Chemnitz: Niet de stille tocht, maar de staat heeft gefaald

Screenshot_109

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Gisteren namen meer dan 10.000 mensen deel aan de geheel en al vreedzaam verlopen stille tocht van Chemnitz, die – evenals de politie – vanuit de linkse antidemonstraties steeds opnieuw gewelddadig werd aangevallen. Op aanwijzing “van bovenaf” werden echter niet de steeds opnieuw in geweldsexcessen uitmondende linkse demonstraties, maar de stille tocht ontbonden.

philosophia perennis

Blij en trots over de meer dan tienduizend vreedzame deelnemers aan de stille tocht van Chemnitz komen er op dit moment ook enkele ontevreden geluiden van deelnemers aan de manifestatie, die bijvoorbeeld opmerken:

“Nee, mijn Duitse volk, dacht ik, zo wordt het niks. Wanneer het verzet zichzelf vooral oefent in democratische discipline en niets meer serieus neemt dan voldoen aan de demonstratievoorschriften, en wanneer de dictatuur van boven zo boterzacht-anarchistisch is als de moederboezem van Angela Merkel, dan ontmoet men elkaar uiteindelijk handenschuddend in het midden en gebeurt er – niets. Dus precies datgene wat inmiddels vier jaar permanent demonstreren heeft opgeleverd.” (aldus “Kopekenstudent” in een gastbijdrage).

Wij demonstreren geweldloos tegen geweld

Ik zie dat heel anders: wat mij betreft bestond de grote kracht van de stille tocht er juist in dat hij vreedzaam bleef en zich aan recht en orde hield. Zo konden de organisatoren en de demonstrerende burgers laten zien: wij demonstreren niet alleen tegen de vicieuze cirkel van Merkel´s open grenzen en het steeds meer toenemende criminele geweld, uitgeoefend door “vluchtelingen”. Maar wij zijn ook voorvechters van de rechtsstaat en geweldloosheid.

Wij demonstreren heel consequent geweldloos tegen geweld en voor recht en orde door ons aan recht en orde te houden.

Op deze manier kon de buitenparlementaire oppositie in 2018 juist tegenover het nog weifelende conservatieve burgerdom, dat nodig is voor de al lang noodzakelijke ommekeer in Duitsland, enorm scoren respectievelijk aan geloofwaardigheid winnen.

Met stenen gooien tegen de zogenaamde “hetze” en het geweld

Daarentegen gingen de linkse antidemonstraties steeds opnieuw gepaard met geweldsexcessen van individuele deelnemers, vooral ook tegen de politie. Onder het motto “Hart in plaats van hetze” werd met stenen gegooid, werden blokkades opgericht en werden politieagenten crimineel aangevallen.

Jouwatch” schrijft: “Hun demonstranten hadden zich van tevoren onder het motto ´Hart in plaats van hetze´ met stenen bewapend en steeds opnieuw geprobeerd de AfD-demonstratie met geweld aan te vallen. Daarbij waren ze in botsing gekomen met de politie. Het zwarte blok was met veel mensen aanwezig en probeerde zijn naam alle eer aan te doen. Deze keer vonden er werkelijk klopjachten plaats – op deelnemers aan de AfD-demonstratie. De politie moest al om 16.28 uur Twitteren: ´Enkele deelnemers aan de demonstratie ´Vrede bewaren´ hebben zojuist stenen uit het baanbed gehaald. Laat dat alsjeblieft. Laat hart in plaats van hetze zien.”

Dat politici die sympathiseren met de links-extreme scene, zoals Ralf Stegner (SPD), dit nu als succes van de staat bejubelen, toont aan hoe diep moreel het systeem Merkel gezonken is en doet begrijpen waarom mensen tot zulke standpunten komen zoals de in het begin geciteerde standpunt van “Kopekenstudent”.

De staat heeft laten zien: de straat is van de gewelddadige linkse meute

Dat men “van bovenaf” uitgerekend de zich aan recht en orde houdende demonstratie voor haar eigenlijke einde gedwongen ontbond, de linkse gewelddadige protesten echter gewoon hun gang lieten gaan, werpt geen slecht licht op de stille tocht, maar op de staat. Of zoals “Jouwatch” verder schrijft:

“De staat heeft in Chemnitz laten zien aan wie de straat en de absolute sympathie behoren: een zich bewapenende linkse meute. Daarentegen werd een vreedzame demonstratie met meer dan 10.000 deelnemers, die daarvoor door ´moedige activisten´ werd geblokkeerd, wegens tijdsoverschrijding beëindigd. Duitsland in het Merkel-jaar 2018. Tot ziens democratie. Het was fijn met jou.”

