Asieldeskundige: “NGO´s willen me kapotmaken”

Screenshot_141

(Door: Alexander Bischofberger-Mahr – Vertaling: E.J. Bron)

Karl Mahringer is gerechtelijk beëdigd deskundige in vele asielprocedures voor mensen uit Afghanistan, Syrië en Irak. Zijn eerste expertise werd meermaals als basis voor uitzettingen van Afghanen gebruikt. Nu proberen enkele NGO´s en asieladvocaten hem zijn vergunning af te pakken. “Omdat ik hun business teniet doe”, vermoedt de 65-jarige.

Kronen Zeitung

“Als deskundige moet ik objectief blijven. Mijn werk is geen wensconcert”, maakt de langjarige ondernemer duidelijk. Desondanks trekken advocaten en NGO´s zijn expertises in twijfel. Daarin beschrijft Mahringer dat er in het land wel degelijk een functionerende infrastructuur voorhanden zou zijn, en legt uit dat niet alle delen van Afghanistan levensgevaarlijk zouden zijn. “De regeringswijk in Kaboel is bijvoorbeeld veel gevaarlijker dan de voorstad”, stelt hij vast,

Maar in zijn eerste expertises ging het niet om veiligheid. Hij concentreerde zich op de repatriëring van jonge mannen boven de 18 jaar, niet op vrouwen of meisjes of onbegeleide minderjarige vluchtelingen. Veel asieladvocaten tekenen inmiddels in feite bezwaar aan tegen negatieve asielbeslissingen en motiveren dit met Mahringer´s “foutieve” expertise. “Mijn expertises vormen echter niet de enige beslissingsbasis van de rechtbanken, maar de rechtbanken grijpen terug op talrijke informatiebronnen”, maakt Mahringer duidelijk.

Mahringer reist nog steeds naar Kaboel, Herad en Masar om zelf met de mensen ter plaatse te praten. Hij wint informatie in over de levens- en gezondheidssituatie. En precies dat wordt hem nu verweten. De expertise zou te onwetenschappelijk (ook vanwege de vele foto´s) zijn geschreven en niet op feiten stoelen. In mei kwam de asieldeskundige er bij toeval achter dat men nu van plan is zijn vergunning in te trekken.

Wat betreft Mahringer is dat een pure heksenjacht van NGO´s, want in januari heeft hij ook met positief resultaat het examen als deskundige voor de landen Pakistan, Jemen en Soedan afgelegd. Al acht maanden lang krijgt hij hiervan geen bevestiging, omdat er een onderzoek tegen loopt. “De afgelopen maanden word ik met ongeloofwaardige argumenten getroost.” Volgens Mahringer is een neutrale deskundige, die goed op de hoogte is van de plaatselijke situatie, de NGO´s een doorn in het oog. Deze zouden onder elkaar het idee propageren dat iedereen bedreigd zou zijn of dat het iedereen in de landen van herkomst slecht zou gaan.

“Dat is echter niet zo”, zegt Mahringer. “Er bestaat hier blijkbaar een zeer intensieve samenwerking tussen de voor de procedure verantwoordelijke arrondissementsrechtbank en de NGO´s. Ze willen me kapotmaken.” De lopende details van zijn zaak zouden altijd eerst in de media en daarna pas bij zijn advocaat terechtkomen. “Ik geloof in de rechtsstaat en ik geloof erin dat dit alles weldra voorbij zal zijn, zodat ik weer aan het werk kan”, aldus Mahringer. Hij hoopt dat de verantwoordelijke autoriteiten zich in het kader van een mondelinge zitting een beeld van zijn persoon en zijn geschiktheid als deskundige maken.

Screenshot_150

Expertise

Samenvattend wordt vastgesteld dat er uit de vragen I tot VIII geen redenen voortkomen die een terugkeer naar Afghanistan van mannelijke personen onmogelijk maken, een bijzonder obstakel vormen of een bedreiging van de terugkeerder zouden betekenen. De terugreis naar Kaboel en Mazar-e Sharif uit Europa is rechtstreeks mogelijk (via Dubai of Istanboel), evenals naar Herat via Kaboel. Tickets kosten tussen de € 380,- tot € 500,-

Bron:
www.krone.at
Door: Alexander Bischofberger-Mahr

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Afghanistan, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, NGO´s, nieuw fascisme, onwetendheid, Oostenrijk, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Asieldeskundige: “NGO´s willen me kapotmaken”

 1. Pingback: Asieldeskundige: “NGO´s willen me kapotmaken” | Space van Ron ,Antoine KRAFT

 2. Aegolius cs zegt:

  Autoriteiten die zich laten “bedienen” van de door henzelf ontworpen “democratische rechtsregels”?

  Like

 3. Alphons Mantel zegt:

  onafhankelijke denkers en integere mensen zijn kennelijk niet welkom bij de institutionele dorpsgekkies

  Like

 4. fleckie zegt:

  Botweg gezegd, betr. NGO’s, die zijn gewoon bang voor. INKOMSTENDERVING! . Eigenaardig is wel dat MEN er nog altijd NIET ? achtergekomen is, WELKE PERSONEN! Die NGO’S…” BEVOLKEN”! ( uitmaken).., terwijl toch van IEDEREEN! zijn ‘LEVENSWANDEL’, bekend is! via …….

  Like

 5. Republikein zegt:

  Nou, klassieke muziek en Dieuwerte Blok, de bunschoterjongeren prijs, en de winnaar is, hoeft niet Dieuwertje, hij/zij met een vreemde naam.
  Goed bezig.
  Klassieke muziek imponeert.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s