Eerste politici en delen van de basis van de CSU eisen coalitie met de AfD

Screenshot_350

(Vertaling: E.J. Bron)

Beieren – gespleten CSU

Terwijl de top van de CSU een harde toon aanslaat tegen de AfD en een coalitie in feite uitsluit, zijn er andere geluiden te horen van verschillende gemeentepolitici en leden van de partijbasis.

Die Freie Welt

Dat zal Horst Seehofer en Markus Söder niet bevallen, maar het komt overeen met de realiteitszin van enkele Beierse gemeentepolitici in het geval van een slechte verkiezingsuitslag van de CSU zou de partij over een bondgenootschap met de AfD moeten nadenken. Dit eisen enkele gemeentelijke politici van de CSU en leden van de partijbasis (zie “n-tv”).

Zulke reële politieke ideeën liggen voor de hand. Want enerzijds bestaat voor de CSU het gevaar om de komende deelstaatverkiezingen in Beieren haar slechtste resultaat sinds decennia te halen. En anderzijds zijn er wel degelijk inhoudelijke raakvlakken, die een samenwerking in ieder geval voorstelbaar maken.

Zo hebben bijvoorbeeld enkele CSU-politici uit Erlangen een coalitie met de AfD gesuggereerd en een coalitie met de Groenen – zoals Markus Söder dat een keer ter sprake bracht – afgewezen (zie “nordbayern”).

Op Facebook verklaarden de CSU-politici van de “Conservatieve Bewustwording Mittelfranken”:

“Op grond van het feit dat de Groenen absoluut ver verwijderd zijn van de realiteit roept de ´Conservatieve Bewustwording Mittelfranken´ de CSU ertoe op om voor de Beierse deelstaatverkiezingen in oktober openlijk af te zien van een coalitie met de Groenen.

Bovendien laat de verkiezingscampagne van de Groenen hoe belangrijk en juist de eis van de ´Conservatieve Bewustwording Middelfranken´ is dat de CSU over een coalitie met de AfD zou moeten nadenken als de CSU bij de deelstaatverkiezingen in Beieren in oktober 2018 de meerderheid zou kwijtraken.”

Dat is geen koren op de molen van Markus Söder. Maar wellicht is het een teken dat ook in de CSU de realiteit langzaam aankomt.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Eerste politici en delen van de basis van de CSU eisen coalitie met de AfD

 1. Wolf zegt:

  Dan moeten die politici uit die Ümkreissen und Gemeinden, op de AFD stemmen . Dan wordt dat CDU/CSU meteen een kop kleiner gemaakt en de AFD Almachtig GROOT!

  Like

  • Wolf zegt:

   Ik kan de slaap vandaag niet vatten, vandaar dat ik nog reageer……. Aankomende nacht de eerste nacht voor 7 nachten weer arbeiden. Altijd zo na een lang weekend vrij zijn.

   Like

 2. ruud beijer zegt:

  Helaas te laat.Europa is van de islam.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   ’t Zonnetje in huis laat ook van zich horen.
   Lekker uithuilen en oh zo zielig zijn…!

   Like

  • Ijsbeer zegt:

   F*ck NO WAY !
   Schandalig defaitisme.
   Nooit in de europese geschiedenis hebben we het opgegeven als het er op aan kwam.
   Desnoods moeten we -al het echt op geen andere wijze meer kan worden geregeld- maar door een “burger/godsdienst/rassen/hoe-je-het-ook-wil-benoemen-oorlog”.
   Niet dat ik dat ook maar op enige wijze wens, maar leven als dhimmi, onze beschaving die we in duizenden jaren hebben opgebouwd, overleveren aan islam-nazi’s en groen-links-egalitaire krankzinnigen, dat nooit !

   Like

 3. Harry zegt:

  Het is te hopen dat de AFD verstandig genoeg is om vreselijk op te passen met partijen die hen nu ineens goedgezind zijn .
  Als ze niet uitkijken , dan worden ze opgevreten door de oudere partijen , die een halve eeuw meer ervaring hebben in manipuleren , liegen en bedriegen .
  Politiek is een vunzig spelletje .
  Paaldansen is er heilig bij .
  Het beste lijkt me om op eigen kracht zo groot mogelijk te groeien en je dan zeer sterk te weer te stellen tegen de ouwe orde .
  En zo mogelijk verpulveren die bende die het hele land naar de verdommenis aan het helpen is .

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Laten we afwachten wat er gebeurt met de demonstraties in Saksen. De komende dagen kunnen drastische veranderingen teweegbrengen. Elke dag verliezen CDU en SPD vertrouwen en goedkeuring. Ondertussen kan ik overal zeggen ,, Merkel muss weg”. Niemand spreekt tegen.

  Like

 5. Trucker zegt:

  Niks nieuws onder de zon, ik herinner me heel goed toen DE partij (Vlaams Belang) groot werd en verkiezing na verkiezing won er geluiden klonken in gemeenten en kleine steden –>ook vanuit de basis om een samenwerking te starten.
  Het antwoord uit de partijkantoren was njet, niks minder : njet.
  De afstand tussen partijhoofdkwartier en “het terrein” zal wel overal in eurabia (niks geen kl¨*ten europa meer) zo zijn en wat ik hier lees verwonderd me dus niks.

  Like

  • Ijsbeer zegt:

   Dan neem je aan dat Duitsers uit hetzelfde hout gesneden zijn als Vlamingen. Is niet zo. Een log, half getemd, inert beest ,die Duitsers, maar eenmaal voluit in beweging, hou het maar eens tegen …
   Je vergelijkt ook de jaren negentig met 20 jaar later, een heel andere tijdsgeest ondertussen . Je merkt het goed aan hoe hysterisch regressief links de laatste jaren reageert op het minste akkefietje. Ze voelen instinctief aan, denk ik, dat hun culturele en mentale dominantie behoorlijk aan het wankelen is. Dat was totaal niet zo 20 jaar terug.
   Wij Vlamingen waren er -helaas- veel te vroeg bij.

   Like

 6. karolien crombez zegt:

  Daar gaan ze sneller “overstag” dan hier met VB blijkbaar… (vermoed dat BDW nog steeds probleem ermee heeft nav VB-machinaties rond Marie-Rose Morel…)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s