Transgender, geslachtsverandering en de roekeloze medicalisering van een ingebeeld probleem

Screenshot_176

(Door: Juliaan van Acker)

‘Wegmoffelen van transgenderkritische onderzoeken onder druk van politiek-correct denken is grote schande’

Veertig jaar geleden werd ik gevraagd om als adolescenten-therapeut het licht te laten schijnen over een onderzoek dat werd uitgevoerd in een academisch ziekenhuis. Het ging over een project waarbij de groei van meisjes die te lang zouden worden via hormonale behandeling vertraagd werd. De menarche (eerste menstruatie) mocht nog niet zijn opgetreden en de meisjes, tussen de 12 en 14 jaar oud, moesten in de loop van twee jaar ongeveer tweeduizend pillen slikken. In een regionale krant was een artikel hierover verschenen, met als gevolg dat er een toevloed was van jonge patiëntjes.

Lees verder>>>
(h/t “Pietersen”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "gender", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Transgender, geslachtsverandering en de roekeloze medicalisering van een ingebeeld probleem

 1. toetssteen zegt:

  Mooi artikel van Van Acker. Thanx!

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Knettergekke maatschappij, geen idee wat er de laatste 30 jaar in het drinkwater zit ……

  XX en XY, meer smaken zijn er niet, de rest zijn mutanten, afwijkingen of hoe je het noemen wilt.
  Ik schreef het al vaker.

  Like

 3. Pingback: Transgender, geslachtsverandering en de roekeloze medicalisering van een ingebeeld probleem | toodlessss

 4. Guus Velraeds zegt:

  De meest essentiële vraag van dit artikel die bij mij opkomt is of Juliaan van Acker deze vraag en wens ook zou poneren als hij nog geen emeritus hoogleraar was en nog volop midden in zijn carrière stond als wetenschapper en hoogleraar.

  Geliked door 1 persoon

 5. Petra DeBoer zegt:

  Goed artikel, bedankt.

  Like

 6. Taljaard zegt:

  Politisering van wetenschap is een links specialisme, wat rechtstreeks afkomstig is uit het neo marxisme en de zgn. ”mars door de instituties.” Op deze manier zijn universiteiten over de afgelopen 50 jaar linkse bolwerken geworden, waarbinnen inzichten die van de ideologische agenda afwijken, of die hier zelfs maar kritisch tegenover staan, als ”onwetenschappelijk” worden afgedaan. Of zelfs als ”racistisch”, ”seksistisch”, ”fascistisch”, en het hele geijkte riedeltje.

  Dit schept een klimaat van een verstikkend conformisme, waarin iedereen elkaar kritiekloos na blaat en dit in scripties staaft met selectieve citaten en voetnoten uit werken van gelijkgestemden.
  Wie in deze niet met de kudde meeloopt kan een academische carriere wel vergeten.
  Om het helemaal fraai te maken is er in veel gevallen ook nog in een initiatieperiode voorzien, waar zgn. ”assistenten in opleiding” zich in een volstrekt rechteloze positie bevinden, opdat zij zich toch vooral maar zullen onderwerpen aan de linkse academische inquisitie.
  Dit geldt in afgeleide zin natuurlijk ook voor studenten.

  En zo verzekert links zich van een loyale achterban binnen andere instituties zoals onderwijs, bestuur, rechtspraak, media en kerken, waar veel van deze studenten op termijn terecht komen.
  Wie niet door deze geestelijke molen is gegaan is dan automatisch ook ”ongeinformeerd”. ”laag opgeleid”, of gewoon ”een domme Tokkie.” En wie ondanks alles, met veel tegenwerking, of doordat men zich slechts in schijn aan deze agenda onderwierp, toch nog een titeltje heeft weten te behalen en zich daarna tegen deze linkse ideologische psychoterreur keert is ”communicatiegestoord”, ”narcistisch”, ”autistisch”, ”een psychopaat”, of gewoon ”een slecht en minderwaardig mens.”
  Om met Kurt Vonnegut (Slaughterhouse Five) te spreken; ”That’s just the way it is.”

  Like

 7. Jan zegt:

  Uit het geschifte land dat GB heet: Scholen dienen Sociale Dienst tegen ouders in te schakelen als zij niet willen dat jongetjes meisjeskleren dragen

  Schools Advised to Alert Social Services if Parents Stop Sons from Wearing Skirts
  Council guidelines have advised schools that staff may need to alert social services if parents dismiss a “gender questioning” child’s demand to “transition”.

  Brighton and Hove City Council’s “Trans Inclusion Schools Toolkit” tells teachers “it may be necessary and advisable to activate safeguarding procedures” if worried about a child’s “wellbeing and or safety” when faced with a parent who says, “I refuse to allow my son to change his name or wear skirts.”

  https://searchlight-germany.blogspot.com/2018/10/schools-advised-to-alert-social.html

  Like

 8. Jan zegt:

  Laatste transgenderwetenschap: REINCARNATIE

  Do past-life memories have a connection to transgenderism? Unsurprisingly, the study found just that.

  http://politicalhat.com/2019/01/22/the-latest-in-transgender-science-reincarnation/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s