Zweden in de crisis: Hervorming van de migratiepolitiek geëist

Screenshot_214

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Niet het aanhoudende migrantengeweld zorgt voor een verandering in het denken van de Zweedse politici, maar de toenemende instemming voor de Zwedendemocraten, die bij de verkiezingen op 9 september een op een aardverschuiving gelijkende overwinning zouden kunnen behalen.

Contra magazine

Na de aanblik van ongeveer 100 brandende auto´s, veelvuldige schietpartijen, handgranaataanvallen en seksuele overvallen evenals de recordcriminaliteit in het land, neemt het “populisme” in Zweden toe – zoals blijkt uit de peilingen voor de verkiezingen van 9 september. De rechtse partij Zwedendemocraten kan zich verheugen in een groeiende populariteit. Intussen wordt het zelfs mogelijk geacht dat de partij de op één na grootste – wellicht zelfs de grootste – in het parlement wordt. Ook al kan dit de nationale zelfmoord van het land waarschijnlijk niet tegenhouden.

Zowel de midden-linkse als de midden-rechtse partijen sloten een samenwerking met de Zwedendemocraten uit, die de immigratie wil stoppen en een referendum over het Zweedse lidmaatschap van de EU wil houden. De gematigde partijen zouden er echter toe gedwongen kunnen zijn om door de partij geëiste maatregelen te nemen om de eisen van het publiek naar hardere politieke maatregelen met betrekking tot criminaliteit en immigratie te verminderen.

Als reactie daarop is de voorzitter van de partij “Moderaterna”, Ulf Kristersson, nu in het offensief als het gaat om misdaden en migranten. Hij zei tegen de “Financial Times” dat de Zweden het vertrouwen in de regering verloren hebben en het land “de prijs voor 20 jaar zeer onsuccesvolle integratiepolitiek” van linkse en rechtse regeringen zou betalen. De politiek zou zich in een crisis bevinden en zou nauwelijks in staat zijn de problemen op te lossen.

Om de problemen van Zweden aan te spreken, heeft de “Moderaterna” een serie maatregelen geëist die zich bezighoudt met misdaden en immigratie (waarbij de sekscursussen voor migranten vermoedelijk niet het vermelden waard zijn). Enkele hoogtepunten van haar website:

 • Minstens 10.000 politieagenten meer in het jaar 2024
 • De afschaffing van de strafvermindering voor jongeren tussen 18 en 21 jaar
 • Verhoging van de minimale straf voor verkrachting en zwaar seksueel misbruik
 • Iedere politieregio zou een groep moeten hebben die zich heeft gespecialiseerd in het onderzoek naar seksuele delicten
 • Concentratie op “haat-bende-misdadigers”
 • Zweden zal minder asielzoekers opnemen dan in de afgelopen jaren
 • Eisen aan de zelfstandigheid en kennis van de Zweedse taal voor permanente verblijfsvergunningen
 • Een gezamenlijk quotasysteem in de EU
 • Het staatsburgerschap van diegene afnemen, die een zware misdaad tegen de staat begaat of over zijn asielaanvraag heeft gelogen
 • Een nationaal bedelverbod

Hoezeer de enorme immigratie effect heeft op de criminaliteit, toont de onderstaande grafiek. Zweden behoort dankzij de massa-immigratie uit Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa na Macedonië en Servië inmiddels tot de top 3-landen wat betreft doden door vuurwapens.

Desondanks blijft het typerend voor de gevestigde Zweedse politiek dat niet het toenemende migrantengeweld zelf tot een partieel andere manier van denken leidt, maar vooral de angst voor machtsverlies en een grote fractie van de Zwedendemocraten in het parlement. Als de verkiezingen niet voor de deur zouden staan, dan zou men gewoon zo verder gaan als tot nu toe, totdat het land definitief in puin ligt.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in establishment, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zweden in de crisis: Hervorming van de migratiepolitiek geëist

 1. Frans Brassens zegt:

  Ook in Zweden is dus sprake van, eindelijk, enig ontwaken van de bevolking, net als in Duitsland. Als het maar niet te laat is (“Ook al kan dit de nationale zelfmoord van het land waarschijnlijk niet tegenhouden”).
  En hoe zit dat in Nederland?……

  Like

  • Wachteres zegt:

   Het is lange tijd warm geweest, @Frans en dan zitten de Nederlanders liever met een biertje aan het strand.

