Bloed aan NOS-handen

Screenshot_11.png

(Door: “eg regs”)

De ‘situatie in Zuid-Afrika’ was voor de NOS jarenlang het geliefde thema waar zij bij voorkeur gehele journaaluitzendingen aan zou hebben gewijd. Misschien dat de naam van haar toenmalige verslaggever ter plaatste, Erik van Ees, nog een belletje doet rinkelen want de beste man mocht zo goed als iedere avond (nee, dat is geen overdrijving) een uitputtende opsomming geven van al de afschuwelijke gruweldaden die het ‘Apartheidsregime’ die dag weer had weten te bedrijven. Toen de ijverig naar gehunkerde ‘bevrijding’ echter eenmaal een feit was, bekoelde het Hilversumse engagement danig en het leek wel alsof men een beetje met het eindresultaat in de maag zat; schijnbaar kon de multiraciale Regenboognatie met haar ‘eerste homovriendelijke grondwet ter wereld’ de vooraf geadverteerde beloftes toch niet helemaal waarmaken.

Als mede door jouw noeste arbeid uiteindelijk het tastbare resultaat van moord heeft opgeleverd, dan zouden de meeste normale mensen vervolgens onder een hoedje te vangen zijn en zich wijselijk gedeisd houden. Niet zo de NOS echter; zij geeft deze slachtoffers en hun nabestaanden veel liever nog eventjes een trap na. Na de plaasmoorde-tweet van Trump haastte de nieuwsorganisatie zich om te verduidelijken dat dit alles toch echt op nazistische propaganda berustte. En trouwens, zelfs al mochten er wellicht ergens één of twee boeren vermoord zijn, dan hadden deze vuile racisten slechts gekregen wat hen toekwam. Dan hadden ze maar niet andermans land moeten stelen –boontjie kry sy loontjie.

Maar laten we een paar dingen eventjes op een rijtje zetten. Allereerst kan het denk ik geen kwaad om in herinnering te roepen dat dit volk (de Boere) al eens een keer eerder in zijn geschiedenis een genocide heeft moeten ondergaan en dat het derhalve misschien wel zo passend is om niet onmiddellijk het woordje hyperbool te laten vallen. Verder is het allicht nuttig om vast te stellen dat zij land hebben gestolen van welgeteld helemaal niemand. Toen zij in 1652 voet aan wal zetten aan de Kaap waren de negroïde (Bantoe) bevolkingsconcentraties namelijk in geen velden of wegen te bekennen. Voor NOS/NPO-kijkers zal dit misschien komen als een grote schok, maar dit is niettemin de onbetwistbare waarheid waar zelfs de huidige Zuid-Afrikaanse staat zich niet volledig van kan distantiëren (citaat van de officiële overheids-website:From the 1770s, colonists came into contact and inevitable conflict with Bantu-speaking chiefdoms some 800 km east of Cape Town).

Screenshot_12

Vandaag de dag zouden de Boere waarschijnlijk genoegen nemen met een heel klein stukje land waar zij gewoon zichzelf zouden kunnen zijn: de Volkstaat. In werkelijkheid omvat de traditionele Boere-erfgrond echter nog veel meer dan slechts de voormalige VOC-kolonie aan de Kaap: er is Oranje Vrystaat en er is de Transvaal. Gebieden die evenmin van iemand gestolen werden, maar die, integendeel, hetzij door zwarte stammenstrijd ontvolkt waren geraakt, hetzij eerlijk gekocht werden. In zoverre het gekocht land betrof, kunnen de Boere trouwens naar waarheid zeggen dat zij er tweemaal voor hebben betaald: eenmaal met hun goed en vervolgens met hun bloed.

