VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over de staat en de Antifa in Chemnitz (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag. Ik was gisteren in Chemnitz om deel te nemen aan de stille tocht van de AfD. Het was een rustige, zeer vreedzame manifestatie. Ongeveer 8.000 – 10.000 deelnemers. Geen spandoeken, geen toespraken, iedereen gepast gekleed. 30 borden herinnerden aan enkele van de moordslachtoffers die het door mevrouw Merkel veroorzaakte en voortdurende controleverlies aan de grenzen tot nu toe gekost heeft. Veel deelnemers hadden een witte roos in hun hand. Om 17.00 uur zou de stille tocht beginnen.

Maar dat mocht hij niet. Hoewel dagen van tevoren aangemeld, had de politie ca. 45 minuten tijd nodig om de persoonsgegevens van de ordebewaarders vast te stellen. Waar een patrouille tijdens een verkeerscontrole drie minuten voor nodig heeft, daar hebben honderden politieagenten met computers en voertuigen drie kwartier voor nodig. Mijn indruk: hier werd bewust geblokkeerd. Hier werd geprobeerd om de deelnemers zo op de zenuwen te werken dat de stemming zou omslaan. Maar de demonstranten bleven rustig. En toen vertrokken we eindelijk, in gepast tempo. Nauwelijks waren er echter 20 tot 30 meter afgelegd, of er ontstond een klein tumult – heel toevallig daar waar alle camera´s stonden. De een of andere linksen duwden een paar van onze mensen. De ordebewaarders maakten hier snel een einde aan, maar ook hier de indruk: de aanval was in scene gezet. Men wilde foto´s van gehakketak en vechtpartijen, men wilde een voorwendsel om de demonstratie te kunnen ontbinden. Maar dat lukte niet. Iedereen in de demonstratieoptocht bleef kalm.

We liepen ongeveer 600 meter verder. Vreedzaam, rustig. Toen stopte de stoet. Linkse groepen blokkeerden de straat. Een half uur lang gebeurde er niets. De politie, uitgerust met acht zware waterkanonnen, deed niets. Een politieagent zei tegen me: “We zouden binnen 3 minuten de weg vrij kunnen maken. Maar dat mogen we niet.” Opnieuw de indruk: men wilde de vreedzame demonstranten op de zenuwen werken, hen tot escalatie bewegen. Die echter bleven nog steeds kalm. Alleen van toeschouwers, die links en rechts met honderden langs de straat stonden, kwamen plotseling leuzen: “Ontruimen, ontruimen” en “verzet”. Maar ook dat kwam geënsceneerd over zoals in DDR-tijden.

Alsof de leiding van de politie erop gewacht zou hebben, kwam toen de beschikking om de stoet te ontbinden. En wel met de motivering “tijdsoverschrijding”. Net alsof het fundamentele recht op vrijheid van vergadering aan een bepaalde tijd gekoppeld zou zijn. Net alsof er in de grondwet zou staan “demonstraties alleen van 14.00 uur tot 18.00 uur, en niet op zon- en feestdagen.” Maar dat staat er niet in. In plaats daarvan staat er: “Iedere Duitser heeft het recht om vreedzaam en zonder wapens bijeen te komen.” En precies dat hebben de AfD´ers gedaan. Maar de staat heeft dit fundamentele recht niet beschermd. Integendeel. Hij heeft het met voeten getreden. En hij is ook niet, zoals vaak te lezen valt, voor de linksen gecapituleerd. Capituleren kun je alleen maar voor een tegenstander. In Chemnitz heeft de staat gemene zaak gemaakt met de tegenstander. Hij heeft de linkse aanval op de vrijheid van vergadering als voorwendsel gebruikt om die vrijheid van vergadering zelf aan te vallen en uit te hollen.

Daarbij wordt hij geholpen door de media. De “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, de “Welt” en “Der Spiegel” schrijven vandaag over de “agressieve stemming” die er in Chemnitz geheerst zou hebben. Daarmee dient geïnsinueerd te worden dat het ontbinden van de demonstratie legaal geweest zou zijn. Dat is onzin. Er was geen “agressieve stemming”, in ieder geval niet van de kant van de AfD. En “stemmingen” zijn overigens ook geen reden voor de beperking van het demonstratierecht. “Agressieve stemming” is pure DDR-taal: ook voor de Stasi was dat altijd reden genoeg om op te treden tegen vreedzame demonstranten.

