwaarlozen deel op een zekere fysieke mechaniek, die door de eeuwen heen werd veroordeeld als zijnde bij uitstek hoogst schaamtevol. Nogmaals, ik ga nu niet die vroegere, historische meningen voorzien van enig commentaar, maar ik wil er wel op wijzen dat de “publieke perceptie” dus kennelijk heel plotseling kan veranderen. En ik zeg dit als een bemoediging naar al mijn blanke broeders en zusters. Op dit moment is ons ras – murw gebeukt als het is door een niet aflatend bombardement aan geïnstitutionaliseerde blankenhaat – ertoe geconditioneerd om onze christelijke erfenis af te zweren, ons volk te haten, onze voorouders te verloochenen en ons te schamen voor onze geschiedenis. Maar wees gerust: dit zou allemaal zomaar eens kunnen omslaan.

De Bijbel zegt: trots komt voor de val – en dat is ongetwijfeld waar. Maar er zijn twee soorten trots: Er is de roze, narcistische, zelfvoldane trots die zich verheft boven de ander en zich al doende gerechtvaardigd meent aanspraak te maken op speciale dagen, speciale wetten, speciale lespakketten – zelfs als hiermee de rechten van normale burgers met voeten getreden worden. Maar dan is er ook nog de “goede”, de normale en de gezonde trots. Deze laatste soort zou net zo goed vertaald kunnen worden als een gerechtvaardigd gevoel van dankbaarheid. Een dergelijke trots is niet alleen goed, hij is zelfs een morele vereiste.

Als jij bijvoorbeeld als vader een zoon op deze wereld gebracht hebt, dan ben je misschien wel “trots” op hem. Dit betekent niet dat je een haat koestert jegens de zoon van de buurman of dat je dat buurjongetje iets kwaads toewenst, maar het behelst de onderkenning van een hele bijzondere biologische band; één die teruggrijpt op het verleden en zich hopelijk zal uitstrekken tot de toekomst. Elke voortreffelijke en lovenswaardige eigenschap die dit kind van jou bezit, is hem door pure genade toegevallen en het is slechts jouw onverdiend voorrecht om daar in enigerlei wijze in relatie toe te staan. Het enige wat jij vervolgens hoeft te doen, is om dit geweldige geschenk te beschermen en te bewaren. Dit is jouw eer, jouw plicht en inderdaad…het is jouw trots.

Ik denk dat u wel begrijpt waar ik heen wil; ik ben blij dat ik geen Arabier, geen Chinees en geen neger ben – ik ben een trotse blanke. Niet omdat ik deze andere mensen haat, maar om de simpele reden dat ik mijn culturele en biologische eigenheid koester en deze graag behouden zou willen zien. Iets dat in de huidige setting van rassenvermenging, multiculturalisme en volksvreemde immigratie helaas alsmaar moeilijker wordt.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Genocide, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Blanke trots

 1. ruud zegt:

  Het is dat ik in mijn eindfase ben aangekomen maar wat een verering zal de man krijgen die dit voor Hollanders op gaat knappen en de geschiedenisboeken haalt, hoop dat het een Piet Hein of Maarten Tromp gaat worden zelfs een Pieter Coen met zijn drastische manieren is een man naar mijn hart.

  Geliked door 2 people

 2. Henk.V zegt:

  Ik ben er aardig zeker van dat de essentie van uw laatste alinea door velen op deze site zeker zal worden begrepen en onderschreven, eg regs 🙂

  Geliked door 5 people

 3. paulzwueste zegt:

  Chapeau!

  Geliked door 1 persoon

 4. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  blij makende bijdrage… 😛

  Geliked door 3 people

 5. Floris zegt:

  Ben het helemaal met u eens. Ik ben zelf homoseksueel. Maar het gezin blijft voor mij de hoeksteen van de samenleving. Zonder mijzelf daar overigens in welke zin dan ook ondergeschikt aan te voelen. Ik herken mij niet in de freakshow als Canal parade. En j a, ik woon in Amsterdam, ben hoogopgeleid en heb werk en inkomen en een eigen huis. En voel mij Nederlander en European. En ja, ik geloof in Christus. En in onze Christelijke natie.

  Geliked door 3 people

 6. Visje zegt:

  Ik vind het ’n riele trots , wat in dit bericht wordt aangehaald,
  – de Bijbel wordt aangehaald, dus lijkt het mij, redelijk dat ik hierop in mag gaan,

  De Bijbel zegt: dat bij de wederkomst van, Jezus Christus — De Natiën geoordeeld zullen worden.

  Dat impliceer, dat de natieen ’n eigenheid hebben, ’n culturele achtergrond,’n genetisch achtergrond.
  – dat de wereld heeft besloten, dat alle grenzen maar open moet, dat de vermenging van alle volkeren, iets als volgens de evolutie theorie normaal is,

  Die begrijpt niets van de God van de Bijbel, JHWH ,
  Hij heeft ’n speciaal volk vekozen.
  Om dmv die natie/volk, Zijn zoon geboren te laten worden.

