CDU in Hessen: Nieuw verzet tegen Merkel

Screenshot_223

(Vertaling: E.J. Bron)

Interne partij-oppositie tegen de partijleiding

Merkel-schemering? En wat komt er na Merkel? Deze vraag stellen jonge CDU-politici in Hessen zichzelf. Ze werken aan een standpuntendocument dat oproept tot vernieuwing van de CDU.

Die Freie Welt

Merkel zal niet eeuwig de leidende figuur in de CDU blijven, die voor altijd de koers van de politiek bepaalt. Jonge politici in de deelstaat Hessen zijn al aan het werk voor de tijd na Merkel. Zij eisen een inhoudelijke vernieuwing. In hun document staat o.a.:

“Loopt de Merkel-periode ten einde? En hoe bereiken we dat de CDU/CSU ook daarna nog de grootste politieke kracht in Duitsland en in Hessen is en regeringsverantwoordelijkheid draagt in het land en de deelstaten? Onze partij heeft dringend vernieuwing nodig. Het virtuele netwerk van de CDU in Hessen levert hiermee een inhoudelijke bijdrage voor het werk aan het nieuwe beginselprogramma. We willen een van koers, doel en geloofwaardigheid op niveaus voorzien proces, dat verdere agonie in de staat, de samenleving en de partij vermijdt.”

In het document wordt ook het thema migratie aangesproken. Men zou geen “multiculturele droomwerelden, parallelsamenlevingen en getto´s” willen. Migranten zouden zich beter moeten integreren. Bovendien staat er: “Onze culturele opnamecapaciteit is des te sterker beperkt hoe meer onzeker we zelf zijn door twijfel en verstoringen van onze nationale identiteit.” Verder: “Voor de eenheid in Duitsland is de dramatische groei van etnische en religieuze minderheden met de tendens tot afgrenzing en afwijzing van onze waarden uitermate problematisch.”

Dit is opnieuw een signaal dat het kanselierschap van Merkel ten einde loopt.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, Merkel, Verzet. Bookmark de permalink .

19 reacties op CDU in Hessen: Nieuw verzet tegen Merkel

 1. Guus Velraeds zegt:

  Die Merkel Dämmerung laten we het vooral hopen. Eindelijk komt dat wijf ten val. Maar niet alleen zij. Ruim ook de hele kliek om haar door alle politieke linies heen op. Veeg de opportunistisch links en eco ideologisch verziekte zwijnenstal van de GROKO compleet leeg.

  Like

 2. flyer210b zegt:

  Daar was laatst een Merkel loos.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  @ Dit is opnieuw een signaal dat het kanselierschap van Merkel ten einde loopt.@

  Laten we het hopen, want Merkel heeft in twee jaar tijd meer kapot gemaakt dan wat we in de komende 20 jaar weer kunnen opbouwen in West Europa.

  Like

 4. RWB51 zegt:

  Merkel regeert Duitsland niet. Dat doet Brussel!

  Geliked door 2 people

 5. Integratie verloopt altijd volgens een vast patroon, en wel volgens etnische lijnen. Dus in mijn opinie is het een gotspe dat de influx van meer dan 1 miljoen niet tot integratie bereid zijnde niet westerse migranten, volgens de CDU jongeren zich wel aanpassen aan de Duitse cultuur, normen en waarden, hoe groen kun je dan zijn? De CDU jongeren hebben toch geen oogkleppen op, ze weten dondersgoed wat zich in de Duitse en de andere Europese landen afspelen. De jongeren CDU houden zich dom en onder het mom van normaliteit, gaan zij verder waar Merkel haar CDU mee bezig is.

  Like

 6. Jan s zegt:

  Bij Merkeldämmerung denk ik aan Götterdämmerung, een opera van Wagner die eindigd met het vergaan van de wereld.

  Like

 7. Jan zegt:

  De arrogantie van het kreng

  Geliked door 1 persoon

 8. koosv8 zegt:

  Alle ogen zijn gericht op Merkel, maar het gaat er binnen de partij natuurlijk om dat er toekomst is voor de jonge pluche zittertjes.
  Die voelen de hete adem van de AFD al in hun nek natuurlijk. Dus optijd beginnen over migranten, vluchtelingen, straffen, uitzetten, bla bla bla en dan gaan we daarna weer christelijk en humaan verder met de linkse partijtjes.
  En het volk is er weer ingetuind .

  Geliked door 1 persoon

 9. Republikein zegt:

  Ik zie geen verschil, jong geleerd en oud gedaan, glas en plas, het blijft zoals het was, en wel zo gezellig zou Jeltje zeggen.

  Like

 10. Jean zegt:

  Pak die merkel gewoon op en sluit ze op voor de rest van haar/zijn ? leven want de veroorzaakte schade is gigantisch.
  Laten we hetzelfde doen met die EU stal want daar liggen de kankerzaaiers hun zakken te vullen en ons opzadelen met die gigantische ellende komende uit Afrika en het midden oosten.
  De eerste gouden wet die moet komen in Europa is “””TOTAAL VERBOD VAN ISLAM & ISLAMIETEN”””.

  Like

 11. Steven zegt:

  Het ‘zogenaamde ogen openen van de CDU’ is gewoon een afleidingsmanoeuvre voor het opnieuw stemmen trekken. Na de verkiezingen gaat de AFBRAAK gewoon weer verder…

  Like

 12. sjuad zegt:

  Ze vreet zich steeds voller, dat is een teken dat zij zich in de strijd om macht steeds meer valse macht zal gebruiken, tevens een eindig teken.

  Gefeliciteert wereld.

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Merkel krijgt een steuntje in de rug van haar, door Hitler ingestelde Kirchensteuer, dewijl zij zich niet over politieke partijen wil uitdrukken. Ondertussen geeft de kerk een stemadvies aan de kiezers niet op de AFD te stemmen gegeven omdat de democratie ondermijnt. Welke democratie? Die van de kerkelijke (Vaticaan) of een seculiere staat?

  De Duitse kiezers bestaan uit drie soorten arbeiders (groen, ‘klassiek’, communist) en Christenen (waarbij moslims nadrukkelijk van harte welkom zijn). Meer smaken zijn er eigenlijk niet (liberaal lijkt in Duitsland een vies woord en alternatieve partijen lijken altijd van voorbijgaande aard).

  https://www.pro-medienmagazin.de/politik/2018/04/03/neuer-streit-zwischen-afd-und-kirche/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s