Bellmann: Moslims horen niet in de CDU

Screenshot_194

(Vertaling: E.J. Bron)

Het geloof in de islam is volgens de CDU-parlementariër Veronika Bellmann (foto) onverenigbaar met een lidmaatschap van de CDU. Dat zou ook gelden voor seculiere, niet praktiserende moslims. “Nu doen ze zich voor als seculier en morgen toch weer streng gelovig”, zei Bellmann tegen de “Junge Freiheit”. Behulpzaam zou hoogstens een “openlijke of schriftelijke bekentenis tot de grondwet” zijn.

Junge Freiheit

Achtergrond is het debat rondom de mogelijke top-kandidatuur van de moslima Aygül Özkan (CDU) voor de deelstaatverkiezingen van Hamburg in 2020. Daarover had de parlementariër uit Sachsen in een gastbijdrage aan het evangelische magazine “idea” geschreven:

“CDU van de grote verscheidenheid” is “idee van de naïviteit”

“Hoe kan het samengaan gelovig moslim en lid van een partij te zijn waarvan het fundament het christelijke wereldbeeld is? Geldt voor moslims niet de islam als enige ware religie? Is niet iedere moslim verplicht tot de ´Heilige Oorlog´, totdat de hele wereld het ´Huis van de Islam´ geworden is? Richt deze geloofsoorlog niet tegen ongelovigen, christenen en Joden, omdat de straffende Allah alle niet-moslims verdoemt?”

De discussie binnen de partij of en hoe een verlichte islam met de CDU verenigbaar zou zijn, zou tot op de dag van vandaag taboe zijn. “Ik weet zeker dat dit zwijgen ´zonder alternatief´ zich zeer spoedig zal wreken.” Als de CDU wil blijven openstaan voor moslims, dan zou ze haar naam heel eerlijk in “Monotheïstisch Democratische Unie” moeten veranderen.

Bellmann zei echter: “Als er een verlichte islam zou bestaan, dan zouden zulke vragen vermoedelijk niet in deze absoluutheid gesteld hoeven worden en dan zou ik mijn principiële afwijzing van moslims in de CDU kunnen herzien.” Een CDU van grote verscheidenheid” zou zij echter met het oog op de islam op dit moment als een “idee van de naïviteit” beschouwen.

Niet bang voor consequenties

Bellmann is niet bang voor consequenties binnen de CDU vanwege haar thesen. “Mijn standpunt zijn al lang bekend, uiterlijk sinds mijn protest al in december 2014 tegen de uitspraak van de bondskanselier dat de islam bij Duitsland zou horen”, zei ze tegen de “Junge Freiheit”.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, Islam, Islamkritiek, Moslims, Verzet. Bookmark de permalink .

30 reacties op Bellmann: Moslims horen niet in de CDU

 1. Guus Velraeds zegt:

  Binnen het CDA barst het ook van de moslims op verkiesbare plaatsen.

  Vooral in de gemeente politiek.

  Onbegrijpelijk!

  Alleen maar te verklaren door verraderlijkheid hengelen naar islamitische stemmen.

  Geliked door 4 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Goede argumenten in dit artikel. Moslims in CDA/CDU is evt. alleen mogelijk ALS er een verlichte islam zou bestaan. Dat is HET argument. Dank mw. Bellmann

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   “Alleen maar te verklaren door verraderlijkheid hengelen naar islamitische stemmen.”

   En door de (vermeende) eenheid van de drie monotheïstische (Abraham als stamvader) godsdiensten:
   – Christendom
   – Jodendom
   – Islam

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Patriot 2.0., de islam is niet monotheïstisch en ook niet Abrahamitisch.

    Like

   • Williaan zegt:

    “Alleen maar te verklaren door verraderlijkheid hengelen naar islamitische stemmen.”
    met gevolg het onstaand van partijen Denk en BIJ1

    Like

   • BM Fidel zegt:

    @Petra DeBoer, de islam is wel degelijk monotheïstisch en net als het christendom geënt op de thora en tenach. De koran is het Nieuwe Testament van de grote Proleet Mohammed.
    Ik raad u aan de islam en de koran te bestuderen alvorens dergelijke onzin uit te kramen.

