Leven in een DDR-achtige toestand

Screenshot_167

(Door: Wim van Schaik)

De Duitse journalist Dr. Udolf Ulfkotte (1960–2017) schreef in ‘Gekaufte Journalisten’ (2014) dat we gevangen zitten in een fijnmazig net van taboes en politieke correctheid. Alleen al de verdenking tegen de politieke correctheid gezondigd te hebben, bestempelt een mens voor de rest van zijn  leven tot buitenstaander. Dus doet iedereen maar z’n best om aan de spreek- en denkvoorschriften te voldoen. Wie niet meezingt in dat koor is een ‘populist’. Alsof het een doodzonde is om dicht bij het volk te staan.

Vandaag zagen we hoe dat werkt. Minister Blok moest diep door het stof en deed dat ook. Onze grondwet garandeert de vrijheid van meningsuiting, maar die wordt niet gegund aan wie kanttekeningen plaatst bij het functioneren van multi-etnische of multiculturele samenlevingen. Sommige dingen mogen gewoon niet hardop gezegd worden. Blok had niet zo direct moeten zijn en zijn onderwerp in Newspeak aan de orde moeten stellen. Deze commotie rond zijn uitspraken laat zien dat we ons inmiddels bevinden in een DDR-achtige toestand. Wie niet meehuilt met de wolven in het politiek correcte bos, wordt hard aangepakt.

Zelfs het doorgaans gematigde RD deed hysterisch met op de voorpagina: “Minister Blok van Buitenlandse zaken ligt onder vuur vanwege PVV-achtige uitspraken. Zijn politieke geloofwaardigheid is in het geding.” Het stond er nog net niet in chocoladeletters. Maar de toon was gezet. PVV-achtige uitspraken. Toe maar. En politieke geloofwaardigheid in geding. Zelfs het woord opstappen viel. Meezingen in het koor van de harde communistische en extreemlinkse, politiek correcte, hysterische kern van GroenLinks en D66 zou je uit die hoek niet verwachten.

Waarom niet de politiek correcte huilebalken de wind van voren gegeven? Waarom niet de vraag gesteld waarom Rutte wel een liegende minister beschermde, maar niet een minister die de waarheid spreekt? En vooral, waarom die multiculturele zegeningen niet eens echt onder de loep genomen? In plaats daarvan was het: “Er valt nogal wat af te dingen op de uitspraken van Blok over de multiculturele samenleving. Nederland is namelijk zelf zo’n multiculturele samenleving. Hugenoten en Joden zijn in het verleden hier gekomen en konden vreedzaam leven naast protestanten, rooms-katholieken en ongelovigen. Het eigenlijke vraagstuk hierbij is in hoeverre een meerderheid ruimte wil bieden aan een minderheid.” Een schoolvoorbeeld van misleiding en onderschatting van het echte probleem.

Om het nog maar eens te zeggen: die 12.000 Hugenoten vluchtten rond 1700 vanwege vervolging onder Lodewijk XIV om hun protestantse geloof naar Holland. Zij brachten kennis, geld en netwerk mee. Net als de vele Sefardische Joden die ons land wisten te vinden. Een land, dat toen met nauwelijks 2 miljoen inwoners nog dun bevolkt was. Dat  vergelijken met de situatie waarin Nederland zich nu bevindt, is grove misleiding. En poneren dat het eigenlijke vraagstuk is in hoeverre een meerderheid ruimte wil bieden aan een minderheid  is ronduit kwaadaardig.

