Campagne presidentschapsverkiezingen: Mes-aanval op de favoriet – rechtse Braziliaanse kandidaat gewond

Screenshot_200

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in andere werelddelen leven patriotten gevaarlijk. Deze ervaring moest nu de rechtse Braziliaanse presidentschap-kandidaat Jair Bolsonaro aan den lijve ondervinden – hij raakte gewond door een mes-aanval tijdens zijn verkiezingscampagne. De steken in de buikstreek hebben voor ernstige verwondingen gezorgd.

Duits - Zuerst

Televisiebeelden lieten zien hoe de ex-officier tijdens zijn verkiezingscampagne in de stad Juiz de fora in de deelstaat Minas Gerais werd aangevallen. Bolsonaro staat in de peilingen voor de eerste ronde van de presidentschapsverkiezingen op 7 oktober bovenaan. Ex-president Lula da Silva van de linkse Arbeiderspartij geldt weliswaar als de eigenlijke favoriet, hij zit echter wegens corruptie en het witwassen van geld in de gevangenis en mag volgens de huidige stand van zaken niet aan de verkiezingen meedoen.

Bolsonaro werd na de mes-aanval naar het ziekenhuis gebracht. “Na de noodoperaties op donderdagavond zei zijn arts, Luiz Henrique Borsato, dat Bolsonaro minstens zeven dagen op de intensive care zou moeten blijven. In de twee uur durende operatie zouden zware interne bloedingen gestopt en de meeste verwondingen door de messteken hersteld zijn. Hij zou nog meer operaties nodig hebben en eerst voorzien zijn van een kunstmatige darmuitgang”, bericht “Die Welt”.

Na de aanval zou een verdachte zijn opgepakt, berichtte de krant “O Globo”, zonder nadere informatie te geven over een mogelijke politieke achtergrond.

Bolsonaro staat er bij zowel politieke vrienden als tegenstanders om bekend dat hij een hekel heeft aan homoseksuelen en zwarten en de militaire dictatuur (1964-1985) bejubelt. Hij kondigde al aan na een verkiezingsoverwinning militairen in politieke functies te willen benoemen en delen van de bevolking te willen bewapenen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brazilië. Bookmark de permalink .

2 reacties op Campagne presidentschapsverkiezingen: Mes-aanval op de favoriet – rechtse Braziliaanse kandidaat gewond

  1. scherpschutter zegt:

    lijkt me een goed idee, zou in nederland ook moeten

    Like

  2. koddebeier zegt:

    Hier kwam het mes van links, dus niet de kogel zoals in Nederland !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s