OSCE stuurt voor het eerst verkiezingswaarnemers naar Zweden

Screenshot_269

(Vertaling: E.J. Bron)

De OSCE stuurt voor het eerst in haar historie verkiezingswaarnemers naar de parlementsverkiezingen in Zweden. Men vreest gesjacher met de verkiezingen ten nadele van de Zwedendemocraten. Niet ten onrechte: bij de al begonnen vervroegde verkiezingen ontbraken op de nodige stembiljetten de Zwedendemocraten.

Die Freie Welt

Zweden staat vermoedelijk voor het grootste politieke keerpunt in zijn lange geschiedenis. Op 9 september wordt het nieuwe parlement, de Riksdag, gekozen. Alle peilinginstituten zijn het er over eens dat de verkiezingen een overweldigend succes voor de Zwedendemocraten (SD) zullen worden. Men is het er alleen maar over oneens of de SD ook de grootste partij zal worden of dat de sociaaldemocraten (S) hun leidende positie toch nog kunnen verdedigen.

De OSCE vreest, vermoedelijk niet helemaal ten onrechte, verkiezingsmanipulaties bij de parlementsverkiezingen, vooral ten koste van de SD, en stuurt daarom voor het eerst internationale verkiezingswaarnemers naar Zweden (“Dagens Nyheter”). Dat deze vrees terecht bestaat, hebben steekproeven in de al begonnen vervroegde verkiezingen aangetoond: op veel stembiljetten ontbraken de Zwedendemocraten, hoewel ze in het hele land in alle kiesdistricten meedoet.

Screenshot_268

Bovendien moeten de verkiezingswaarnemers ook controleren op welke manieren de financiële middelen voor de diverse verkiezingscampagnes tot stand zijn gekomen. Want anders dan in veel andere landen zijn in Zweden politieke partijen (nog) niet verplicht hun financiën openbaar te maken. Vooral de uitvoering van de verkiezingen staat echter in de belangstelling. In Zweedse stembureaus was het tot nu toe gebruikelijk dat de stembiljetten niet geheim werden gehouden, maar gewoon openlijk overal lagen en iedereen kon zien wie wat of op wie gestemd had. In het vervolg zullen daarom ook in Zweden bij alle verkiezingen afgeschermde verkiezingscabines worden opgesteld. Dat echter vindt pas plaats na de over twee weken beginnende parlementsverkiezingen.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Zweden. Bookmark de permalink .

8 reacties op OSCE stuurt voor het eerst verkiezingswaarnemers naar Zweden

 1. Thea de vroom zegt:

  socialisten !!!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik hoor het al…
   Ik zou het idee dat de SD meer dan 10% zullen halen maar snel vergeten.
   “Democratie” is precies hetzelfde als dictatuur, maar dan van links!

   Like

 2. Charles Martel zegt:

  Democratie dient alleen om links aan de macht te helpen. Als dat niet meer lukt, stappen ze van de tram, zoals die andere turk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ronald zegt:

  Ik hoop dat de Zweden voor de SD of de AfS gaan………ik hoop dat ze nu eindelijk wel eens wakker zijn geschud van al het moslimongedierte!!! AfS heeft trouwens geweldige plannen!!!
  Alle misbruikers en oplichters (dat zijn dus alleen maar moslims!!!) het land uit!!!!!!!!!

  Like

 4. freda110 zegt:

  Het regenboogland Zweden waar alles met de mantel der liefde voor alles en iedereen word bedekt is schijnbaar toch niet zo voorbeeldig als men naar buiten toe wil doen voorkomen.
  Gek dat men verkiezings-manipulaties verwacht in een democratisch land, of zou men iets geleerd hebben van de verkiezingen in Nederland en Duitsland waar heel andere partijen hoog in de peilingen stonden totdat………..

  Geliked door 1 persoon

 5. Freddy zegt:

  Als OCSE een beetje eergevoel heeft laat ze de verkiezingen waar SD niet op de lijsten stond overdoen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Slects 2% van de Zweedse politici woont tussen islamitische voddenbalen

  Just Two Percent of Swedish Political Candidates Live in High Migrant Populated Areas
  https://www.breitbart.com/london/2018/08/22/just-two-percent-of-swedish-political-candidates-live-in-high-migrant-populated-areas/

  Like

 7. Wolf zegt:

  “democraten” alleen de benaming is al walgelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s