Spreek voor jezelf, eigenheimer

Screenshot_160

(Door: “bozeoudeman”)

Ik leef in een extreem welvarende enclave van de wereld, las ik ooit ergens in een krant. Waarschijnlijk bedoelde de schrijver hiermee zichzelf en maatjes uit zijn/haar fijne liberaal sociale bubbel, waar vanuit, via bonussen wellicht, de welvaart tot in de hemel stijgt. Maar spreek dan ook voor jezelf, oplichter. Spreek niet voor mij noch voor miljoenen anderen zoals ik. 

Als al mijn vaste lasten van mijn AOW af zijn, houd ik, inclusief huursubsidie en zorgpremie, pakweg € 400,- over. Als ik wil gaan samenwonen met een partner, die geen eigen inkomsten noch AOW heeft, donder ik direct naar een gehalveerde gezinsnorm AOW (ongeveer € 750,-) en moet die partner zich voor de andere helft maar tot de bijstand wenden, of, halverwege de vijftig, dus te oud, aan een baan zien te komen.

Deze regel is recentelijk ingegaan en geldt niet voor de lucky ones die al langere tijd AOW hadden. Over rechtsongelijkheid gesproken! Hoezo dus leef ik in een extreem welvarende enclave? Waar is die enclave? Dat deze liegende of wens dromende fantast in een krant vast en zeker in een leuk optrekje woont, dat ieder jaar, onder andere door het bewust stimuleren en in stand houden van woningnood bij anderen, steigert van overwaarde, is fijn voor hem/haar.

Dat hij/zij, als het kasteeltje over een eigen dak beschikt, dit kan volplempen met zoveel zonnepanelen als gewenst om energie-neutraal in de nabije toekomst geen cent extra meer kwijt te zijn aan een voor anderen constant stijgende energierekening, is ook fijn voor deze bedenkelijke leuteraar.

Dat deze fantast en de rest van dit soort bubbelende leugenaars via doordacht handelen van politieke boeven in fijne posities zijn geholpen, is opnieuw heel fijn voor hem/haar, maar houd eens op met liegen over die welvarende enclave waarin ook ik en, nogmaals miljoenen anderen, zouden leven.

Mijn leven bestaat niet uit festivals aflopen, daar heb ik het geld niet voor. Mijn leven bestaat niet uit dagelijks dineren in chique of wat mindere restaurants, want ook daar heb ik het geld niet voor. Een patatje halen bij de snackbar kan. Mijn leven bestaat niet uit regelmatig vakantie vieren, zoals veel columnisten bij kranten blijkbaar doen, want, het klinkt vervelend, daar heb ik het geld niet voor.

Mijn leven bestaat uit de koopjes aflopen of affietsen als het te ver is om te lopen. Mijn leven bestaat niet uit het vaak zinloos autorijden om nog geen twee kilometer verderop een pakje sigaretten te halen. Niet alleen dat ik daar het geld niet voor heb, en dus shag rook, vind ik dit ook nog eens volkomen asociaal gedrag waar, door fijnstof uitstoot, de kwaliteit van de lucht niet mee gediend is. Maar dat is een ander verhaal.

Met alle vaste lasten eraf blijft er, zoals ik al stelde, voor mij maandelijks een paar honderd euro over om van te eten en drinken, om te ‘sparen’ voor onvoorziene uitgaven, verzekeringen te betalen, kleding te kopen, wat ik dus niet doe, maar als soort junk bij kledingbakken probeer te scoren. En na toch te gaan samenwonen met mijn partner, die geen baan vindt en voor straf ook geen bijstand krijgt, zal de straat snel ons nieuwe stulpje worden.