  De vermenging van de soorten der mensheid, heeft ’n andere oorzaak, dan wij voor mogelijk houden

  LINKS —–> is namelijk ook vaak religie!

  mvg Visje.

  Like

 7. Pilgrim zegt:

  Ik wil er op wijzen dat trots een gevoel is dat het ego streelt. Het is ook het tegenovergestelde van bescheidenheid. Trots heeft meestal iets te maken met bijzondere prestaties, maar een huidskleur heeft niets te maken met een prestatie die je verricht. Als je trots bent op een prestatie die je verricht hebt houdt dat een vorm van superioriteit in omdat een ander die bijzondere prestatie niet kan verrichten, anders zou je er immers niet trots op zijn. Een alledaagse werkzaamheid die ieder ook kan verrichten geeft uiteraard geen gevoel van trots. Het gevoel trots houdt dus impliciet een vorm van superioriteit in zich, ook wanneer je bijvoorbeeld trots bent op je zoon. Die zoon heeft dan waarschijnlijk een bijzondere prestatie verricht, want als hij iets dwaas of slechts gedaan zou hebben zou je niet trots zijn. Daarom is trots zijn op een huidskleur bedenkelijk omdat het ook hier een vorm van superioriteit zou suggereren, hoewel je zelf geen bijzondere prestatie verricht hebt. Ik kende vroeger een Zuid-Afrikaanse zwarte collega die zich liet ontvallen dat zwarten trots moesten zijn op hun huidskleur. Ik vond het idioot. Zo kan je ook wel trots zijn op je haarkleur of je blauwe ogen.

  Like

  • Rapunzel zegt:

   Niks mis met trots.
   En ook niks mis met unieke prestaties.
   Werkt u soms in het onderwijs Pilgrim? Waar ze al jaren het leertempo van de sloomste aanhouden en dat nog als “eerlijk” verkopen ook?
   Ten koste van de kinderen die wel goed kunnen leren maar die maar iets voor zichzelf moeten gaan doen tot Abdullah het ook snapt?

   Laat ze in de Takkie-Takkie landen waar Nederlanders al 300 jaar waterputten lopen te hakken en graven maar wat bescheidener worden.
   En het heeft met huidskleur geen reet te maken en het is walgelijk dat u dat erbij sleept, bah. Het racisme van de lage verwachting, daar maakt u zich schuldig aan.
   “Negers zijn dom dus daarom mag je als blanke niet trots zijn want dat is zielig voor de negers”.
   Houd toch uit schei toch op. Alsof mensen met een andere huidskleur niet gewoon trots zijn als ze iets moois maken, een unieke prestatie neerzetten of leuke slimme kinderen hebben.

   Geliked door 1 persoon

   • Pilgrim zegt:

    Hier kan ik geen chocola van maken. Er is zeker niets mis met unieke prestaties. Integendeel zelfs. En dat heeft inderdaad ook niets met huidskleur te maken, maar het is eg regs die dat er bij sleept. Hij heeft het toch over blanke trots? Ik vermoed dat u mijn reactie niet goed begrepen hebt.

    Like

 8. Republikein zegt:

  Er zijn ook lezers die trots zijn dat ze het niet begrijpen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Rapunzel zegt:

  Fijn stuk om te lezen.
  Het is mij een raadsel waarom zoveel mensen neerkijken op blanke Nederlanders, zelfs als ze er zélf één zijn!
  Onlangs waren wij in het Zuiderzeemuseum waar veel oude huisjes opgebouwd zijn, nou ja, huisjes, tochtige vochtige krotjes formaat schoenendoos. Geen wit privilege te bekennen.
  Die mensen hebben keihard moeten buffelen voor hun bestaan.
  Ons hotel stond in de Beemsterpolder die in 1612! al drooggelegd is, het hele spul is nu Unesco werelderfgoed.
  Niet alleen vervult de aanblik van al dat moois me met trots op mijn/onze voorvaderen maar ik houd er ook zo van. Waar de blanke top der duinen schittert in de zonnegloed en de Noordzee vriend’lijk bruisend Neer’lands smalle kust begroet juich ik aan het vlakke strand, ‘k heb u lief mijn Nederland.

  Misselijk word ik van de imbecielen die schijnen te denken dat Nederland zonder Nederlanders hetzelfde zal blijven. Nergens geven ze om. Of wel maar daar komen ze met hun zultkop pas achter als het te laat is.

  Geliked door 1 persoon

 10. Peter zegt:

  Aan D 66:
  Mag ik trots zijn op het feit dat ik hetero en blank ben ??
  Ik moet niets hebben van gender neutraliteitflauwekul en gay pride.

  Like

 11. Rene zegt:

  Als je in dit land maar hard genoeg jankt heb je een podium.

