Er is niets mis met nationalisme, het zijn tekenen dat er burgers zijn die onze democratie willen redden

Screenshot_132

(Door: Patrick van Schie)

Nationalisme wordt vaak in de foute hoek geschilderd. Het wordt dan verbonden aan xenofobie en superioriteitsdenken, zaken waar een weldenkend mens natuurlijk niets mee van doen wil hebben.

Nationalisme wordt bovendien nogal eens verantwoordelijk gehouden voor beide wereldoorlogen, een bewering die overigens zelden wordt onderbouwd. Nationalisme zou ten slotte een achterlijke vorm van denken zijn. De moderne, kosmopolitische mens zou zulk denken achter zich hebben gelaten. In Europa richt hij zich op de uitbouw van de Europese Unie.

Lees verder>>>
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, gezond realisme, Nationalisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op Er is niets mis met nationalisme, het zijn tekenen dat er burgers zijn die onze democratie willen redden

 1. Trucker zegt:

  Ik ben Vlaams nationalist en bovendien islamofoob en heb een probleem met eu HQ brussel, (nog meer problemen met velen) maar een mens moet zijn prioriteiten kennen.
  Nationalsme is trots zijn op je identiteit dus niks mis mee, fout is het als er lieden neuzelen dat het niet mag.

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Elke vorm van opkomen voor jezelf en je tradities en identiteit wordt door onze linkse vrienden in het smerige getrokken. Pure intimidatie (en helaas effectief).

   Geliked door 1 persoon

  • BM Fidel zegt:

   1. U bent geen nationalist maar een patriot, u beschermt wat goed en eigen is aan uw cultuur.
   2. U bent geen islamofoob. Een fobie is een irrationele angst/afkeer. Uw afkeer is allerminst irrationeel maar berust op kennis en ervaring.
   De woorden nationalisme en islamofobie zijn bedacht door links om u in een kwaad daglicht te stellen. Trap er niet in.

   Like

 2. Republikein zegt:

  Leuke foto van 2e slaapkamer ook, praten tegen een muur.
  De muur zegt niks terug, misschien betaalmuur.

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. Frauke zegt:

  Democratie ? Plutocratie !

  Like

 5. stradi zegt:

  Van Vlaanderen heeft de man nog nooit gehoor als ijverend voor een eigen staat?!!

  Like

 6. Marc zegt:

  Afgelopen week zag ik op Canvas een aflevering uit de serie The United Shades of America. Leitmotief van de serie is het wel en wee van de zwarte bevolking in de VS. Het programma zelf ging in op de cultuur van de Gullah, leden van een Afrikaanse stam die hun tradities in de VS voortzetten.

  Een sub-onderwerp ging over de zwarte universiteit HBCU. De motieven voor zwarte Amerikanen om aan deze universiteit te studeren, en niet bijvoorbeeld Harvard, was dat ze het gevoel hadden ‘at ease’ te zijn op een universiteit met uitsluitend zwarte mensen. Ze voelden zich niet zo onzeker als op een blanke universiteit. Ze voelden zich zo gezegd ‘onder ons;. De mensen zelf waren beschaafd en uitten zich zorgvuldig.

  Ik vond het geweldig om te zien hoe deze mensen een eigen cultuur ontwikkelen. En er is geen andere term voor te bedenken dan nationalisme.

  Wat ‘witte’ ‘anti-racisten’ nu zouden moeten begrijpen, wanneer zij deze weg van deze zwarte Amerikanen goedkeuren, is dat deze cultuur van zwarte Amerikanen niets anders is dan nationalisme. Waarom zou nationalisme voor zwarte Amerikanen wel goed zijn, maar voor blanke Europeanen niet?

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Jammer genoeg heeft die afschuwelijke linkse EU-heks van een Federica Mogherini, gelijk aan haar soortgenoten in Brussel, nog steeds niet genoeg van grootheidswaanzin! Lees maar eens wat dat walgelijke kreng nou weet aan het uitkwijlen is:

  Hoge EU-miep Federica Mogherini: EU-landen kunnen alleen overleven door soevereintieit te “delen” met de EU

  U hoort het: de EU vindt dat de EU nog meer macht moet krijgen (dit is al zo vaak herhaald dat vrijwel niemand van de Europeanen daar meer in trapt!) , want andere raakt je land in verval en raak je je soevereiniteit alsnóg kwijt. Verhelderend weer hoor, zo’n EU-hotshot die vindt dat de EU meer macht moet krijgen terwijl we vrijwel allemaal wereldrijken meer dan beu zijn!

  Vanaf vandaag tot en met vrijdag vindt in Brussel weer eens het zoveelste huichelachtige EU-feestje voor, georganiseerd door en voor EU-bobo’s en uiteraard helemaal betaald door u: de EU ambassadeursconferentie 2018.
  Met natuurlijk als aftrap de walgelijke buitenlandwoordvoerder Federica Mogherini, die nog maar even mag benadrukken hoe belangrijk het is dat zij de baan heeft die ze heeft, en dat de EU gezamenlijk optrekt in buitenlandse kwesties. Door alle ellende die ze hier binnenhaalden kunnen ze zelfs de binnenlandse problemen niet meer oplossen!

