Burgemeester van Jeruzalem wil UNRWA uit Jeruzalem hebben

Screenshot_169

(Vertaling: E.J. Bron)

De burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, heeft zijn bedoeling herhaald de UNRWA uit Jeruzalem te willen verwijderen. De taken van de organisatie dienen daarna door de stad overgenomen te worden.

Israel Heute

Op zijn Twitter-pagina schreef Barkat: “Ik zal de UNRWA uit Jeruzalem verwijderen en haar mislukte diensten door diensten van de stad vervangen. Waar de stad ook werkzaam is, is het Arabische publiek meer tevreden en minder agressief. De verwijdering van de UNRWA uit Jeruzalem zal de hetze en het terrorisme verminderen en de eenheid en soevereiniteit bevorderen.”

Screenshot_168

De UNRWA is sinds 1965 voor ongeveer 30.000 bewoners van het “vluchtelingenkamp” Shoafat verantwoordelijk. De organisatie biedt hen stedelijke diensten en houdt zich bezig met hun onderwijs en sociale zorg.

Barkat zei dat hij het stadsbestuur de opdracht zou hebben gegeven om een arbeidsplan voor de verwijdering van de UNRWA uit Jeruzalem voor te bereiden, dat aan de minister-president voorgelegd moet worden. In plaats van de Arabische bevolking in Oost-Jeruzalem te integreren, zou de organisatie er alleen maar aan hebben bijgedragen de betrekkingen van de bewoners tot de staat Israël te verslechteren.

De minister-president van de Palestijnse Autoriteit, Rami Hamdallah, heeft het plan van de burgemeester van Jeruzalem gisteren veroordeeld. Tijdens een kabinetsvergadering in Ramallah zei hij dat de uitlatingen van Barkat een minachting van de internationale gemeenschap, internationale instellingen en van het internationaal recht zouden zijn. Het plan van de burgemeester van Jeruzalem zou de “Palestijnse vluchtelingen” en hun rechten volgens internationaal recht bewust schaden. Dit zou het resultaat zijn van de ondersteuning van de VS voor Israël, dat ertoe aangemoedigd zou worden zijn “agressie” tegen het “hulpeloze” Palestijnse volk voort te zetten.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", gezond realisme, Israël, Jeruzalem, UNRWA. Bookmark de permalink .

5 reacties op Burgemeester van Jeruzalem wil UNRWA uit Jeruzalem hebben

 1. Petra DeBoer zegt:

  De UNRWA opheffen want ze voegen niets toe behalve ellende. Daarnaast is het een linkse club wat alleen maar belastinggeld kost van andere landen.

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  Mislukte diensten zijn zinloos. Mislukte diensten voor Palestijnen zijn helemaal zinloos.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Mooi trap die deugmens organisatie UNRWA de stad maar uit !!

  Like

 4. fleckie zegt:

  In het Nieuw Isr. WEEKBLAD, 31.9.2018, stond er in ‘STELLING van de WEEK’ . ‘ KORTEN op de UNRWA? een duivels dilemma’ o.a. een ‘ commentaar’ van Leon de Winter,: ‘ Prima’, ‘Gaza had al lang een succesvolle stadstaat kunnen zijn’. …’De afgelopen 69 jaar is de UNRWA misschien wel de meest verstorende factor geweest voor Israel en de Palestijnen. Het maakte van de vluchtelingenstatus een nationale identiteit, essentieel voor het zelfbewustzijn van de Palestijnen. Vanaf het begin is het– tenminste van Arabische kant– de bedoeling geweest de Palestijnse v.uchtelingen als DRUKMIDDEL te gebruiken. De UNRWA is het middel. Het v.lluchtelingenvraagstuk mocht niet opgelost worden. Het idee dat wat ooit deel uitmaakte van het islamitische domein door Joden beheerst zou worden ,was ondraaglijk en stond haaks op alles wat de islam meent te vertegenwoordigen. Palestijnse vluchtelingen kregen een aparte status te midden van miljoenen andere v.uchtelingen.ze kregen een eigen organisatie en hun v.uchtelingenstatus wordt van generatie op generatie doorgegeven. Wat doet dat met hun mentaliteit? Gaza had al lang een succesvolle stadstaat kunnen zijn,een scharnier tussen. HIGHTECH ISRAEL en. Egypte. Het is het beste stukje onroerend goed aan de Middellandse Zee. Elke vrijdagmiddag zit ik aan de buis gekluisterd en kijk ik naar de Al- Aqsa TV, met beelden van wekelijkse rellen aan de grens van Gaza. Vernietigingen, geweld, jonge mannen die hun woede botvieren. Die dat met plezier lijken te doen. Het verlangen om te wreken wat je voorouders generaties geleden is aangedaan blijkt groter dan het verlangen om iets op te bouwen. …….En dat komt HAMAS goed uit’.~*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 5. fleckie zegt:

  Ook op ‘stelling van de week’,’ korten op de UNRWA? Een duivels dilemma ‘ NIW 21.9.2018, reageerde. R.v.d.Wieken. : ‘Misschien dat alleen een botte clown als Trump daar wat aan kan doen. ‘. ‘ Voor Arza Nederland is deze discussie niet aan de orde. arzaleden komen uit alle delen van het politieke spectrum en zijn het over dit onderwerp dus niet per se eens. Maar mijn mening wordt door veel leden wel gedeeld. Het is schandelijk dat de UNRWA nog bestaat. Er ging in 2017 zeker 3 keer zoveel geld naar ruim 5 miljoen Palestijnen als naar 68,5 miljoen vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Voor de laatste groep heeft de VN 10.000 mensen in dienst, terwijl de UNRWA er 30.000 aan het werk heeft en jaarlijks ongeveer 1 miljard euro spendeert . En voor geen enkele andere vluchtelingen ter wereld geldt dat die status erfelijk is,maar de UNRWA heeft bepaald dat nakomelingen van de oorspronkelijke palestijnse vluchtelingen onbeperkt de vluchtelingenstatus behouden. …….Het hele Midden-Oosten is doortrokken van corruptie, dus je kunt er vergif op innemen dat een slecht gecontroleerde organisatie als de UNRWA het geld ook misbruikt. Er is aangetoond dat geld wordt doorgesluisd naar Hamas,dat het naar schoolboekjes gaat waarin Joden en Israel worden afgeschilderd als de duivel,enzovoort. President Trump wil geen geld doneren aan een organisatie die Amerika afschildert als de vijand. De UNRWA is een eigen leven gaan leiden. Misschien dat alleen een botte clown als Trump daar wat aan kan doen. Een vredesproces kun je er niet mee afdwingen, maar daar draagt de UNRWA sowieso niets aan bij……..R.v.d.Wieken, voorzitter Arza Nederland, organisatie voor liberaal jodendom in Israel*~*~*~*~*~*~*~ Fleckie: als men een ‘telsommetje’ wil maken over hoeveel de PALESTIJNEN in feite ‘absorberen’, dus niet alleen via de UNWRA, …maar ook nog eens uit NEDERLAND, via madam KAAG!!! …blijkt wel dat een GIGANTISCH bedrag jaarlijks richting Palestijnen gaat,: ( dank je de koekoek dat jongeren ( die niet hoeven/ kunnen werken, hun vertier zoeken in zogenaamde’woederazernijen’, ( als afleiding!). *~*~*~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s