Apartheid was goed

Screenshot_34

Misschien wel de Grootste Nederlander Aller Tijden: Hendrik Frensch Verwoerd

(Door: “eg regs”)

De zogenaamde conservatieve president Ronald Reagan zag in de vroegere Zuid-Afrikaanse overheidspolitiek zelfs zo’n grote bedreiging dat hij zich in 1985 genoodzaakt zag een heuse ‘nationale noodtoestand‘ af te kondigen om dit immense gevaar het hoofd te bieden. Eerder hadden de Verenigde Naties het officiële beleid van het ‘blanke minderheidsbewind’ trouwens al gekwalificeerd als niets minder dan een misdaad tegen de menselijkheid. De kleine bijkomstigheid dat in dezelfde periode ondertussen honderdduizenden (waarschijnlijk ettelijke miljoenen zelfs) wegkwijnden in allerhande communistische goelags, martelcentra en heropvoedingskampen, was een irrelevant detail waar rechtgeaarde humanitairisten zich gewoonlijk niet al te veel aan stoorden.

En nog steeds zijn we geneigd om de ‘Apartheid’ te zien als het ultieme kwaad, als de meest verwerpelijke filosofie die het menselijke brein ooit heeft kunnen uitdenken (afgezien van het nazisme uiteraard).En misschien is dat ook wel de reden dat de Zuid-Afrikaanse blanken vandaag de dag op zo weinig sympathie kunnen rekenen. Waarom hun wanhopige hulpkreten zo gemakkelijk afgeserveerd worden als ‘fake news’ en ‘hyperbool’. Je moet soms een klein beetje tussen de regels lezen, maar de gedachtegang is eigenlijk duidelijk genoeg: deze mensen waren gewoon ‘fout’ en dus moeten ze nu niet zo zeuren.

De Bijbel zegt dat je een boom kan herkennen aan haar vruchten. Als we bereid zijn deze richtlijn te aanvaarden, dan is de hele kwestie eigenlijk al onmiddellijk boven iedere twijfel verheven. Niemand kan namelijk ontkennen dat (zeker in relatieve zin) er onder de Apartheid veiligheid, welvaart en vrijheid heerste. Dit dan in scherp contrast met de corruptie, de incompetentie, het neo-kolonialisme en de onbeschrijflijke wreedheden die vandaag de dag de toon zetten.

Maar mocht u een andere mening toegedaan zijn, ga dan ook vooral maar niet af op mijn woord. Kijk in dat geval gerust naar hoe ‘die arme zwarten’ de zaken zélf beleefden en beleven. Neem bijvoorbeeld de grensbarrières die in de jaren 80 onder stroom werden gezet.Wat denkt u dat precies de achterliggende reden van deze maatregel was? Was men er werkelijk zo op belust om maar zo veel mogelijk ‘onderdrukten’ binnenlands te houden, of zou wellicht een geheel ander oogmerk het doel kunnen zijn geweest?

Even veelzeggend was het besluit van de nationale Zuid-Afrikaanse televisie om haar verkiezing van de ‘Grootste Zuid-Afrikaan Aller Tijden’ bij nader inzien toch maar in de ijskast te stoppen. De ‘architect van de Apartheid’ – Hendrik Verwoerd – bleek namelijk nogal hoge ogen te hebben gegooid en dat was een uitkomst die men natuurlijk onmogelijk kon accepteren. Ondertussen, en in tegenstelling tot de algemeen gecultiveerde perceptive, is ‘apartheids-nostalgie‘ allerminst een verschijnsel dat zich beperkt tot de blanke bevolkingsgroep. Feitelijk bleek zelfs niemand minder dan Julius Malema buitengewoon ontvankelijk voor deze gewoonlijk als hoogst verwerpelijk geziene vorm van revisionisme.

Zweden wedijverde indertijd met Nederland om de titel ‘wereldkampioen anti-apartheid’. Beiden blazen ze niet meer zo hoog van de toren en zingen inmiddels een beduidend toontje lager. Het is heel gemakkelijk om op duizenden kilometers afstand een bepaalde overheidspolitiek te bekritiseren, zeker als je zelf nog nooit in levende lijve een Afrikaan hebt ontmoet. Door schaamte en schande zijn we hopelijk eindelijk een klein beetje wijzer geworden. Maar is het dan misschien ook niet eens tijd om ruiterlijk toe te geven dat we er wat de Apartheid betreft faliekant naast zaten?