   “Zo erg zal het toch niet zijn”? “We moeten positief denken”. “Stel je voor dat ik op Wilders moet stemmen” enz., enz., enz.

   Wie kent er nog een paar van dergelijke linkse kreten …

   Like

  • koddebeier zegt:

   De Nederlander slaapt verder !!

   Like

 2. bigljohn zegt:

  De rechtse politiek zal niet meer in staat zijn om Zweden uit het moeras te trekken. Het volk zelf moet in actie komen. Net als overal elders in Europa. Maar uitgerekend de Zweden zijn de grootste idioten van Europa. Die willen nu pas rechts gaan stemmen, nu het al veel te laat is, en geloven dat een rechtse politiek de oplossing is voor de heersende problemen. Ook hier; droom maar lekker verder Zweden ! Eigenlijk zou je geen woord meer vuil moeten maken over Zweden, want het land is al hopeloos verloren !

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Bijna twee decennia geleden leek het Europese Project een overtuigend succes, de éénwording van twee Duitslanden zonder Die Berliner Mauer, kondigden het begin aan van de op twee-na-grootste economische grootmacht ter wereld, de Europese Unie, een economische reus van zevenentwintig lidstaten. verbonden door een nieuwe munteenheid, zonder binnengrenzen met vrijheid van verkeer, arbeid en goederen, gelijkheid in prijzen, kosten, inkomen en belastingen (accijnzen) in alle lidstaten.
  Een belofte die te mooi was om waar te zijn of te worden, maar de gelofte van eeuwige vrede, (waar heb ik dat eerder vernomen), bleek slechts de kansloze toezegging “Wij weigeren vijanden te zijn”, te zijn.
  De gewenste droom van iedereen die de tweede wereldoorlog en de koude oorlog hadden meebeleefd, verworden tot een passief noodlot
  Maar Project Europe’s toekomst vertoont, naarmate de jaren vorderen, steeds meer craquelé, word alsmaar minder rooskleurig, en een groeiende bedreiging voor de vrede, de linksche leugens komen aan het oppervlak, men maakt zich grote zorgen over de immigratie, die tot een kookpunt zijn gekomen door de massale immigratie van vluchtelingen, met als antwoord de opkomst van het rechts-populisme, dat weer voor grotere zorgen zorgt voor de Linksche Looney Brigade.
  Alle socialistische Haarlemmerdijkjes ten spijt, staat de volgende persistente crisis weer voor de Europese poorten, een regio-brede depressie door de onderlinge ongelijkheid in de economische groei en afdrachten, de enorme staatsschulden in de zuidelijke landen, de verstrekkende verplichtingen aan, en de gijzelingen van de soevereiniteit, het uitsluiten en onmondig maken van bevolkingen van de lidstaten, het wegcijferen van de oorspronkelijke bewoners, in de noordelijke naties, zijn volgens Francis Fukuyama……..“the end of history”, (het einde van onze geschiedenis,) the end of our world as we know it.

  Like

 4. Marc zegt:

  Je moet die grafiek even uitvergroten, maar Nederland staat daar ook erg hoog!

  Like

 5. koosv8 zegt:

  Ze moeten moslims belasting laten betalen voor elke koter die zij op de wereld zetten.
  Dit is een manier om deze lui te straffen en geen KINDERBIJSLAG meer.
  GOED of slecht toedeledokie.

  Geliked door 1 persoon

 6. ieznogoedh zegt:

  Mooi klinkende maatregelen maar als je echt nadenkt, dan zijn ze volstrekt inhoudsloos en zetten dus geen zoden aan de dijk.
  Gewoon al dat volk eruit gooien (naar hun eigen land!!!) zodra ze ook maar schuin oversteken. Verder geen nieuwe meer binnenlaten. Degenen die wel braaf zijn na één jaar de uitkering intrekken. Als ze dan nog geen fatsoenlijke baan hebben, eruit!
  Pas dan is er een kleine kans op verbetering.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s