Theresa May kondigt steun aan voor Zuid-Afrikaanse landhervorming “zonder compensatie”

Screenshot_15

De Britse premier May en de Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa.

(Door: Chris Tomlinson – Vertaling: “Wachteres”)

De Britse premier Theresa May heeft haar steun aangekondigd voor het controversiële Zuid-Afrikaanse voorstel om boeren zonder compensatie van hun land te beroven, zolang het proces maar op een “legale” manier plaatsvindt. De steun van de premier van het Verenigd Koninkrijk voor de landhervorming-onteigening zonder compensatie, die momenteel niet mogelijk is en waarvoor wijzigingen van de Zuid-Afrikaanse grondwet nodig zijn, kwam deze week, tijdens haar eerste reis naar het Afrikaanse continent, meldt Independent Online.

Breitbart

In een verklaring dinsdag zei May: “Het Verenigd Koninkrijk steunt al enige tijd landhervormingen. Landhervorming die legaal is, die transparant is en die tot stand komt via een democratisch proces. Het is een kwestie die ik eerder dit jaar aan de orde heb gesteld en die ik heb besproken met president Ramaphosa toen hij in Londen was. Ik zal er later vandaag [nogmaals] met hem over praten”.

Gerard Batten, de leider van UKIP, bekritiseerde de opmerkingen van May scherp: “Theresa May zegt dat zij landhervorming in Zuid-Afrika die legaal is, steunt. Veel landen in de wereld hebben ‘legale’ acties ondernomen, maar dat maakt die nog niet moreel juist. Het is verwerpelijk dat mevrouw May schouder aan schouder staat met de leider van een land dat dit racistische beleid tot wet verheft. Deze regering heeft geen enkele geloofwaardigheid wanneer zij het heeft over bescherming van mensenrechten, als zij de andere kant op kijkt wanneer onze vermeende internationale partners zich schuldig maken aan misbruik. Blanke boeren worden van hun land beroofd, ze worden aangevallen en vermoord, enkel en alleen omdat ze blank zijn. Het zou de plicht van de internationale leiders moeten zijn om zich uit te spreken tegen wat een vorm van etnische zuivering is, niet die vergoelijken door wollige verwijzingen naar rechtsgeldigheid”, voegde hij eraan toe.

Op de controversiële landhervormingskwestie werd onlangs de nadruk gelegd door president Donald Trump van de VS, die volop op Twitter in het nieuws kwam toen hij schreef: “Ik heb de minister van Buitenlandse Zaken Pompeo gevraagd de inbeslagnemingen en onteigeningen van land en boerderijen in Zuid-Afrika en de grootschalige moord op boeren van nabij te onderzoeken.”

Terwijl sommigen verontwaardiging over de tweet uitten, bevestigde de extreemlinkse leider van de politieke partij de Economic Freedom Fighters Julius Malema, een sterke verdediger van landonteigening zonder compensatie en een belangrijke figuur in de politiek van ZA, de verklaring van Trump door te zeggen: “Door onteigening van het land dwingen we blanke mensen om het land, dat door een misdaad tegen de menselijkheid van zwarte en Afrikaanse mensen verkregen is, te delen. We moeten ondubbelzinnig laten vastleggen, voor Donald ‘de pathologische leugenaar’ Trump, dat we niet bang zijn voor u en uw VS of voor de westerse imperialistische krachten”, voegde de leider van de EFF eraan toe.

Malema is de afgelopen maanden zelf onderwerp van controverse geweest. Onlangs werd hij tijdens een interview met de Turkse Radio- en Televisieomroep Corporation geconfronteerd met eerdere opmerkingen die hij had gemaakt, waarin hij zei dat hij niet oproept tot “het vermoorden van blanken, in ieder geval niet nu”. “Ik zeg u dat we tot nu toe in ieder geval niet hebben opgeroepen tot het doden van blanken.” Malema voegde eraan toe dat blanke boeren en anderen die protesteerden tegen zijn opmerkingen “crybaby’s” [huilebalken] waren.