  Oh, en natuurlijk dat het heel goed is dat landen hun macht gaan “delen” (sterk en zwak met elkaar delen is haast hetzelfde als dat men planteneters van vleeseters beroofd!) met de EU, want anders raken ze die echt helemaal kwijt. Het is zelfs de “only way“, volgens de blonde Italiaanse EU-miep:

  “Ik wil niet te optimistisch klinken. Ik ben een zeer optimistische persoon; Dit jaar het vereist een beetje meer werk. Omdat onze Unie inderdaad via een moeilijk moment gaat, toen haar eigen bestaan is ondervraagd door sommigen, zowel van binnen als buiten onze Unie.
  En toch is de Europese eenheid de beste manier om onze belangen en onze waarden in een concurrerende wereld als de onze. Onze Europese Unie wordt verzwakt en kan alleen gemaakt worden door ieder van ons zwakkeren – ons Europeanen allemaal, none uitgesloten. De enige manier om te winnen van de soevereiniteit in onze moeilijke wereld is het delen van soevereiniteit binnen de Unie. Degenen die een verzwakte Europese Unie willen hebben het niet heel goed begrepen en we moeten heel goed begrijpen dat onze kracht in onze eenheid ligt.”

  Hé, waar hebben we dit scenario eerder gehoord? Er vindt een gigantische crisis plaats in Europa, die (mede) veroorzaakt is door Europees wanbestuur!
  Maar de montere EU-leiders kondigen aan dat zij de rommel hier wel even gaan opruimen. Een kant-en-klare oplossing hebben ze ook al klaarliggen: méér Europa. Meer soevereiniteit “delen” met Brussel (die stad valt gewoon helemaal uit elkaar dor de reusachtige verwaarlozing aldaar!) en daarmee zou het probleem weer opgelost moeten zijn.

  Wie hier nog intrapt, mag het zeggen! Ik in ieder geval voor de volle 1000% NOOIT!

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Het “West-Romeinse Rijk” is aan het instorten. Maar, wat is volgens u de oplossing?

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Dat iedereen gewoon weer zijn onafhankelijkheid terugkrijgt of anders desnoods de EEG, onze eigen munt en een bestuur dat WEL opkomt voor zijn burgers!

    Like

 8. Petra DeBoer zegt:

  Patrick van Schie van de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD schrijft dit?
  Oké, onderschrijven alle VVD-ers dit ook? Zo, ja dan gaan we de goede kant weer een beetje op.

  Like

 9. ReaGluurder zegt:

  D666 en de CU en misschien ook nog andere partijen eisen van Stef Blok dat hij keihard aangeeft dat hij achter de moelti-koelti in Nederland staat! Zo juist in Nieuwsuur gezegd. Woensdag is het Grote Stef BlokDebat!! Live te volgen op Internet en TV!!!

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Hebben ze wat te eisen van Stef Blok dan? Niet aan voldoen.

   Ik zou als ik Stef Blok was, me verantwoorden, en zeggen: als het je niet bevalt dien je maar een motie van wantrouwen in, dan zien we het wel. Kom op, Stef, dit is voor jou, en misschien ook wel voor Nederland, het uur van de waarheid.

   HET GAAT NU ECHT ERGENS OM. Succes Stef!!!

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    P.S. Hans Wiegel ging in zijn Column in De Telegraaf van de week achter Stef Blok staan. Geen weke houding, Stef.

    Like

 10. Jan zegt:

  Hoe democratieën verdwijnen

  Totalitarian Foreign Policy
  https://www.claremont.org/crb/article/totalitarian-foreign-policy/

  Wij zien het in de Tweede Kamer waar nu de fascisten van Denk zitten

  Like

 11. Elisah zegt:

  Om je dood te schamen,
  https://fenixx.org/2018/09/04/groot-brittannie-geeft-98-miljoen-ontwikkelingshulp-aan-india-die-gebruikt-het-voor-een-ruimtevaartprogramma/

  Groot-Brittannië geeft £98 miljoen ontwikkelingshulp aan India – betaalt er maanlandingsprogramma mee

  Groot-Brittannië heeft zelf geen ruimtevaartprogramma omdat ze dat niet kunnen betalen.

  India, een van de weinige landen met een eigen ruimtevaartprogramma, heeft geen Britse hulp nodig, aldus de heer Davies, die suggereert dat “de regering moet onderzoeken of zij denkt dat dit een geschikte manier is om belastinggeld uit te geven”.

  Like

 12. Elisah zegt:

  Jesus en mohammmed vergeleken, en christendom met de issslam vergeleken, het geeft een duidelijk overzicht van de grote verschillen…

  https://www.thereligionofpeace.com/pages/articles/jesus-muhammad.aspx

  Comparing Islam and Christianity

  Jesus and Muhammad,
  Islam and Christianity:
  A Side-by-Side Compariso

  Like

 13. Socialisme en populisme zijn twee woorden die door de media veelvuldig worden misbruikt en misplaatst tegen de oorspronkelijke burgers en ons wijsmaken dat wij helemaal fout zijn en er voor gestraft kunnen worden. Er is dus ook nog eens door de overheid een zorgvuldig opgevoerde en
  gestimuleerde angst bij de burgers ingebracht (brainwashing) door het maar vaak genoeg overal in elke media te herhalen. Het zelfs te koppelen aan nog ergere uitingen en bewoordingen zoals nazi.
  zodat we ook nog schuldgevoel aangepraat krijgen en ons zo gaan voelen……althans al hele polderboerengemeenschappen zijn in het bedriegen en misleiden door dit sloopkabinet getrapt……want de eenvoudige mens kan je bewerken en op zijn gevoel testen.
  En zie dan ook het grote verband om de hele Europese bevolking tot slaven van het systeem te maken.
  Juist daarom moeten we helder blijven, de realiteit zien en ons niet gek laten maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s