China: miljoenen moslims in “antiterreur kampen”

Screenshot_190

Chinese moslims bij het gebed.

(Vertaling: E.J. Bron)

“Geen nieuw Syrië”

In China worden volgens informatie van een VN-mensenrechtencommissie ongeveer drie miljoen moslims in instellingen vastgehouden die zouden lijken op interneringskampen. Daarover zouden talrijke betrouwbare berichten bestaan, deelde de VN-commissie voor het uit de weg ruimen van rassendiscriminatie in Genève mee. Het lid van de VN-commissie Gay McDougall noemde de “vermeende antiterreur kampen” “politieke heropvoedingskampen”. China zelf spreekt van “veiligheidsmaatregelen”, die zouden verhinderen dat vooral de regio Xinjiang “een nieuw Syrië of Libië wordt”.

Kronen Zeitung

De VN bekritiseerde vooral dat de meeste gevangenen, die hoofdzakelijk tot de Oeigoeren, maar ook andere islamitische minderheden behoren, nooit concreet aangeklaagd of ook veroordeeld werden. Met de vervolging van de Oeigoeren en andere islamitische minderheden zou de autonome regio van de Oeigoeren in “een soort enorm interneringskamp” veranderd zijn, aldus de Verenigde Naties.

Screenshot_191

De Laohuasi-moskee in de Chinese provincie Gansu.

De Oeigoeren zijn een nauw aan de Turken verwant islamitisch volk, dat geen etnische of culturele verbindingen heeft met de Chinezen. De Chinese Communistische Partij treedt altijd al met enorme represailles tegen de Oeigoerse onafhankelijkheidsbeweging op. Sinds 2016 zouden de onderdrukking en bewaking ernstig aangescherpt zijn. zo zouden er meerdere honderden arbeidskampen gebouwd zijn. Mensenrechtenorganisaties gaan uit van routinematige schendingen van de mensenrechten. Men beklaagt o.a. folteringen, mishandelingen en indoctrinatie. China´s staatsmedia bevestigden weken geleden al dat in Xinjiang alleen al in het eerste kwartaal van het jaar een half miljoen mensen naar elders werden overgebracht “om de sociale stabiliteit te verbeteren”.

Screenshot_192

In Brussel kwam het tot protesten van Oeigoeren tegen de heropvoedingskampen in China. De moslims eisen dat de EU ingrijpt. 

Screenshot_193

Demonstratie van Oeigoeren in Istanboel.

Moslims protesteren tegen afbraak van moskee

Vrijdag nog hadden in China honderden Hui-moslims tegen de afbraak van een moskee geprotesteerd en deze tenslotte verhinderd. Zoals de krant “South China Morning Post” uit Hongkong bericht, kwamen de gelovigen voor een moskee in de Noordwest-Chinese stad Weizhou bijeen. Protesten zoals deze zijn in China zeldzaam. De autoriteiten waren van plan om delen van de een jaar geleden voltooide moskee af te breken, wat gemotiveerd werd met een ontbrekende bouwvergunning.

Screenshot_194

In China leven meer dan 20 miljoen moslims. De beide grootste groepen zijn de minderheden van de Hui en van de Oeigoeren met elk ongeveer tien miljoen leden. De regio Xinjiang in het westen van het land, waar de Oeigoeren thuis zijn, geldt als conflicthaard. Na bloedige onlusten in 2009 en een serie terreuraanslagen treedt de politie hard tegen de minderheid op. Het Turkenvolk voelt zich economisch, politiek en cultureel door de heersende Chinese onderdrukt. Na hun machtsovername in 1949 in Peking hadden de communisten het voormalige Oost-Turkistan als autonoom bestuurde regio ingelijfd.

Screenshot_195

Een moslim in China.

Screenshot_196

Islamitische vrouwen in China.

“Verhinderen van een nieuw Syrië of Libië”

China verdedigde de jongste “veiligheidsmaatregelen”: dat er in de regio Xinjiang op dit moment vrede en stabiliteit zouden heersen, zou zonder twijfel terug te voeren zijn op de strenge voorschriften, stond er maandag in de Chinese en Engelse edities van de krant “Global Times”. Overal zouden politie en veiligheidsposten te zien zijn. “Maar dat is een fase die Xinjiang moet doormaken bij de wederopbouw van vrede en welvaart, en waaruit een normale regering zal voortkomen”. De veiligheidstroepen zouden verhinderd hebben dat Xinjiang een “nieuw Syrië of Libië” geworden zou zijn.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, gezond realisme, Islam. Bookmark de permalink .

