CONSERVATIEVEN LUI, LAF EN DOM DOOR “TRUMP DERANGED SYNDROME”

Screenshot_311

(Door: James Delingpole – Vertaling/bewerking: J.A. Kapteyn)

Het Trump Deranged Syndrome is het syndroom van “die botte Trump die niet spoort en die we niet kunnen aanvaarden”. Het Trump Afkeer Syndroom. Het Trump Afkeer Syndroom maakt conservatieven lui, laf en dom. Het vergt namelijk veel moed om ervoor uit te komen dat je sommige ideeën van Trump best goed vindt. Als je als rechtsmens niet verketterd wilt worden of je baan niet wilt verliezen, dan moet je jezelf profileren als “NeverTrumper”, als iemand die Trump nooit zal accepteren.

James Delingpole analyseert en haalt politiek commentator Victor Davis Hanson aan, die uitlegt waarom de NeverTrumpers het wel eens mis zouden kunnen hebben. Hanson denkt dat de weerstand tegen de politiek van Trump veroorzaakt wordt door reactie op het tijdperk zoals het vóór Trump was. Heilige huisjes zijn afgebroken en wat verloren is gegaan, moet herleven. Hoe je over Trump denkt, heeft onherroepelijk te maken met je wereldbeeld zoals het vóór Trump was.

Neem China. Al Trump´s voorgangers deden aan appeaesement, gedoogpolitiek. China doet zelf niet aan eerlijke vrije handel, denk aan tarieven, diefstal van intellectueel eigendom. China hield Noord-Korea met z’n anti-Amerikaanse houding en nucleaire ambities de hand boven het hoofd. Maar ook conservatieven dachten: laat maar gaan, komt vanzelf goed.

Neem de culturele omwenteling. Conservatieven namen voor lief dat aan universiteiten alleen maar links gedachtegoed mocht worden verkondigd. Andere opvattingen mochten niet worden geuit, sprekers die op universiteiten een ander geluid wilden laten horen, werden geweigerd. De mainstream media deden voornamelijk aan anti-conservatieve berichtgeving, om van de sociale media maar niet te spreken, die alles deden (en doen) om rechtse geluiden te weren.

Conservatieven hebben het laten gebeuren. Ze hebben toegelaten dat de democratische ideeën over open grenzen en multiculti de overhand kregen boven conservatieve ideeën over soevereiniteit en de smeltkroesgedachte, die uitgaat van volledige integratie van nieuwkomers. Het democratische streven om een progressieve VS, bevrijd van traditionele waarden, te creëren, was aan de winnende hand. Organisaties als Antifa, Black Lives Matter en andere bewegingen werden uitgeroepen tot mainstream progressieve stromingen, terwijl de critici daarvan werden weggezet als racisten, fascisten en nazi’s. De Republikeinen hebben laten gebeuren dat de Democraten zich om vormden tot de motor van de culturele progressieve machine. De Republikeinse reactie op deze ontwikkeling was hoofdzakelijk toegeeflijk en instemmend.

Hanson legt nu de vinger op de psychologische oorzaak waarom zoveel rechtse commentatoren NeverTrumpers zijn. Hij ontmaskert NeverTrumpers als morele hypocrieten. Ze praten wel over conservatieve ideeën, maar als er een vastberaden man in het Witte Huis zit die vastbesloten is om deze ideeën te realiseren, dan rennen ze net zo hard weg als de hypocriete hitsige Victoriaanse maagden die om reukzout riepen als ze onzedige dingen hoorden zeggen.

Het gevecht dat onze tijd kenmerkt, is een strijd om waarheid, vrije meningsuiting en tradities tegen de valse sprookjes van het neo-marxisme en het postmodernisme. Conservatieven begrijpen dit wel, maar accepteren niet dat Trump eigenlijk helemaal het probleem niet is. De polarisatie is het probleem, heeft het probleem verergerd. Links vindt gematigd optreden een vorm van overgave. Daarom reageren ze zo heftig.  Op de botte uitingen van Trump moeten botte reacties volgen. En op rechts heeft de witte identiteitspolitiek het gewonnen van gematigd conservatisme waardoor de polarisatie wordt versterkt.

Eigenlijk is er helemaal niks mis met wat Trump voorstaat: vrije meningsuiting, nationale grenzen, bescherming van burgerbelangen, gelijke kansen, lagere belastingen, kleinere overheid, democratische verantwoordelijkheid, gezin, persoonlijke verantwoordelijkheid, verhoging levensstandaard, eigendomsrecht, wetsregels, controle en handhaving, grondwet, vrijheid.

