Sarrazin splijt de SPD

Screenshot_113

(Vertaling: E.J. Bron)

Het nieuwe islam-kritische boek van Thilo Sarrazin, getiteld “Vijandige overname. Hoe de islam de vooruitgang belemmert en de samenleving bedreigt”, hebben SPD-functionarissen tot aanleiding genomen om een partijuitsluiting van hun lid Sarrazin te onderzoeken. Dit vindt plaats tegen de wil van de partijbasis in, die het belangrijk vindt dat Sarrazin dit thema aanspreekt.

ongecensureerd.at

60% van de sociaaldemocraten vindt thema “belangrijk”

In het interview met de “Kronen Zeitung” maakt Sarrazin een peiling van “M-Net” in opdracht van “Der Spiegel” bekend, waaruit blijkt dat altijd nog 60% van de sociaaldemocraten zijn themakeuze als belangrijk beschouwt, 44% van de geënquêteerden is het zelfs eens met de bestsellerauteur.

Dat laat eens temeer zien hoe diametraal de meningen van de SPD-elite en van de SPD-aanhangers in de immigratiekwestie uit elkaar lopen, en verklaart waarom de roden bij verkiezingen op dit moment het nakijken hebben. Enkele SPD-politici drijven het zelfs op de spits en zeggen dat ze het nieuwe boek van Thilo Sarrazin onder geen enkele omstandigheid zullen lezen. Daarover de schrijver: “Ook goed, dan moeten ze gewoon dom blijven”.

De voormalige SPD-burgemeester van Berlin-Neukölln presenteerde het boek

De scheur binnen de SPD is diep. Kenmerkend daarvoor is dat de voormalige districtsburgemeester van Berlin-Neukölln, de sociaaldemocraat Heinz Buschkowsky, het boek van Sarrazin tijdens de persconferentie presenteerde. Al in zijn actieve tijd als burgemeester keek hij al niet weg en stelde tekortkomingen in de vreemdelingenpolitiek ongenadig aan de kaak.

Anders dan de regeringspartijen, die Sarrazin voor zijn boeken altijd bekritiseren, sinds hij met zijn analyses naar buiten kwam. “Als de Duitse politiek toen meer naar me geluisterd en mijn analyses serieus genomen zouden hebben, dan zouden we nu, daarvan ben ik overtuigd, geen AfD hebben”, aldus Sarrazin in de “Kronen Zeitung”.

Mensen vertrouwen de heersende politiek niet meer

Grote delen van de zogenaamde normale mensen zouden de heersende politiek niet meer vertrouwen. En de heersende politiek zou er door de loensende blik naar de problemen uiteindelijk toe geleid hebben dat ook de rechts-radicalen meer resonantie zou vinden dan ze normaal gesproken zouden krijgen.

Met het oog op Oostenrijk zegt Sarrazin dat de FPÖ in grote delen van Wenen, maar ook in andere Oostenrijkse deelstaten, de SPÖ als arbeiderspartij afgelost zou hebben. De SPÖ, aldus Sarrazin verder, zou zichzelf op een bepaalde manier opnieuw moeten uitvinden als ze weer een keer zou willen regeren.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, burgermoed, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Sarrazin splijt de SPD

 1. Eric zegt:

  Als het de bedoeling van mensen als Sarrazin is om de socialistische partijen in West-Europa te redden dan interesseren deze initiatieven me geen zier. Ik hoop zelfs dat het volk ook dit linkse gezwijmel doorkrijgt en voor de echte anti-islamitische partijen zal blijven stemmen.

  Like

 2. koosv8 zegt:

  Opnieuw moeten uitvinden? Ze hebben 40 jaar moedwillig alles wat NIET in hun utopische wereldje hoorde, onder de mat geveegd.
  Opgelazerd met deze lui, en ook geen baantjes.
  Gevangenis straf voor deze volksverraders.

  Like

 3. Guus Velraeds zegt:

  Enkele SPD-politici drijven het zelfs op de spits en zeggen dat ze het nieuwe boek van Thilo Sarrazin onder geen enkele omstandigheid zullen lezen.

  Zou ik ook niet doen als elitair SPD’er.

  Stel je voor het wordt ongemakkelijk en je kunt de slaap niet meer vatten.

  Like

 4. Guus Velraeds zegt:

  De linkse partijen kunnen overigens nooit meer de immigratie politiek op realistische basis aanpakken.

  Daarvoor zijn ze te ver doorgeschoten en zullen nog meer gewantrouwd worden door de kiezer zouden ze het wel doen.

  Binnenkort is het politiek speelveld alleen nog voor de zogenaamd populistische partijen.

  Geliked door 1 persoon

  • Eric zegt:

   De wedstrijd wordt er één tussen het populisme (= het volk) en de islam. Inzet is Europa. Ofwel wordt dit continent opnieuw leefbaar, ofwel wordt het een eeuwig nachtmerrie. Ook degenen die het niet interesseert zullen moeten kiezen. Aan de kant blijven is geen optie.

   Like

 5. Trucker zegt:

  Zou het niet ergens kunnen dat de islamieten invaders zondvloed een ommekeer te werk stelt in het politieke landschap?
  Goed mogelijk dat in Duitsland (traagjes) de basis wordt gelegd van het Angelsaksische model twee partijen die uiteindelijk de politiek gaan beheersen en dat dit sluipend in heel eurabia zal komen.
  Rechts versus links, dit zou ik een zeer goede zaak vinden ipv al de idioten met hun burgeroorlog/revolutie GEZEIK, velen weten niet eens met een wapen om te gaan en denken dat een oorlog iets is zoals in een Hollywood productie en je ’s avonds naar huis kan gaan.

  Like

 6. Barry zegt:

  Om echt over te kunnen gaan tot veranderingen, zal eerst het lidmaatschap van de eu opgezegd moeten worden. Wordt lastig, de meesten zullen dit moeilijk en onverantwoord vinden.

  Like

 7. Jan zegt:

  Thilo Sarrazin dient marksistiese (hijg, hijg, hijg) hotemetoot van repliek. Hilarisch.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s