Zuid-Afrika: De onteigeningen zonder schadevergoeding beginnen

Screenshot_189

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De Zuid-Afrikaanse regering is ermee begonnen land van blanke boeren in beslag te nemen. Het zou daarbij gaan om twee boerderijen in de noordelijke provincie Limpopo. Daarvoor zouden onderhandelingen over de verkoop van het land mislukt zijn.

journalistenwatch

De in Johannesburg gevestigde krant “City Press” berichtte dat Akkerland Boerdery 200 miljoen Rand (ongeveer € 12 miljoen) voor het land wilde, maar dat de regering haar er maar 20 miljoen Rand voor geboden zou hebben, aldus “The Express”.

In een brief, die in het begin van dit jaar aan de eigenaren werd gestuurd, stond: “Er wordt bekendgemaakt dat er op 5 april 2018 om 10.00 uur een terreinbezichtiging wordt uitgevoerd om de vermogenswaarde te controleren en de sleutel van het bedrijf aan de staat te overhandigen.”

De eigenaar Akkerland Boerdery zou daarop onmiddellijk een eenmalige beschikking hebben uitgevaardigd om de gedwongen ontruiming te verhinderen tot een rechtbank er over beslist heeft, maar het ministerie van Landbouwkundige Ontwikkeling en Landaangelegenheden zou het verzoek hebben afgewezen.

Annelie Crosby, woordvoerster van de agrarische industrievereniging Agri SA, zei tegenover “City Press”: “Wat de Akkerland-zaak uniek maakt, is dat hij schijnbaar niet de mogelijkheid had om de eis voor de rechtbank aan te vechten, zoals de wet dat vereist.”

ANC-woordvoerder ZiZi Kodwa weigerde details over de betreffende boerderijen prijs te geven en voegde er aan toe dat de voorgestelde inbeslagnemingen “met de bestrijding van de onrechtvaardigheden uit het verleden verbonden zouden zijn”.

“In de loop der tijd zullen zowel de markten als de beleggers merken dat datgene wat wij doen politieke zekerheid creëert en de voorwaarden voor toekomstige investeringen schept”, aldus ZiZi Kodwa tegenover “City Press”.

Sinds de verkiezing van Cyril Ramaphosa tot president in het begin van dit jaar, die zijn African National Congress (ANC) tot landonteigening had verplicht, escaleren de spanningen tussen de blanke boerengemeenschap van Zuid-Afrika en de regering.

Afgelopen week veroorzaakte de voorzitter van het ANC, Gwede Mantashe, paniek onder de blanke boeren, toen hij verkondigde: “Niemand van hen zou meer dan 10.000 ha land moeten bezitten. Als ze meer bezitten, zou het zonder schadeloosstelling van hen afgepakt moeten worden.”

Steeds meer boeren proberen nu hun boerderijen te verkopen, maar ze vinden geen belangstellenden.

“De stemming is zeer ernstig. De boeren zijn verward over het ontbreken van een openbare strategie van de regering en velen zijn in paniek geraakt. Er staan zoveel boerderijen te koop, meer dan we ooit hadden, maar niemand koopt”, aldus de voorzitter Omri van Zyl van Agri SA, een belangenvereniging voor Zuid-Afrikaanse boeren.

Voor nog meer onrust zorgt het bericht van Agri SA dat zij in het bezit zou zijn van een lijst met 195 boerderijen die onteigend moeten worden. De regering zou het bestaan van zo´n document betwisten, aldus “news24.com”.

In het begin van de maand was bekend geworden dat het ANC van plan is om in de komende weken 139 boerderijen zonder schadevergoeding te willen onteigenen.

In de regio Limpopo, die in het noordoosten van Zuid-Afrika ligt en grenst aan Botswana en Zimbabwe, zou het om 9 boerderijen gaan.