Daar is helemaal niks mis mee en het maakt van ons geen nazi’s als we daar voorstander van zijn. Helemaal niets hiervan rechtvaardigt de wens om iemand met een MAGA-petje op de tanden uit zijn mond te slaan.

Het Trump Afkeer Syndroom doet veel conservatieven vergeten waarvoor zij zouden moeten strijden. En tja, Trump is nu eenmaal de enige conservatieve president die we konden krijgen.

Naar een artikel op “Breitbart.com”:
https://www.breitbart.com
Door: James Delingpole

Vertaald en bewerkt door:
J.A. Kapteyn
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

23 reacties op CONSERVATIEVEN LUI, LAF EN DOM DOOR “TRUMP DERANGED SYNDROME”

  • paulzwueste zegt:

   Over het gebruik van het woord “eigenlijk” (11e zin van onderen.) door een schrijver die de linkse kwaadaardige Trump-verachting aan de kaak stelt.

   Waarom gebruikt iemand het woord “eigenlijk” in ’n zin in als het over duidelijke feiten gaat?
   Eigenlijk wil zeggen: “in wezen, welbeschouwd, als je er goed over nadenkt”.
   Dus je moet er eerst heel goed over nadenken alvorens daarna Trump alsnog het voordeel van de twijfel te gunnen
   Tenminste, zo komt het bij mij over.
   De geachte schrijver maakt het een alinea later weer goed, maar het “eigenlijk” blijft toch hangen.
   Waarom zit ik hier nu zo ontzettend te muggenziften?
   Omdat ik ervaar dat links als realiteit wordt gezien door de meerderheid van het volk en daaruit het recht ontleent om altijd vol op het orgel te gaan.
   Zelfs straffeloos geweld mag gebruiken tegenover mensen die er een andere mening op na houden.
   Terwijl rechts zo veel mogelijk onzichtbaar moet zijn en blijven.
   Ook al zie je gebeuren dat de wagentjes van de hele achtbaan een voor een uit de bocht vliegen… altijd beschaafd blijven demonstreren, nooit geweld gebruiken.
   Geen kale koppen, het haar moet tot op je schouders vallen.
   Geen witte schoenveters, geen laarzen.
   Niet elke dag onder de douche, maar een maal per twee maanden en dan nog…
   “Eigenlijk” kan dat niet meer en zou iedereen die ziet dat het helemaal mis gaat klaar, helder en vooral duidelijk moeten protesteren tegen de verkrachting van Europa en het eigen land!
   De tijd van “eigenlijk” is allang voorbij.

   Geliked door 3 people

 1. Elisah zegt:

  Merk-hell’s Operation wunderbar together…….

  Like

 2. Elisah zegt:

  https://madworldnews.com/merkel-german-gestapo-trump/

  Patriots On Alert: Merkel’s ‘German Gestapo’ Coming To US To Stop Trump

  Chancellor Anglea Merkel is sending her “German Gestapo,” a group of anti-Trump individuals who will tour the United States helping the Democrats in their efforts to oust President Donald Trump. This shocking move by Merkel is meant to fly under the radar in an operation called “Wunderbar Together,” which they admit is to replace Trump’s “America First” agenda. This must be stopped.

  Barack Obama stopped in Berlin to emphasize trans-Atlantic relations and have a three-hour private dinner with Merkel, whose policies were already under attack by Trump.”

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Elisah.
   Is het mogelijk je reacties in goed Nederlands te vertalen?
   Het is maar ’n vraag.

   Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:

    De meeste mensen kunnen toch genoeg Engels lezen om het bericht te begrijpen?
    Komt erop neer dat merkhelll een groep anti-Trump pipo’s naar de VS stuurt om een tour te maken en de democraten te helpen om Trump te verdrijven…..onder het mom van van “wunderbar together” wil men Trump’s “America First” agenda vervangen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Aan google translate heb je soms maar heel weinig.
    Dat maakte laatst bij mij van neerschieten, fotograferen er van.

    Like

   • Wolf zegt:

    Like, desnoods liever in onze tweede moedertaal het Duits i.p.v. dat vervloekte engels.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Elisah, en hoe zit het dan met de mensen die niet onder “de meeste” vallen?
    Die zoeken het zelf maar uit of zo.

    Like

   • BertG. zegt:

    Wolf, dat jij zo goed Duits kent wil nog niet zeggen dat iedereen dat kan.
    Ik ben in geen 30 jaar iemand uit Duitsland tegen gekomen.
    Ik heb geen 2de moedertaal, beide mijn ouders waren Nederlanders.
    Waarschijnlijk woon jij ergens tegen de grens aan, en maakt regelmatig een uitstapje over de grens.
    Ik ben er misschien 2x geweest voor 1 dag.