En dan te bedenken dat Blok angstvallig vermeed te benoemen dat de islam niet verenigbaar is met de westerse waarden. Had hij dat gedaan, dan was hij ter plekke gestenigd. (met het christendom en de christelijke wortels van onze beschaving ligt dat anders. Had Blok daar flink op afgegeven, dan had hij beslist bijval geoogst, want christenen en christelijke waarden kan men nooit genoeg schofferen.) Ook vandaag werd het i-woord, islam, angstvallig vermeden. Alleen Wilders had het over de islamisering van Nederland. Hij verwoordde wat mensen met eigen ogen zien en maar al te vaak aan den lijve ervaren. Zij krijgen de details mee die de media niet willen of mogen geven. Zij zien dat de media slechts een politiek correcte selectie van het nieuws bieden en nooit de enorme negatieve gevolgen van de instroom van miljoenen moslims in de EU laten zien en zo de politici helpen zichzelf en het volk voor de gek houden.

Wijzen naar de islam wordt ten onrechte afgedaan als PVV-retoriek. Maar wat zegt de (ooit) knuffelmoslim van het Westen, Tariq Ramadan, over multicultuur?: “We zijn hier niet om westerse waarden te adopteren. We zijn hier om de VS en Canada te koloniseren en de islamitische wet van de sharia te verbreiden. Canada heeft een van de gemakkelijkste juridische systemen om te penetreren en de sharia van binnenuit te bevorderen. Maar als dat niet werkt, zullen we niet aarzelen om gewelddadige Jihad te gebruiken.”

En dichterbij; waar is die mooie multiculturele samenleving? Vraag het de autochtone bewoners van de Schilderswijk, van Kanaleneiland, van Molenbeek in België, van Luton in Engeland, van Malmö en Rinkeby in Zweden. Vraag het de inwoners van Chemnitz. Vraag het de Joden die geen keppeltje meer in de openbare ruimte kunnen dragen. Vraag het aan het personeel van brandweer, ambulance en lijnbussen, de leraren voor de klas, de verplegers op EHBO-posten. Vraag het de nabestaanden van de inmiddels 2000 slachtoffers van terrorisme (en een veelvoud aan zwaargewonden) binnen de EU. Vraag het de ouders van de 1400 slachtoffers van misbruik in het Britse Rotherham of de meer dan 1000 in Telford. Slachtoffers niet alleen van een mislukte multiculturele droom, maar ook van de autoriteiten en de pers die de illusie van een mooi multiculturele samenleving in stand wilden houden en dus gewoon een andere kant opkeken.

 Als de integratie niet slaagt, is dat de schuld van de meerderheid die niet genoeg inschikt… Ja, ja. Maar hoe zit dat dan met de ooit christelijke meerderheid in Klein-Azië? Met de Afghanen, die ooit boeddhisten en aanhangers van de leer Zoroaster waren? Met de Hindoes in Pakistan? Met de christenen in Egypte? Met de bewoners van de Balkan, die de knechting door de islam nu nog in het collectieve bewustzijn meedragen? Met Europa, dat tot tweemaal toe op het nippertje aan de bekeringsdrang van de islam ontsnapte? En wat zien we nu voor onze ogen afspelen in Indonesië? Hoe gaat het er in Nigeria aan toe? Hoe staat het met de  laatste christenen in Irak? Met de Kopten in Egypte? Allemaal (ooit) meerderheden, die wel erg ver ingeschikt zijn. Meestal kwaadschiks…

Schandalig hoe vandaag welhaast iedereen in de Tweede Kamer zijn politiek correctie nummertje wilde maken en tegelijk zijn verborgen agenda wilde uitvoeren. Zo zette Klaver fors in op de verhouding tussen Blok en zijn ambtenaren. Geen wonder. Het is een publiek geheim dat meer dan de helft van de ambtenaren het niet ziet zitten om loyaal te werken voor een politicus tegen wiens politieke opvattingen zij bezwaren hebben. Blok als VVD-er is inmiddels ervaringsdeskundige. En verder veel borstklopperij: wij in Nederland doen het goed. En – heel verontrustend –  we gaan door met in Europees verband veel migranten op te vangen!