Malema is ook beschuldigd van betrokkenheid bij de beestachtige boerderijmoorden op blanke boeren in Zuid-Afrika en hij werd eerder dit jaar op Twitter geconfronteerd met de kwestie, vanwege zijn vage antwoord dat hij er “misschien wel, misschien niet” bij betrokken was.

De boerderijmoorden, in het Afrikaans ‘Plaasmoorde’ genoemd, zijn sinds 1998 een epidemie geworden en werden het middelpunt van de documentaire Farmlands van de Canadese politieke commentator Lauren Southern, die eerder in 2018 hernieuwde belangstelling voor het onderwerp heeft gewekt.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Chris Tomlinson

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", Barbarisme, belangenverstrengeling, dictatuur, Genocide, Groot-Brittannië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

20 reacties op Theresa May kondigt steun aan voor Zuid-Afrikaanse landhervorming “zonder compensatie”

 1. Marijke zegt:

  Die May spoort ook voor geen meter

  Geliked door 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. IkBenHet zegt:

  “Legale Beroving” !!
  Eigenlijk zoiets als de belastingdienst zeg maar 🙂 ROFLOL 🙂
  Maar goed; Alle West-Europese zijn dus besmet met het oikofobie virus.

  Like

 4. joost zegt:

  Zuid-Afrika is nooit een kolonie geweest, maar een rechtmatig ontstane staat die al eeuwen bestaat en door vele landen, waaronder Nederland, ook als zodanig erkend werd. De staat is gesticht in een vrijwel onbewoond gebied en de Boeren hebben minstens zoveel recht op het land als de Amerikanen op het hunne, met dit verschil dat de Boeren de oorspronkelijke bewoners niet eerst verjaagd en uitgemoord hebben.

  Geliked door 1 persoon

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Dat mens heeft ook haar ziel verkocht aan de islam.

  Doet alleen haar quasi best om een voor GB gunstige Brexit te regelen.

  Of loop ik alweer achter op de feiten?
  Ongetwijfeld zal dat zo zijn ….

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Te verwachten is dat deze politiek van ‘gedogen’ dat zwarte activisten de BOEREN vermoorden zal uitlopen op een progrom. Het westen ziet dat, weet dat en doet niets en maakt zich zodanig medeschuldig aan deze massamoord.
  Europa moet zich schamen.
  malsion

  Geliked door 1 persoon

 7. David zegt:

  In 1652 kwamen zeer moedige blanken na een zeer gevaarlijke reis over oceanen in hun prachtige zeilschepen aan in zuid afrika, en troffen daar een leeg land.
  In 1709 volgden de Zulu s
  Tsonga 1800
  Xhosa 1811
  English 1820
  Siswati 1839
  Tswana 1852
  Wat praat je dan over landjepik. Er was niemand.
  Theresa May gaat er heen en praat niet eens met de boeren, ze had niet hoeven gaan want ze had haar mening al klaar, besmet met de ” haat de blanken ziekte”
  Er is geen sprake van genocide, daarom roepen ze Kill the boer en we snijden de keel door van witheid
  De grootste misdaad van deze witheid is dat ze voedsel hebben verbouwd voor velen
  Theresa May is een vrouw uit de hel, ook heel engeland gaat naar de ratsemedee door haar wanbeleid

  Geliked door 2 people

 8. Republikein zegt:

  UK Prime Minister Theresa May is on her first official visit to South Africa.

  The British prime minister made the trip during a tumultuous time for the former colony. The South African government this year is discussing ways to steal land from white farmers without compensation.

  Prime Minister May doesn’t care.
  She’s out dancing with the kids.

  Like

 9. Jan zegt:

  Haar zwakzinnig ‘neefje’ van Canada

  Like

 10. hendrikush zegt:

  May is de weg kwijt. Haar “dansje” met zuid-afrikaanse schoolkinderen is ook al dieptreurig.