Praat dus niet uit mijn naam, stuk eigenheimer. Praat voor jezelf en praat voor jouw club, maar betrek mij niet in jouw fantasieverhalen, noch miljoenen anderen zoals ik, linkse leugenaar, onbetrouwbare patjepeeër, zogenaamd progressief christelijk stuk onbenul, stinkende farizeeër. Oh wat is het toch heerlijk soms om boos te worden.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Elite, establishment, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Linkse christenen, Linkse Kerk, Naïviteit, onwetendheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op Spreek voor jezelf, eigenheimer

 1. ruud beijer zegt:

  Beste meneer dit heeft u te danken aan uw eigen volk.Het Nederlandse volk geeft meer om de islam en de asielparasieten dan om u.Spreek uw familie vrienden kenissen enz hierop aan.Dankzij hun gehuichel is het zover gekomen.

  Geliked door 6 people

  • paulzwueste zegt:

   Je moet je vaste lasten altijd proberen tot nul terug te brengen.
   Dat lukt nooit helemaal, maar bijna nul is ook perfect.
   Hoe je later ook niet de zieligaard uit te hangen….

   Geliked door 2 people

 2. BertG. zegt:

  Zorgen dat je GEEN schulden maakt, dat is de manier om het hier te overleven.
  Met aflossingen heb je werkelijk geen leven meer met een uitkering of AOW.
  Ik kan mijn “vakantiegeld” dus besteden aan wat ik maar wil.
  Geen vetpot, maar toch mooi meegenomen.
  De meeste mensen zijn dit kwijt aan allerlei aflossingen.

  Geliked door 3 people

  • BertG. zegt:

   Ik hoef beslist niet alle koopjes af te lopen en in kleding bakken te zoeken.
   Kleding koop ik nieuw., fietsen, tv’s, ijskasten enz …..ook.
   En dat wat jij over houdt (ongeveer 400 euro) komt goed overeen (400 – 450) met mijn maandelijks leef en uitgave bedrag.
   Misschien kan ik wat beter rekenen.

   Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   Het beste is momenteel in Nederland om je huis niet af te lossen.Zodra je huis vrij is van hypotheek gaan ze je aanpakken.Eerst de wet Gillen deze wet zal veel mensen in de problemen brengen.Over niet al te lange tijd gaan mensen met een hypotheek die is afgelost zelf betalen voor een eventuele operatie.Bij u valt nog wat te halen. Bij mij niet ik heb een hypotheek die ik pas aflos als ik doodga. Helaas moet je tegenwoordig aflossen
   Voelt u de bui al hangen?Uiteraard gun ik het u wel als u niet op de PVV of het FvD stemt.Dan mogen ze wat mij betreft u uitkleden tot op het bot.Gevalletje Eigen schuld!!!

   Geliked door 1 persoon

 3. Aegolius cs zegt:

  Was het niet Jezus die de Farizeeërs “zijn” tempel uitjoeg? Het is in de bijbel als metafoor zo mooi geduid en nu? We “bezitten” een onder “toezicht EU gesteld” Koninklijk erfelijke democratie dat voor de burger sinds Thorbecke (1848) maatschappelijk gezien, beter functioneert?! Naaaahhh de laatste decennia misschien niet zo voor de oudjes, waartoe ik behoor. Gewoon een knoop leggen in de uitgave en kijk, het blijft waardeloos!

  Like

 4. bozeoudeman zegt:

  Om Paul voor te zijn, op zich kan ik best rondkomen en roken doe ik niet meer dus dat spaart mij veel geld uit, ik schreef dit omdat ik veel mensen ken die wel volop in de geldproblemen zitten en dan van zo’n eikel in de krant moeten lezen dat zij het geweldig goed hebben, Niet dus.

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   En ik rook ook nog, en drink bijna elke dag bier.

   Mensen met geld problemen hebben een hopeloze schuld opgebouwd.
   Ik ken ze namelijk ook, dat soort mensen.
   Ik heb er geen medelijden mee.
   Niet goed kunnen rekenen is geen excuus.