Wat niet duidelijk werd, is wat de verrijking van multicultuur inhoudt. Of het moet zijn dat we nu leven in een open samenleving vol betonblokken waarin je desondanks ‘zomaar’ doodgestoken kan worden. Een samenleving, waarin een politicus beveiligd moet worden (tegen wie?) en ongestraft elke maand honderden malen op de schunnigste en meest kwaadaardige manier bedreigd kan worden. Een samenleving waarover de WRR concludeert: Meer diversiteit hangt samen met:

– Lagere ervaren buurtcohesie en thuisgevoel;
– Toename onveiligheidsgevoel en criminaliteit;
– Lagere economische groei in West-Nederland en in regio’s met veel hoogopgeleiden.

Vandaag bleek weer eens dat de politiek correcte partijen geen boodschap hebben aan de autochtone Nederlander. Die mag inschikken of stikken. En dus werd het realisme van Blok weg gekletst en bleef het echte probleem onbenoemd. En Blok? Hij boog dieper dan diep en mocht, politiek gecastreerd (Wilders), blijven. Voor zoiets is het woord plucheplakken uitgevonden.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Geert Wilders, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, liberalen, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, PVV, Rotzakken, Rutte, sociaaldemocraten, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Leven in een DDR-achtige toestand

 1. flyer210b zegt:

  Heel jammer dat Blok niet vroeg aan zijn aanvallers aan te tonen dat zijn woorden niet waar waren, een gemiste kans want wat hij zei is een waarheid als een koe!

  Like

 2. J. Vulkanoloog zegt:

  Ergo ja. We leven in de DDR 2.0, die zich nu uitstrekt over die hele EU. En arrestaties van politieke tegenstanders (of gewoonweg liquidaties, zoals Fortuyn of Van Gogh) gebeuren ook al (Robbinson in het VK of G. Nekschot hier te lande). Vandaag kakelden GL en D66 dat meneer Blok zijn geloofsbelijdenis na moet komen. Gij zult geloven in de multiculturele en -etnische samenleving. Want anders… Brrr, wie niet springt die is een populist/xenofoob/Nederlander/islamofoob/etc.etc. #culturelerevolutie2.0

  Geliked door 3 people

 3. Willem Sterk zegt:

  Tariq ramadan zegt het duidelijk, maar weinigen lezen of luisteren. Min of meer hetzelfde staat beschreven in het ” Project ” van de moslimbroederschap, dat bestaat al 10-tallen jaren, maar de gevestigde politiek is ziende blind en horende doof. Wat moet er gebeuren totdat het doordringt of komen we over 20 jaar voor een voldongen feit te staan. Als we kuzu moeten geloven hebben we over 20 jaar een islamitisch parlement en een moslim als premier en dan kan de sharia ingevoerd worden op democratische wijze, waarna de democratie meteen wordt afgeschaft. Een prettig vooruitzicht, maar kijk uit waar je dit zegt.

  Geliked door 2 people

  • ieznogoedh zegt:

   Der ‘Großva’ was in zijn boek Mein Kampf ook heel duidelijk over wat hij wilde.
   Daaraan werd geen aandacht besteed.
   De geschiedenis herhaalt zich gewoon. Dat is al eeuwen zo en zal wel altijd zo blijven.
   Dan helpt het zelfs niet als je een geschiedenisleraar als premier hebt.
   Maar goed, wie niet horen wil, moet maar voelen en daar zal het uiteindelijk dus op uitdraaien.
   En nee, dat is dan niet meer terug te draaien, tenzij iemand mogelijkheden ziet om de ellende in Turkije, Egypte, nou ja, eigenlijk al die tegenwoordig mislimische landen weer te doen terugkeren naar hun status van voor islamisering.
   Zelf kan ik zo’n mogelijkheid in ieder geval niet zien/bedenken.

   Geliked door 1 persoon

 4. zoishet zegt:

  Hulde Wim!

