Politieman: “We worden misbruikt door de politiek”

Screenshot_213

(Vertaling: E.J. Bron)

De politie is de laatste instantie die een uiteendrijvende samenleving nog bij elkaar houdt. Ook dit laatste gelid ligt onder vuur. Ook dat zal gesloopt worden. Als dat valt, is de weg rechtstreeks geëffend naar de chaos.

philosophia perennis

Gevoelsmatig bij één op de vijf verkeerscontroles hoor ik de zin “Heb je niks beters te doen?”. Tendens sterk stijgend. Meestal vriendelijk uitgesproken, af en toe ook met een agressieve ondertoon.

Ik ben politieagent ergens in het zuiden van Duitsland en als ik eerlijk ben: Ja, we zouden iets beters te doen hebben.

Desondanks openbaart deze zin de splijting van de samenleving, aan de grenzen en breuklijnen waarvan de politie opereert. Altijd al, maar sinds Merkel´s Nero-bevel van september 2015 wordt de kloof dieper.

Dat blijft niet zonder gevolgen in mijn dagelijks leven. Omdat de grote orde uit de weg geruimd is, moet de kleine orde dus des te heftiger uitgevoerd worden om zo lang mogelijk normaliteit te simuleren – trefwoord arrestatiebevel voor parkeerverboden.

Niet alleen linksen twijfelen meer aan de rol van de politie

De burgers van het land zijn echter niet blind en gek en zien dat de politie hun veiligheid niet meer kan garanderen en dat de binnenlandse veiligheid in zijn geheel op het spel staat. Ze zien voortdurend dat de regerenden in Berlijn tegen hun belangen in regeren.

Terwijl het veeleer linkse deel van de bevolking (ongeveer een derde deel) sowieso afwijzend staat tegenover de politie, twijfelen nu ook goed bedoelende mensen aan de rol van de politie. Want zij weten niet meer of ze de politie als vriend of vijand moeten beschouwen. Voor deze verwarring bestaan goede redenen, want de politiek tornt heel openlijk aan een principe dat de garantie van een vrije samenleving is, namelijk het neutraliteitsgebod.

Huiszoekingen dienen ertoe om critici van het Merkel-systeem te intimideren

Vanwege “haatdelicten” op internet worden woningen doorzocht, hoewel de bewijzen d.m.v. één muisklik al lang zijn vastgelegd. Natuurlijk moet hier geïntimideerd worden, natuurlijk worden hier massaal fundamentele rechten geschonden. En de politie voert de huiszoekingen ter plaatse uit. Ik zeg dat zij hiervoor wordt misbruikt.

Verder staat de politie vaak onder algemene verdenking. De afgelopen tijd zijn er steeds meer voorbeelden die dit bevestigen. De vreselijke criminoloog Christian Pfeiffer (SPD) eiste bij het PEGIDA-“schandaal” rondom een medewerker van de recherche zelfs om het persrecht helemaal bovenaan de opleiding van de politie te plaatsen. Dus nog boven de menswaardigheid en de vrijheid van meningsuiting, die in artikel 5 van de Grondwet nog voor het persrecht staan. Anton Hofreiter (Groenen) gaf te kennen dat er problemen zouden bestaan in delen van de veiligheidsautoriteiten van Sachsen: “Velen daar weten blijkbaar ook niet hoe men bij demonstraties met journalisten heeft om te gaan, hier zou een betere voortgezette opleiding en opleiding nodig zijn. Ook de nabijheid van enkelen uit het veiligheidsapparaat tot PEGIDA zou onderzocht moeten worden.”

Het systeem-Merkel wil vanaf nu een “politieke politie”

Partijen uit het linkse spectrum van de CDU tot Die Linke willen nu de politieke politie. Een linkse politie uiteraard. Naar de huidige stand van zaken zullen ze die krijgen, want de leiding van de politie is politiek al lang niet meer neutraal.

De weg naar de hogere leidinggevende niveaus van de politie is geplaveid met horden. Regel nummer één luidt: zeg nooit nee. Mensen met karakter en collega´s met een té afwijkend wereldbeeld worden consequent uitgesorteerd.

Wat er ook gewoon bij hoort: het passende partijboekje. In Beieren zou dat voor een succesvolle carrièreplanning dat van de CSU moeten zijn, in Nordrhein-Westfalen is een zekere nabijheid tot de SPD behulpzaam, in Berlijn volstaat een partijboekje van de Groenen plus totaal falen.

