Half Afrika wil naar Europa

Screenshot_283

(Door: Martin Müller-Mertens en Jürgen Elsässer – Vertaling: E.J. Bron)

110 miljoen hebben concrete reisplannen, ongeveer 900.000 wachten al in Libië op de overtocht over de Middellandse Zee. De geboorte-explosie in de landen ten zuiden van de Sahara is de brandstof van de migratie – en de open grenzen op het oude continent werken als uitnodiging.

CompactOnline

“Uit de nieuwste peilingen in Afrikaanse landen blijkt dat tot twee derde deel van de inwoners wil emigreren. En niet alleen nood en terreur zijn een drijfveer, maar vaak familieleden en vrienden die al in Europa zijn”, vatte de “Wet” midden maart 2018 samen. In de jaren daarvoor kwamen de vluchtelingen vooral via Italië in de EU. Sinds Rome met de politicus van de LEGA, Matteo Salvini, een asielcriticus het ministerie van Binnenlandse Zaken leidt, die de smokkelschepen het aanmeren in Italiaanse havens heeft verboden, hebben de organisatoren van de volksverhuizing een nieuwe route gevonden: nu vindt de overtocht bij voorkeur vanuit Marokko naar de Spaanse kust plaats.

Midden juni 2018 kwamen er in twee dagen meer dan 1100 Afrikanen in rubberboten over de Straat van Gibraltar – dat was nog nooit eerder voorgekomen op het Iberisch schiereiland. De smokkelaars zijn politiek blijkbaar goed geïnformeerd: ze wisten dat ongeveer tegelijkertijd met de ambtsaanvaarding van de rechtse Italiaanse regering in Spanje de conservatieven uit de macht werden verdreven en sindsdien een socialistisch kabinet het land bestuurt, die het niet zo nauw neemt met de grenscontrole. De nieuwe minister-president Pedro Sanchez heeft al aangekondigd het NAVO-prikkeldraad op het metershoge grenshek van de exclaves Ceuta en Melilla te willen verwijderen. Zo zouden de migranten in het vervolg zonder een gevaarlijke overtocht al op het Afrikaanse continent een stukje EU-territorium bereiken – en zouden zodoende het recht hebben om verder getransporteerd te worden naar het Europese vasteland.

Het leger van de miljoenen

Volgens informatie van “Eurostat”, het bureau voor de statistiek van de EU, vroegen tussen 2014 en 2017 bijna een miljoen bewoners van de landen ten zuiden van de Sahara asiel aan in Europa. Maar dat is pas het begin. “In Libië bevinden zich op dit moment 900.000 migranten. Het aandeel van diegenen die op dit moment naar Europa willen en daar ook de middelen toe hebben, wordt geschat op 200.000”, citeert de “Kronen-Zeitung” uit Wenen in september uit een vertrouwelijk rapport van de Oostenrijkse militaire inlichtingendienst. Dit aantal zou echter wel  eens te laag aangehouden kunnen zijn: toen andere media in april 2016 over een desbetreffende prognose van de Weense militaire analisten berichtten, betwistte de toenmalige Duitse minister van binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière (CDU): “Dat beschouw ik al te laag”.

Nu al hebben zich tussen de 300.000 en 400.000 mensen uit zowel Nigeria als uit zuidelijk Afrika, waaronder 270.000 mensen uit Senegal, 250.000 uit Ghana en 180.000 uit Kenia, in Europa gevestigd. Die willen nu hun familieleden en vrienden laten overkomen. Een onderzoek van het gerenommeerde Amerikaanse Pew Research Center in het voorjaar van 2018 kreeg door peilingen ter plaatse de volgende cijfers boven tafel: twee derde deel van de Ghanezen en Nigerianen evenals ongeveer de helft van de Kenianen, Senegalezen en Zuid-Afrikanen wil het liefst emigreren, vooral naar de VS of naar Europa.

In het jaar 2012 voorspelde de inmiddels overleden oprichter van de organisatie “Cap Anamur”, Rupert Neudeck, dat er “18 miljoen” naar “het beloofde continent Europa” zullen stromen. Maar vermoedelijk is dat nog een lage schatting geweest: in de landen ten zuiden van de Sahara leven op dit moment 1,1 miljard mensen. Als ook maar 10% van hen op weg zou gaan, dan zouden dit 110 miljoen zijn.

Afrika explodeert

“950 miljoen mensen willen tot 2050 Afrika en de niet-Afrikaanse Arabische landen ontvluchten”, berekende Gunnar Heinsohn in juni 2015. De demografie-onderzoeker – hij werkte voor de Duitse Staatsacademie voor Veiligheidspolitiek en het NATO Defense College in Rome – beschouwt de biologie en niet de religie (dus de islam) als de reden van de Afrikaanse expansie naar europa: het hoge geboorteoverschot drijft iedereen, die in het land geen mogelijkheden hebben om hogerop te komen, over de Middellandse Zee. Dat tot 90% mannen en nauwelijks vrouwen op weg gaan, zou echter wel degelijk met de islam (en stammentaliteiten) te maken kunnen hebben: het vrouwelijke geslacht heeft in deze culturen bijna geen stem, de drang tot zelfrealisatie wordt de vrouw van kinds af aan afgeleerd.

