“Ruimere bevoegdheden overheidsdiensten uiteindelijk niet gebruikt om reële dreiging islamterrorisme aan te pakken”

Screenshot_143

(Door: Wim van Schaik)

Er zijn weinig christenen, die openlijk kritisch durven zijn op islam. Dominee Henk-Jan Prosman (foto) durft dat wel. Ook ergerde het hem al eens dat PVV stemmers zo worden weggezet.

In zijn jongste opiniestuk op TPO “Gelijkheidsdenken linkse liberalen heeft weinig raakvlak met maatschappelijke werkelijkheid” legt hij de vinger bij een reëel gevaar: “We raken eraan gewend dat we met het oog op terreurdreiging allerlei burgerlijke vrijheden kritiekloos opgeven.” Om het islamitisch terrorisme effectief aan te kunnen pakken, krijgen overheidsdiensten steeds ruimere bevoegdheden. Die bevoegdheden leiden ertoe dat de overheid zich met uw en mijn privéleven bezig gaat houden. En dat allemaal vanwege het links-liberale gelijkheidsbeginsel. Maar zoals een van de reacties op het stuk van Prosman aangeeft: ‘Een samenleving die de gelijkheid boven vrijheid stelt, zal geen van beide bereiken. Daarentegen, een samenleving die vrijheid boven gelijkheid stelt, zal beide in hoge mate realiseren.

Lees verder: https://tpo.nl

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Overheid, Privacy, PVV, Terrorisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op “Ruimere bevoegdheden overheidsdiensten uiteindelijk niet gebruikt om reële dreiging islamterrorisme aan te pakken”

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ben het volledig eens met de schrijver. Wij worden gediscrimineerd, gedemoniseerd en bespioneerd. Alles dankzij de socialisten, en de kartelpolitieke partijen.

  Geliked door 5 people

 2. koddebeier zegt:

  Zie lees verder: Professor Ankersmit zei onlangs in een interview met Filosofie.nl dat strenge christenen politiek asiel geweigerd zou mogen worden.
  Prof ?? Ankersmit spoort niet helemaal, ik heb nog nooit gehoord dat een streng Christelijke zich opblies tussen moskee bezoekers of een andere druk bezochte plaats !

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Onze samenleving en onze politiek, steekt hunnen verstand in een vogelke en ‘tvliegt achteroit…

  Geliked door 1 persoon

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Helemaal met die man eens. Tweebenig vee is niet gelijk aan de doorsnee mens. Dat geeft altijd wrijving in een geciviliseerde samenleving.

  Geliked door 3 people

 5. M.Schippers zegt:

  Kijk! Hier een nuchter en christelijk bijbels denkende Dominee! daar zijn er tegenwoordig niet veel meer van, omdat ze met werelds multiculti gezwets zijn verontreinigt door die verderfelijke G. Segers CU de hielen likker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Geliked door 5 people

 6. Ruud zegt:

  Alle waarschuwingen van de PVV zijn 100% terecht. Die de uitgebreide literatuur raadpleegt komt tot eenzelfde oordeel. Het is meer dan schandalig hoe deze terechte waarschuwingen als haat- zaaien worden afgedaan door de linkse kerk. Feiten zijn feiten hoe hard men ook schreeuwt en tiert; de naaste toekomst zal het pijnlijk leren. Onze bestuurders zullen van hun zetel gejaagd worden vanwege gebleken fatale ongeschiktheid en gebrek aan vooruitziende blik.

  Geliked door 4 people

 7. flyer210b zegt:

  De islam heeft een grote grauwsluier over Nederland en Europa gelegd, onze toekomst wordt met de dag onzekerder omdat de regeringen geen maatregelen durven te nemen!

  Geliked door 2 people

 8. ronjaspers zegt:

  flyer210b.Regeringen hebben niets te vertellen,de (nazi) bilderberg groep heeft de macht hier in europa.Politici volgen de bevelen van deze nazi club op.90 % van de wereldbevolking moet uitgemoord worden,in europa gebruiken ze daar de moslims voor.Google agenda 21 en kijk op youtube.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ronjaspers: 18.18. uur. Zie ik ook zo. De regeringen in Europa, buiten de Visegrad landen, zijn lakeien en horigen, van Bilderberg. Pinokkio Rutte (VVD) en de slijmkwal Pechthold (Demonen666) zijn daar al bij op bezoek geweest. Verraders!

   Like

 9. Sjun Demartelaere zegt:

  Misschien moet er vast over remigratieplannen worden nagedacht?

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Jazeker, onze nieuwe vrienden denken dat ze hier voor eeuwig kunnen blijven. Dat perspectief moet ze direct uit hun hoofd gepraat worden.

   Misschien kan Klaver4 deze mensen netjes terug naar huis brengen. Op eigen kosten, natuurlijk, zonder “weg wees” premie

   Like

 10. Nee natuurlijk wordt dat niet toegepast…….dat past niet in het plan van de spindokters die dit sloopkabinet adviseren. Het is er in gekomen als misleidings middel om te laten zien aan het volk …..kijk we doen iets om het te verbeteren……….ons kloten dat doen ze.

  Like

 11. ieznogoedh zegt:

  Ach, dat is zoiets als de bagage van Oma Janssen van drie hoog achter binnenstebuiten keren omdat er gevaar van bommen bestaat, terwijl iedereen weet dat als er iemand is die zichzelf niet zomaar zou opblazen, dat Oma Janssen is.
  De potentiële bommenleggers komen eigenlijk altijd uit dezelfde hoek, dus daar moet je goed controleren. In Israël hebben ze dat heel goed begrepen, in Europa is de politiek te achterlijk (want dat is hetzelfde als politiek correct) om dat te begrijpen èn uit te voeren.

  Like

 12. Elisah zegt:

  Iets anders,
  https://tpo.nl/2018/09/05/geert-wilders-als-stef-blok-een-ruggengraat-vindt-mag-hij-zo-op-de-lijst-van-de-pvv/

  Geert Wilders: Als Stef Blok een ruggengraat vindt mag hij zo op de lijst van de PVV
  ‘Ik ben ervan overtuigd dat hij meende wat hij zei’

  “Waarom zit die man eigenlijk niet bij de PVV? Waarom zijn die wijze woorden van hem geen kabinetsbeleid?” En daar zit volgens Wilders de crux: Blok heeft zijn uitspraken weer ingeslikt. “Voor het pluche, omdat zijn baantje op het spel staat.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s