Nat worden de collega´s op straat

Zo komen er op dit niveau hielenlikkers van immense zuigkracht bijeen, die voorschriften van de politiek graag oppakken en dan naar beneden toe uitwringen. Nat worden daarbij de collega´s op straat. Uiterlijk vanaf de dienstgraad politiedirecteur vervagen de grenzen tot de politiek. Dat is alleen maar consequent, want zij brengen immers veel tijd door met politici op ontvangsten of bij besprekingen over bepaalde acties. Er bestaan positieve uitzonderingen, maar het is verdomd moeilijk om ze te vinden.

Bij de politieagent aan de basis veroorzaakt de kloof tussen vaak van zeer dichtbij meegemaakte realiteit en het ver van de realiteit verwijderde gebazel van een gepolitiseerde leiding cognitieve dissonanties. Wij politieagenten zien dat deze staat vervalt en dat we niet meer kunnen en moeten voldoen aan onze eigen aanspraken.

En zo beëindigen collega´s al op jonge leeftijd in feite hun actieve dienst om te genieten van hun ambtenarenprivileges of ze gaan op jacht naar een carrière. Ze doen zwijgend of cynisch het hoogst noodzakelijke en lopen niet meer warm voor hun dienst. Of ze worden gevoelig voor corruptie, of ze spelen informatie aan de pers door, omdat ze het verzwijgen en mooipraten niet meer volhouden.

Interne orde: het Duitse leger valt grotendeels uit

Deze combinatie is levensgevaarlijk voor onze vrije samenleving. Het Duitse leger kan niet eens meer de orde bij zichzelf handhaven. Als backup voor het behoud van de binnenlandse orde van de Bondsrepubliek valt het op den duur uit.

Zodoende is de politie de laatste instantie die een uiteendrijvende samenleving nog bij elkaar houdt. Ook dit laatste gelid staat onder druk. Ook dat zal gesloopt worden. Als dat valt, is de weg rechtstreeks geëffend naar de chaos.

Daarop is de politie niet voorbereid, we oefenen veel te weinig met onze wapens en als we al een keer oefenen, dan onder bijna aseptische omstandigheden. Bij veel jongere agenten ontbreekt het al aan een ethische grondhouding, die het hen mogelijk maakt om ook een keer nee te zeggen wanneer door voorschriften van de leiding en de politiek het recht en het fatsoen op eclatante wijze geschonden worden.

We zouden dus iets beters te doen hebben.

Bron:
https://philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, corruptie, Duitsland, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, politici, politie, praatjesmakers, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

32 reacties op Politieman: “We worden misbruikt door de politiek”

 1. Opluchting omdat hij zijn hart kon luchten……vervolgens direct in gekromde verdedigende houding staan omdat ie waarschijnlijk op zijn donder krijgt van de Merkelchef van zijn afdeling.

  Like

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Wij kennen de verantwoordelijken voor het decimeren van de Politie en het Leger. Wij weten wie de rotte islam plaatst in datzelfde leger en in diezelfde politiemacht. We weten ook “waarom”. Ik hoop alleen dat we dat nooit zullen vergeten…

  Geliked door 2 people

 3. Williaan zegt:

  Ik denk dat de jongeren die nog agent zijn geworden, teleurgesteld zijn van de bevoegdheden die ze dachten te krijgen, die door hogerhand worden getraineerd en nu door iedereen scheef worden aangekeken.

  Like

 4. scherpschutter zegt:

  Waar in het stuk, duitse politie wordt genoemd, kun je ook nederlandse politie noemen. Zelfde laken een pak. Jan lul de agent op straat krijgt de klappen en zijn bazen kijken vanaf 12 hoog vanuit hun comfortabele ivorentoren toe of jan lul de agent de orders in viervoud wel exact uitvoert zoals ze in het agentenhandboek staan beschreven. Zo niet, dan volgt er weer een lawine aan papier naar de uitvoerende diensten. Jan lul de agent weet het ook niet meer en doet wat hem well of niet goed dunkt. Op papier klopt het allemaal. Projectbureau voor dit, projectbureau voor dat, enz. Al die projectbureaus worden bemand door politieambtenaren met hoge rangen en dito salarissen. Je ziet ze nooit in uniform op straat, ze kijken wel uit. Ze zijn altijd in burger en onherkenbaar. Grijze muizen in een grijze omgeving. De strijd om de macht binnen de nationale politie is gestreden want de amsterdamse dwarsliggers zijn allemaal ontslagen of een doodlopend spoort uitgerangeerd. Hoofdcommissaris Adelberg in kan weer rustig gaan slapen. Zijn stad, amsterdam, met aan het hoofd de gestaalde groenlinks burgemeester Halsema kan niets meer gebeuren.