In werkelijkheid is de bevolkingsgroei in Afrika bijna driemaal zo hoog als in de rest van de wereld, sneller ook dan in de Arabische landen. Volgens een onderzoek van de Verenigde Naties uit 2015 zal het aantal mensen op aarde tot het jaar 2050 naar 9,6 miljard stijgen. Van de 31 landen met de hoogste geboortecijfers liggen er 29 ten zuiden van de Sahara. Tot het jaar 2050 zal de Afrikaanse bevolking meer dan verdubbelen – van nu 1,1 miljard naar 2,4 miljard. Bij de eeuwwisseling zullen het er zelfs 4,2 miljard zijn – en dus viermaal zo groot zijn als nu. In het wereldwijde gemiddelde brengt iedere vrouw tegenwoordig 2,5 kinderen ter wereld – nog maar de helft van het aantal in het begin van de jaren-50 van de vorige eeuw. De grote uitzondering is Afrika. Daar baart elke vrouw gemiddeld 4,7 kinderen.

Bron:
www.compact-online.de
Door: Martin Müller-Mertens en Jürgen Elsässer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Demografie, Europa. Bookmark de permalink .

21 reacties op Half Afrika wil naar Europa

 1. Jan zegt:

  De geboorte-explosie in de landen ten zuiden van de Sahara is de brandstof van de migratie

  Maken zij maar een knoop in hun lul

  Geliked door 3 people

 2. Jeanette K zegt:

  Niet on topic maar wel van belang.
  68-jarige vrouw valt hoofddoekdrager aan. Zou veel vaker moeten gebeuren en niet
  alleen omdat het infiltranten zijn en die verzonnen islamitische vodden maar één
  functie hebben, nl: de zichtbaarheid van islam in het Westen opschroeven!!
  https://www.welt.de/vermischtes/article181264504/Berlin-68-Jaehrige-wegen-Attacke-auf-Muslima-zu-Geldstrafe-verurteilt.html?zanpid=11459_1535098210_3bc6abc66f877182c307d468bbaf17e7

  Like

 3. jack black zegt:

  Wie half Afrika naar Europa haalt,
  word zelf tot Afrika !
  Frankrijk is al vast zover !
  Slaap EU slaap !
  Van Afrika komt het schaap (in wolfskleren !)

  Geliked door 2 people

 4. koddebeier zegt:

  Sluit de grenzen………………………stel regerende idioten !!

  Like

 5. Thoth zegt:

  Hij moet zeggen negers i.p.v. Afrikanen + dat de vrouwen ong. 5 kinderen krijgen.

  Dat lucht op.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Als de neger nou eens stopt met ongebreideld fokken en eindelijk eens gaat werken?
  Als ze de boel dan op orde hebben, zouden ze aan een bescheiden gezinnetje kunnen gaan denken.

  Like

 7. oud-marinier zegt:

  Mooi ….laat ze maar komen. De Europeanen die Europa inmiddels spuugzat zijn….Laat die dan lekker naar Afrika gaan…. en die negerts lekker naar Europa. De EUROPEANEN die naar Afrika gaan , bouwen het wel op. Maar dan ook geen ENKELE negert , meer terug naar Afika.

  Geliked door 1 persoon

 8. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  dit moeten wij maar accepteren ?
  krijg maar allemaal de kleren !!!
  .
  Jasterke
  .

  Like

 9. Wolf zegt:

  Prima. in de kettingen slaan ,straten schrobben en de zweep erover 15 uur per dag !

  Like

 10. Pietersen zegt:

  De grenzen zijn officieel nog open dankzij Merkel, dus het wijf is verantwoordelijk.

  Like

 11. Hovawart zegt:

  Nog even afwachten totdat de vlam in de pan slaat, dan voldoet de politiek aan de gestelde verwachtingen en afspraken….kunnen er militaire acties gehouden worden tegen het eigen volk.
  Rien ne va plus, de Pays-Bah is niet meer van u.

  Geliked door 2 people

 12. renato zegt:

  Zestig jaar ontwikkelingshulp en het uitbannen van besmettelijke ziekten heeft hen geen verstand gegeven. De negerts zijn door blijven raggen met een exponentiële bevolkingsexplosie als gevolg. Het is als water dat van de kale berg afstroomt. Het zoekt haar weg naar de vruchtbare weiden totdat alles is kaalgevreten en verdord. Niet in staat om voor zich zelf te zorgen. Kijk naar Rhodesia en SA.

  Geliked door 1 persoon

 13. BigLJohn zegt:

  Half Afrika wil naar Europa. En dat wil de Europese politiek ook. Voor dat doel moeten die grenzen open blijven staan. Dat schiet niet op zo. Hoelang blijven burgers van de E.U. dit alles pikken ? Tot dat half Afrika hier is en Europa een tweede Afrika is geworden ! Actief verzet bestaat nog steeds niet in Europa. Alleen maar protestmarsen, en bloemen en knuffels worden neergelegd na de zoveelste moslim-aanslag. Maar de politiek en de moslims hebben lak aan dit alles !

  Geliked door 2 people

 14. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Dat is ook precies de bedoeling. Een paar maanden geleden is in Marokko de Verklaring
  van Marrakech opgesteld. Staatssecretaris Mark Harbers heeft daarbij getekend voor Eritrea.
  Van Nederland wordt dus verwacht dat het nagenoeg de complete Eritrese bevolking opneemt.

  Like

 15. Jan zegt:

  Help-jezelf-dag in Afrika

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s