“Ik heb met vier boeren gesproken die op de lijst staan, maar zij willen nog niet naar buiten treden. De boeren zijn bezorgd en bang. Eentje van hen wilde eigenlijk uitbreiden, maar dat zou nu niet meer mogelijk zijn. Hij moest zijn plannen opschorten. Niemand weet wat de toekomst brengt”, aldus een voorzitter van de Freedom Front Plus partij, Marcelle Maritz.

“Ik kan de boeren alleen maar aanraden voorzorgsmaatregelen te nemen in geval van nood en de telefoonnummers van hun buren bij de hand te houden. Iedere familie zou moeten weten wat ze in zo´n uitzonderingstoestand moet doen”, aldus Maritz.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Communisme, Krankzinnigheid, Marxisme, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, socialisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

38 reacties op Zuid-Afrika: De onteigeningen zonder schadevergoeding beginnen

 1. Shimon zegt:

  Ik denk dat het tijd is voor een tweede boycot van racistisch Zuid-Afrika.

  Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Inderdaad , maar nu zal het wel niet gebeuren !
   Onze overheden trekken altijd partij voor de verkeerden .
   De Boeren zullen kunnen vluchten , als ze geluk hebben .
   Hopelijk kunnen ze het geld dat ze hebben nog meenemen .
   Hun land wordt gewoon afgepakt .
   Het hele land zal verloren zijn !
   Die zwarten staan hier straks ook weer op de stoep .
   En dan moeten we ze helpen omdat die blanken `hen maar aan hun lot overgelaten hebben zonder goede begeleiding ` .

   Geliked door 3 people

   • IkBenHet zegt:

    Als zou het me mijn laatste geld kosten.
    Voor mijn vertrek zou ik al mijn landerijen met diesel besproeien.
    Op weg naar de grens zou ik tevens proberen een paar van die Shaka Zulu’s te scheppen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  En over 2 jaar als er weer een zwarte op die boerderij zit dan is het NIKS meer waard..

  Geliked door 4 people

 3. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Als laatste “redmiddel” zou ik mijn land en mijn farm volledig in de as leggen – IK niet, ZIJ helemaal niet. Sterf allemaal van de honger.

  Geliked door 3 people

 4. Guus Velraeds zegt:

  “In de loop der tijd zullen zowel de markten als de beleggers merken dat datgene wat wij doen politieke zekerheid creëert en de voorwaarden voor toekomstige investeringen schept”, aldus ZiZi Kodwa tegenover “City Press”.

  Daar komt ie nog achter. Maar afgaande het gemiddelde sub Sahara IQ zal het lastig zijn dit van tevoren in te schatten. De negers denken als we het land hebben komt de rijkdom vanzelf.

  Misschien is dit ook het begin van het blank verzet. We gaan het zien.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wachteres zegt:

  Het zal niet lang duren, dan mogen wij weer geld storten.

  Geliked door 3 people

 6. Motorman zegt:

  Zuid- Afrika. Was ooit tezamen met Rhodesie het welvarendste land van Afrika. Onder blank bewind. Binnen enkele jaren zouden ze de blanken smeken om terug te komen. Maar door de steun die ze zullen krijgen van de EU zullen ze het niet doen. Bodemloze put wordt dat ondanks de enorme rijkdom.

  Geliked door 2 people

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Het gaat met name om toekomstige Russische Staatsburgers. Onder dwang je eigendom laten afnemen is niet rechtsgeldig. Eerst een veilige haven zoeken voor jullie families. Daarna is het te hopen dat Putin voor zijn onderdanen opkomt en samen met zijn leger even naar Zuid Afrika trekt om met heel veel geweld de daadwerkelijke waardes van het gestolen onroerend goed te innen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Johan zegt:

  Pure diefstal is het, wat die nikkers daar flikken.
  Een grof schandaal, maar in de Nederlandse media wordt er uiteraard nauwelijks aandacht aan besteed.