    Like

   • Elisah zegt:

    Ik kan er ook niks aan doen dat dit bericht niet in het Nederlands is, berichten negeren is ook een optie.
    Er is gigantisch veel Engels om ons heen, bijv in series en films, dat ik er vanuit ging dat ook daardoor de taal begrepen werd.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja, ja, Elisah.
    Het valt mij op dat je redelijk konsekwent Engelse teksten plaatst.
    Van daar mijn opmerking.
    Je hebt gelijk als je schrijft dat de meeste mensen voldoende Engels kunnen lezen en vertalen, maar het gaat nu juist nèt om die andere mensen die dat niet kunnen.
    Ik vind Nederlands ’n prachtige taal want het is mijn eigen taal, en de enige taal waarin ik mij helemaal kan laten gaan zonder grenzen.
    Taal is tegelijk ’n wapen.
    Ik geef hier ’n voorbeeld.
    Ga maar eens ’n Turks café binnen.
    Iedereen is gastvrij en ze spreken zelfs Nederlands met je, als je wat vraagt.
    Maar met elkaar spreken ze Turks en dat zullen ze altijd blijven doen.
    Je voelt je gevangen in je eigen land.
    Je zit tegenover ’n Turkse muur.

    Er komen steeds meer mensen in ons land die onze taal niet spreken… vandaar dat we extra veel aandacht moeten geven aan het behoud van onze eigen taal.
    Van onze eigen overheid hebben we niets te verwachten.
    We zullen het zelf moeten doen.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Patriots On Alert: Merkel’s ‘Duitse Gestapo’ komt naar de VS om Trump te stoppen.

    Bondskanselier Anglea Merkel stuurt haar ‘Duitse Gestapo’, een groep anti-Trump-mensen, die door de Verenigde Staten reizen om de Democraten te helpen bij hun pogingen om president Donald Trump af te zetten. Deze schokkende actie van Merkel is bedoeld om onder de radar te vliegen in een operatie genaamd ‘Wunderbar Together’, waarmee ze toegeven dat ze de ‘America First’-agenda van Trump moeten vervangen. Dit moet worden gestopt.

    Barack Obama stopte in Berlijn om de transatlantische betrekkingen te benadrukken en heeft een privédiner van drie uur met Merkel, wiens beleid al door Trump werd aangevallen. “

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ik heb verdomme nu 4 of waren het er al 5, gedaan, om een vertaling hier neer te zetten. Maar wordt, weet de hel, niet geaccepteerd.
    Vandaag maar einde met lezen en reageren op het blog, ik heb er weer even genoeg van. Ik ben kwaad. Het tikken kost me al moeite genoeg.

    Like

   • Republikein zegt:

    Ik stop er straks ook mee.
    Morgen begin ik er weer aan.
    Roken.

    Like

 3. koddebeier zegt:

  Links is een walgelijk zooitje !

  Geliked door 1 persoon

 4. elena zegt:

  , erg goed artikel , klopt helemaal, de conservatieve zijn erg bang om hun gezicht te verliezen en dat is de reden dat iedereen tegen Trump is nou ik ben 100% voor Trump.

  Geliked door 1 persoon

 5. BertG. zegt:

  Zijn er nog geen klinieken geopend waar je je hier tegen kan laten behandelen.
  Kan best hardnekkig zijn zo’n syndroom.

  Geliked door 1 persoon

 6. Sabeltant zegt:

  En zo begint het….

  Nog even genieten…

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  BREAKING: Chinese minister van handel kondigt aan dat handelsovereenkomst zoals voorgesteld door Trump zal worden uitgevoerd

  Geschifte Hussein Obama in 2016:
  ‘Obama: America is not in decline, Trump lacks ‘magic wand’ to grow economy’

  “He just says, ‘I’m gonna negotiate a better deal.’ Well how? How exactly are you going to negotiate that?” Obama said during the town hall portion of the event. “What magic wand do you have? And usually the answer is, he doesn’t have an answer.”

  I would let Trump “do his advertising for me.”

  https://www.pbs.org/newshour/politics/watch-live-president-obamas-town-hall-in-elkhart-indiana

  Like

 8. Jan zegt:

  Vrouw pleegt (mislukte) harakiri, schuld van Trump

  “‘A Florida woman told police that she stabbed herself in the stomach with a kitchen knife because, “I’m tired of living in Trump’s country, I’m tired of Trump being president.”

  http://www.thesmokinggun.com/buster/donald-trump/palmetto-stabbing-941685

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s