Hoewel de NOS een notoire venter van desinformatie en vals nieuws is, werpt zij zich – o ironie – graag op als fact-checker. Volgens haar is er in Zuid-Afrika helemaal niks aan de hand, want de Plaasmoorde vormen slechts 0.3% van de in totaal 19.000 moorden die jaarlijks in dit kleurenblinde, socialistische Utopia geleegd worden. Wat er natuurlijk niet bijgezegd wordt, is dat blanke landbouwers slechts 0.05% van de bevolking uitmaken. U kunt waarschijnlijk zelf wel uw eigen rekensommetje maken.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Apartheid", "Fake News", "Lügenpresse", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Genocide, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, NOS, NPO, political correctness, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

16 reacties op Bloed aan NOS-handen

 1. Marijke zegt:

  Ik raad iedereen aan die Facebook heeft om eens een kijkje op de pagina van Nieuwe Revu te nemen. De nieuwe hoofdredacteur ontkent (om onbegrijpelijke redenen) dat er sprake is van racistische moorden en omgekeerde apartheid bestaat volgens hem niet. Hij kan niet discussiëren, kan niet tegen tegengeluid en censureert de boel. Als hij vast zit; blokkeert hij je. Werkelijk hilarisch!

  Geliked door 4 people

 2. Petra DeBoer zegt:

  De NOS en de NPO zijn beide vreselijk en mogen van mij opgedoekt worden.

  Geliked door 2 people

 3. Hovawart zegt:

  Ik begrijp dat men “recht” heeft op de staatsomroep in het zenderpakket, dat men niet mag kiezen voor wel of geen gesubsidieerde indoctrinatie, dat verplicht meebetalen aan de tenenkrommende linksche propaganda, om de multiculturele wensdroom (waar men in Europa niet meer in gelooft) toch door de strot van de samenleving poogt te drukken, met de feilloze ontkenning van de huidige maatschappelijke ondergang en het stigmatiseren/ridiculiseren van goedwillende en belastingbetalende beeldbuisslachtoffers, hopelijk zijn er in de toekomst wel abonnementsaanbieders die een extra pakket kunnen aanbieden waarbij men wel mag kiezen.

  Geliked door 2 people

 4. Ruud zegt:

  Kennelijk een geval van voortschrijdend inzicht wat de verklaring vormt!

  Like

 5. Trucker zegt:

  Bijna woord voor woord te te plaatsen in de Vlaamse (en bij uitbreiding belgie) context.
  Ik heb op Bron’s blog, als er een onderwerp aan Zuid Afrika werd besteed vaak geschreven hoe indertijd de Vlaamse (en nationale) pers alle registers opentrok als Zuid Afrika in het nieuws kwam.
  Dat was omzeggens alle dagen want die “vreselijke blanke racisten” met hun apartheid waren (dixit de pers) vreselijker als de duivel want het leek alsof de neger geen leven had alleen kon leven “bij gratie van de blanke”.
  In de jaren zeventig was er een Vlaamse organisatie ‘Protea’ een niet politiek gebonden verbond waar mensen bij waren die begaan waren met Zuid Afrika en de blanke bevolking.
  Hun bekommernissen stonden los van de politiek ze steunden de pogingen van de Vlamingen om daar een bestaan op te bouwen in die richting ging de grootste aandacht.
  De politici uit ongeveer alle partijen (behalve de linkse SOORTEN) die waren aangesloten bij Protea werden breed publiekelijk gemaakt door de pers die als hyenas (er is dus heden nog niks veranderd het blijven hyenas) hun identiteit blootgaven en brandmerkten als racisten.
  In de media was iedereen die pro Zuid Afrika was en dus per definitie het apartheidsregime steunde een blanke racist, zo ging het in die jaren.
  Dat het én van de meest veilige landen ter wereld was… geen woord want de neger die in bepaalde wijken niet binnen mocht dat was pas erg dat was een halsmisdaad als dat niet bericht werd op de openbare omroep BRT in Vlaanderen.
  Dat de negers die werkten (voor Afrikaners) in Zuid Afrika een redelijk goed bestaan hadden, een dak boven hun hoofd en bij sommige Boeren zelfs heel goed leefden… geen woord.
  Ik heb nooit mijn sympathie voor de productieve Boeren onder stoelen of banken gestoken en vond de apartheid geen belemmering voor het bloeiende en productieve Zuid Afrika, integendeel.
  Nadat F DE Klerck de communistische moordenaar Mandela (de heilige volgens de mainstream) vrij liet is het bergaf gegaan met het mooie Zuid Afrika.
  ANC kwam op het voorplan en hun agenda werd uitgevoerd en dat betekende dezelfde weg als het vroegere Rhodesië van productief en welvarend naar arm en behoeftig, schuldigen de goegemeente en de negers.
  Vandaag hoor je de hyenas (of ratten het is me eender) van de mainstream niet hoe gruwelijk de negers baby,s kinderen en vrouwen en mannen folteren en gruwelijk afslachten.
  Wie twijfelt lees eens politie verslagen sterke maag aanbevolen, het is niet in woorden te beschrijven hoe ze te werk gaan.
  Laat vandaag de apartheid terug invoeren en binnen een decennia krijgen we het zuid Afrika van vroeger terug, negers kunnen niet zelfstandig een natie leiden, kunnen ze nergens maar dat is een taboe om daar over te beginnen.
  To hell !