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "PEGIDA", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, Communisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Nationalisme, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politie, provoceren, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Chemnitz: Niet de stille tocht, maar de staat heeft gefaald

 1. Aegolius cs zegt:

  Nach dem Protest ist vor dem Protest
  Eine klare Mehrheit der Bürger ist einer Umfrage zufolge der Überzeugung, dass der Osten Deutschlands ein größeres Problem mit Rechtsradikalismus hat als der Westen. In einer Emnid-Erhebung für die “Bild am Sonntag” äußerten 66 Prozent der Befragten diese Auffassung, nur 21 Prozent sahen dies anders. Selbst in Ostdeutschland teilten 57 Prozent diesen Standpunkt, 39 Prozent verneinten, dass das Problem im Osten größer ist als im Westen.
  https://www.n-tv.de/politik/Nach-dem-Protest-ist-vor-dem-Protest-article20602877.html
  Even over geld gesproken: de heriniging van Duitsland heeft de voormalige BDR zo’n 1000 miljard gekost. Niet alleen met de DDR wisselkoers en daarna het deplorabele “Duitse landgoed” op poten te zetten, maar bovenal aan de CCCP, overeengekomen met Gorbatsjov de terugtrekking van 100 duizenden militairen die hernieuwd (betaalde) huisvesting aldaar benodigde.
  De val van de MUUR betekende aanvankelijk voor de DDR de opening van de hemelpoort maar Ex DDR ‘es Merkel opende voor hen de deuren van de hel?. Kom op jongens, een beetje doorbijten.
  Alleen jullie weten hoe het aanvoelt…..!.

  Like

  • ReaGluurder zegt:

   Hoeveel euries zal de islamisering van Duitsland al gekost hebben de afgelopen decennia? Vrees veel meer dan 1000 miljard euro! In Nederland alleen al 100en MILJARDEN!! De Oost-Duitsers moeten de muur weer overeind trekken! Alleen dan blijven ze verschoond van de overheersing / inname door de ‘religie van de vrede’!!

   Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Bovendien zal onze bevrijding uit datzelfde Oosten moeten komen.

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    Het Oosten is verder weg of dichterbij dan men denkt. Leuk intiem clubje:

    Singing PM: ‘Fats’ Putin over the top of ‘Blueberry Hill’ with piano solo

    Like

 2. Philippine zegt:

  Tòch heeft de stille tocht iets aangetoond: de agressie van de tegenpartij.
  En dat is belangrijk vind ik.

  Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  Het moet toch mogelijk zijn om de leiders van deze linkse raddraaiers te lokaliseren en identificeren. Zij moeten net zo ’n behandeling krijgen als die zij anderen laten ondergaan. Er moet toch wel een motorbende zijn die zoiets op zich wil nemen. Molotofcocktail door de ramen. Auto in brand gestoken. Mesaanval biij de bushalte. Ik bedenk maar iets.

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  De Oost-Duitsers moeten asap de muur weer ‘in ere’ herstellen en de DDR weer uitroepen!! Je zag het gisteren weer duidelijk in Chemnitz, de Ossies zijn een heel ander soort mens dan de Wessies. Alleen de muur kan de Ossies beschermen voor verdere islamisering en dus onderdrukking en andere ellende. De DDR uitroepen en aansluiting zoeken bij Visegradlanden. Dé redding van Oost-Duitsland!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Afgezien van het feit dat Oost-Duitsland voor zoiets nog helemaal niet klaar is zou Amerika dit niet toelaten.
   Duitsland staat nog altijd onder protectoraat van de VS.

   Like

 5. mahoog zegt:

  Zo stond het vast niet op de NOS.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Eens met het artikel.

  Like

 7. GT zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat Europa schoon geveegd wordt a:van alle Moslims B: Afa inclusief de linkse achterbakse Elite en niet te vergeten hun opdracht gevers, betekend dat oorlog in de straten van Europa, niets geen stille tochten er keihard tegen aan, en het moorden gaat gewoon door!

  Like

 8. Helena zegt:

  Merkel muss weg!!!!!!

  Like

  • fleckie zegt:

   Bedenk wel: het MERKEL- ‘BEWIND’ heeft talrijke ‘aanhangers’ in alle geledingen van de maatschappij,, ( o.a. de NGO’ S al, , die al het islamitisch tuig de kans geven , ( door hun ‘overzettochten’ etc. onze landen ‘binnen te dringen’, en niet te vergeten ‘de refugees welcome’…’gastvrouwen’ , met hun geblaat, waarvan ze de consekwenties niet( kunnen?). …overzien?

   Geliked door 1 persoon

 9. bigljohn zegt:

  Een stille tocht moet men alleen houden als er iemand begraven word. Niet om te demonstreren tegen misstanden, want dat is erg dwaas. In de tussentijd word de moslim steeds agressiever, daarbij gesteund door links. Een stille tocht door rechtsen, daar zitten zij totaal niet mee. Hoe vele jaren word er al niet gedemonstreerd, en leverde het wat op ? Ja, steeds meer onschuldigen die werden gedood door de moslims. Deden ze dat in tweede wereld oorlog ook zo ? Geen geallieerde troepen, geen wapens, maar alleen protesteren en demonstreren ? Men zou alras niet meer van zijn leven zeker zijn. En zover komt het hier ook als men het vertikt zich met wapens te gaan verzetten en stug door blijft gaan met demonstraties c.q. stille tochten c.q. het toepassen van bloemen en kaarsjes. Die laatsten kunnen dan na gebruik mee naar het kerkhof na de zoveelste aanslag !

  Geliked door 1 persoon

 10. Ruud zegt:

  Ook hieraan komt een einde en wel in het stemhokje; nog even wachten!

  Like

 11. droevige mof zegt:

  Verrassende overeenkomsten.
  Slideshow van de demonstraties in oktober 1989 in de DDR. Zelfs de commentaartekst past wonderwel.

  https://www.jugendopposition.de/themen/herbst89/145462/demos-am-7-8-oktober-in-berlin

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s