It’s the economy, stupid! (2)

Screenshot_33

(Door: “bozeoudeman”)

Is de reden achter alle shit van vandaag ‘It’s the economy, stupid’? Dreigt er in de toekomst een dermate financiële ramp waar de volledige wereldelite al lange tijd van op de hoogte is? Zitten we al in de kritieke fase, zijn we al bijna bankroet? Een financiële crisis van astronomische omvang betekent wellicht het einde van ons geldsysteem zoals we dat kennen en wie wensen dat onder geen beding te laten gebeuren? De Sorossen, de Bonos, de Zuckerbergen en vele aanverwanten.

Het antwoord lijkt duidelijk. De eerste stappen worden al gezet om ons geldsysteem gecontroleerd te laten imploderen. De VS en de EU zijn druk doende een zoveelste nieuwe geldcrisis te scheppen met onbeheerst bijdrukken van geld dat op termijn tot een giga inflatie kan leiden. Tegelijk is men bezig het fysieke geld te vervangen door plastic.

De elite lijkt bezig haar rijkdom van fysiek geld naar plastic om te zetten. Alles moet gereed zijn voor de boel knalt. Het scheppen van chaos om een toekomstige nog veel grotere chaos verborgen te houden, is waar alles om kan draaien. Het bij voorbaat de woede van vele miljoenen burgers beheersen door die een andere richting op te laten gaan in plaats van af te wachten tot de woede totaal ongecontroleerd uitbarst, lijkt een mogelijkheid. Het scheppen van andersoortige onrust of zelfs oorlog is een manier om ook onder toekomstige financiële verplichtingen uit te komen.

Keer op keer wordt ons voorgehouden dat de dan heersende financiële crisis de absoluut laatste is en dat we het ergste bijna hebben gehad. Larie, het ergste komt nog. Het kapitalisme heeft decennia geleden de grondslag voor haar eigen vernietiging gelegd en heeft zichzelf toen al opgevreten, het is lange tijd geleden overleden en netjes begraven of gecremeerd, wat voor de gewone burgers verborgen is gehouden. Men moet zorgen dat de burgers op de een of de andere manier onder controle worden gehouden om verwachte ongecontroleerde anarchie te voorkomen via het gecontroleerd anarchie op de maatschappij los te laten.

De oplossing van de superrijken zorgt wellicht wereldwijd voor een bloedbad, maar dat kan hen niet zo veel schelen. Er zijn toch al mensen teveel. In ieder geval is één ding zeker, het zorgen voor arbeiders voor de toekomst van Europa is misschien niet echt larie, ondanks dat er nu een hoge werkloosheid in Europa is. Het is dan ook gericht op de periode na een periode. Het hier naartoe halen van deze massa’s nieuwe werkkrachten voor wie er nu ook geen werk is, is op dit moment een extra druk op de sociale voorzieningen, maar dat is simpelweg op te lossen door de hoogte van uitkeringen naar beneden te brengen.

Ook dat is een voordeel van hen die al jaren ijveren om dit te laten plaatsvinden. Het kan een kleine onrust veroorzaken, maar indien men handig optreedt en niet alle uitkeringen tegelijkertijd laat dalen, zal dit meevallen. Studenten zullen niet voor babyboomers de straat opgaan, en die niet voor uitkeringsgerechtigden, islamieten gaan niet demonstreren voor niet islamieten, katholieken niet voor atheïsten en ga maar door.

Iedereen die nu meteen denkt dat dit niet kan gebeuren, wijs ik op hetgeen dat tot recent ook als onmogelijk werd gezien: het verhogen van de AOW-leeftijd om de kosten te blijven dekken. Hier geldt ongeveer eenzelfde soort principe. De AOW was niet gebaseerd noch berekend op een oude dag van een dermate veelheid aan mensen die blijven leven tot in de tachtig, in de negentig of die zelfs nog ouder worden.

Dat men op termijn ook hier met een lege kas komt te zitten, lijkt begrijpelijk. Om dit dus enigszins tegen te gaan, moeten ofwel de premies omhoog of moet de pensioengerechtigde leeftijd fors omhoog, zoals nu gebeurt, of op termijn zelfs beiden. Tussentijds worden dus de regels gewijzigd, wat mensen terecht kwaad maakt, omdat men daar niets tegen kan ondernemen. Men heeft het maar te accepteren.

Op sociaal en politiek terrein wreekt dit zich op termijn, omdat zekerheden op deze manier geen zekerheden meer zijn. Verwachtingen worden volledig onderuitgehaald en onzekerheid over de toekomst heerst. Zonder enige inspraak moeten mensen langer doorwerken terwijl vrijwel iedereen zich juist had voorgesteld eerder met werken op te houden. Alles wat in het verleden is opgegaan voor werknemers in voorafgaande perioden gaat nu opeens niet meer op.

Geen eerder uittreden, maar juist langer doorgaan. Plus ook nog een onduidelijke pensioenleeftijd, helemaal voor hen die nu rond de twintig of dertig zijn. Hoe hoog is straks de AOW-leeftijd voor hen: 70? 75? 80? En bestaat die AOW dan nog wel in de vorm zoals we die nu nog kennen? Dit zijn helaas geen onterechte vragen.

Met andere woorden, wat men impulsief in de jaren 50/60 van de vorige eeuw heeft ingevoerd, blijkt nu een toekomstige financiële strop voor velen te worden. Terwijl juist velen hun toekomst vandaag hebben gebouwd en zijn opgegroeid met het idee dat de geldbomen tot in de hemel groeien.

Dat dit soort veranderingen tot veel kwaadheid, woede, tweedracht tot zelfs hoogoplopende strijd, revolte et cetera kan leiden, is niet ondenkbaar. Het is ook onze eigen schuld, wij hebben ons keer op keer uit elkaar laten spelen en laten dat weer gebeuren.

(Lees hier deel 1 van “It´s the economy, stupid!”)

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op It’s the economy, stupid! (2)

 1. Barry zegt:

  Op de één of andere manier lijkt iedereen het wel goed te vinden. Je hoort of ziet weinig reactie om ons heen. Zolang onze roverheid geen tegengas krijgt zullen hiermee tot in den treure mee door blijven gaan.

  Like

 2. Francois zegt:

  Het is droevig te moeten vast stellen dat een handje vol elitaire teringlijders er steeds weer in slaagt de massa te misleiden en te sturen naar de afgrond. Het volk dom en onwetend houden ,en hersenspoelen via het onderwijs ,maakt dat het ze steeds weer opnieuw lukt. Ook een beetje de natuur van de mens denk ik .We zitten in een verdomde patstelling . We zijn precies vervloekt zoals het in het oude testament staat.

  Like

 3. Pingback: It’s the economy, stupid! (3) | E.J. Bron

 4. Werken tot de BIJ WET vastgelegde leeftijd via stappen in te voeren en OP TE VOEREN met als doel………DOODGAAN.
  http://finalwakeupcall.info/blog/2018/08/22/de-banksters-controleren-de-wereld/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s