Nikki Haley: “Oneigenlijke anti-Israëlische vooringenomenheid bij de VN is erbarmelijk”

 

(Vertaling: E.J. Bron)

De ambassadrice van de Verenigde Staten bij de VN, Nikki Haley, sprak woensdagavond op de “Foundation for the Defence of Democracies” conferentie. In haar toespraak herhaalde Haley de houding van de Amerikaanse president Trump met betrekking tot de hulp aan de Palestijnse vluchtelingen door de UNRWA en zei dat hun “recht op terugkeer” niet op de onderhandelingstafel zou liggen. Ze zei eveneens dat de VS moeten onderzoeken of de landen, die Amerikaans geld krijgen, in een samenwerking geïnteresseerd zijn.

Israel Heute

Verder zei ze: “Wat we zouden moeten doen, is aan de landen aan wie wij geld geven, vragen of zij geloven wat wij geloven. Willen ze werkelijk nog steeds onze partner zijn en met ons werken? Als ze dat niet zijn en ze roepen: ´Dood aan Amerika´, waarom zouden wij hen dan ook maar een cent geven? En zo zien zij de inspanningen om niet de dingen te financieren die ons niet helpen en die niet in het belang van de VS zijn.”

Met betrekking tot de omgang met Israël zei ze dat ze weliswaar van vooroordelen tegenover het land gehoord zou hebben, maar dat ze er niet veel aandacht aan geschonken had. Toen ze in de loop der tijd merkte hoe “erbarmelijk” andere landen zich tegenover Israël zouden gedragen, zou ze geen keuze meer gehad hebben en zou nu moeten zeggen hoe fout dit zou zijn. “Ik kwam naar buiten en zei: ´Wij zullen deze anti-Israëlische vooringenomenheid niet dulden´.”

Naar eigen zeggen noemde ze de maandelijkse vergaderingen over het Midden-Oosten “Israël bashen vergaderingen” en ze zouden er alleen maar voor gezorgd hebben dat er tijdens deze vergaderingen ook andere onderwerpen van het Midden-Oosten besproken worden. Nu zou niemand het meer durven om iets negatiefs over Israël te zeggen, want “ze willen niet dat ik tegen hen tekeer ga”, zei Haley op de conferentie.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Donald Trump, gezond realisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Midden-Oosten, Rotzakken, UNRWA, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nikki Haley: “Oneigenlijke anti-Israëlische vooringenomenheid bij de VN is erbarmelijk”

 1. T.Troubadour zegt:

  Mevr,Kaag hr.Blok U kunt niet in haar schaduw staan.U bent loosers

  Like

 2. T.Troubadour zegt:

  Jammer he Hussein Obama,moslim vriendje

  Like

 3. Cefas zegt:

  Dit bericht wordt geblokkeerd door facebook, schande!

  Like

 4. Pietersen zegt:

  Nog een staaltje van vooringenomenheid van de VN die niet kan verkroppen dat de Rohingyas zijn verdreven uit Myanmar. Ze moesten van de VN daar blijven want de hele wereld moet islamitisch worden begrijpt u wel… Via een aanklacht tegen de generaals hopen zij bij Angsau Sui Ki te komen om die te berechten. Een smerig spelletje. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/08/27/verenigde-naties-willen-legertop-van-myanmar-voor-de-rechter-bre/

  Like

 5. Republikein zegt:

  Klare taal maar wel wat laat, enfin, het kwartje valt.

  Like

 6. Theo Prinse zegt:

  Als ik het artikel probeer te sharen op Facebook dan: Warning: This Message Contains Blocked Content
  Your message couldn’t be sent because it includes content that other people on Facebook have reported as abusive.

  Like

 7. fleckie zegt:

  CIDI: UITNODIGING : Lezing David Collier, 10 oktober,: nomineer Uw kandidaat voor de CIDI RESPECT AWARD. “‘Undercover bij BDS” .( etc) .Amsterdam, 19.30u, …….U ontvangt de exacte lokatie na aanmelding. .Kosten : vrienden gratis, geinteresseerden €5,-
  contant betalen aan de deur. …….Aanmelden:……. via cidi@cidi.nl, .070-3646862 .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s