“De dreiging van Parijs om het cohesiegeld te bevriezen, bedreigt de eenheid van de EU”, aldus de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken

Screenshot_174

(Vertaling: E.J. Bron)

In een interview met de krant “Die Presse” valt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjártó (foto), zijn Franse collega Jean-Yves Le Drian aan, wijst de beschuldigingen van een zogenaamd “gebrek aan solidariteit op Europees niveau” af en zegt dat de uitspraak – “de chantage”- van de Franse minister de eenheid van de Europese Unie zou bedreigen.

Post Visegrád

Tijdens een informele EU-topontmoeting in Wenen verklaarde de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken tegenover de grote Oostenrijkse krant “Die Presse” dat, tegen de beweringen van zijn Franse collega Jean-Yves Le Drian in, dat Hongarije zich (net zoals Polen, dat zich eveneens in het vizier bevindt) “absoluut solidair gedraagt”, en herinnerde eraan dat de Hongaarse staat meer dan € 1 miljard uitgaf om zijn deel van de EU-buitengrenzen te beveiligen, die eveneens de grenzen van het Schengen-gebied zijn. “Als we dat niet gedaan zouden hebben, dan zouden er nog eens extra honderdduizenden migranten de EU zijn binnengedrongen”, aldus Szijjártó.

Als de Oostenrijkse journalist hem vraagt of het tijd zou zijn voor de Hongaarse regering om “zich te matigen”, antwoordde de Hongaarse minister dat “dit een anti-Europese chantage van de kant van de kant van de Franse minister van Buitenlandse Zaken is. Wij zijn het zat dat velen het zo voorstellen alsof de Midden-Europeanen EU-geld zouden krijgen als humanitaire hulp of teken van West-Europese gulheid. Dit is geen eenrichtingverkeer. Hongarije heeft met de EU-toetreding zijn markten geopend. Oostenrijkse en Duitse ondernemingen hebben enorme winsten gemaakt”, en wees het vaker weerlegde vooroordeel af van een Oost-Europa dat eenzijdig van de gedesinteresseerde gulheid van West-Europa zou profiteren.

Verder waarschuwde de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken ervoor dat de onderhandelingen over de EU-begroting voor de periode 2021 tot 2027 een “strijd” worden en benadrukte daarbij dat “wie, zoals Le Drian, subjectieve criteria voor de uitbetaling van cohesiegeld wil invoeren, de eenheid van de Europese Unie bedreigt”.

Wat betreft Péter Szijjártó zijn deze debatten met de migratiekwestie verbonden en “wie niet bereid is het politiek correcte huichelachtige beginsel van de Europese Commissie te delen, wordt aangevallen.”

Over de kwesties betreffende de betrekkingen tussen Hongarije en George Soros respectievelijk tussen de Fidesz en de Europese volkspartij vroeg de journalist Christian Ultsch ook aan de Hongaarse minister of er een as tussen Rome, Wenen en Boedapest zou kunnen ontstaan. De Hongaarse minister verklaarde ontwijkend dat de nieuwe regeringen in Italië en Oostenrijk inderdaad duidelijke dichter bij Hongarije zouden staan respectievelijk dat d emigrantenkwestie hen onder omstandigheden nog nader tot elkaar zou kunnen brengen. Tenslotte, toen “Die Presse” hem met betrekking de oppositie tussen de regeringen van Hongarije en Italië over de verdeling van de illegale migranten vroeg [de Italiaanse regering wil graag een verdeling over de EU-landen, terwijl Hongarije dit categorisch afwijst], herinnerde Pter Szijártó er aan dat de Hongaarse regering het met de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini eens is “dat geen enkele illegale migrant EU-territorium mag betreden.” En hij voegde er nog aan toe dat Hongarije “Italië graag zou helpen om illegale migranten naar hun land van herkomst terug te brengen.”

Bron:
https://visegradpost.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Brussel, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, EU-critici, Europese Commissie, EUSSR, Frankrijk, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Europa, Nationalisme, Patriottisme, propaganda, provoceren, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

5 reacties op “De dreiging van Parijs om het cohesiegeld te bevriezen, bedreigt de eenheid van de EU”, aldus de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken

 1. Guus Velraeds zegt:

  herinnerde eraan dat de Hongaarse staat meer dan € 1 miljard uitgaf om zijn deel van de EU-buitengrenzen te beveiligen,

  Dat is dan een goede investering geweest.

  Heb je de islamitische horden eenmaal binnen je grenzen kun je de komende vijftig jaar het honderdvoudige aan geld afschrijven met de vraag of je er dan al bent.

  Over de islamitische jihad terreur en de organische terreur die vast onderdeel is van grote islamitische bevolkingsgroepen wil ik het dan nog helemaal niet hebben.

  Like

 2. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/09/05/zwitserse-studie-immigratie-schaadt-de-economie-op-de-lange-termijn/

  Zwitserse studie: Immigratie schaadt de economie op de lange termijn

  Een studie van de universiteit van Basel heeft aangetoond dat immigratie op de lange termijn een zware belasting vormt voor de socialezekerheidsstelsels van de landen.

  De stuwende factor achter het verlies op lange termijn is dat immigranten over het geheel genomen in vergelijking met autochtonen vaak minder belasting betalen voordat ze met pensioen gaan. Een andere belangrijke factor is dat vooral buiten Europese immigranten in Zwitserland, precies zoals i Nederland, een hogere werkloosheid hebben. In Zwitserland is deze vier keer zo hoog als in vergelijking met inheemse Zwitsers en geïmmigreerde EU-burgers. Dit kan enigszins worden vergeleken met Nederland, waar de werkloosheid voor de autochtonen 4,4 procent bedraagt en die met een niet-westerse migratieachtergrond 13,2 procent (2017).

  https://www.krone.at/1763081

  Like

 3. Trucker zegt:

  Het enige dat ik onthoud uit dit onderwerp zijn deze enkele woorden maar het zijn dan ook niet de minste :

  “…de eenheid van de Europese Unie zou bedreigen…”

  Of het eu HQ brussel is die zichzelf om zeep helpt of de hardcore anti eu partijen maakt in deze geen verschil de uitkomst is dezelfde en dat is het enige wat telt.
  Soms kan ik nog eens met een gerust gemoed mijn pc uitzetten.

  Geliked door 1 persoon

 4. jack black zegt:

  De eenheid van de EU ?????
  Geeft het niet en was er nooit !
  Wanneer het om de worst gaat
  is ieder land op zichzelf gestelt !
  Niet ?
  Dan is ja alles in orde nietwaar ?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s