Verdwenen vredespijp . . .

Screenshot_136

(Door: “Guardia Angel”)

Heel vroeger bij de oude indianenstammen was er de vredespijp, die werd gerookt om vriendschap en of vrede te sluiten tussen onderlinge vetes en stammen. Waar is die toch gebleven?

Wij kennen dat ritueel niet meer of het moet op een foute manier beslecht worden in het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, dat met voorgaande processen heeft bewezen conflicten niet op de juiste manier te kunnen veroordelen, en alweer omdat er rechters zijn aangesteld uit de bovenlaag van de elite kraamkamer.

De Israëlische boeren spannen een rechtszaak aan voor dit Hof in Den Haag, omdat Hamas met oorlogsvliegers en brandbommen hun land elke dag in de fik steken waarbij gewassen verloren gaan die voor het voedsel zorgen van de bevolking.

Iran stelt opnieuw raketinstallaties op die nog verder reiken dan eerder het geval was.

Europa gaat door met miljoenen euro´s storten aan de UNWRA, waar Trump de geldstroom gestopt had naar deze (corrupte) instantie van de VN, omdat de Hamas dit beter kan gebruiken voor aankoop van brandstof, granaten en raketten dan te zorgen voor water, stroom en medische voorzieningen van de ziekenhuizen, voedsel en andere dringende zaken voor de eigen Palestijnse bevolking en nog wat andere zaken.

Die vredespijp zal aan het Midden-Oosten voorbij gaan. Want Israël moet kapot.

In Brazilië is een museum in de fik gevlogen, en het duurde lang eer de brandweer deze brand kon blussen vanwege het niet functioneren van twee wateraansluitingen. Veel pre- en historische kostbare zaken gingen verloren. Als daar nog een oude vredespijp in de vitrines heeft gelegen, is ook die in de fik gegaan.

https://brabosh.com

Door:
“Guardia Angel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

8 reacties op Verdwenen vredespijp . . .

 1. Tistochwat zegt:

  Ze roken nu liever een zware pijp.

  Geliked door 2 people

 2. Trucker zegt:

  Niet te veel van dat ‘de wens is de vader van de gedachte’ proza, dat “vredespijp” rookgedoe is door Hollywood schromelijk overdreven.
  In de realiteit is dat uiterst zelden gebeurd en waren de Indianen zeer bloeddorstig en ongekend wreed.
  Beter eens fatsoenlijke encyclopedieën doorlezen ipv Hollywood of Wikipedia te citeren.

  Like

  • Oeps zegt:

   @ Trucker (3 september 2018 om 21:37)

   Dames en Heren.

   In 1492 ontdekte Christolfel Columbus Amerika. Althans een eilandje in de Golf van Mexico. Korte tijd later zette Amerigo Vespucci voet op het vaste land van Zuid Amerika. Pas daarna zette Christoffel Columbus voet op het vaste land van Noord Amerika. Maar zo’n 500 jaar daarvoor waren de Vikingen al in Noord Amerika geweest.

   Noord Amerika was bewoond door een veelheid aan Indianenstammen en Eskimo’s, In Midden en Zuid-Amerika woonden andere volkeren.

   In 1620 vestigden de Pilgrim Fathers zich in Noord Amerika. Zij waren de eerste immigranten. Daarna kwamen er meer blanken en nog meer en nog meer en nog meer. Dat voelden de Indianen als een bedreiging. Maar de blanken zeiden: “Wij zijn hier en wij blijven hier Dit is voortaan ons land”. De blanken wilden de Indianen in slaverneij brengen. Dat lukte niet. De Indianen vonden dat niet leuk. Ze wilden niet in slavernij. Er volgden ongeregeldheden. De Blanken hadden schietgeweren en dat hadden de Indianen niet. Het werd een bloedbad. De Indianen werden steeds verder teruggedrongen en en passant uitgemoord. De restanten van de Indianenstammen zijn uiteindelijk, 2e helft 19e eeuw, in kleine reservaten samengedreven. Inmiddels zijn de geschiedenisboekjes geschreven. The “bad guys” zijn dus de Indianen !!! (???) De blanken zijn heilige boontjes !!! (???) Omdat het niet lukte de Indianen in slavernij te brengen, gingen de blanke immigranten negertjes uit Afrika als slaaf importeren.