34 reacties op China: miljoenen moslims in “antiterreur kampen”

 1. fleckie zegt:

  Oeigoeren hebben hier in NL toch ook al eens gedemonstreerd?!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Die Chinezen zijn héél goed bezig.
   Die 10.000.000 volksvijanden nummer een die zich moslim noemen zijn ook stilaan gegroeid in de jaren toen ze nog niet opvilelen.
   China maakt ze nu af.
   Geweldig.
   Chappeau Chinezen.

   Geliked door 1 persoon

   • sanae zegt:

    het zijn mensen zoals de andere ze geloven in een andere godsdienst en dat geeft china dan het recht om ze af te maken?? Hoe je bek racist

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Sanae.
    Die Chinezen doen het geweldig.
    Weet je wat ik zal ze vragen je ’n paar postkaarten toe te sturen waarop je kan zien hoe ze ze onthoofden of villen.
    Mag je zelf uitmaken.
    Per slot ben je zo kleinzerig niet, want je bent voor en na IS en ertussendoor…
    Alle respect voor de manier waarop China al dat ongedierte ombrengt!!!

    En “racist” vind ik ’n hele bijzondere erenaam…!!!
    Kom nog es ’n keer terug, kan ik je nog eens bij de les brengen….

    Like

 2. Trucker zegt:

  Wat is het probleem islamieten die verhinderd worden om in de openbare ruimte’s te kuieren…
  Was het hier maar zo, helaas rubberen Rutte en tutti quanto bevolken de NIET regerende regeringen.
  Toegeven dat de Aziaten het prima bekijken, Japan en china om de belangrijkste landen te noemen nemen geen halve maatregels om islamieten gevaar in te dijken zij werken PROactief (lees wachten niet tot er wat gebeurd maar verhinderen dat er wat gebeurd) in eurabia is het krék het tegenovergestelde.
  Dat heb je met watjes/nichten-homo’s/islamofielen en multikulle “venten” (én WIJVEN Yvonne 😉 )

  Geliked door 6 people

  • Guus Velraeds zegt:

   Moslims weten al te goed dat Europa door halve wijven geregeerd wordt.

   Geliked door 3 people

  • abouneenee zegt:

   Er is geen probleem, de islam moet in Nederland breken. Niet vanwege de islam, maar omdat Rutte c.s. de islam misbruiken om een tweedeling in de samenleving te scheppen, behouden en te laten voortbestaan. Er is geen andere uitweg, hoe hard Rutte ook om de hete brei heen draait. De Islam hoort hier niet, dus importeert men meer islam om dit land te verzieken. Vervolgens begint men aan symptoombestrijding terwijl de oorzaak heilig intact gehouden wordt. Onder VVD’ers leeft er een soort verheerlijking van het kosmopolitische leven, omdat op die manier de honger naar meer individuele weelde gestild zou kunnen worden, immers wordt hen van jongs af aan geleerd dat Nederland als land niets inhoudt. Het staat letterlijk in de naam van ons land: land van nederigen.

   Dat wij grootste dingen kunnen doen heeft de gouden eeuw en vele andere momenten wel aangetoond. We zijn groots in alles wat we doen. Die mindset willen anderen dan Nederlanders graag knakken en Rutte denkt er wat mee op te schieten door ons te verraden, ook hij wil ons dus ernstig schaden. Als burger zie je alle micro-geweldsdelicten die vanuit de overheid op je worden afgevuurd slechts als de volgende tegenslag, het grotere plaatje is dat met een salamitactiek ieder gevoel van eigenwaarde van je wordt ontnomen en geëxporteerd naar vele plekken buiten Nederland.

   Homo’s zijn het probleem niet, de hele genderdiscussie en ridiculisering van het homo-zijn, de flagrante en flamboyante zelfdiscriminatie, zeker wel. We hebben ook geen Straight-Parade of een coming out als hetero. Mensen die volhouden dat zaken als een gay-parade wel nodig zijn discrimineren maar wat graag, willen zich graag onderscheiden en dus niet gezien worden als gelijke.

