Chemnitz: Mediale AfD-reclame in Sachsen

Screenshot_89

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Het algemene “Sachsen-Bashing” in de Duitse media zou de AfD nog wel eens veel meer stemmen kunnen opleveren. De reacties op de moord in Chemnitz en de protesten zijn pure verkiezingsreclame.

Contra magazine

Na de gebeurtenissen in Chemnitz vond er opnieuw een algeheel “Sachsen-Bashing” kris kras door het Duitse medialandschap plaats, waaraan ook vele politici en de gevestigde partijen deelnamen. Zelfs nu, enkele dagen later, blijft men bezig en wordt de deelstaat Sachsen als “Nazi-land” neergezet. Rudolf Augstein van de “Spiegel” kort de naam gewoon in tot “SAchsen” – een toespeling op de stormafdelingen (SA) van de nationaalsocialisten.

Wie de Sachsen – een trotse Duitse stam – kent, die weet dat ze ook een koppig volkje zijn. en zelfs diegenen die gegarandeerd niet met de nationaalsocialistische ideologie sympathiseren en ook geen vreemdelingenhaters zijn, worden door zo´n generaliserende verwerpelijke retoriek afgeschrikt – en gewoon in de armen gedreven van de AfD. Vooral wanneer men er van uit kan gaan dat het grootste deel van de types die de “Hitlergroet” lieten zien (van duizenden demonstranten misschien twee handjes vol…) waarschijnlijk sowieso geheime informanten van de Binnenlandse Veiligheidsdienst zijn, is het geheel nog erger.

Volgend jaar vinden er deelstaatverkiezingen in Sachsen plaats. Wat blijkt uit de nieuwste peilingen? 23 tot 25% voor de AfD en zodoende de tweede plaats. In 2014 haalde de partij maar 9,7%. De CDU staat ongeveer een vierde deel achter op haar voormalige resultaat en mag blij zijn überhaupt nog 30% van de stemmen te halen. De SPD en Die Linke lijken met eveneens ongeveer 305 van de stemmen (9 tot 11% respectievelijk 18-19%) eveneens op een dieptepunt te zijn aangekomen. Maar met het blijven bashen van Sachsen gaat het nog verder bergaf en zal de AfD vermoedelijk tot een derde deel van de stemmen krijgen. Is dat hetgeen het establishment wil?

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Chemnitz: Mediale AfD-reclame in Sachsen

 1. guusvelraeds zegt:

  Als dat zo werkt moet je het niet te hard van de daken roepen.
  Laat ze lekker Sachsen bashen als uiteindelijk de winst voor de AFD is.
  Bij de PVV demonstratie 2 jaar geleden waren ook enkele nep nazi’s aanwezig die een probleem hadden met hun rechterarm. Nou daar raakte penthouse Alex niet over uitgesproken. Inderdaad het zou zomaar kunnen dat de arm ophouders agitatoren van gevestigde machten zijn om de AFD en respectievelijk ook de PVV in een kwaad daglicht te stellen.
  Ik zie ze tot alles in staat.

  Geliked door 2 people

  • M.A.L. Sion zegt:

   PVV-demonstranten zijn veel te netjes. Als HUN demonstratie verpest wordt door quasi-(Antifa-)nazi’s moeten deze ordeverstoorders door de gezamenlijke demonstranten ter plaatse in elkaar geramd worden. Hier wordt door links een doorzichtig spel gespeeld. Realistische PVV-aanhangers moeten dit doorzien en tegenmaatregelen nemen.
   malsion@orange.fr

   Like

 2. Marlies zegt:

  De beledigingen door de “reguliere” Duitse pers aan het adres van de Saksen en de bewoners van Chemnitz zijn werkelijk onvoorstelbaar. Is er geen rechtszaak aan te spannen wegens diffamatie? Dit gaat echt veel te ver.

  Geliked door 2 people

 3. Charles Martel zegt:

  Van nazi-Duitsland naar Stasi Duitsland.

  Geliked door 2 people

 4. jantjeuitnl zegt:

  Als het even mee zit scoort de AfD nog hoger tijdens de verkiezingen.
  Moeten ze er wel op letten dat ze overal de stemmen mee mogen tellen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s