In Chemnitz heeft de CDU-staat onder minister-president Kretschmer zijn gezicht laten zien. Het gaat deze staat niet om de verdediging van de democratische, van de grondwettelijke vrijheden. Het gaat hem om repressie. De burger moet monddood gemaakt worden. Dat president Steinmeier reclame maakt voor een concert van links-extreme grondwetsvijanden past in dit beeld: hand in hand met de vijand tegen de burgers. Dat is de boodschap van Chemnitz.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Lügenpresse", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, establishment, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, politici, politie, provoceren, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

29 reacties op VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over de staat en de Antifa in Chemnitz (+ Nederlandse vertaling!)

  1. Daan Kranenburg zegt:

    Misschien wordt het Duitse volk nog eens wakker. Denk het niet ze blijven CDU stemmen of andere gevestigde partijen stemmen. Rekening daarvoor komt nog.

    Geliked door 2 people

    • J. C. Th. Köhler zegt:

      Ja, Daan, het Duitse volk moet nog eens wakker worden. Maar is het Nederlandse volk zoveel anders? Dat slaapt toch ook rustig door? We hebben hier de mondvol over de islamofiele volksverraders, maar eenmaal in het stemhokje worden toch VVD, GL en D66 de grootste. Gute Nacht, Freunde…

      j.c.th.kohler@ziggo.nl

      Geliked door 1 persoon

  2. reageerbuis zegt:

    Dank weer voor de vertaling. Dr Fest heeft de werkelijkheid goed verwoord.

    Like

  3. Qvic zegt:

    De media leukt elk verhaal op als deze niet op sensatie gericht is. Want sensatie verkoopt namelijk nu eenmaal goed. Dus dan wordt er alles uit de kast getrokken om toch een escalatie te proberen te forceren, lukt dat ook niet dan schrijven ze het verhaal wel waar zij ervan alles bij verzinnen. Om toch hun sensationeel verhaal te kunnen blijven verkondigen. Dit lukte al decennia lang, maar die tijd is voorbij. Alleen dat begrijpt de media en de linkse politiek nog niet.

    Geliked door 2 people

  4. Stasi nooit gestorven…….maar door Merkel schijndood gehouden……om voor het geschikte moment om uit de krochten te herrijzen.
    Merkel die met een krankzinnige Stasi plichts drang probeert Duitsland op de knieën te krijgen….!

    Geliked door 3 people

  5. Jade zegt:

    We weten het al lang, we hebben de verkeerde mensen
    aan de knoppen zitten. En om die zaak weer recht te breien
    gaat het leven kosten van miljarden mensen…
    En daarom veranderd er geen zak.

    Geliked door 1 persoon

  6. Thomasson zegt:

    Angela Merkel heeft de DDR dictatuur naar het verenigde Duitsland gebracht. De muur is niet meer bruikbaar, omdat de “Muur” heerst nu overal. De bedoeling is om “de Muur-mentaliteit” via de EU – waar Angela Merkel de hoofdrol speelt – overal in Europa te installeren. Van de video kan men een ding leren: Antifa werkt samen met de regering van deelstaat Sachsen. Antifa bestaat uit professionele agitatoren en niet zo maar uit lui die vanuit hen links geweten handelen. Ze worden betaald!. Kennelijk worden ze overal in Europa betaald om patriottische stemmen te onderdrukken. Het is aan te nemen dat de Duitse traditionele partijen gedragen zich nu als een slang die omringd is door dieren die hem willen verslinden. Hij probeert zich in alle bochten te kronkelen en te bijten; al wetend dat zijn leven komt binnen paar minuten tot een eind. De tactiek die de CDU-staat onder minister-president Kretschmer gebruikt, werkte prima tijdens de DDR. Dat is kennelijk de enige tactiek die zijn regering kent. Echter nu zal het averechts werken. a) Met 25% winst voor de AfD in de laatste verkiezingen kan hij niet om hen heen. Als hij wil verder regeren zou hij met hen moeten samenwerken. b) zodra mensen worden gewaar dat de regering niet hen belangen vertegenwoordigd, tot een vijand is geworden, is de geest uit de fles.