  Geliked door 1 persoon

 11. Johan de derde zegt:

  Gisteren kwam de nos ook met nieuws met de zuid afrikaanse boeren nix over de moordpartijen onder de boeren maar dat de regering nog niet radicaal genoeg is om de boeren te kortwieken. thas fake nws

  Like

 12. Henk.V zegt:

  Het is hier al gezegd: alleen door haat tegen je eigen ras kan deze verwarde politica tot haar stompzinnige uitspraak komen.
  De ”boeren” zijn inderdaad degenen in het bijna lege Zuid-Afrika aankwamen en die het land hebben opgebouwd, van voedsel hebben voorzien en welvarend hebben gemaakt.
  Er leefden maat TWEE kleine stammen ten tijde van de komst van de Nederlandse immigranten : de Hottentotten en de Bosjesmannen. Zijn zijn de oorspronkelijke inwoners.
  Deze vreedzame nomaden hadden weinig problemen met de ”wit mensen” die het land verbouwden.Er bestond geen strijd tussen deze bewoners en de boeren.

  ALLE andere zwarte stammen kwamen als veroveraars na de blanken het land binnen (zie bijdrage David!)
  De meest dominante stam, de Zoeloes, was zeer veroveringsgezind.en kwam regelmatig in botsing met zowel de zwarten als de blanken. Nog steeds zijn de Zoeloes de meest invloedrijke en meest strijdbare groep .
  Dat May de zwarte claim op alle grond die de boeren al eeuwen bezitten is totaal absurd. Zij blijkt de Zuid-Afrikaanse geschiedenis totaal niet te kennen.

  Ik zag haar een tijd geleden definitief het spoor bijster raken, toen zij voor de camera een tekst opdreunde die de glorie van de islam en de zegen van de ramadan verkondigde, terwijl zij schuin naar boven keek, waar de te lezen tekst kennelijk te zien was.
  Op dat moment hadden mannen met witte jassen haar moeten afvoeren. Nu bazelde zij in Zuid Afrika dat het een lieve lust was en eerlijk gezegd verwacht ik van haar nog meer malligheden..

  Geliked door 1 persoon

 13. Trucker zegt:

  May…wat een ordinaire scheten altende linkse troela.
  Margareth Tatcher (één van de beste Britse premiers ooit!) draait zich in haar graf, wat is er na haar gekomen: flapdrollen en zwakke regering”leiders” die zelfs niet in haar schaduw konden staan.
  Het SAS stond als één man achter haar om haar gedurfde invasie van de Falklands, ondanks dat ook zij verliezen geleden hebben bleven ze haar prijzen.
  Bij haar dood, iIk vergeet nooit de lallende brallende smerige schoften (massa’s) die bij haar dood lachten en veel plezier hadden.
  Toen had er voor mijn part een Bloody Sunday opnieuw mogen gebeuren, los gaan in die smerige troep die nog niet eens fatsoen heeft bij de doden.
  Minimi en los

  Like

  • IkBenHet zegt:

   Ja man. Dát waren nog eens tijden 🙂 Geweldig om toen mee te mogen maken, hoe die Argentijnen de Iron Lady schromelijk onderschat hebben. Zij was zelfs van plan om, indien noodzakelijk, heel Buenos Aires plat te bombarderen. Meen me te herinneren, dat zij daar zelfs een atoombom voor wou gebruiken.

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Ze zeiden veel over haar maar niet dat ze over zich liet lopen en al helemaal niet een stel achterlijke Argentijnen die dachten met Franse obsolete militaire troep de Britse defensie aankon, niet onder haar leiding.
    Stel dat dit na haar dood gebeurd was wie zou toen de invasie aangedurfd hebben, om zo’n (reusachtige macht) op de been te brengen en duizenden mijlen verder in te zetten..
    Het leger en zeker de SAS droegen haar op handen en de leiding heeft indertijd een (buiten de camera’s gehouden) eerbetoon gekregen, ook is ze later in de barracks van het SAS geweest.
    Wat een absolute vrouw met ballen en lef was dat.
    Geen honderd nichten als Macron of Rutte of wie van die verwijfde regerings “venten” in eurabia kunnen zelfs maar aan haar hielen komen.

    Like

 14. Jan zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s