Extreemlinkse anarchistische extremisten eisen de verantwoordelijkheid op voor de bomaanslag op het bureau van Italiaanse populistische partij Lega

Screenshot_118

(Door: Chris Tomlinson – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Italiaanse extreemlinkse extremisten hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslag op een kantoor van de populistische Lega-partij, waarbij de politie een tweede explosief heeft gevonden en onschadelijk heeft gemaakt. Het kantoor, dat zich bevindt in de stad Treviso bij Venetië, werd zondag het doelwit van een eenvoudig explosief dat enige schade toebracht aan de deur van de ingang van het gebouw, maar niemand raakte gewond, zo meldt “Corriere della Sera”.

Breitbart

Na de eerste explosie werd door de autoriteiten ter plaatse een tweede bom gevonden. Het tweede explosief wordt beschouwd als het belangrijkste, terwijl het eerste werd gebruikt om autoriteiten en anderen in het gebied te lokken, zodat zij gewond zouden raken door een tweede explosief, dat spijkers en andere metalen fragmenten bevatte.

In een reactie op de bomaanslag zei de leider van Lega en de huidige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini: “Ze proberen ons een halt toe te roepen, maar gewelddadige criminelen schrikken ons niet af. Laten we doorgaan, sterker dan voorheen”.

Italiaanse onderzoekers konden een link leggen tussen een extreemlinkse anarchistische organisatie en de bomaanval, nadat zij een e-mail bericht van 12 augustus hadden ontdekt, waarin de verantwoordelijkheid voor de aanslag werd opgeëist. De verklaring, die werd gepubliceerd door de Italiaanse krant “Il Giornale”, zegt dat het motief voor de aanval het bestrijden van “racisme en uitbuiting” is. “Directe actie maakt ons duidelijk waarom en hoe. Voor een internationalistische, rebelse, anarchistische solidariteit! Voor een wereld zonder grenzen of autoriteit!”, voegde de groep, die bekend staat als de ”Santiago Maldonado Cell” er aan toe.

De bomaanslag is niet de eerste die door de extreemlinkse groepering wordt opgeëist. In december 2017 eiste de groep de verantwoordelijkheid op voor de bomaanslag op een kazerne van de Italiaanse gendarme in Rome, waarbij een “oorlog tegen uniformen” werd uitgeroepen. De officier van Justitie in Rome heeft destijds vermeld dat het onderzoek werd behandeld als een terroristische daad.

De extreemlinkse terreur heeft in het zeer recente verleden een golf van anarchisten gekend, zoals leden van de “Antifascistische Actie” of de Antifa, die werd betrapt op het maken van bommen en die zelfs de verantwoordelijkheid  voor het werpen van brandbommen naar Turkse moskeeën. De extreemlinkse extremistische groepering, die door sommigen in de reguliere media wordt geprezen, heeft eerder dit jaar ook een terreurhandboek voor “rellentoeristen” in Duitsland uitgebracht, waarin aanvallen op kantoren van het Duitse populistische Alternatief voor Duitsland (AfD) worden aangemoedigd. Een andere tekst, PRISMA genaamd, waarnaar via de website van het handboek een link werd gelegd, liet ook gedetailleerde plannen zien voor het maken van bommen die op afstand tot ontploffing worden gebracht..

De Franse Antifa, die de Turkse regering in Noord-Syrië bestrijdt, heeft ook gedreigd met gewelddadig optreden tegen de staat, na een reeks ontruimingen van activistische krakerskampen. De leden van de groep verkondigden dat zij de politie, inlichtingenambtenaren en anderen zouden aanvallen.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Chris Tomlinson

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Lega Nord, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Extreemlinkse anarchistische extremisten eisen de verantwoordelijkheid op voor de bomaanslag op het bureau van Italiaanse populistische partij Lega

 1. Thoth zegt:

  Voor een anarchist is geen enkele partij goed genoeg, zij veroordelen ALLE partijen. Nu lees ik ineens een linkse partij, die ‘anarchistische’ leden heeft? Fout. Het zijn gewoon extremistische linkse oproerkraaiers.

  Geliked door 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. Republikein zegt:

  Allemaal een paar snipperdagen opgenomen.

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Langzaamaan wordt de tijd weer rijp voor een tweede golf van Rote Armee Fraktion in Duitsland en bloedbroeder organisaties in de rest van Europa en de VS.
  Dat kan nooit meer lang duren.

  Like

 5. Marc zegt:

  Ik blijf het opvallend vinden dat ‘extreem’ rechts zo ongelooflijk pacifistisch blijft!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s