President Trump tegen Palestijnse “vluchtelingen” – Basis voor vrede?

Screenshot_352

(Door: Ryan Jones – Vertaling: E.J. Bron)

Nadat hij in zijn eigen woorden Jeruzalem al “van tafel” genomen zou hebben, zet de Amerikaanse president Donald Trump er nu toe aan om een ander onacceptabel standpunt van de Palestijnse Autoriteit te vernietigen: het recht op terugkeer van miljoenen zogenaamde Palestijnse vluchtelingen.

Israel Heute

De regering van Trump zou weldra haar afwijzing van de unieke criteria bekendmaken, volgens welke de VN Palestijnse vluchtelingen telt. Er waren ongeveer 800.000 Arabisch-Palestijnse vluchtelingen uit de Arabisch-Israëlische oorlog van 1948. De Verenigde Naties hebben echter besloten om deze status door te geven aan de nakomelingen van deze vluchtelingen. Iets wat ze voor geen enkele andere gevluchte bevolking heeft gedaan. Als resultaat daarvan worden ook nu nog nakomelingen, die in andere landen geboren werden, als Palestijnse vluchtelingen geteld.

De Palestijnse Autoriteit staat er daarom op dat Israël bij elke mogelijke vredesovereenkomst zijn poorten voor de vijf tot zeven miljoen Arabieren moet openen die erkend worden als Palestijnse vluchtelingen.

Trump en zijn regering beschouwen deze regeling als belachelijk en als een grote belemmering voor de vredesonderhandelingen en nemen zodoende het standpunt in dat Israël al tientallen jaren lang inneemt. Zelfs de meest linkse Israëlische regering zou niet kunnen instemmen met zo´n gevaar voor de demografische meerderheid van de Joden in het land. De Amerikaanse president is daarom van plan om voor Palestijnse vluchtelingen dezelfde regels in te voeren als voor anderen ook. Hierdoor zou het aantal mensen met een recht op terugkeer verminderen tot 500.000, een aantal waarmee Israël veel gemakkelijker zou kunnen omgaan.

Als een eerste consequentie daaruit zouden de VS hun bijdrage aan de UNRWA stopzetten. Daarna zou Trump Israël verzoeken om de toestemming voor de UNRWA in te trekken voor operaties op de “Westelijke Jordaanoever”, zodat deze in feite niet meer zou bestaan.

Veel Israëli´s zijn door dit praktische uitgangspunt van Trump met betrekking tot het conflict verrast, nadat de VS tientallen jaren lang vergeefs hebben geprobeerd om de wensen van beide partijen te vervullen.

De status van Jeruzalem en het “recht op terugkeer” van de Palestijnse vluchtelingen waren in de afgelopen decennia twee problemen bij alle onderhandelingen met betrekking tot het Israëlisch-Palestijnse conflict. De grote meerderheid van de Israëli´s is van mening dat een opdeling van hun heilige stad onacceptabel zou zijn. Dit zou zowel politiek als ook militair een nachtmerrie zijn. Zo ziet het er ook uit met het “recht op terugkeer” van de Palestijnse vluchtelingen. Mochten alle op dit moment erkende Palestijnse vluchtelingen naar Israël terugkeren, dan zou dat een demografische catastrofe zijn en zelfs een potentiële bedreiging voor het bestaan van het land.

Met deze twee onopgeloste problemen hadden vredesonderhandelingen nooit een realistische kans. Afgewacht moet worden of ze nu succesvol kunnen zijn.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Arabieren, Donald Trump, gezond realisme, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, UNRWA, Verenigde Naties, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

12 reacties op President Trump tegen Palestijnse “vluchtelingen” – Basis voor vrede?

 1. ruud beijer zegt:

  Wat een fantastische president die Trump.Wij hebben rutte die houdt van de islam en de asielparasieten.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Rutte wordt nog steeds verkeerd geschreven.
   Die u moet vervangen worden door een a.
   Het is gewoon Ratte.

   Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   ruud beijer.Rutte voert de bevelen van de (nazi) bilderberg groep uit.

   Like

   • ruud beijer zegt:

    Maar wel met medewerking van de Nederlandse bevolking.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Die zogenaamde “medewerking” van de Nederlandse bevolking staat of valt met de grote “omwenteling” die onherroepelijk op ons af komt*

    * Omwenteling, een zachtgeaard woord dat die vreselijke omschrijving “revolutie” verhult. Uitsluitend voor diegenen hier die er niet tegen kunnen.

    Regeren is vooruitzien, zodus…
    Ik ben er zeker van dat de overheid deze leugen ook gaat gebruiken als de omwenteling aan de gang is.

    Like

 2. NederViking zegt:

  De VN is een geislamitiseerde organisatie. In Europa worden we daarom overgenomen door islam toelaters en aanhangers, we worden kaal geplukt en vervangen door VN vluchtelingen. Islamitische vluchtelingen worden overal naar binnen geduwd door de VN. Ze roepen dat we solidair moeten zijn, maar we worden gewoon uitgeleverd aan islamieten en ander buitenlands tuig zonder normen en waarden.

  Israël en Trump hebben groot gelijk. Grenzen op slot, Pallies eruit en een grote muur om Israël, maak het tot een onoverwinnelijke vestiging. Iedereen die met slechte bedoelingen binnen wil komen moet worden uitgeschakeld.

  Geliked door 5 people

 3. Petra DeBoer zegt:

  Ik had dit gisteren al gelezen en is een goed besluit van Trump. Tevens dat hij de UNRWA dan werkloos maakt want dat is alleen maar een instrument van de deep state evenals de UN.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sabeltant zegt:

  Eindelijk gezond verstand, zo moeilijk is het allemaal niet.
  Die Palestijnen zijn sowieso lastpakken.
  Heeft de Europese Unie al haar beklag gedaan?

  Geliked door 5 people

 5. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Volledig mee eens. Realistisch standpunt.

  Like

 6. elena zegt:

  toppie TRUMP

  Like

 7. Guus Velraeds zegt:

  Mijn hoed af voor deze POTUS.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s