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Apartheid", Barbarisme, Genocide, gezond realisme, Hypocrisie, Linkse Kerk, Nederland, political correctness, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

12 reacties op Apartheid was goed

 1. Trucker zegt:

  Prima artikel, moet ik weinig tot niks an verbeteren of bijschrijven.
  Rhodesië en Zuid Afrika bewijzen wat (meerdere !) wetenschappelijke studies (maar o wee taboe in de liberal multikul islamofiele wereld) bevestigen inzake IQ van de gepigmenteerde mens, in deze de neger (hoewel ook de islamiet komt er bekaaid van af maar ook hier omerta).
  Dit gekoppeld aan het feit dat ze een natie niet kunnen leiden tot een welvarende economie zegt genoeg zo niet alles.
  Het riedeltje van ‘maar het is de schuld van de Chinezen of Russen of Amerikanen’ (voor mijn part Marsmannetjes) maakt niet uit zij (de negers) zitten in de regering niet de zogenaamde kolonisators.
  Dat ze zich gretig laten uitkopen doet niks terzake af ook in eurabia kennen we dat er is zelfs het rukkertje Rutte die gekoppeld wordt aan Shell en ik wil ze geen brood geven de corrupte eurocraten die de voerbak kaalvreten en tussentijds hun klauwen openhouden voor enige extraatjes van dubieuze figuren.
  Zuid Afrika, vorige week (of twee weken terug) las ik op de site van de openbare omroep BRT in Vlaanderen een flutartikel van (weet niet meer welke betaalde onzin pennende opinie maker) die doodleuk schreef dat het niet zo erg is als voorgesteld.
  Ik heb al meerdere politie verslagen gelezen en ondanks dat ik toch geen doetje ben is het soms slikken.
  Zo’n klaploper kan dan rustig schrijven “dat het niet zo erg is al voorgesteld” of dat de cijfers (van de afgeslachte Boeren) “voor interpretatie vatbaar zijn want men kan er alle kanten mee uit, ik heb al gelezen dat het meer is maar ik heb evenzo gelezen dat het veel minder is, wie moeten we geloven” zegt die leiperd.
  Soms borrelt het in mij en denk ik wel eens laat mij een paar honderd jaar terug gaan toen je je woede de vrije hand kon laten en er geen moraliserend gezeik te horen was als er een dode viel..

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik was hier de enige die indertijd al duidelijk schreef dat apartheid ’n levensvoorwaarde was voor het voortbestaan van de Zuid-Afrikaanse Republiek.
   Had je de reacties van Theresa eens moeten lezen.

   Dag Theresa.
   Hoe gaat het er mee…?

   Like

 2. Mam zegt:

  “De Bijbel zegt dat je een boom kan herkennen aan haar vruchten.” correct, maar dat spreekt over de boom.
  Maar er is nog meer ‘vrucht’ geweest vanuit die tijd. Bijvoorbeeld een blanke Zuid-Afrikaan die naar Nederland kwam en schrok van de gedachte die in hem opkwam, toen hij een zwarte medemens voorin de bus zag stappen en dacht “hoe waagt hij het om in het blanke deel plaats te nemen!”.
  Of al de zwarten die jarenlang onder Apartheid hebben geleefd hebben en nog steeds de psychische gevolgen daarvan voelen. Ook dat is ‘vrucht’.
  Wat de blanken, mijns inziens, verkeerd hebben gedaan is dat ze het zwarte deel van de bevolking niet meegenomen hebben in de ontwikkeling van het land en hen als minderwaardig hebben beschouwd. En dat is met geen enkel economisch argument/succesverhaal goed te praten.
  Maar… het is ook geen rechtvaardiging voor de Plaatsmoorde, die trouwens uitgevoerd worden door tweede generatie. Mandela had, wat dat betreft, een betere invloed en heeft voorkomen dat het land niet aan een burgeroorlag ten onder is gegaan.
  (Quot homines, tot sententiae: “Zo veel mensen, zo veel meningen” (Cicero))

  Like

  • Trucker zegt:

   Negers staat in de Dikke Van Dale is dus niet nodig om op deze blog politiek correct geneuzel te starten met uitdrukkingen als “zwarte(n)”
   Inhoudelijk stelt uw inbreng niet veel voor is alleen wat geneuzel in de marge en ruikt naar (heel) veel Flower Power gehalte, het zou me niks verbazen dat u links multikul georiënteerd ben, hoef ik zelfs niet tussen de regels voor te lezen!
   Probeer eens te argumenteren ipv gemeenplaatsen en flauwekul te hanteren want heerschap Mandela was opgesloten voor moord en terrorisme.
   Niks aan het handje volgens u want u komt hier het volgende oreren (waar ik het meest relevante uitlicht) : …Mandela had, wat dat betreft, een betere invloed…”. Ja hij wist van niks af slachtpartijen op Boeren suggereert u en sterker nog de “Heilige Mandela” … heeft voorkomen dat het land niet aan een burgeroorlog ten onder is gegaan..” ik viel zowaar ij zo na uit mijn stoel.
   Ik zou bijna spontaan beginnen huilen bij dit stukje (smartlap) vertekening van de geschiedenis.

