Gouden oorbel uit de Griekse Periode gevonden in de Stad van David, Jeruzalem

Screenshot_121

(Door: “Brabosh”)

Op het Givati-parkeerterrein van het Nationale Park van de Stad van David, dat de Oude Stadsmuren omsluit, werd een gouden oorbel gevonden, die dateert uit de Griekse Hellenistische Periode (332 v. Chr. tot ca. 140 v. Chr.) met de beeltenis van een gehoornd dier, zo meldde de Davidstad woensdag.

De ontdekking werd gedaan tijdens archeologische opgravingen uitgevoerd door de Antiquities Authority en de Universiteit van Tel Aviv. De hoepeloorring draagt ​​het hoofd van een gehoornd dier met grote ogen en een mond.

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Historie, Jeruzalem, Jodendom. Bookmark de permalink .

2 reacties op Gouden oorbel uit de Griekse Periode gevonden in de Stad van David, Jeruzalem

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Maar ze moeten nog altijd het eerste materiële bewijs leveren dat ze als volk bestonden vóór 1964, toen Arafat en de zijnen de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) oprichtten en de Arabieren van de ene dag op de andere ‘Palestijnen’ begon te heten.”

  Wie een zogenaamde Palestijn over zijn “volk” hoort praten hoort dat hij het “Filistini” noemt, daarmee suggererend dat er een genetisch verband bestaat tussen de Filistijnen en de tegenwoordige “Palestijnen”.

  Dan moet opgemerkt worden dat de vroegere Filistijnen zijn opgehouden als volk te bestaan in de 7e eeuw vóór Chr. Zij zijn opgegaan in omliggende volkeren. Er bestaat geen enkel genetische overeenkomst tussen de Filistijnen en de Palestijnen.

  Als de Palestijnen hun bestaansrecht als volk aan willen tonen, zullen ze dus moeten bewijzen dat er bloedverwantschap bestaat met de Filistijnen. Bloedverwantschap met een niet (meer) bestaand volk. Dan hebben ze gelijk bewezen dat ze zelf ook niet (meer) bestaan als volk. En dus een samenraapsel zijn van Arabieren uit de omliggende landen. Q.E.D.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 2. Palestijnen zijn ook een samenklontering van gevluchte bewoners uit omringende Arabische staten in vroegere eeuwen door de vele oorlogen en conflicten van kleine koninkrijkjes of sultanstaten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s