   In Midden- en Zuid-Amerika gingen de Spanjaarden op zoek naar goud. Hun goudhonger was onstilbaar. De conquistadores onderwierpen de diverse lokale volkeren. Zij werden met geweld gekerstend. En en passant werd hun cultuur op barbaarse wijze vrijwel geheel verwoest.

   Merk op, dat de Ottomaans-Turkse admiraal Piri Reis in 1513 de zogenaamde Piri Reis-kaart maakte c.q. in bezit kreeg. Hierop staat de hele Atlantische kust van Noord- en Zuid-Amerika, alsmede de landbrug naar Antarctica en en het hele Antarctische continent, dat pas in 1820 werd ontdekt. Er wordt beweerd, dat Columbus deze kaart bij zich had toen hij Amerika ging ontdekken. Hoe kwam hij daaraan ??? Grote delen van de kustlijn was in 1513 nog niet in Kaart gebracht, maar stond alwel op deze kaart. Hoe kan dat ??? Een officier, die onder Columbus had gediend, zou die kaart omstreeks 1513 bij zich hebben gehad, toen zijn schip op de Middellandse zee door de Turkse admiraal/zeerover Piri Reis werd geënterd.

   Merk op, dat een Iers klooster, reeds lang voordat Columbus Amerika ontdekte, al zilveren voorwerpen bezat, die gemaakt waren van Mexicaans zilver. Hoe zijn ze daaraan gekomen ??? Mexicaans zilver, Taxco zilver, is erg vervuild en wordt gauw zwart. Taxco is een klein schatrijk stadje hoog in de bergen halverwege Mexico-City en Acapulco (aan de Pacific).

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    @ Oeps zegt:3 september 2018 om 23:57

    “…The “bad guys” zijn dus de Indianen !!! (???) De blanken zijn heilige boontjes !!! (???)…”

    Oeps, zoals eerder gepend, ik kan je reacties (heel) vaak pruimen mààr graag niet lijden aan de ziekte van enkele reageerders op deze blog die heet ‘lezen wat er niet staat én daar conclusies aan verbinden’.
    Ik schrijf nergens over geweld van Indianen tegen “blanken” of andersom, Indianen waren onderling (de stammen Oeps) bloeddorstig en ongekend wreed als ze elkaar troffen en territorium betwisten (iets over Heilige plaatsen) maar in Hollywood en Wikipedia is dat een “detail” dus pennen ze daar niet over en een kniesoor die daar over struikelt.

    PS Tegen mij mag u bij voorkeur heer schrijven heb niks veel vrouwelijks in mij en bovendien getuigd toch het van iets meer fatsoen als u zich rechtstreeks tot mij wend ipv @ Trucker (3 september 2018 om 21:37)

    Dames en Heren. denkt u niet ?

    Like

   • Oeps zegt:

    @ Trucker (4 september 2018 om 09:38)

    Dames en Heren.

    De Europese volkeren zijn al meer dan 2000 jaar keer op keer onderling met elkaar op de vuist gegaan. De Indianenstammen waren echt niet anders. Ze voerden ook onderling oorlog. Het kon er inderdaad heel wreed aan toegaan. Waar in de wereld niet ???

    In de Amerikaanse belevingswereld en geschiedschrijving komen de Indianen er heel bekaaid van af. Feiten worden nogal eens verdraaid, of onder de mat geveegd. Een soort nationaal schuldgevoel, dat men probeert te verdoezelen.