  Like

 12. Rapunzel zegt:

  Ik zat nu nog eens met genoegen naar de foto te kijken van dat prachtige meisje boven dit artikel.
  Blond met blauwe ogen, wat je er ook van vind, het is zeldzaam, sowieso is maar 10% van de wereldbevolking blank dus waar hebben we het over. Ondertussen hebben ze wel de allergoeiste kunst/muziek/architectuur/schilderijen/literatuur/films/internets/medicijnen/beelden/bruggen/wegen/polders/mode en het beste eten/drinken uitgedacht.

  Uiterst triest dus dat het mooie meisje op de foto een minderheid in eigen land moet zijn ten faveure van moslimse schommelschepen met een inteeltcoëfficiënt van tig.

  Like

 13. Wim zegt:

  Dank voor dit artikel en voor de mooie reacties.
  Dat woord trots ligt maar moeilijk in ons land. De Vlamingen kennen het woord ‘fier’. Dat benadert denk ik heel dicht wat eg regs bedoelt.
  De betekenis van fier is trots, vooral met de notie zelfbewust. Ik vind het een schitterend woord: rechtop in de wind, borst vooruit, mannen en vrouwen van stavast. Dat Van Dale als betekenis geeft : ‘met rechtmatige trots’ duidt erop dat wij geen woord voor ‘rechtmatige trots’ hebben. En ook duidt het er op dat er kennelijk ook zoiets is als onrechtmatige trots. Als je een 9 hebt voor een tentamen maar je hebt helemaal niet geleerd? Als je trots bent op je haar, terwijl het eigenlijk nergens op lijkt? Die toevoeging van Van Dale laat het Hollandse probleem met ‘trots’ zien. Wellicht terug te voeren op het gegeven dat in de Bijbel ‘trots’ altijd in de buurt staat van iets negatiefs.
  De Vlamingen hebben met ‘fier’ een woord in huis dat meer naar het positieve tendeert. Een Vlaming is fier op zijn taal en fier op zijn bier. Zo staat het ook in de Van Dale en bij de Etymologiebank.

  Like

 14. delamontagne zegt:

  De Nieuwe Maatschappij, voordelig reizen in Oostenrijk……………………

  Facebook des Chemins de fer autrichiens

  Like

 15. delamontagne zegt:

  Weer een geval van verkrachting en kindermisbruik/ handel in kinderen !
  De daders met Typisch Engelse namen…………………………

  Banaras Hussain, 37 ans, de Shipley, est accusé de viol sur une jeune fille de plus de 16 ans.
  Banaris Hussain, 35 ans, de Huddersfield, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans.
  Mohammed Suhail Arif, 30 ans, de Huddersfield, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans.
  Iftikar Ali, 37 ans, de Huddersfield, est accusé de tentative de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans et de trois actes de viol sur une fille âgée de 13 à 15 ans.
  Mohammed Sajjad, 31 ans, de Huddersfield, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans, de viol sur une jeune fille de moins de 13 ans et de facilitation de la perpétration d’une infraction sexuelle impliquant des enfants.
  Fehreen Rafiq (la femme), 38 ans, de Huddersfield, est accusée d’avoir facilité la perpétration d’une infraction sexuelle impliquant des enfants.
  Umar Zaman, 30 ans, de Huddersfield, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans.
  Basharat Hussain, 31 ans, de Huddersfield, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans.
  Amin Ali Choli, 36 ans, de Huddersfield, est accusé de viol sur une jeune fille de plus de 16 ans.
  Shaqeel Hussain, 35 ans, de Dewsbury, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans et de traite d’êtres humains.
  Mubasher Hussain, 35 ans, de Huddersfield, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans et d’agression sexuelle.
  Abdul Majid, 34 ans, de Huddersfield, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans.
  Mohammed Dogar, 35 ans, de Huddersfield, est accusé d’avoir facilité la perpétration d’une infraction sexuelle impliquant des enfants.
  Usman Ali, 32 ans, de Huddersfield, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans.
  Mohammed Waqas Anwar, 29 ans, de Huddersfield, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans.
  Gul Riaz, 42 ans, de Huddersfield, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans.
  Mohammed Akram, 41 ans, de Huddersfield, est accusé de traite d’êtres humains en vue de l’exploitation sexuelle d’une jeune fille et du viol sur une jeune fille âgée de 14-15 ans.
  Manzoor Akhtar, 29 ans, de Huddersfield, est accusé de traite d’êtres humains et de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans.
  Samuel Fikru, 30 ans, de Camden, est accusé de viol sur une jeune fille âgée de 13 à 15 ans.

  / * / *

  CHILD ‘SEX ABUSE’
  30 men and one woman charged with rape and trafficking on children as young as 12 in Huddersfield
  The group have been held in connection with non-recent sexual offences that occurred between 2005 and 2012 against five women in Huddersfield.
  Latest
  By Holly Christodoulou
  15th August 2018, 8:49 am
  Updated: 15th August 2018, 9:59 am
  https://www.thesun.co.uk/news/7019085/huddersfield-rape-sex-trafficking-children-men-charged/

  Like

 16. Nemesis zegt:

  Goed geschreven eg regs !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s