    Like

 2. via infiltratie binnen de politiek …..langzaam maar zeker de macht overnemen. zie wat er in België met die islamitische partij gebeurt, die eist gescheiden man en vrouw openbaar vervoer.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Dit doet mij denken aan de Nederlandse ‘grachtengordel’ die ook zo voor de instroom van ‘zieluge ‘vluchtelingetjes’ [lees: molims] is.

  Maar als er bij hen in de buurt een AZC dreigt te komen dan gaan ze toch maar gauw in geprek met de gemeente.

  Een handdruk onder tafel doet dan vaak wonderen.

  We moeten de kerk wel midden in het dorp of de stad laten, begrijpt u?

  Geliked door 6 people

 4. Petra DeBoer zegt:

  Als de CDU haar naam in Monotheïstisch Democratische Unie zou veranderen zijn ze er nog niet want de Islam is niet monotheïstisch omdat de moslims een afgod (de maangod) aanbidden. De Kaäba in Mekka had 360 afgoden en de maangod was de hoofdgod.

  Alleen het christendom en het Jodendom zijn monotheïstisch. Deze partijen zoals de CDU en het CDA zouden zich diep moeten schamen met het opnemen van moslims in hun partijen want de C van christenen hebben ze verloochend.

  Like

  • BM Fidel zegt:

   Wat u zegt over de kaäba klopt, totdat Mo’ de macht over nam. Die schaamde zich een beetje voor zijn mede-Arabieren, een zootje half wilde geitenneukers waarmee je geen donder kon beginnen. Daarom deed hij de Mozes truc: één god, één wet.

   Like

 5. Jade zegt:

  Geweldig, deze dame snapt het…

  Geliked door 1 persoon

 6. Jesus is King of kings! (John 3 : 16 ) zegt:

  Er moet nergens plaats zijn voor dat satanische zooitje! Ze willen ons allemaal dwingen te knielen voor hun afgod demon. NEVER!!! Ik kniel alleen voor de ware God Jezus (Yahshua) (Hamasiach) Christus. Be Saved don’t be Sorry! ( JOHN 3 : 16 )

  Like

  • scherpschutter zegt:

   Wacht maar tot u op de knieën liggend het moslimzwaard in uw nek voelt, het wordt bekeren of kop er af. Kijken of u dan zo standvastig bent. Je moet iets voor je overtuiging over hebben!

   Like

   • Harry zegt:

    Ach Scherpschutter ,

    vele christenen zijn zó vreselijk naïef , dat ze denken dat als hun hoofd al los over straat
    rolt , dat god dat even later wel weer komt monteren .
    Ze hebben een leerboek vol rare gebeurtenissen , over water lopen en zo .
    In je eentje een boot bouwen waar van álle diersoorten er een stelletje aan boord moet .
    Blind vertrouwen in een hersenspinsel .
    En daarom voor ons patriotten een nutteloze groep .
    Een enkele meer realistische uitzondering dáár gelaten .

    Like

 7. Patriot 2.0 zegt:

  Op sleutelfuncties bij het Bestuur van de Overheid moeten autochtonen zitten. Daar is niks mee, en het is ook geen discriminatie.

  Like

 8. Sabeltant zegt:

  Moslims horen maar op één plek. Het Midden Oosten.
  Op elke andere plek geeft het enkel ellende.
  We zien dat dagelijks op straat en op het (alternatieve) nieuws.
  Steekpartijen, verkrachtingen, shit-hole straatbeeld, armoedige wijken.
  Waar heeft de islam iets positiefs gebracht?
  Het wordt de hoogste tijd dat we onze eer en geweten beschermen tegen barbaren.

  Geliked door 3 people

 9. Guus Velraeds zegt:

  Ik begin me steeds meer kapot te ergeren.

  Geloof maar niet dat een islamitische partij ooit open zou staan voor belijdende Christenen of voor hun erger belijdende Joden.

  De Naïviteit van de Europeanen ten opzichte van de Islam is dodelijk!

  Wij treden moslims tegemoet met onze Europese Joods/Christelijke moraal en dat is onze grootste fout die onherstelbare schade zal toebrengen aan de cohesie van Europese samenlevingen en uiteindelijk aan de Europese beschaving.

  Er is wel een Europese beschaving maar er is nooit een Islamitische beschaving geweest.

