Matteo Salvini: “Mijn doel is het Australische “No Way”-model

Screenshot_320

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (foto), laat er geen tijfel over bestaan dat hij in de vluchtelingenpolitiek een keiharde koers zal varen. Zijn doel zou het Australische “No Way”-model zijn, zei hij donderdag in een radio-interview.

Die Freie Welt

Sinds de regeringswisseling in Italië gaat het rondom de Middellandse Zee iets anders in de vluchtelingenpolitiek. Aan de zelfbenoemde dubieuze reddingsorganisaties, die zichzelf als hulpjes verhuurd hebben aan de criminele bendes mensensmokkelaars en duizendvoudige illegale grensoverschrijdingen in de EU mogelijk gemaakt hebben, heet de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini het verboden om aan te meren in Italiaanse havens. Bij overtredingen worden de schepen aan de ketting gelegd, de bemanning gearresteerd en de binnengesmokkelde migranten teruggebracht naar Libië. Sindsdien “redden” deze organisaties veel minder “schipbreukelingen”.

Maar Matteo Salvini gaat nog een stap verder. In een radio-interview maakte hij duidelijk dat zijn doel in de vluchtelingenpolitiek het Australische “No Way”-model zou zijn. Er zouden überhaupt geen schepen meer in Italiaanse havens moeten aanmeren die “vluchtelingen” aan boord hebben. In juli zou hij zich voor het laatst hebben overhalen tot een speciale vergunning, toen hij het aan een schip met 450 personen toestond om aan te meren in het Siciliaanse Pozzallo. Dit zou hij gedaan hebben, nadat Duitsland, Spanje, Portugal, Ierland, Malta en Frankrijk akkoord zouden zijn gegaan om elk 50 “vluchtelingen” over te nemen. Maar de woorden werden niet gevolg door daden.

Salvini streeft ernaar om in de bronlanden instellingen van de EU op te richten. Zo kan direct ter plaatse gecontroleerd worden wie recht heeft op asiel. Deze mensen zouden dan met het vliegtuig naar het desbetreffende doelland gebracht kunnen worden. Zo zou men de handel kapot kunnen slaan van de mensensmokkelaars en –handelaars en hun gewillige hulpjes.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Italië, NGO´s. Bookmark de permalink .

21 reacties op Matteo Salvini: “Mijn doel is het Australische “No Way”-model

 1. BertG. zegt:

  Alle migranten mogen Italiaans schip verlaten.
  Alle migranten die in de haven van Catania al dagen vastzitten op het schip Diciotti van de Italiaanse kustwacht mogen de boot verlaten. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zaterdagavond bekendgemaakt in Pinzolo.
  Rond de honderd migranten worden door de Italiaanse katholieke kerk opgevangen. Daarnaast nemen Ierland en Albanië elk twintig opvarenden over.
  https://www.ad.nl/buitenland/alle-migranten-mogen-italiaans-schip-verlaten~ab968323/

  https://ejbron.wordpress.com/2018/08/24/italie-dreigt-te-stoppen-met-betalen-eu-contributie-europese-commissie-woest/#comment-824723

  Like

  • BertG. zegt:

   Ben ik nou gek of zo.
   Hij beweerd telkens het ene, maar doet vervolgens al het andere en laat ze alsnog binnen. Nu ook weer.

   Like

   • Henk der Niederlander zegt:

    Nee Bert.
    Salvini heeft het spel goed gespeeld.
    Nadat andere landen hhun afspraken niet na kwamen wat hij al voorzien had kreeg hij zijn handen vrij om de grenzen dicht te gooien.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Tja , merkwaardig .
    Dat verbaast mij ook steeds .
    Hij lijkt mij best consequent .
    En hij durft !
    Zou ie toch ook vreselijk onder druk gezet worden , soms ?
    Ook in zo’n positie moet je wel eens schipperen , misschien .

    Maar zo vanaf de zijlijn , is het niet helemaal te snappen wat er gebeurt .

    Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @BertG.

    Als jij denkt dat je gek bent, ben ik het ook. Ik denk er namelijk precies zo over, Zeggen en doen is twee. Dat blijkt maar weer. Salvini is erg populair in Italië, maar hij mag wel op zijn tellen passen. Als de Italianen merken dat hij niet doet wat hij zegt, dan zou zijn glorietijd wel eens snel voorbij kunnen zijn.
    Dat gun ik hem niet, want wat hij zegt klinkt goed, maar dan moet hij zijn woorden wel omzetten in daden.