    In iedere oorlog komt het slechtste in de mens boven. Wreedheid kent dan geen grenzen. Nette oorlogen bestaan niet. En ook internationale verdragen, het zogenaamde oorlogrecht, wordt ook heden ten dage nog steeds net voeten getreden.

    Momenteel lopen de spanningen in de wereld weer heel hoog op. De “burgeroorlog” in Syrië is nog lang niet over. Het hele Midden Oosten is feitelijk één groot Kruitvat, dat elk moment kan ontploffen. Zwart Afrika is één grote puinhoop. Noord-Afrika is alles behalve rustig. Ook in het Verre Oosten rommelt het. Op de Balkan proberen de diverse volkeren al 2000 jaar lang hun geschillen te slechten. Maar telkens bemoeit de hele wereld zich ermee, zodat de uitkomsten onbevredigend zijn. Dat vuurtje smeult dus nog steeds. De EU landen worden geteisterd door een immigratiegolf, die zijn weerga niet kent. De spanningen lopen hoog op. De vlam kan zo in de pan slaan. Aan de Russische grens heeft de NATO momenteel grote troepenmachten samengetrokken. Kortom de situatie in de wereld is zeer precair. Ik hou mijn hart vast.

    Dat de vredespijp momenteel een beetje uit zicht is geraakt, heeft een tweetal redenen. Ten eerste, hebben de Indianenstammen momenteel geen onderlinge strijd. Er behoeft dus ook geen vrede gemaakt te worden, die met het roken van de pijp moet worden bekrachtigd. Ten tweede, hebben de blanken in de strijd tegen de Indianen de vredespijp te vaak misbruikt, waardoor de symbolische waarde behoorlijk onderuit is gehaald.

    P.S. ik speel niet graag op de man en hou de discussie daarom graag breed. Als we op de man gaan spelen, draaien we deze site de nek om.

    Like

   • Oeps zegt:

    Dames en Heren.

    In de eeuwenlange strijd tussen de blanken en de Indianen, waarbij de Indianen van hun land werden beroofd, stonden de blanken wel eens tegenover een grote Indiaanse overmacht. Dan waren ze er als de kippen bij, om een vrede te sluiten en de vredespijp te roken. Zodra de Blanken zich weer sterk genoeg waanden, werd dat vredesverdrag snel vergeten en gingen de roof- en moordpartijen weer gewoon verder. De blanken hebben ook de bison, de belangrijkste voedselbron voor de Indianen, praktisch geheel afgeslacht.

    Voorbeeld: In 1838 werden de Cherokee Indianen gedwongen hun woongebied in Florida en Georgia te verlaten. Ze werden door de blanken verdreven naar een klein reservaatje hoog in de bergen, Blue Ridge Mountains, in het grensgebied tussen South Carolina en Tennessee, Dit was een drijfjacht, the Trail of Tears, van meer dan 2500 km. die de meeste Indianen niet konden navertellen. Klein detail in de geschiedenisboekjes !!!

    Like

  • Niet mee eens, ik heb veel fotos verzameld van oude Indianen daar zitten ook fotos bij toen net de eerste camera´s waren uitgevonden. Dit is nu een opmerking van u dat u zelf iets uit de geschiedenis mist, namelijk dat het een feit is dat de Indianen het grootste genocide offer door blanken gepleegd hebben ondergaan. Hier een foto van (vader en zoon) met zijn pijp op zijn schoot. https://s8.postimg.cc/s928669tx/3d1a898793924f238ce3ef332a7cd2c7.jpg
   2e foto is een wijsheid

   Geliked door 1 persoon

 3. ieznogoedh zegt:

  Een vredespijp roken kan niet anders worden uitgelegd dan dat de aanbieder van die vredespijp zijn tegenstander een longkanker wil bezorgen.
  Daarenboven is het tegenwoordig zo warm door de klimaatellende, dat het buiten roken niet meer gaat en binnen mag het niet want slecht voor anderen.
  Er wordt dus niet meer gepijpt, ook niet voor vrede.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s