Italië dreigt te stoppen met betalen EU-contributie, Europese Commissie woest

Screenshot_298

‘Als er niet snel oplossing komt voor opvarenden reddingsschip stoppen we met jaarlijks 20 miljard betalen’

De Europese Commissie reageert gepikeerd op een dreigement van Italië om de EU-contributie stop te zetten als er niet snel een Europese oplossing komt voor de opvarenden van de vluchtelingenboot Diciotti. “Met de vinger wijzen en dreigen helpt niet’’, aldus een woordvoerder. Het is nooit voorgekomen dat een EU-land zijn maandelijkse contributie niet naar Brussel overmaakt.

Post online

Het betreffende schip is van de Italiaanse kustwacht. De Diciotti pikte 177 mensen uit zee op en ligt al meer dan een week in de haven van Catania op Sicilië. De Italianen hebben donderdag 27 minderjarigen van boord gehaald maar de 150 anderen zitten vast. Rome wil dat andere EU-landen ze opnemen.

Als de EU vrijdag “geen oplossing vindt voor de Diciotti en over de verdeling van de vluchtelingen, dan is de Vijfsterrenbeweging niet langer bereid de EU jaarlijks 20 miljard euro te geven”, verklaarde vicepremier en leider van regeringspartij Vijfsterrenbeweging Luigi Di Maio op Facebook.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Brussel, Europese Commissie, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Italië. Bookmark de permalink .

21 reacties op Italië dreigt te stoppen met betalen EU-contributie, Europese Commissie woest

 1. IkBenHet zegt:

  De snelste oplossing is: Torpederen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Peter zegt:

  Perfect ,laat Timmerfrans maar de moord stikken

  Geliked door 1 persoon

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Pure bluf van de Italianen.
  Als puntje bij paaltje komt zijn de Italianen nummer twee bankroet binnen de EU na Griekenland.

  Like

 4. Thoth zegt:

  Prima actie van Luigi Di Maio : misschien dringt het een keer door aan de zgn. ‘parlementariërs’ van de EU. Klojo’s, ze moeten op z’n minst de buitengrenzen beschermen. Beter is natuurlijk het opheffen van de EU….

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Hahaha, geweldig, een lekker knuppeltje in het marxistische EU-hoenderhok.
  Trump gooide nog wat extra olie op dit vuurtje door te zeggen dat ze eventueel wel staatsobligaties van Italië willen kopen als ze in geldnood komen.
  Ik hoop toch zo dat die socialistische trekpoppen van de Europese Unie bakzeil halen.
  Reken maar dat er achter de schermen koortsachtig overleg gevoerd wordt. Timmermans, Juncker, Merkel, Verhofstadt, Tusk zullen weer eens wat moeten verzinnen.
  Ze zitten met de handen in het haar, beloven ze aan elke Afrikaanse parasiet dat ze welkom zijn, maar nu moeten ze leuren om ze kwijt te raken, haha, geen land deze opvreters hebben.
  Mensen wat een leuk nieuws zo voor het slapen gaan!

  Like

 6. Guus Velraeds zegt:

  Laat de EU stikken met hun zelf opgeroepen “vluchtelingen” crisis. Stuur alles door naar Mutti.

  Mutti schafft dass.

  Laat de boel uit elkaar vliegen. De EU heeft geen mandaat van de Europese volkeren.

  Weg ermee!

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Zouden ze eigenlijk bijzijn met hun contributiebetalingen??????
  Een paar jaar geleden heb ik eens gelezen dat 217 miljoen achterstand was.
  Wat zal dat nu zijn???

  Like

 8. Cathja zegt:

  Als er één schaap over de dam is volgen er (vaak) meer….

  Wel een mooi pressiemiddel om Brussel ‘op de knieën’ te krijgen. Libië moet afgevoerd worden van de lijst van onveilige landen, zodat de ‘geredden’ teruggebracht kunnen worden naar dat land.
  Brussel en de VN willen dit verhinderen, maar Salvini ziet geen bezwaar om de ‘vluchtelingen’ terug te brengen naar Libië.

  Like

 9. Peacepipe zegt:

  De EU dreigt de lidstaten ook regelmatig met het stoppen van uitkeringen, als ze niet doen wat “Brussel” zegt.
  Italië uit de EU zetten kunnen ze niet, want dan zou de EU instorten en zijn de dames en heren hun zwaar overbetaalde baan kwijt!