   Geliked door 2 people

   • bozeoudeman zegt:

    Nee, ik vind niet dat het iedereen zijn/haar eigen schuld is, soms wel, niet altijd en ik drink iedere dag een paar lekkere glazen rosé.

    Geliked door 3 people

   • mahoog zegt:

    Bert ,ouwe zuiperd, ook ik smeer mijn keel iedere morgen rond 12 uur met een of twee veuxjes,nog steeds te betalen want hebben weinig vaste lasten hier…zo’n 20% van onze gezamelijke pensioentjes,want stadsbus vervoer en med zorg vrij,eigen hutje en geen verdere verzekeringen….Brasil zo gek nog niet.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja oude man.
   Je moet wat tegenwoordig.

   Jij moet je al in kronkels draaien om enen zekeren Paul voor te zijn, en dan heb je ook nog de zorg voor je Oude dag als Oude Man.
   Het leven valt niet mee.
   Maar ik zou toch zeggen, lees maar eens wat ik schreef en draai je dan nog maar ‘ns ’n keer om in je kartonnen doos onder het viaduct.

   Die oude man toch…

   Like

   • Geen aardige reactie…..de schrijver bedoelt met dit stuk dat er veel Nederlanders zijn, niet door een foute of ondragelijke hypotheek, in de problemen zijn gekomen, denk aan mensen met chronische ziekten of er moeten door invaliditeit aanpassingen aan het huis gebeuren, of je raakt je baan op je vijftigste kwijt en je komt niet meer aan de bak.
    Nee, er zijn genoeg voorbeelden in Nederland die geplukt worden en het al moeilijk hebben. Op het internet stond iets over aanvullende gemeentevoorzieningen naar de burger toe….daar wordt door de gemeente zelf amper gebruik gebruik van gemaakt…..geen slapende honden wakker maken. Schandalig.

    Like

   • bedonderde burger zegt:

    De bozeoudeman mag trots op u zijn, hij heeft een trouw lezer aan u. 🙂 Gaat u hem dan af en toe een pannetje soep brengen?

    Geliked door 1 persoon

   • bedonderde burger zegt:

    Boodschap was voor Paul

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Beschermende Engel.
    Dat heb je heel erg goed door.
    We zitten hier dan ook niet om aardig voor elkaar te zijn.
    Mag natuurlijk wel.
    Ik ben vaak ook heel erg aardig, maar het moet geen moeten zijn.
    Daardoor zou de geachte en zeer gewaardeerde Heer Bron het huisreglement eventueel aan moeten gaan passen.
    Ikzelf heb vroeger in d echte winters dus, in ’n zelf uitgegraven H-sleuf de nachten in de bossen door moeten brengen.
    Fantastisch!
    Schoenen niet uitdoen.
    Anders kon je ze de volgende morgen niet meer aandoen.
    Maar we hadden twee flessen cognac.
    Zodus wat is er tegen ’n kartonnen doos in de zomer?
    Nooit betere overnachtingen gehad!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja, ja, Bedonderde Burger.
    Ik zie het helemaal voor me.
    Echter.
    “Boze Oude Man” kan heel goed voor zichzelf zorgen.
    Weet ik zeker.

    Like

 5. Guus Velraeds zegt:

  Niet alleen dat ik daar het geld niet voor heb, en dus shag rook, vind ik dit ook nog eens volkomen asociaal gedrag waar, door fijn-stof uitstoot, de kwaliteit van de lucht niet mee gediend is. Maar dat is een ander verhaal.

  Als je een gezellige roker bent (het zij je gegund en ik ben de laatste die dat iemand wil afnemen) moet dat zogenaamde “fijn-stof” geen probleem zijn.

  Fijn-stof bestond vroeger niet omdat vandaag de dag de nul steeds kleiner is geworden door meer en meer geavanceerdere meet technieken en instrumenten.

  Men kan meten in tienduizendste microgrammen. Ja dank je de koekoek dat er dan op gegeven moment ook fijn-stof om de hoe komt kijken.

