Schandaal: De stad Wenen wil Sobieski-monument verhinderen!

Screenshot_46

De Poolse koning Jan III Sobieski.

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Als het aan de stad Wenen ligt, dient het sinds 2013 geplande en inmiddels voltooide monument voor de Poolse koning Jan III Sobieski op de Kahlenberg bij Wenen nu toch niet opgesteld te worden. In de Poolse media wordt al een mogelijk consideratie met de Turkse bevolking van Wenen gesuggereerd.

philosophia perennis

Het platform “Herdenking 1683” eist een snelle opheldering van deze zaak. Enkele dagen geleden berichtten talrijke Poolse media over de weigering van de stad Wenen om het sinds 2013 geplande en inmiddels voltooide monument voor de Poolse koning Jan III Sobieski op te stellen.

Twijfelachtige monument-adviescommissie

Veroorzaker van de ophef in de media was de beantwoording van een door “Polonika.at” gestelde kritische vraag aan het parlement van de deelstaat Wenen door de president van dit parlement, Ernst Wöller (SPÖ). Deze verwijst daarin naar een negatieve beslissing van een pas in 2017 ingezette monument-adviescommissie van de stad Wenen en hij wijst op gesprekken tussen de burgemeester van Wenen Michael Ludwig (SPÖ), het monument-initiatief en de burgemeester van Krakau om een oplossing voor het probleem te vinden. De zogenaamde afspraak om het monument naar Krakau te verplaatsen, wordt echter ontkend door de vertegenwoordigers van het comité ter oprichting van het monument. Zij zijn vooral geërgerd en voelen zich door de stad Wenen in de steek gelaten.

Screenshot_45

“Anti-Turkse” ondertonen?

Waarop de negatieve beslissing van de monument-adviescommissie is gebaseerd, noemt Ernst Wöller, die in 2013 zelf nog deelnam aan de eerstesteenlegging van de sokkel, echter niet. Volgens de Poolse radio “Polskie Radio” bestaan er aanwijzingen dat een vermeend “anti-Turks effect” van het monument de reden voor de beslissing geweest zou kunnen zijn. Ook de voorzitter van het comité uitte dit vermoeden. Of dit daadwerkelijk ook zo is, is echter niet duidelijk. Zo zou er noch door de monument-adviescommissie noch door verantwoordelijke politici een schriftelijke motivering voor de negatieve beslissing zijn.

Platform “Herdenking 1683” veroordeelt gebeurtenissen

Het platform “Herdenking 1683”, dat zich naar eigen zeggen bezighoudt met de “instandhouding en verzorging van het culturele gedachtegoed aan het tweede beleg van Wenen door de Turken”, veroordeelt het ondoorzichtige en vooral onprofessionele optreden van de stad Wenen scherp:

“Het mag niet gebeuren dat een in 2013 goedgekeurd en inmiddels voltooid monument door een pas in 2017 opgerichte monument-adviescommissie achteraf en zonder zichtbare reden wordt afgewezen. Dat is een klap in het gezicht van al diegenen die de afgelopen jaren tijd, energie en geld in de realisatie van het monument hebben gestoken”, aldus Philipp Huemer, de woordvoerder van het platform.

Screenshot_48

Mocht het door vertegenwoordigers van de Poolse kant geuite vermoeden kloppen dat het monument vanuit het oogpunt van de verantwoordelijken van de stad Wenen mogelijk een “anti-Turkse stemming” zou verbreiden, zou dit een schandaal zijn:

“De bevrijding van de stad Wenen in het jaar 1683 is een centrale gebeurtenis in de Oostenrijkse en de Europese geschiedenis. De actieve verhindering van een monument hieraan, uit consideratie met mogelijke gevoeligheden van een bepaalde bevolkingsgroep, zou een vernietigend signaal en definitief een stap in de verkeerde richting zijn”, aldus Philipp Huemer verder.

Oproep tot herdenkingstocht

Men zou zelf de herinnering aan het beleg van wenen en de slag bij de Kahlenberg juist met het oog op deze gebeurtenissen verder in ere willen houden:

“Bij deze nodig ik al diegenen, die over deze twijfelachtige beslissing van de stad terecht teleurgesteld zijn, uit om op 8 september deel te nemen aan onze herdenkingsoptocht op de Kahlenberg. Laten we gezamenlijk laten zien dat er over onze identiteit niet te onderhandelen valt en laten we een noodzakelijk signaal VOOR een positieve herinnering aan 1683 afgeven!”, aldus Phillip Huemer afsluitend.