  Geliked door 1 persoon

 5. GT zegt:

  Kijken hoe ze straks reageren, het gevoel krijgen dat ze in hun eigen huis zich ineens niet meer veilig voelen, die correctie Nederlanders, en politici als er meer en meer onschuldige slachtoffers vallen door Moord aanslagen door terroristische moslims, dan stel ik de volgende vraag waarom komen die politiek correcte moslims nooit eens in actie tegen de laffe moordenaars in een stille tocht met spandoeken en ……dat zie je niet he, wie zwijgt stemt toe maar ga voor al zo door ik verzeker jullie vroeg of laat kunnen je vluchten als het in Europa niet veranderd, en je worden achterhaald wees daar zeker van, ook dan gaan mensen van autochtone afkomst hun leven geven hier al over nagedacht….Nee moet je zeggen want je achten je veilig maar dat is maar een vinger knip kan ineens veranderen, straks massale Emigratie naar Hongarije enz, Nederland, Duitsland, Frankrijk economisch geen stabiele as meer wat dan he, mensen gaan naar landen waar een mensen leven nog mee telt en in leven blijft! zonder afgeslacht teworden.
  Weet wat het met jullie is omhoog gevallen juppen, je hebben teveel praatjes en weet je hoe dat komt omdat jullie denken dat je ongenaakbaar bent, maar denk maar eens goed na en wees je bewust tot de diepste vezel in je lichaam dat dit schijnveiligheid is. Misschien kom je nog met beide voeten op de grond, zie het als een reuzen rad dat rond draait en we vroeg of laat mee te maken krijgen geen een uit gezonder we komen allemaal aan de beurt. Zo simpel is het.
  Maar iets wat simpel is kan ook zeer moeilijk zijn om te begrijpen en dat laat zie hoe ver jullie van de werkelijkheid staan.

  Geliked door 1 persoon

 6. Duitsland heeft zijn “mannetje met het tandenborstel-snorretje” al 1 x ingezet om Europa te vernietigen, de 2e keer zal het, als dit zo doorgaat, zeker lukken!

  Geliked door 3 people

 7. droevige mof zegt:

  Beste Nederlanders. Dit stormfront nadert je land vanuit het oosten.
  “Ik ben Libanees en ik neuk deze stad!”

  Geliked door 3 people

 8. koddebeier zegt:

  Nederland is heel hard op weg een heel eng landje te worden !

  Like

 9. Guus Velraeds zegt:

  Top artikel.

  Helder, to the point en de vinger daar waar hij moet liggen.

  Er zijn twee vijanden die Nederland heeft.

  De Islam ideologie en haar aanhangers.

  De politiek correcte ideologie en haar aanhangers.

  De laatste zal straks in de geschiedenis blijken is de aller gevaarlijkste geweest. Zij heeft een rookgordijn opgeworpen waardoor de Islam stap voor stap sluipenderwijs vaste voet aan grond kreeg. Vanaf dat moment telt alleen nog de demografie en kan niemand Nederland nog helpen.

  Geliked door 3 people

 10. Pingback: Leven in een DDR-achtige toestand | toodlessss

 11. Henk.V zegt:

  Hartelijk dank voor uw glasheldere analyse, Wim. Ik kan mij daarin geheel vinden en de conclusies die Guus Velraeds in zijn reactie daarop trekt zijn eveneens zeer ter zake

  Er zijn twee vijanden die Nederland heeft.
  ”De Islam ideologie en haar aanhangers.
  De politiek correcte ideologie en haar aanhangers.
  De laatste zal straks in de geschiedenis blijken is de aller gevaarlijkste geweest”

  In een geestelijk gezond gebleven samenleving had men het gevaar van de islamisering al in een vroeg stadium herkend en het het proces van uitholling van onze westerse samenleving had,kunnen worden gestopt en teruggedrongen.

  Het woord ”politiek correct” is op zichzelf overigens al onheilspellende genoeg, omdat hieruit blijkt dat er in onze westerse samenleving geen strijd tussen tegengestelde opvattingen meer mag plaatsvinden, maar dat in plaats daarvan de leidende laag politici en hun aanhangers zich het recht hebben toegeëigend voor IEDERE burger te bepalen hoe wij tegen maatschappelijke problemen MOETEN aankijken. Dat is hoe dan ook een teken van dictatuur.