  Geliked door 2 people

 9. orelius zegt:

  Als het om blanke in nood gaat dan hoor je er niks van in de mainstream stelletje smerige volks veraders . Links gepsuis met hun boycot tegen blank zuid afrika toen ze de terroristen van het anc steunden . Dat die zelfde terroristen mensen in autobanden zette en in de fik staken daar hoorde je het linkse tuig niet over. Linkse hebben een hekel aan hun eigen volk en aan zichzelf. Wat een getroebeleerd zelfbeeld. Maar wat er nu in zuid afrika gaande is vinden ze ook heel rechtvaardig en zijn ze het helemaal mee eens . Links lijkt op een kankergezwel . Die ziekte maakt ook zijn gastheer of vrouw kapot net als links. Als de blanke weg zijn uit zuid afrika zal het een groot getto worden net als in alle landen waar de gekleurde mede mensen het voor het zeggen hebben .

  Geliked door 1 persoon

 10. Marc zegt:

  Als blanke vluchtelingen zich aandienen, zullen ze vast niet kunnen rekenen op Merkel en / of de Aquarius!

  Geliked door 1 persoon

 11. Pieter zegt:

  25.000 acres is 10.000 hectare. Dus geen 6.75 hectare.
  Foutje van de vertaler….

  Blijft natuurlijk diefstal en past in de lijn die Mandela inzette om het hele land naar de klooote te helpen.

  Like

 12. mahoog zegt:

  Hoor tot heden niet dat Nederland die boeren ophaald en aan werk helpt.Raar hoor…ze zijn wit en kennen een aardig mondje nederlands.

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Er waren Nederlanders vroeger die er heen emigreerden, later spijt hadden, terug wilden en bij aankomst in Nederland een INBURGERINGS-cursus moesten volgen, want ze hadden hun NL-nationalitiet niet meer.
   nederland – REGELTJESLAND…………..

   Geliked door 1 persoon

 13. Jan zegt:

  Het zou mooi zijn als al dat volk binnen de kortste keer van honger crepeert en van dorst omkomt, zoals in Zimbabwe gebeurt (https://www.hrw.org/news/2013/11/19/zimbabwe-water-and-sanitation-crisis)

  Why Cape Town Is Running Out of Water, and Who’s Next
  https://news.nationalgeographic.com/2018/02/cape-town-running-out-of-water-drought-taps-shutoff-other-cities/

  Dat shitvolk kan niets zonder blanken en bovendien te lui voor, aartslui, dat bewijst wel de binnenstromende parasieten

  Geliked door 1 persoon

 14. Robby zegt:

  Ik heb nog nooit een neger op een tracktor gezien.

  Geliked door 1 persoon

 15. Tistochwat zegt:

  De neger bijt de hand die hem voedt.
  Laat die grootsmoelen toch creperen!
  Negers fokken als dolle ratten, dus uitsterven zullen ze nooit, ondanks de ‘honger’ die ze lijden.

  Like

 16. ieznogoedh zegt:

  Er is echt maar een oplossing voor Zuid-Afrika en dat is gewoon de toestand van voor de afschaffing van de apartheid herstellen.
  Als bijkomende maatregel dan sterilisatie van alles wat verkeerd kan aflopen.

  Like

 17. kampersrene zegt:

  Die Zuid Afrikaanse boeren…..die verdienen het statuut van Vluchteling , die hebben een reden om het land dat ze hebben vooruitgeholpen en de welvaart verhoogd te ontvluchten .Na hun vertrek klimmen de negers in de bananenbomen….want werken …..brrrrrr…het is gewoon wachten op ontwikkelingshulp