   Like

 3. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  De VN moet eens leren dat: “Voorkomen beter is dan genezen” !!

  Geliked door 2 people

 4. ruud zegt:

  Het lijkt wel het ideale land om te wonen. Waarom komen de linkse in beweging? Als er christenen in de kerken vermoord worden in islam landen heet het cultuurverschil. Niet te vertrouwen de linkse en de Mo`s.

  Like

 5. hans-e-pans zegt:

  Volgens mij heb je dit soort kampen ook in Nederland, alleen noemen ze die hier No Go Zones.

  Geliked door 2 people

 6. Pietersen zegt:

  Die moslimpest zit overal. Straks krijgen wij er in Nederland 400.000 oeigoeren bij (na gezinshereniging). Het eerste restaurantje met de ‘fameuze’ oeigoerse keuken (gekookte schapekoppen en ezelshoeven) staat in Den Haag in een steegje, net zoals thuis in Oeigoerië.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Moslims horen niet in nederland. Ze horen in hun zandbak achter een hek of in china achter een hek of in een kamp. Zal me worst zijn. Dat ze in nederland zijn is voor mij veel erger.
   Op mijn rekening mogen ze niet mee-eten of van ziekten genezen worden.

   Like

 7. Pingback: China: miljoenen moslims in “antiterreur kampen” | toodlessss

 8. pat koti zegt:

  Kijk, China weet precies hoe ze het wrede vrede-islam systeem moeten oplossen.
  1.300 jaar lang heeft het wrede vrede-islam systeem huisgehouden met minstens 350
  miljoen vermoorde ongelovigen. Wat zit de VN nou te zeuren, over 3 miljoen opgesloten
  moslims in gezellige interneringskampen ? Deze moslims leven tenminste nog !

  Like

 9. jungleelephant zegt:

  Mensenrechtenorganisaties kunnen van mij de pot op:onze mensenrechten worden dagelijks met voeten getreden alhier,in dit inmiddels door en door verrotte land!

  Geliked door 1 persoon

 10. mahoog zegt:

  Die chinezen weten hoe je een epidemie in moet kapselen om zich zelf veilig te stellen… de russen ook denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 11. Dit project kan men dus zo èèn op èèn kopieren in Europa. Tadaa!

  Like

 12. Elisah zegt:

  Misschien weten ze in china wél waar ze mee te maken hebben?

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/20/wie-marcheert-daar-door-de-straat-het-is-een-kleuter-in-nikab-a1613628

  Wie marcheert daar door de straat? Het is een kleuter in nikab
  Een relletje in Indonesië. Een kleuterschool liet kinderen gehuld in nikab en met geweer in de hand door de straten marcheren tijdens de viering van de Onafhankelijkheidsdag. Geen teken van radicalisering, zei de school, maar van geldgebrek.

  Een paar kleine kleutertjes marcheren door de straten. Lieftallig is de parade niet: de leiding van de kleuterschool heeft de meisjes namelijk in zwarte nikabs gehuld, en ze zwart kartonnen AK-47’s gegeven. Zaterdag, de dag nadat Indonesië zijn 73ste Onafhankelijkheidsdag vierde, liepen ze door de straten van het stadje Probolinggo in Oost Java.

  Like

 13. koosv8 zegt:

  De VN vindt weer iets, want die zijn zelf zogoed dat je er misselijk van wordt.
  Moslims zijn altijd de aardigste buren die men zich maar ken wensen, zeker als het er steeds meer worden. En dat is altijd het geval. Doek de VN maar op, En laat China de kampen als industrieel export produkt elk land er maar een paar van neerzetten. Dan kunnen al die knuffelaars en de moslims drugshandelaren etc. Allemaal fijn samen zonder een verkeerd woord en nooit ruzie lekker met elkaar samenleven en misschien zelfs WERKEN.