   Like

  • eg regs zegt:

   @Mam 31 augustus 2018 om 11:20

   Goed,wij vinden het normaal waneer een zwarte plaats neemt voorin de bus.Maar laten we niet vergeten dat we het ook allemaal heel normaal vinden wanneer een Ghanees onder valse voorwendselen Nederland binnenkomt,zich bedient van alle voorzieningen,subsidies en uitkeringen die maar te bedenken zijn en na een carriere in de ‘kleine criminaliteit’ ons tot slot nog eens wil uitleggen hoe bedorven en verachtelijk we wel niet zijn.

   Ik zou u willen vragen:wat is nou meer onredelijk,vreemd en ongerijmd?Een zwarte die niet direct achter de buschauffeur mag zitten of de casus die ik net voor u uiteen heb gezet (dit was natuurlkijk een referentie aan Jerry Afriyie,maar u denkt toch hopelijk niet dat hij de enige ondankbare zwarte zwendelaar is die we momenteel hebben loslopen in dit land?)

   Wat de psychische gevolgen betreft:Ik denk dat we de zwarten helemaal geen dienst bewijzen door hen te vertellen dat ze in ieder en elk opzicht totaal gelijk zijn aan de blanken (afgezien van hun huidskleur dan).Dat zijn ze namelijk niet en ik denk dat de psychische gevolgen van een onrealistisch verwachtingspatroon nog vele malen schadelijker zijn.Niet iedere blanke is een Snelius,een Rembrandt of een de Groot,maar gelukkig is dit ook niet een ideaal waar iedere blanke verondersteld wordt aan te moeten voldoen.Misschien leg ik het niet goed uit maar wellicht begrijpt u toch nog wat ik wil zeggen.

   Trouwens dit onrealistisch verwachtingspatroon is ook voor de blanken heel schadelijk.In feite:het is levensgevaarlijk.Want u weet vast wel wie de zwarte piet toegespeeld krijgt op het moment dat de zwarten zogezegd ‘achterblijven’.Dat zijn wij.En wat Zuid-Afrika ons ook leert is dat het hoogst riskant is om onder de zwarten een perceptie van aangedaan onrecht te cultiveren.We kunnen dit doen natuurlijk,maar dat is spelen met onze levens.

   Over Mandela:als zijn puppetmasters niet al die gunstige publiciteit voor hem hadden weten te regelen dan was niemand ooit voor de ‘plastic smile’ van ‘die ou terroris’ gevallen.Persoonlijk denk ik dat de strop hem veel beter had gepast dan al die koninklijke en presidentiele sjerpen.

   Ik herinner me ook nog dat allerlaatste ‘media-event’ van hem (op de bank naast Zuma).

   Hij leek geagiteerd en zelfs nogal gekweld door een bepaalde innerlijk onrust.Op de rand van de dood denk ik dat de demonische entiteiten die hij zijn leven lang gediend had zich op dat moment aan hem openbaarden.Hij moest machteloos toezien hoe aan geene zijde deze monsterlijke wezens hun klauwen naar hem uitstrekten om hem te komen halen,om hem neerwaarts te trekken.Dat hij ietwat ongemakkelijk oogde verbaast me niet in het geringst.

   Geliked door 1 persoon

  • Wolf zegt:

   Lees eerst de honderden jaren oude geschiedenis maar eens door van Z.A. voordat u gruwelijke onzin en leugens neerkwakt in uw extreemlinkse kijk op Z.A. met uw dikke rooie plank voor uw kop.

   Like

 3. Charles Martel zegt:

  Op weg naar de totale ondergang, en dan is het weer de fout van de witten.

  Geliked door 1 persoon

 4. jantjeuitnl zegt:

  Een paar maanden geleden sprak ik een groep Zuid-Afrikanen in de trein. Aangezien ik gerugbyd heb, heb ik altijd wel een praatje te maken.
  Ik heb laten weten dat we het hier allemaal wel weten van de racistische moorden op blanken.
  @mam: die waren er tijdens de apartheid, andersom, amper.
  En dat, als het aan mij lag, ze (de blanken dus) hier van harte welkom zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s