    Geliked door 2 people

  7. Tom Hendrix zegt:

    Dat tekent de vijandelijke houding, van socialisten, de socialistische internationale, en de politiekcorrecte partijen, zoals de CDU/CSU. Ze lopen aan de leiband van de communiste Merkel, en deze loopt weer aan de leiband, der eussr, bilderberg, soros en de nwo. Alles is gepland, zie maar naar: ” De Resolutie van Straatsburg”, en; “het Coudenhoven-Kalergiplan”. De situatie is in Nederland niet echt beter dan in Duitsland. Iedereen die NIET meegaat met deze verraderskliek wordt gedemoniseerd en uitgesloten.

    Geliked door 5 people

  8. Hannah zegt:

    Weet niet of slachtoffer van 25 messteken al begraven is. Anders begrafenisstoet met duizenden uitbreiden. Maar zeker niet van te voren aankondigen.

    Geliked door 1 persoon

    • Guus Velraeds zegt:

      Heel goed idee!

      Misschien komen ze in Duitsland er zelf op.

      Hopen we dan maar.

      Ik denk dat het lichaam nog niet is vrijgegeven i.v.m. forensisch onderzoek.

      Maar het kan ook dat de DDR 2.0 de bui al ziet hangen en uit voorzorg maatregelen in overleg (met de nodige overreding) met de familie maakt en de uitvaart in alle stilte laat verlopen.

      Zogenaamd uit landsbelang.

      Like

  9. boorzalf zegt:

    https://www.telegraaf.nl/video/2509405/duitse-betogers-de-straat-op-we-zijn-hier-niet-meer-veilig
    Rob Savelberg doet verslag, een links verslag. En dan die halve garen van de SPD, 1.02.
    Mam man, wat brengt de telegraaf het weer lekker.

    Like

  10. Sabeltant zegt:

    De mensen in Chemnitz weten wat een socialistische/marxistische staat inhoudt. Daarom reageren ze zo heftig, ze kennen de berichtgeving uit de krant ten tijde van de DDR.
    Merkel heeft van Duitsland een tweede DDR gemaakt. En de bedoeling is dat heel Europa een soort DDR wordt.
    Mondjesmaat wordt het volk geknecht, de media zijn al in handen van de Europese Unie en nu is men bezig het Internet aan banden te leggen.
    Alles wat niet bevalt wordt direct door de volledige media geframed als slecht, nazi, extreem rechts, populistisch terwijl extreem links (de strijdkrachten van de marxisten) geen strobreed in de weg worden gelegd.
    De enige manier om aan dit alles te ontkomen is het laten zien aan zoveel mogelijk mensen dat ze gewoon voor de gek worden gehouden, dat Netflix, de media en wat ze dagelijks aan films en nieuws krijgen gewoon elke dag weer opnieuw speciaal voor hun in elkaar wordt gezet met maar een doel de verenigde staten van Europa op marxistische leest. Van social media wordt geëist dat ze zich aan de EU-regels houden anders volgt blokkade.
    Je ziet het nu al terug aan de resultaten in de zoekmachines, de EU geeft op welke resultaten gewenst zijn bij ONZE zoekopdrachten.
    Het is veel erger dat we denken, onze democratisch gekozen leiders schofferen ons dagelijks met nieuwe wetten en belastingen waar ze tijdens de verkiezingen nooit over gesproken hebben.
    Liegen in de tweede kamer is het nieuwe normaal en opmaat naar dikbetaalde risicoloze baantjes uit het baantjescarrousel. Alle tegenspraak wordt bovendien lachend weggewuifd, nog nooit heeft de politiek de burger zo voor de gek gehouden.
    Hopelijk opent de berichtgeving over Chemnitz de ogen van mensen en gaan ze in heel Duitsland weer massaal de straat op bij de volgende moord door migranten.

    Geliked door 3 people

  11. Guus Velraeds zegt:

    De gevestigde partijen (Altparteien) vooral de Groenen en de SPD zenden nu geluiden uit om de AFD onder toezicht (observatie) te stellen van het Bundes Ambt für Verfassungsschutz.