  Geliked door 3 people

  • En de Belgen zijn hun smerige, met de Koning voorop, streken in Belgisch Congo al lang vergeten.

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Trucker
   Zuid Afrikaanse mop;
   F.W. de Klerk liet eens zijn chauffeur halt houden aan een verlaten rivieroever en stapte uit zijn dienstauto. De gedienstige chauffeur liep hem achterna met een plaid om te voorkomen dat zijn Heer en Gebieder het misschien koud zou krijgen.
   Frikkie de Klerk keek even om zich heen en vroeg toen; ”Remmie, is ons alleen?”
   ”Ja baas, ons is alleen.”
   ”Maar weet jy seker dat ons alleen is?’
   ”Ja baas, ek kan jou dat net verseker.”
   ”Dan sal ek nu oer die water heen loop.” 🙂

   Geliked door 2 people

 6. De NPO is aan het bedelen las ik ergens…….ze willen nog heel veel miljoenen van het rijk om nog meer vuiligheid en leugens te verkopen aan het koeienpubliek.

  Like

 7. Blaffertje zegt:

  Lees het boek van Martin Bosma maar eens “minderheid in eigen land”.
  Daarin word haarfijn uitgelegd hoe het niemandsland door blanken tot vruchtbaar land werd omgetoverd en nu zien de zwartjes hoeveel geld dat oplevert en nu willen zij het hebben om het als volgt totaal weer naar de kloten te helpen.
  Dat volk kan niks en is zo lui als je maar bedenken kan.
  NPO, politiek links, ANC ze krijgen allemaal onderuit de zak en hij haalt dingen aan die bewijsbaar zijn, dus geen fantasie verhalen.

  Like

 8. Marc zegt:

  Ik heb dat item van de Nos over Zuid-Afrika ook gezien. Toen ze ermee begonnen dacht ik, oke, ze schenken eindelijk aandacht aan al die moorden door zwarten op blanken, vanwege hun huidskleur. Maar nee, het ging erom dat nu ‘ eindelijk’ die blanken van hun land verwijderd worden. Geen enkel woord over de brute moorden op blanken.

  Een ander schofterig item was dat over die Pakistaan die Wilders wil doden. Ze melden nog eerlijk dat die fielt eerder nog op allerlei plaatsen in Europa was geweest, waaronder een anti-Israël betoging in Amsterdam, enkele uren voordat hij het Tweede Kamergebouw binnen ging. Alweer geen woord over het feit dat die gast bij die demonstratie in Amsterdam aanwezig was. Wat deed hij daar? Met wie had hij contact? Welke rol speelt Antifa in deze? Of GroenLinks? Want die badgast komt daar natuurlijk niet zomaar terecht: hij moet ingefluisterd of anderszins betrokken zijn geworden door louche anti-nationalisten en islamvrijers.

  We merken het natuurlijk met ons allen al op, maar ik maak mij meer dan hele grote zorgen over de manier waarop fakenews zijn beslag krijgt in alledaagse ‘berichtgeving’ en politieke voornemens van volstrekt onbetrouwbare politici.

  Als Trump door Antifa inderdaad wordt impeached, dan betekent dit het einde van de vrije westerse samenleving. Dan gaan er echt harde, dictatoriale, maatregelen tegen de burgerbevolking in het algemeen, tegen de vrije nationalisten in het bijzonder genomen worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s