    Geliked door 2 people

   • Weethetwel zegt:

    Je moest eens weten onder welke immense druk hij wordt gezet, niet alleen door het buitenland maar de Italiaanse media zijn niet veel beter dan de rest van de linkse Europese media. Om te voorkomen dat de nadruk nu komt te liggen op die 150 “zielige” gevallen op die boot laat hij nu zijn “menselijke” kant zien. Zo haalt hij de wind uit de zeilen van de zieligheidsverkopers. Vrij snel en zeker is de toestroom naar Italië vrijwel opgedroogd. Daarin is hij geslaagd, de linkse media schuimbekkend en tandenknarsend achter latend. Je moest eens weten hoe enthousiast de Italianen zijn over Salvini.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 26 augustus 2018 om 11:00

    Salvini moet mij ook nog steeds uitleggen waarom hij 1.000.000.000,00 euro belastinggeld wil verspillen.aan de ‘onontwikkelden’ in Afrika. Of beter gezegd: aan degenen die nooit ‘te ontwikkelen’ zullen zijn. Net zoiets als een overbelicht, ouderwets fotorolletje.

    Geliked door 1 persoon

   • Marc zegt:

    Ik denk dat het ermee te maken heeft dat ook Salvini op twee sporen hinkt. Enerzijds ziet hij heel goed dat er een resoluut no-go beleid gevoerd moet worden. Anderzijds houdt hij de EU nog steeds te vriend, vandaar zijn voorstel om “in de bronlanden instellingen van de EU op te richten” om ter plaatse te controleren wie recht heeft op asiel.

    Hij ziet nog steeds oplossingen ten aanzien van de invasie door met andere EU-landen samen te werken. Maar in het niet nakomen van die zes landen in het overnemen van in totaal 300 Afrikaanse kolonisten, had Salvini zijn conclusies moeten trekken: een halt aan de Afrikaanse invasie op Italiaanse bodem kan niet gevonden worden binnen de EU!

    Hoe heeft Salvini dit gegeven over het hoofd kunnen zien? Hij weet toch dat Soros in verbinding staat met de hoofden van de meeste Europese centrale instellingen als Berlijn, Brussel, Parijs en Londen?

    Alleen een wegbreken van de EU kan dit probleem oplossen. Maar dat zal Italië in een enorme financiële crisis storten. Dus blijft hij binnen de EU.

    En in Brussel en Berlijn begrijpen ze dat maar al te goed. En dus zal een oplossing voor de invasie op Italië vooralsnog op de lange baan worden geschoven.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Henk, dus zolang andere landen beweren dat ze de “vluchtelingen” wel overnemen, is het niet erg dat ze aanmeren.
    Volgens mij belast je dan de rest van de bevolking er mee, zonder zelf last te hebben.

    Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   En het schip vaart weer uit om de volgende lading sprinkhanen op te gaan halen .
   Laar die rotboot afborrelen !

   Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 26 augustus 2018 om 11:32

    Laar die rotboot afborrelen !

    Het zijn altijd de verkeerde, lees: ‘goede’ Zwarte Pieten die ze afborrelen.

    Geliked door 1 persoon

  • King Arthur zegt:

   En ondertussen halen we toch de pest, tering, typhus, open-TBC, besmettelijke-longontstekingen, ebola, aids, schurft en wat voor andere niet behandelbare ellende naar binnen. Het is zoals met alle polletiek, let niet op wat men zegt, maar op wat men doet.
   Want veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven!

   Geliked door 2 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Ik schrijf het al weken hier, in tegenstelling tot de feeststemming met o.a. bovenstaand topic laat Italië gewoon migranten toe.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik laat hier ook al weken berichten achter die het tegendeel bewijzen.
   Maar meestal gaat daar niemand op in.
   Want als ze hier iemand tot held verklaart hebben, dan willen ze geen negatieve berichten meer lezen van hun nieuwe held.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Statler & Waldorf 26 augustus 2018 om 11:08

   Ik moet het eerst nog allemaal zien voor ik Salvini bejubel.
   We zijn al veel te vaak met een mus in een dood kluitje riet gestuurd.

   De PVV zou het ook helemaal gaan maken, maar steeds opnieuw weten de linkse ‘deugdictators’ en hun aanhang de boel weer te dwarsbomen.

   Like

 3. Wolf zegt:

  NEP nieuws van het roodlinkse AD met hun kopdoek en islam vlogger collumnisten moet je niet geloven. Allemaal Soros nieuws !

  Like

 4. boorzalf zegt:

  Niet ouwe hoeren gewoon wat hardere actie,s ondernemen. Is het zo afgelopen met die zwarte transmigranten. Zoals de Russen bijvoorbeeld met somali piraatjes.

  Geliked door 3 people

 5. Tiurrie zegt:

  No way model heeft internationaal veel kritiek gehad , vooral veel kritiek en afkeuring van de eu Brussel luiwekkende primaten …..no way model werkt wel…..

  Like

 6. George van der Sluis zegt:

  Mazel tov Warme groetjes George en Marianne

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s