“Welt”-verslaggever Alexander over Chemnitz: “De pers vervult zijn taak niet meer”

Screenshot_222

(Vertaling: E.J. Bron)

Hij wordt daarvoor door collega´s vijandig benaderd, maar de eerste hoofdstad-correspondent heeft felle kritiek op de media vanwege de verslaggeving over Chemnitz. Na zijn Tweet dat het gebruik van het begrip “klopjachten” er een schoolvoorbeeld van zou zijn hoe journalisten het vertrouwen van de bevolking zouden verspelen, wordt Robin Alexander (foto) nu nog duidelijker: Als hoofdstad-pers hebben wij onszelf in deze week niet met roem overladen”.

journalistenwatch

In een interview met “Meedia” stelt de chef-verslaggever van de “Welt” nu vast: “Of de regering nu wel of geen video´s bezit die klopjachten laten zien, is geen semantische kwestie.” Het zou gaan om “een klassieke feitenbewering”. Die zou door onderzoek bevestigd of weerlegd kunnen worden. En dat zou niet gebeurd zijn: “Deze uitspraak moet ik als journalist onderzoeken. Ik heb het niet gedaan. Dat was een fout en ik kom er niet omheen om deze toe te geven.”

Robin Alexander, die met het boek over de vluchtelingencrisis “De gedrevenen” een bestseller heeft geschreven, herinnert aan “onze opdracht: controleren wat de regering zegt en doet”. De vooraanstaande media zouden “niet gedocumenteerd hebben dat de regering in dit geval communicatieve fouten gemaakt heeft”. Zelfs toen de “regionale pers de fout gedocumenteerd heeft, hebben wij er nog steeds niet over bericht”.

Ook de poging om de AfD met haar kritiek op de bondskanselier en de mediaverslaggeving zwart te maken, zou fout zijn gegaan: “Tenslotte stapten we eindelijk in de verslaggeving in en plaatsten uitgerekend de AfD in de dankbare rol van de critica, doordat wij formuleerden: ´De AfD beweert…´ Bij enkele mensen rees dus de vraag: Heeft de AfD dan gelijk?

Ja, zij had gelijk en ze werd later door de minister-president van Sachsen, Michael Kretschmer, en nu ook door de chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen, bevestigd. De chef-verslaggever constateert: “Als hoofdstad-pers hebben wij onszelf in deze week niet met roem overladen”.

Op de vraag van “Meedia” hoe de bovenregionale media beter zouden hebben kunnen optreden bij Chemnitz, zei de redacteur van de “Welt”: “Onze taak is: opschrijven wat er gebeurt. Al het andere stoort alleen maar. Als u het een niveau hoger wilt ophangen: democratie is sterk als haar Checks & Balances sterk zijn. Wanneer politici en journalisten zich verbeelden gezamenlijk voor of tegen iets te strijden, is dat voor onze taak – om een beroemd Merkel-woord op te pakken – ´niet behulpzaam´.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", AfD (Alternative für Deutschland), belangenverstrengeling, demoniseren, Duitsland, Elite, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op “Welt”-verslaggever Alexander over Chemnitz: “De pers vervult zijn taak niet meer”

 1. Guus Velraeds zegt:

  Het is nu afwachten of de Duitse journalistiek in staat is haar oorspronkelijke taak van berichtgever sec kan oppakken en niet die van gestuurde volk opvoeder quasi volks “meinungsbilder” voort te zetten.

  Like

 2. Eric zegt:

  Het is overal hetzelfde in West-Europa: de hoeren van de journalistiek weigeren te informeren zoals het hoort en vinden zichzelf opiniemakers – zij die bepalen wat het volk mag weten, wat het moet weten en hoe het moet denken. Of het broodje wat krokanter is of niet bepaalt de bakker, maar als hij een drol voor je op de toonbank legt draai je hem de rug toe en verlaat je voorgoed de winkel. Dat is wat het volk in Duitsland, maar ook bij ons, nu massaal doet. De macht verliest zijn greep op de bevolking, dat zal ook in Zweden blijken.

  Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Onderzoeksjournalistiek kan ook anders werken. Hier is een documentatie Rover Chemnitz van Russia Insight. Zeer verhelderend, goed beeldmateriaal maar niet suggestief.
  Engelse subs.

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  Fraaie woorden zo hier en daar. Maar hoeveel gaat er van terecht komen?
  Komt er een echte kentering in de berichtgeving?
  Wordt AfD nu daadwerkelijk volop in de positie geplaatst die zij vervult: Brenger van de waarheid?

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Chemnitz ‘Nazi’ in crowd was former communist activist
  [De nazi in de mengte in Chemnitz was een voormalige activist voor de communisten].

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  Merkels Europese Unie betaald alle media in Europa voor hun “goede” nieuws.
  Er zijn nog maar een handjevol media niet in handen van de EUSSR.
  Wie niet schrijft wat de Europese Unie voorschrijft krijgt geen zendtijd, wordt niet uitgenodigd voor exclusieve interviews, komt niet meer op TV, wordt als fake-news bestempeld, wordt geweerd van social media, kortom… die kan het schudden.
  Om diezelfde reden hoor je enkel gepensioneerde politici en hoogwaardigheidsbekleders, die hebben een gegarandeerd inkomen wat ze niet af kunnen pakken.
  Hoe ver gaat de EUSSR met haar censuur? Ook Netflix moet eraan geloven, geëist wordt door de Europese Unie dat 30 % van de content uit Europa = lees door Europa gedomineerde series en film moeten zijn.
  Mensen we worden dagelijks bezig gehouden met een media spektakel dat niet zou hebben misstaan in de voormalige DDR.
  Het enige waar onze EUSSR niet tegenop kan is het Internet wat nu in rap tempo aan banden wordt gelegd, foto’s, films, berichtgeving over kwesties die niet goedgekeurd zijn door de EUSSR worden verboden en er zullen straffen uitgedeeld worden aan websites en mensen die zich er niet aan houden.
  Toekomstmuziek? In veel landen van Europa mag je niets meer zeggen over bijvoorbeeld migratie of de islam of je staat voor de rechter die niet misselijke boetes op legt.
  Als we niet afkomen van de Europese Unie ziet het er slecht uit we gaan naar een politiek systeem met wortels uit de voormalige DDR.
  Burgers zullen tegen elkaar opgezet worden en de staat zal alle voor ons bepalen, TV, wat er in de winkels ligt, hoeveel elke burger krijgt, hoeveel je verdiend, wie een auto rijdt, we zullen onze volledige vrijheid kwijtraken.
  Het bepalen van ons nieuws is al lange tijd aan de gang maar het is nog maar het begin.

  Like

 7. Elisah zegt:

  Goede uiteenzetting van alle leugens en bedrog betreffende Chemnitz en andere voorvallen.

  Like

 8. koosv8 zegt:

  Jullie denken toch niet dat alle linkse journalisten kranten tijdschriften radio en tv-programma’s ineens eerlijke berichten gaan mededelen. Dan zouden ze zichzelf moeten doorlichten……….Ja en wie een kuil graaft voor een ander valt daar meestal zelf in. En zover zijn ze nog niet, dus graven en ondermijnen ze de boel nog even verder. Eén pluspunt dan liggen ze straks wel DIEPER!!!!!!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  En gelooft U maar van mij, dat Rutte (VVD) hetzelfde is als Merkel. Deze Rutte, en zijn linkse vrindjes, zich noemende; CDA,D66 en CU, zal de kranten en omroepen geld geven, om hun RODE PROPAGANDA te blijven spuien. Rutte= “een wolf in schaapsklederen”.

  Like

 10. Jan zegt:

  Alice Weidel over het nepnieuws betreffende Chemnitz

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s