  De islam in uitvoering is al 1400 jaar achterlijkheid en complete horror.

  Geliked door 2 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Uw heeft gelijk, want er is geen verlichte islam, wat mw. Bellmann natuurlijk ook aangeeft. Dus is het integratieprobleem alleen daarom al onoplosbaar, afgezien van allerlei onoverbrugbare culturele verschillen. Hoe kun je nl. een theocratie (= ideaal van sharia) combineren met verlichte ideeen / democratische rechtsstaat? KAN NIET.

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   “Wij treden moslims tegemoet met onze Europese Joods/Christelijke moraal en dat is onze grootste fout”. Zeer sterk geformuleerd. Dank.

   Natuurlijk kun je niet iedereen met onze moraal tegemoet treden: want het verschil in moraal is te groot, en onze moraal wordt totaal niet begrepen en vervolgens aan alle kanten misbruikt / van geprofiteerd. Zeer naief dus.

   Like

 10. Eric zegt:

  Deze mooi-ogende dame zou heel wat geloofwaardiger zijn moest ze tot het AfD horen, en niet tot die versleten CDU. Nu wekt ze het vermoeden dat ze voor de CDU de kastanjes uit het almaar aanwakkerend vuur moet halen, net als Seehofer dat voor de Duitse regering moet doen. Voor de bühne een beetje naar de moslims schoppen maar er ondertussen nog meer binnenhalen, nog meer moskeeën bouwen, nog meer criminelen een vrijgeleide geven. Mensen als Seehofer en Bellmann zijn medeplichtig, het is hun taak criminele organisaties als CDU en CSU op te smukken en salonfahig te houden. Ze zakken echter hoe langer hoe dieper door de mand.

  Geliked door 3 people

 11. Ruud zegt:

  Een van de vele vormen van Penetration Pacifique. Erdogan heeft het zelf aangekondigd.

  Geliked door 1 persoon

 12. delamontagne zegt:

  Moslims horen niet in de CDU, [ noch in het CDA ! ], moslims horen in heel EUROPA NIET THUIS.
  * / * / *
  Akkevietje op Corsica, Frankrijk:

  CORSICA: Een medicus wordt met een wapen bedreigd omdat hij aan zijn patiente vroeg om heur voile/sluier op te lichten/af-te-doen.

  Een arts is afgelopen Woensdag op Corsica met een wapen bedreigd door een man die zei dat hij de echtgenoot was van de gesluierde ( ge-burqaate ! ) vrouw.
  De arts vroeg de vrouw haar burqa op te lichten [zodat hij haar gelaat kon zien ? ]

  Op 5 September was de echtgenoot in kwestie in de spreekkamer van de arts gekomen en had hem met een pistool bedreigd.
  De politie is op onderzoek om vast te stellen of de “gesluierde” vrouw onderzocht wilde worden of dat zij slechts haar kind begeleidde.
  De arts heeft een aanklacht ingediend bij de autoriteiten.
  Le Figaro
  http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2018/09/07/97001-20180907FILWWW00405-corse-un-soignant-menace-pour-avoir-demande-a-une-femme-d-enlever-son-voile.php

  Like

 13. Pietersen zegt:

  Eindelijk een Duitse politica dicht bij Merkel die het begrijpt. Als ze de lijn durft door te trekken moet ze ook zeggen dat moslims niet in Duitsland horen, want dat is de consequentie van haar verklaring.

  Like

 14. Roeland zegt:

  Veronika Bellmann u hoort niet in de CDU. Nu overstappen naar de AFD , of de politiek verlaten. Dat is geloofwaardig. Niet die halfslachtige CSU praatjes houden. Onbetrouwbaar als wat.

  Like

 15. scherpschutter zegt:

  die moslim zag het gelaat van zijn eigendom zelf ook nooit. Hij gebruikte alleen de ondertkant. Dus wat heeft iemand achter die voorhang te zoeken!

  Like

 16. Peter Rissing zegt:

  Seculiere/gematigde moslims/islam is inderdaad een zeer vloeibaar en ongrijpbaar begrip, dat er alleen toe dient de discussie over de islamisering van Europa te verbergen.

  Like

 17. koddebeier zegt:

  En niet in Europa !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s