  Like

 10. Oud-Commando zegt:

  Opsouten met die hele EU… weg ermee

  Like

 11. fleckie zegt:

  Hoezo dreigt Brussel tot stopzetten van ‘uitkeringen’, :: ‘op de keper beschouwd’ betaalt elk land toch EERST VELE MILJARDEN. per jaar aan Brussel, en mag dan als …’ tegenprestatie’? UITKERINGEN( hoeveel eigenlijk?) verwachten vanuit. BRUSSEL! en ook nog , dank zij Brussel parasitaire gelukszoekers ‘dulden’, …(behoorlijk onderhouden)!

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  Wij zullen moeten wachten op het kabinet Agema I, eer wij stoppen met betalen aan het Vierde Rijk. Tot die tijd betalen we ieder jaar oneindig veel meer aan Brussel dan we terug krijgen en ……..drukt Brussel er miljarden euro’s bij. Zodat we nooit enig rendement kunnen verwachten.

  Like

 13. Ruud zegt:

  Goed bezog daat in italie. Respect.

  Like

 14. delamontagne zegt:


  De Minister van Italië “Salvini”:
  Ik ben het meer dan beu om op onze straten en steden duizenden Valse Vluchtelingen te zien rondhangen die de hele dag niets doen en de Italianen 5 Miljard kosten………..

  Like

 15. Jean zegt:

  Nogmaals; laten we dat EU gedrocht volgepropt met uitgerangeerde zakkenvullers heel snel totaal uitschakelen en verder gaan met Onafhankelijke Republieken die onderling afspraken maken wat ze samen willen doen of niet doen en dat na raadpleging van de burgers.
  De eigenaars van een land zijn de burgers en nooit onbetrouwbare lafaards die hun ziel verkopen voor eigen gewin, beslissingen worden genomen door de burgers en politiekers voeren uit wat ze opgedragen krijgen “niets meer en niets minder”, daar hebben we een woord voor nl. DEMOCRATIE en in een DEMOCRATIE hoort geen monarchie thuis, die zijn door NIEMAND verkozen en horen dus nooit zich te bemoeien met een land en zeker geen kapitalen toegeschoven krijgen om niets te doen.
  Leve de Onafhankelijke Seculiere Democratische Republiek waarin rechten, plichten, taal en cultuur op plaats een staan en waarin islam verboden en verbannen wordt.

  Like

 16. Anneke, te Groningen zegt:

  Wat fijn dat er meer mensen zijn die de EU héél graag kwijt willen inclusief al die gelukszoekers, Europa zal overstroomt worden als er niet eindelijk eens ingegrepen gaat worden. Frau Angela Merkel blijkt nog steeds een DDR trauma te hebben en zal Europa door de grenzen vol open te laten voor Afrikanen om ons allen te laten boeten voor haar traumatische verleden.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Merkel die een trauma heeft? Laat me niet lachen. Merkel heeft geen trauma maar een MISSIE !!

   Van het verleden wat Merkel had, kon menig DDR bewoner alleen maar dromen. Zij en haar familie hadden geld genoeg. Zij kon vrij reizen naar ieder westelijk buitenland en daar de nodige luxe inkopen doen en vakantie vieren. Zij en haar familie konden inkopen doen in winkels die alleen maar toegankelijk waren voor het hoogste kader in de DDR en ook daar de westelijke luxe goederen kopen, dingen die geen DDR bewoner ooit te zien kregen en zeker niet konden kopen. Zij kon studeren in het buitenland, haar keuze viel op het toen zwaar communistische Rusland. Ik kan je daar over nog veel meer vertellen, maar dat zal bij jou het ene oor in en het andere uitgaan.
   Anneke wat je hier nu schrijft is de grootst mogelijke baarlijke onzin. Als ik jou was zou ik me eens goed informeren. Op dit blog staan en stonden zoveel goede artikelen, die, als je ze eens gelezen had wel wist wat de missie van Merkel en de EU en de zogenaamde “elites” is.

   Maar goed Groningen is het nog steeds bloedrode CP landje. Als je daar daadwerkelijk vandaan komt heb je wel nooit iets anders gehoord dan de propaganda aldaar.

   Like

 17. Wolf zegt:

  Viva Salvini ,Viva Italia!!!

  Like

 18. BertG. zegt:

  Alle migranten mogen Italiaans schip verlaten.
  Alle migranten die in de haven van Catania al dagen vastzitten op het schip Diciotti van de Italiaanse kustwacht mogen de boot verlaten. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zaterdagavond bekendgemaakt in Pinzolo.
  Rond de honderd migranten worden door de Italiaanse katholieke kerk opgevangen. Daarnaast nemen Ierland en Albanië elk twintig opvarenden over.
  https://www.ad.nl/buitenland/alle-migranten-mogen-italiaans-schip-verlaten~ab968323/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s