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Als ambtenaar kan je in het bestuurlijk/administratieve apparaat vele functies bedenken waarbinnen je als goed burgervader jouw gezin een plaats kan geven in een menselijk woonomgeving/straatje.

  Gekozen voor de ambtelijke functie als politieagent wordt je geacht als handhaver binnen een strikt afgebakende wettelijk/juridische instructies, de staat te vertegenwoordigen en voor je het weet kan je zelf in het beklaagdenbankje verschijnen, zelfs je baan kwijt raken.

  Tja, werving wordt steeds lastiger……. Belgische politiek (…) grijpt in:

  Politie aanvaardt ook ongeschikte kandidaten door tekort aan rekruten

  https://sceptr.net/2018/09/politie-aanvaardt-ook-ongeschikte-kandidaten-door-tekort-aan-rekruten/

  Geliked door 1 persoon

 6. Cathja zegt:

  Er wordt hier een zeer duister toekomstbeeld geschetst….
  Nooit eerder heb ik zoveel vuiligheid en leugens gelezen als de laatste tijd! Onvoorstelbaar wat voor een toekomst de EU te wachten staat als er niet krachtig ingegrepen wordt.

  Maar….door wie eigenlijk? Moeten we op Trump hopen? Die heeft Merkel namelijk al eens de oren gewassen m.b.t. haar onverantwoordelijke gedrag, en haar erop gewezen dat Europa ten onder gaat aan de massa-immigratie. Maar ze heeft lak aan alles en iedereen, en gaat door met haar alles verwoestende werk.

  Ze is een misdadigster zoals we die nog niet vaak hebben gezien.

  Geliked door 5 people

  • BertG. zegt:

   Dat moet een vies werkje zijn geweest, merkel haar oren wassen.
   Dat mens is zo doof als wat, zal wel een hoop troep uitgekomen zijn dan.
   Ik doe het ‘m niet na.

   Like

   • Cathja zegt:

    @BertG. om 17:02

    Ik denk dat hij dit vuile werk wel uitbesteed heeft. Hij maakt zijn eigen handen echt niet vuil aan dat misbaksel.

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Cathja, we zullen het inderdaad van Trump, het team van o.a. militairen en wereldwijde bondgenoten van Trump moeten hebben.

   Like

   • Inge zegt:

    Ook Trump is een vrijmetselaar, dat hij nu de rol heeft van de goodguy daar moet je niet intuinen. Hij zou de Amerikaanse troepen uit Syrië trekken en besluit nu om te blijven, dus nog meer asielzoekers richting Europa…

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Inge, in de propaganda dat er nog meer vluchtelingen naar Europa komen omdat de Amerikaanse troepen nog in Syrië blijven, daar tuin ik niet in en ook niet dat Trump een vrijmetselaar is.

    Like

 7. ruud zegt:

  Straks staat er ineens een geheel nieuw politie apparaat wat het oude vervangt, met nieuwe wetten die tegen ieder gebruikt kunnen worden te pas en te onpas.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Als de Politie, als vertegenwoordigende macht van de Overheid, de burger niet meer beschermt, is dat het failliet van dezelfde Overheid, en is deze Overheid volkomen overbodig en ongeloofwaardig geworden.

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Daarom moet de overheid de politie eens een keer echt gaan steunen. Ook in Nederland. Wat mij betreft worden Justitie en OM eens goed gereorganiseerd

   Like

  • Heniusz zegt:

   Uiterste consequentie hiervan natuurlijk: In dat geval doe ik zelf wel wat “mijn” overheid in toenemende mate nalaat, mijzelf en mijn eigendom beschermen en verdedigen… Eis dan ook dat “mijn” overheid mij het recht geeft wapens te bezitten en wanneer nodig, deze ook te gebruiken. Daarnaast zou ik dan verder verschoond willen blijven van belastingaanslagen, betaal niet voor diensten van “mijn” overheid die niet geleverd worden.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Heniusz: 00.48. uur. Dat zouden we inderdaad massaal moeten doen. Maar de meeste Nederlanders krijgen we helaas niet mee, zijn compleet gehersenspoeld door de socialistische media en pers, en geloven het Stasijournaal. Zo is het, helaas.