  In deze dictatuur zal het intelligentieniveau van de samenleving gestaag , maar wel degelijk DRASTISCH dalen.
  Van het volk wordt immers gewoon verwacht dat het de mond houdt en het zelfstandige denken opgeeft en aan ”hoger geplaatsten” overlaat, die inmiddels aantoonbaar zijn vervallen tot onzinnig gepraat.

  Wanneer men het principe- dat slechts één mening telt- in de wereld van de wetenschap had toegepast ,dan hadden wij nu nog in de Middeleeuwen gezeten!
  Juist door botsingen van opvattingen ontwikkelt zich immers vermeerdering en bijsturing van inzichten! De muggenzifterige stompzinnigheid van het politieke debat in de Tweede Kamer gisteravond toonde dat helaas al aan. Interessant was in dit verband de redenering van CDA man Buma die hierop neer kwam,: ”De mening van Blok hield eigenlijk de onmogelijkheid van de multiculturele samenleving in en alleen al daarom moest die worden herroepen”.
  Dat is nog eens jezelf politiek blootgeven. Er mag dus NOOIT worden gedacht dat de multiculturele samenleving gewoon een illusie zou kunnen zijn
  Hieruit blijkt uit dat in het politiek correcte denken FEITEN er in het geheel NIET (meer) toe doen. Het gaat om een droom die men wil blijven koesteren ten koste van het welzijn van het volk.

  Dat dit soort lieden, hoe stevig ze ook aan het pluche zitten vastgekleefd, toch echt wel uit de leiding van de maatschappij moeten worden verwijderd, lijkt mij wel duidelijk..

  Links politiek correct is geestelijk ontspoord, omdat men aan twee doelstellingen tegelijk wil vasthouden, doelstellingen die elkaar volledig uitsluiten:
  Onze vrije, westerse samenleving en een dictatoriaal ,religieus systeem dat geen anders denkenden naast zich duldt.. Wie aan beide doelen blijft vasthouden wordt STAPELGEK.

  Wij moeten ons niet meer willen laten domineren door lieden die ze aantoonbaar ze niet meer op een rijtje hebben. Zo masochistisch moet niemand willen zijn. De succesvolle opkomst van de AfD in Duitsland laat zien welke richting wij op moeten.

  Geliked door 3 people

 12. Tistochwat zegt:

  Blok is een laf schijthuis en een slappeling.
  En dát vanwege zijn luizenbaantje.
  Geld en macht, daar gaat het hem om.

  PVV-achtige uitspraken

  Een grove belediging voor PVV’ers.

  Like

 13. Jan zegt:

  Heiko Maas: “Wie mijn mening niet vertegenwoordigt krijgt geen geeld meer”

  Heiko Maas will allen Medien, die bei seiner geplanten migrationspolitischen Hofberichterstattung nicht mitziehen, den Geldhahn zudrehen. So gebärdet sich kein Vertreter einer freiheitlich-demokratischen Grundordnung – so gebärdet sich ein schlimmer Gesinnungswächter. Wahrheitsminister Heiko Maas – George Orwells prophetische Fähigkeiten kann man nur bewundern.❞

  Critici van Merkel direct door haar op zijspoor gezet
  Merkel verhindert Kritiker ihrer Flüchtlingspolitik als Maaßen Nachfolger

  Duitsland wordt derde wereldland, GSM net waardeloos en geen geld meer voor innovatie, geld gaat naar Merkelgasten

  Deutsche Messe
  Kein Tech-Festival im Sommer: Die Cebit wird eingestellt
  https://www.noz.de/deutschland-welt/digitale-welt/artikel/1597320/die-cebit-wird-eingestellt-2019-findet-keine-messe-mehr-statt
  https://www.facebook.com/alternativefuerde/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s