Het ontmoetingspunt voor de herdenkingstocht is op zaterdag 8 september om 18.30 uur voor de Josefskerk op de Kahlenberg. De organisatoren adviseren diegenen dier met de auto komen om via Klosterneuburg te rijden. Voor een parkeerplaats wordt gezorgd.

Screenshot_49.png

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, Europa, Geschiedvervalsing, Historie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Oostenrijk, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Schandaal: De stad Wenen wil Sobieski-monument verhinderen!

 1. Williaan zegt:

  Ja dat stukje geschiedenis doet de islamieten veel pijn en willen er niet herinnerd worden aan die nederlaag waardoor de croissant ontstaan is, die mag straks ook niet meer gemaakt worden. De Weense tegenstanders zijn bang of pro islam.

  Geliked door 2 people

 2. Guus Velraeds zegt:

  Durft nog iemand zijn bek open te trekken om te zeggen dat er geen sprake is van islamisering.

  Geliked door 2 people

 3. T.Troubadour zegt:

  D pot op met Turkse gevoelens,doe niet aan geschiedvervalsing,want een volk dat buigt voor tirannen,daar gaat het licht uit.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ruud zegt:

  De tot ondergang gedoemde Europesche mentaliteit………….Over 15 jaren is er geen vrij west-europa meer! We noteren de schuldigen!

  Geliked door 2 people

 5. paulzwueste zegt:

  Altijd gelazer mit Die Wiener…
  Ze vinden zichzelf geen Oostenrijker want ze ZIJN Oostenrijk, de rest bestaat uit boeren.
  Wij hebben Amsterdam, die denken ook dat ze het zijn.
  In Duitsland hebben ze Berlijn.
  Nou ja, Parijs en Londen wil ik zelfs helemaal niet noemen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pietersen zegt:

  Wij worden door de islamiet als kruisvaarders gezien en nu mogen zij niet gezien worden als bezetters van half Europa ?
  Het monument mag er komen, wij hebben onze cultuur en historie, de moslim past zich maar aan.

  Hopelijk veranderen de tijden nu in ons voordeel. Let wel dit gezeik komt van een linkse imbeciel van de SPÖ die als partij is uitgerangeerd maar nog een grote waffel hanteert. Het monument had er 4 eeuwen geleden al moeten staan.

  Geliked door 2 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Wat was er mis met de kruisvaarders dan? Alsof dat het zelfde is als de poging van de Turken om het Westen in te nemen. Het wordt zo vaak gelijk geschakeld, ten onrechte!.

   Verder: geen monument willen is weer eens: oikofobie.

   Like

  • AEO zegt:

   Laten we nooit vergeten dat de Kruistochten een reactie waren op de Islamitische agressie tijdens de eerdere invallen in Europa!

   Like

 7. J. Vulkanoloog zegt:

  Het is in vrijwel iedere grote W-Europese stad hetzelfde liedje. Derhalve ben ik dus voor afschaffing van de stadsbesturen en deze te vervangen (tijdelijk) door bestuur door regering (in Oostenrijk zou dit nu moeten gebeuren). In NL heeft het nog niet zo veel zin zolang het huidige gespuis in het bestuur blijft.

  Geliked door 1 persoon

 8. willie zegt:

  Wel ?? Waar blijft Herr Sebastian Kurz nu ???? of is t ook een groot bakkes en voor de rest niks ???

  Geliked door 1 persoon

 9. Eric zegt:

  Als de erg rechtse regering van Oostenrijk ballen had dan zou ze het ganse Weense dhimmi-stadsbestuur afzetten en opsluiten. Met collaborateurs had men tijdens en na de oorlog ook geen medelijden. Deze islamofiele socialisten horen in strafkampen, waar ze dan voor het eerst in hun zinloze leventjes met blote handen mogen arbeiden. Liefst tot ze erbij neervallen !

  Geliked door 1 persoon

 10. Pingback: Schandaal: De stad Wenen wil Sobieski-monument verhinderen! | toodlessss

 11. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…een vermeend “anti-Turks effect” van het monument…”

  Een anti-Turks effect, vermeend of niet vermeend, zou juist een reden moeten zijn om het monument wèl open te stellen. Het waren tenslotte de Ottomanen (Turken) die met vijandige bedoelingen voor de poorten van Wenen stonden en door Jan Sobieski verjaagd zijn.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 12. Republikein zegt:

  Schijtlijster Trofee.

  Like

 13. Pingback: Zullen Polen en Hongarije weldra opnieuw Europese geschiedenis schrijven? | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s