    Like

 9. wauso zegt:

  De politie agent op straat omschrijft men in het artikel als een ‘Domme Mongool’ ! Deze meeknikkers kun je vergelijken met de honden in Animal Farm van Orson Wells. Ze voeren alle opdrachten gekregen van het varken Napoleon blindelings uit. Ze zijn afgericht en straks schieten ze ook op de Autochtone Bevolking. Politie agenten zijn gedrilde Mongolen die alles zullen doen wat de Politieke Elite hen opdraagt. Daarom zouden Politieke benoemingen van het Partijkartel bij de Politie verboden moeten worden. Op het einde van het verhaal worden die honden geelimineerd, politie agenten zullen dus bij de bosjes worden afgeschoten in de toekomst. Enkel dat begrijpen deze gedrilde Mongolen die ‘werken’ voor een schamel loon niet !

  Like

 10. droevige mof zegt:

  Het open verzet van de chef van de inlichtingendienst was een signaal voor elke politieagent:
  ,, Je hoeft niet alles te geloven wat de politiek je vertelt. Denk voor jezelf en handel volgens je geweten. De AfD is geen staatsvijand, maar een democratische partij.”

  Like

 11. freda110 zegt:

  Deze politieagent zegt “we worden misbruikt door de Politiek” maar moet het niet eerder zijn we LATEN ons misbruiken??
  Als ik zie dat honderden agenten tijdens de demonstraties in Chemnitz de mensen in de straat net zo lang ophielden tot de tijd z.g. op was en dat de antifada kan doen en laten wat ze wil dan kan ik alleen maar concluderen dat ze zich laten gebruiken.
  De mensen op straat zijn hun eigen mensen en als ze een beetje ruggengraat hadden gehad waren ze vooraan in de rijen meegelopen om duidelijk te maken dat ze solidair met hun eigen bevolking waren.
  Nu komen met een zielig verhaaltje is achteraf gelul waar niemand wat aan heeft, onderneem stappen en laat zien waar je voor staat.

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter zegt:

   freda110. Het probleem is dat die politieagenten niet zo maar van de 1 op de andere dag van baan kunnen wisselen. De meeste politieagenten zijn al vanaf de schoolbanken politieagent geworden en hebben niet een zodanig veelzijdige opleiding dat ze in het bedrijfsleven direct inzetbaar zijn. Werkgevers zijn ook huiverig om expolitieagenten in dienst te nemen omdat die mensen niet de makkelijkste zijn. Vergeet dus de broodvraag niet want oudere agenten hebben meestal een gezin en kunnen niet zonder de verdiensten. Vandaar.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @freda110: 19.37. uur. Als deze politieagenten inderdaad ruggengraat hadden, hadden ze ook naar mijn mening, solidair met de demonstranten moeten zijn. Maar ja, links gehersenspoeld, en onder dreiging van de verraders der politiek, kiezen ze voor de anarchisten en ander links volk.

   Geliked door 3 people

 12. Statler & Waldorf zegt:

  “Lili en Howick toch in Nederland mogen blijven.”

  Kans gemist webmaster ……..

  Jammer, had een leuke discussie kunnen opleveren.

  Like

 13. jantjeuitnl zegt:

  Agenten lopen met alle winden mee. Dat weten we nog goed van de tweede wereldoorlog en vlak daarvoor.
  Ook pakken ze liever fietsers zonder licht aan dan klootzakjes die het op straat voor anderen verzieken.
  Daar moet e het niet van hebben als je regime changes wil.

  Like

 14. Jules Vismale zegt:

  Gelukkig blijkt uit een bepaald artikel over asociale “bruiloftsgasten” in Zeeland dat lang niet alle agenten een soort van “oom agentjes” zijn geworden of een stel slapjanussen! Lees hier en geef uw oordeel:

  Huwelijksstoet van 100 auto’s brengt mensen in Bergen op Zoom en Vlissingen gevaar, Bergenaar gaat er met 200 per uur vandoor

  Een colonne van huwelijksgasten heeft voor veel problemen gezorgd om en nabij Bergen op Zoom. De stoet van meer dan 100 auto’s negeerde massaal verkeersregels (dit bleek ook al eerder te zijn voorgekomen bij Rotterdam,. Hannover en Antwerpen) en zorgde voor veel bijna-aanrijdingen. De auto’s werden gezamenlijk op de snelweg stilgezet. Daarbij werd een bestuurder aangehouden. Ook in Vlissingen was het zaterdagmiddag raak.

  De meldingen stroomden zaterdagmiddag bij de politie binnen vanaf 13.45 uur. Een grote groep auto’s zorgde in de buitenwijken en het centrum van Bergen op Zoom (denkende gasten soms dat ze tijdens een bruiloft alles mogen!) voor een verkeerschaos en gevaarlijke situaties.