  Like

 14. Sabeltant zegt:

  Waarom vragen moslims zich niet eens af waarom ze overal in de wereld uitgekotst worden?
  De mislukte integratie, de onverdraagzaamheid, zo’n beetje alle oorlogen in de wereld draaien om de islam, terreur, steekpartijen, gedoe over halal vreten, gedoe over hoofddoeken, gedoe met ramadan, gedoe met dit, gedoe met dat, de islam is synoniem voor problemen.
  Het is wereldwijd overduidelijk. Het ligt allemaal aan de islam en haar volgers.
  Dat onze nep-leiders met slappe knieën thee drinken in de moskeeën wil nog lang niet zeggen dat de mensen in het land de islam accepteren, bij lange na niet, er is een groeiende antipathie tegen de islam en met reden. Overal in de wereld heb je (burger)oorlogen vanwege de islam.
  Ook in het westen broeit het, de opkomst van islam kritische partijen is er niet voor niets.
  Alleen in tegenstelling tot China pakken ze in Europa de slachtoffers van de islam op, maar ook dit zal uiteindelijk niet helpen, het komt de verdraagzaamheid zeker niet ten goede als je koste wat kost privileges uitdeelt aan lieden die zich op geen enkele wijze inzetten voor het land.
  Op het aanpakken van de islam ligt China in ieder geval mijlenver voor op het westen.

  Geliked door 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   Mislims denken veel verder dan ‘onze’ politici. Die kunnen níet verder denken dan tot de volgende verkiezingen.
   Die mislims weten dat West-Europa uiteindelijk als een rijpe appel in hun schoot zal vallen.
   In China echter wordt de boom leeggeschud voordat de appels kunnen rijpen.

   Geliked door 1 persoon

 15. de sluwe vos zegt:

  Ze protesteren tegen praktijken die moslims overal in de wereld zelf doen, nl. het systematisch discrimineren, onderdrukken en vervolgen van andersgelovigen of ongelovigen. Daar spreekt de corrupte VN natuurlijk nooit over.

  Like

 16. Mary zegt:

  Oh wat geweldig, de Islamitische VN club heeft er problemen mee, de Chinese bevolking niet die wordt beschermd door hun regering en zo hoort het.

  Geliked door 1 persoon

 17. freda110 zegt:

  Ik snap niet waar ze over klagen, ze zitten gezellig allemaal bij elkaar en kunnen gezamenlijk de hele dag op de knieën liggen richting mekka.
  Keurig geregeld, zij blij en de Chinezen hebben er geen last van.

  Like

 18. Thoth zegt:

  En wie is de voorzitter van de VN mensenrechten? Jazeker, het kameel Faisal Trad. Een Saoedi-Arabiër, waar het land een aantal jaren geleden toen Amin vluchtte – en meer dan 250000+ leden afslachtte – een huis aan te bieden. Maja, hij was een moslim, hùh… Maar enfin, VN is de erfenis van de ‘elite’, die jarenlang – eigenlijk sinds de 2e wereldoorlog – in het Westen via de partij-politiek afgevaardigden naar de VN heeft gestuurd. En het zijn nu vooral… de linkse partijen.

  Het is aan de mensen in het land om hier een eind aan te maken.

  Like

 19. Republikein zegt:

  Wij van Pekingeend prevaleren Pekingeend.
  Lippen als een eendenbek, m.n. de lippen, een nieuwe hype uit de nieuwe wereld.
  Kwaken als een eend, dat hoor je ook steeds vaker.

  Like

 20. koddebeier zegt:

  China: miljoenen moslims in “antiterreur kampen” Precies waar ze thuis horen !!

  Like

 21. ieznogoedh zegt:

  In China worden volgens informatie van een VN-mensenrechtencommissie ongeveer drie miljoen moslims in instellingen vastgehouden die zouden lijken op interneringskampen.

  Al jaaaaren gelden werd onderzocht dat het IQ in die streken hoger ligt dan in West-Europa. Over Afrika en midden-oosten maar te zwijgen.
  Voor het geval iemand dat onderzoek in twijfel trekt: zie hier het bewijs!

  Like

 22. scherpschutter1943 zegt:

  Roei alle moslims uit voordat zij het andersdenkenden doen. Dat dat hun bedoeling is hebben ze bewezen. Dus china is nog humaan dat ze hun moslims in leven laten. Misschien worden ze nog een keer wijzer daar in china

  Geliked door 1 persoon

 23. Cleo zegt:

  Deze Chinese aanpak getuigt van lange termijnvisie: islam moet je heel kort houden!
  Hadden wij hier ook maar zo een aanpak. Helaas zitten we vooralsnog opgescheept met die nichterige rutte…

  Like

 24. kampersrene zegt:

  Nederland: miljoenen Nederlanders in “antiterreur kampen” met de huidige regering is dat niet uitgesloten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s