  Like

 18. Lot zegt:

  Over de farmlands documentary:
  Zelf heb ik geen connectie met zuid afrika, ik heb dit 30 jaar geleden in een museum gelezen in een uiteenzetting daarover.
  De officiele geschiedenis is een afgesproken geschiedenis. Versimpeld en voor het doel de beste keuze, wat naar mijn mening is, om af te komen van de grote deel van de zwarte bevolking die uit half afrika is gekomen en niet meer naar huis wil gaan, die als gastarbeiders waren gekomen.
  Hierbij hoef ik alleen maar te noemen de 1e echte boerenoorlog en de 2e boerenoorlog. Wanneer waren deze? Deze waren in 1696 (of 1692 weet ik niet zeker meer) en 1698. Dat er lijnen zijn in de geschiedenis van de wereld wordt kennelijk decennia of honderden jaren vooruit georganiseerd. De engelse tegen de boerenoorlog werd daarna boerenoorlog genoemd eind 1800, om de oude geschiedenis te gaan vergeten. Om andere doelen in gang te kunnen zetten waar ik wel eens eerder over geschreven heb. De oorspronkelijke zoeloes waren met veel minder, en zij kunnen de zwarten niet wegsturen lukt hen niet en nu wordt het bij de blanken gelegd, die straks geen keus hebben. En dus heb probleem moeten gaan oplossen.
  De portugezen waren er al in 1480 en 120 jaar later zijn nederlanderse gezinnen naar de kaap gegaan op portugeze schepen met al hun goederen en betaalden daar een flinke bedrag voor, wat de portugezen wel konden gebruiken. Zij zijn degene geweest die de binnenlanden zijn ingegaan om daar vrij hun eigen leven te kunnen leven. In de freestaat in het groote veld bij de oranje rivier kwamen ze op een gegeven moment zwarte mensen tegen. Deze mensen kwamen eens in de 30 jaar het gebied leeg schieten om het daarna een tijd met rust te laten. Net zoals slash and burn farming waarbij een stukje oerwoud wordt leeggemaakt om te boeren en daarna wordt verlaten voor een ander stukje, om later weer terug te keren. Het gebied was net leeg gejaagd dus ze kwamen ze eerst niet tegen. De zoeloes mensen wilden hun wel weg hebben, maar ze hebben ze kunnen afkopen. Latere generaties vergaten dat weer en de zwarten kwamen in 1650 ze weer terug om het land te claimen voor hunzelf en hebben ze de zwarten weer kunnen afkopen. Dat eindigde in een oorlog in 1696, 1698 en nog een keer in 1750 en alle keren hebben ze gewonnen.
  In 1652 namen de nederlanders weliswaar de kaap over om de voc en ook andere nationaliteiten te bevoorraden en werden er ook boerderijen neergezet om met vers voedsel te bevoorraden.
  In 1480 waren de portugezen er al, die het gebied in kaart brachtten. Dat kun je een aantal jaren wel doen. Het gebied werd verlaten verklaard en daarom zijn de nederlanders, vlamingen, duitsers en fransen daar naartoe gegaan op portugeze schepen om vrij te kunnen leven.
  De vraag is ook waarom zijn ze vanuit het gebied ghana nigeria waar de zoeloes vandaan komen helemaal naar zuid afrika gegaan. Ze zagen de portugezen aankomen van links en verder zeilen naar rechts en waar ze dan wel naartoe gingen. Het doel was het volgen van de portugezen om te zien wat wel niet waard was om daarnaartoe te gaan. Langs de westkust met de woestijngebieden konden ze niet. Ze zijn eerst naar het oosten gegaan en daarna naar het zuiden, met vrouwen en kinderen. Ze veroverden een gebied en jaagden het leeg. De schatting is dat ze dat in 15 jaren gedaan kunnen hebben, vroegere claims waren 50 jaren. Ongeveer jaar 1550 zijn ze aangekomen in zimbabwe.