  Maak je niet druk om fijn-stof je zult er niet aan dood gaan maar probeer als het lukt vrijwillig te stoppen met roken.

  Want roken is ontelbare malen ongezonder dan dat zogenaamde fijn-stof.

  Verder helemaal eens met wat in het artikel staat.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou ja.
   Geen commentaar, zullen we maar zeggen.

   Like

  • BertG. zegt:

   Fijnstof heeft altijd bestaan.
   Heb jij wel eens remschoenen van je auto zelf vernieuwd?
   Menig auto monteur heeft daar asbest longen aan over gehouden als je je remvoering schoon blaast met een compressor zonder mond kapje.
   Zo’n kapje die vroeger helemaal niemand gebruikte.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Is “shag” nog altijd verkrijgbaar?
   Dat wel natuurlijk maar kan je dan ook vloeitjes kopen?
   Of moet je daarvoor de onderhoze van je vrouw vooraan reepjes schnijden…!
   Ik rookte vroeger “Javaanse Jongens”.
   Maar sinds ik weer in de kast zit rook ik pijp.
   Niet dat dat iets veranderde, maar de smak is milder.

   Like

 6. ruud zegt:

  Het duurt nog vele jaren voor het linkse blok de geest geeft, ik zal er niet meer zijn, maar hoop dat jullie er een feest van maken.

  Geliked door 1 persoon

 7. mahoog zegt:

  Tja,als de ”overname” doorzet,en jullie ouwe hap willen niet ”met de kont omhoog”,zal er koptax betaald moeten worden.Dit wordt dan natuurlijk ff automatisch geregeld door de farizeërs oftewel de Vicy regering die al geinstalleerd is,dus onze pensioentjes worden drastisch ingekort…ja ook de mijnen,en van andere buiten het bezet gebied wonenden.

  Geliked door 1 persoon

  • mahoog zegt:

   Hitler noemde het de ”Anschluss”.

   Like

  • delamontagne zegt:

   “Bezet gebied”, ? Nederland ?
   Als ze gaan bezuinigen zijn de Buitenpandigen een [on]gewillige prooi.
   Ver weg, protesten hoor je dan niet in NL.
   Ik maak hier NL-ers mee over de AoW, als ik zeg dat ’t me niets zou verbazen ze ooit voor de buiten-Nederlanders die gaan verlagen, want zij leven immers goedkoper.
   “Dat kan helemaal niet”, hoor ik ze zeggen, “daar hebben we Recht op”.
   Recht hebben op, ZOLANG ‘T DUURT……………

   Like

 8. IkBenHet zegt:

  Woningnood wordt willens en wetens veroorzaakt/in stand gehouden.
  In mijn stadje worden 650 goedkope huurwoningen afgebroken. Daarvoor in de plaats komen 420 nieuwe woningen. Deels koop, deels in het hogere huursegment. De lagere inkomens worden hierdoor doelbewust uit de markt geduwd.

  Like

  • Guus van de Berg zegt:

   Beste IkBenHet,
   In mijn stadje gebeurt precies hetzelfde…600 goed uitziende huurflatjes uit 1999 worden gesloopt en in plaats daarvan worden 450 véééélste dure woningen neergezet.

   Like

 9. Boze oude man
  Dit sloopkabinet zijn doel is verdienmodel scheppen:
  Liefst AOW omlaag, pensioenen bevriezen, hogere bijdrage van alles onder het mom van groener…bio…zuiker/zout vrij…. en klimaat met diesel eruit….alles elektrisch….alle investeringen worden doorberekend naar de consument….die gaat meer betalen.
  Langer doorwerken is een verdienmodel overheid…….als het meezit kan je nog gemiddeld 5 jaar na je 70 jaar arbeid, nog genieten, de meesten gaan eerder dood door levens stijl waardoor minder AOW en pensioenen moeten worden uitgekeerd en dus dikke winst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s