    Dat zijn dezelfde partijen die sinds 2015 de grondwet met voeten hebben getreden en nog treden.

    https://www.dw.com/de/streit-um-beobachtung-der-afd/a-45329770

    Like

  12. Taljaard zegt:

    Het AfD moet niet de fout maken om politiek op straat te willen bedrijven en zich met links-rode en fascistische tactieken als demonstraties bezig te houden. Zij zouden er beter aan doen zich daar principieel en publiekelijk van te distantieeren. En te verklaren dat zij zich niet verlagen tot rellen , provocaties en geschreeuw op straat, zoals linkse chaoten en rode fascisten doen. ”Wir sind keinen SA, und wir sind auch keinen Antifa, oder randalierender Linken, Chaoten und Sozen.
    Dieses Pack uberlassen wir gerne die Strasse, doch wir betreiben Politik wo sie gehort; ins Parlement.” Zo ontneemt men de media de gelegenheid tot manipuleren van beelden en het bedrijven van leugenachtige DDR berichtgeving.

    In plaats daarvan kunnen zij beter partijgebonden en besloten manifestaties organiseren, die uitsluitend toegankelijk zijn voor leden en sympathisanten, zodat zij de regie daarvan zelf in de hand kunnen houden. En zo de leugenmedia zowel als haar handlangers van de gevestigde politiek geen gelegenheid bieden tot provocaties en chicanes. En kunnen zij ook neo nazi’s en andere aanverwante gekken, en de zich daaronder bevindende provocateurs en stillen, buiten de deur houden. Dat doet Trump ook en het werkt veel beter.

    Geliked door 1 persoon

  13. sjuad zegt:

    Sjah, wie heersen $€ en wie is het meest gebaat bij een eeuwige vijand?
    Zijn hun onderdanen niet schuldig aan manipulatie zwijgen lugenpresse enz enz.
    En geniet de eeuwige vijand niet van al die aandacht?, waarvan zij denken dat allah dit is, maar wie creeerde deze?
    Vragen uit een vragende hoek,,,

    Like

  14. Onno zegt:

    De berichtgeving in de MSM ook weer…..: Overal werd de hitlergroet gebracht enzo. En dan die echte Nazi-burgemeester van Chemnitz (psychopaat/narcist Eichmann of bijv. Freisler was ook zo’n laffe bleke ambtenaar zonder tattoo’s en spierballen die ineens zo dapper worden als ze de staatsmacht achter zich hebben) die eruit ziet alsof ze doodgemoedereerd je been gaat afzagen als DE STAAT (befehl ist befehl,) dat een goed idee vindt……..getverdemme!

    Like

  15. Elisah zegt:

    De hele waarheid.

    Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @Elisah: 14.02. uur. De zogenaamde AFA, dat zijn de echte FASCISTEN! Churchill bewees dat reeds; toen hij de vooruitziende blik had, en zei: ” De FASCISTEN van de toekomst zullen zich ANTI-FASCISTEN, noemen”. Deze anarchistische ploerten, worden betaald, door de demonische lakei van de NWO, SOROS. Deze SOROS, is een deelnemer aan de satanistische ” Deep State”, die ook President Trump naar het leven staan. En de vieze RODEN en de huichelaars bekend onder de naam christendemocraten, helpen mee de eigen bevolking te muilkorven, en tot slaven te maken. En de persmuskieten, kontekruipers van links en de politiekcorrecte verraders.

      Like

  16. Wachteres zegt:

    BRODER ÜBER SACHSENS REGIERUNGSCHEF: “Der Mann ist ein sprachloser Schwätzer”

    Like

  17. R.Kroonenberg zegt:

    Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
    .
    ziet, wat “het Gezag” hier biedt
    hoort, waar Volksrecht wordt vermoordt
    weet, wie doelbewust de rust verstoort
    besef het en vergeet die schande niet… !
    .
    Jasterke
    .

    Like

  18. Williaan zegt:

    Af en toe zie hoe de media protesten in scene zetten, de media is al lange geen vrije media meer als die het al ooit zijn geweest. Zij die het probeerden werden afgestraft.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s