  Het bleek een huwelijksstoet te zijn, die voor de nodige problemen zorgde. Automobilisten werden afgesneden, auto’s uit de stoet remden plots zonder reden, voetgangers en fietsers konden maar net ontkomen aan een aanrijding (als daar al gewonden en doden bij vielen dan zou dit een regelrechte poging tot moord zijn!) en de auto’s blokkeerden de weg.

  Daarna trok de asociale stoet de snelweg op, waar nog heel wat meer verkeersregels werden gebroken. Auto’s werden over de vluchtstrook ingehaald en ook hier ging het onnodig en plotseling remmen door.
  En wie had dan de schuld gekregen als die auto’s op de bruiloftstoet was geknald?

  Stilstand
  Meer dan genoeg reden voor de agenten om subiet in te grijpen. Dat gebeurde uiteindelijk op de A58. De politie nam met hun auto’s plaats voor de colonne. Zij gebruikten sirenes en zwaailichten. Zo werd de snelheid van de colonne teruggebracht. Bij de Wouwse Tol gaven de agenten de colonne weer wat meer ruimte en hopelijk daarna een hele hoop verkeersboetes!

  Een automobilist dacht echter dat hij daarmee de vrijheid had om weer de regels aan zijn laars te lappen. Hij besloot toen om er met zo’n 200 kilometer per uur er vandoor te schieten. De politie startte meteen een achtervolging in Wildwest-stijl.

  Aanhouding
  Rond 14.45 uur werd de hardrijder bij de afrit Roosendaal/De Stok gepakt. Hij werd meteen aangehouden, zijn auto werd meteen in beslag genomen en ook zijn rijbewijs was hij hierna kwijt. De 25-jarige man uit Bergen op Zoom wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar of hinder voor overige weggebruikers.

  De man is meegenomen naar het politiebureau, waar hij tot 18.15 uur heeft vastgezeten en naar ik hoop in een vrij oncomfortabele cel! Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. Hij heeft wel een proces-verbaal aan zijn broek gekregen en de rest van dat tuig hierna nog!.

  De auto waarin hij reed was van een verhuurbedrijf. De Officier van Justitie moet bepalen wat er met de auto gebeurt.
  Blijkbaar denken dat soort “gasten” dat ze alles overal mogen op de weg en de bebouwde kom tijdens huwelijken en het is dadelijk nog maar een kwestie van tijd, mits er niet tegen dergelijke aso-bruiloftsgasten keihard wordt opgetreden, dat er hierdoor zoveel verkeersongelukken gebeuren dat dadelijk een dergelijke huwelijksstoet veranderd in een ziekenwagen- of begrafenisstoet!

  Like

  • scherpschutter zegt:

   Dat is nog eens kranig optreden van de politie. Iemand aanhouden die 200 km per uur reed. Was dat te bewijzen met de geijkte en gecontrolleerde politiesnelheidsmeters? Die aanhouding was ook voor de buhne, want het is een standaardprocedure dat de verdachte na verhoor weer wordt vrijgelaten. En de inbeslagneming van die auto is ook een wassenneus want dat verhuurbedrijf krijgt die direct weer terug van justitie. De inname van het rijbewijs van de verdachte is eveneens een wassen neus want dat komt binnen de termijn weer terug bij de tenaamgestelde. Daarna nog een zitting van de rechtbank, met veel excuses voor het gedrag van zijn cliënt door de linkse prodeo advocaat, oa. : “het is in de cultuur van mijn cliënt heel normaal dat bruilofsgasten zich zo gedragen in het verkeer van (Turkije, Marokko, Nigeria, Afghanistan en nog veel meer landen,) dus bepleit ik clementie voor het gedrag van mijn cliënt, die in zijn thuisland niet gewend was om in een auto te rijden maar op de rug van een ezel met een bos takken, zich door de koeienstront heen moest wentelen ten einde de vliegen van zijn anus af te houden. Gelet op dit cultuurverschil edelachtbare, vraag ik vrijspraak voor mijn cliënt, wegens het ontbreken van alle schuld op basis van “cultuur”.
   Naschrift: Als enige passanten op een weg in friesland linkse betogers verhinderen om het sinterklaasfeest van kinderen te verzieken, worden achteraf zware boetes opgelegd, want dat zal ze leren, de verdedigers van de nederlandse cultuur. Zijn ze helemaal besodemieterd, die smerige autochtone belastingbetalers, buigen zullen ze voor het gezag van links. En zo geschiedde in die dagen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s