  Like

  • Lot zegt:

   In 1604 zijn er nederlanders, vlamingen, duitsers gekomen op portugeze schepen die voor hun overtocht betaalden en naar toen een leeg gebied gingen. Het gebied is arme grond en er woonden wat nomaden tot in zambia. Met water en goed boeren kun je er wel een boerderij maken, maar als je dat niet deed, dan konden er maar weinig mensen wonen als nomaden. In 1650 waren er claims op hun gebied van de zoeloes die daar dus jaagden en in 1696 kwam het tot een oorlog.
   Het verhaal van de visrivier is ook een echt verhaal, maar is een ander verhaal. Waar een engelsman zoeloes tegenkwamen die via de oostkant van de duivelsbergen naar het zuiden kwamen. Wat engelse mannen gingen het gebied eens verkennen ….. Is het verhaal.
   De echte geschiedenis is anders dan wat de engelsen vertellen.

   Like

  • Lot zegt:

   nog een correctie: tis het Hoogveld west van Lesotho (en niet grootveld) en de oorlog van de engelsen tegen de boeren rond 1900 en de boeren tegen de zoeloes in de echte boerenoorlog in 1696.

   Like

 19. Jan zegt:

  De realiteit over de landhervorming in Zuid-Afrika, in Mpumalanga:


  ….
  “Op de eens zo productieve maïsvelden groeit nu alleen nog onkruid. Citrusboomgaarden sterven, hun kostbare fruit rot aan de takken. Machines liggen te roesten. Irrigatiebuizen zijn gestolen en boerderijloodsen zijn verlaten en gesloopt van dakbedekking. Bomen die dienden als windscherm zijn omgehakt en de wegen zitten vol gaten.”
  https://moonbattery.com/how-land-reform-works-in-south-africa/

  Like

 20. Harry zegt:

  Zo zal de Sahara ook wel ontstaan zijn , zwarten die roofbouw plegen , geen enkel benul , om wat ze hebben te cultiveren .
  Wat een verschil met indianen !
  Steeds weer nieuwe rooftochten organiseren om te vreten te hebben .
  Het zit ze in het bloed , zodra er ook maar iets van rumoer is , beginnen ze met plunderen .
  Stelen , schooien , roven , verkrachten en moorden , dat is Afrika .
  En wie ze hierheen haalt is nóg gekker !

  Die lui hebben totaal geen benul .

  Ik heb het in Sudan meegemaakt .
  Sommigen hebben grote aantallen geiten en ezels .
  De verzorging is haast nul , de medische zorg is helemáál nul .
  Daarom hebben ze grote aantallen van die dieren omdat er niet zoveel de normale slachtleeftijd bereiken . Schat dat minstens de helft voortijdig sterft , maar die sterven hebben wel al die tijd de boel opgevreten .
  Die karkassen liggen dan ook langs de weg of in de woestijn te rotten .
  Zwart van de vliegen !
  Voor de overlevende schapen hakken ze steeds takken van de bomen , zodat ze nog wát te vreten hebben .
  Na een paar weken is zo’n boom ook reddeloos .
  Die gebruiken ze dan om vreten mee te koken en zo hebben ze weer een stukje woestijn geschapen !

  Oh , het klopt dus niet dat die Afro’s helemaal níks kunnen maken .
  Woestijn , dát kunnen ze wél produceren .

  Geliked door 1 persoon

 21. Tistochwat zegt:

  @ Harry 27 augustus 2018 om 16:56

  Woestijn , dát kunnen ze wél produceren .

  En een hele meute jong!

  Like

 22. Jan zegt:

  Trump-effect
  South African Parliament Withdraws Bill to Steal White Owned Land Following President Trump’s Tweet

  Trump:
  https://tinyurl.com/y7vvnol2

  Linksvolk na de tweet van Trump: “Zoiets doen die schattige, vredelievende zwartjes niet, nepnieuws van Trump, racist, een nazi, blanke superioriteit”

  zie ook: https://tinyurl.com/y7vvnol2

  On Tuesday the South African ANC led government announced they were withdrawing their land grab legislation for further reconsideration.

  Linksvolk in treur omdat de genocide op blanken voorlopig niet doorgaat

  Like

 23. Jan zegt:

  Blankenhater Hussein Obama prijst de slchters van Zuid-Afrika

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s