Klimaat idioterie

Screenshot_42.png

(Door: H. Numan)

Hard gillen over het klimaat is zeer modieus en dus politiek hartstikke correct. Jammer genoeg weten de mensen die het hardste gillen er de ballen van. Die gebruiken het om u bij de neus te nemen om een politieke verandering af te dwingen. Lees maar verder.

Wat is een klimaat? Dat is het gemiddelde weerbeeld van een groot gebied over een lange tijdsperiode. Heeft Nederland zelf een klimaat? Nee, daar is het gebied veel te klein voor. Noordwest-Europa heeft een zeeklimaat. Nederland heeft dus een zeeklimaat, maar dat van ons verschilt nogal met dat van Zuid-Noorwegen, West-Schotland of Noord-Duitsland, die dat ook hebben.

Hoe lang duurt een klimaat? De meningen verschillen, maar tenminste een paar honderd tot een paar duizend jaar. Anders is het langdurig ongewoon weer. We weten dat er in de middeleeuwen een warmer klimaat heerste van 950 tot 1250 AD. Dat werd gevolgd door een kleine ijstijd die van 1500 tot rond 1900 duurde. Dus … we zijn net uit een relatief extreem koude periode gekomen. Het is niet extreem warm aan het worden, het wordt gewoon wat warmer. Op dit moment is het minder koud dan we de afgelopen 400 jaar gewoon waren. Dat is alles. Vraag maar eens aan een bezorgde ziel die zich opwerpt om de ijsbeertjes te beschermen waarom hij zo graag terug wil naar de ijstijd. Dat is toch waar ze voor strijden: afkoeling van het klimaat? De wereld is nu eenmaal geen Centerparcs met perfecte klimaatbeheersing, hoe graag we dat zouden willen. Meestal is het voor ons erg warm of erg koud. Precies goed komt zelden voor. We hebben de aflopen eeuw gewoon verdomd veel geluk gehad.

De wereld is niet statisch, maar veel mensen zouden dat verdomd graag willen. In Nederland bestaat geen oerbos meer. Het laatste stukje werd rond 1850 omgehakt. Alle bomen zijn aangeplant. Op de Veluwe groeien normaliter geen dennenbomen. Als het een echt natuurgebied was, zouden er grotendeels loofbossen groeien. Waarom dan zoveel dennenbomen op de Veluwe? Vanwege de Staatsmijnen. Die hadden heel veel goedkoop hout nodig om de mijnen te stutten. Dennenhout is veel goedkoper dan loofhout. Vandaar dat de Veluwe er vol mee staat. Nog steeds. Maar het is net zo natuurlijk als de Veluwe vol stampen met cactussen.

Hetzelfde geldt voor heidevelden. Een heideveld is een tussenvorm tussen toendra of open grasland en loofbos. Vroeger of later – als moeder natuur haar gang mag gaan – krijg je of het een of het ander. Of open grasland, of loofbos. Maar de heide zelf verdwijnt. Waarom was Drenthe eeuwenlang dan wel een heideveld? Omdat ons dat handig uitkwam. De grond was weinig vruchtbaar, en door de heide heel zwaar te bewerken. Het land gebruiken voor landbouw lukte pas na 1900 met mechanisatie. Daarvoor liet men er schapen op grazen. Dat kostte niks, en leverde wol op. Door de schapenmest werd de grond rijker, en de schapen aten beginnende boompjes op voor ze boom konden worden. Dus de heide hield zichzelf in stand dank zij onze schapen. Is een heideveld waardevol? Zekers, maar het is noch duurzaam, noch natuurlijk. Vroeger was een heideveld economisch van belang, nu heeft het natuurbelang en het ziet er zo romantisch uit. Tenzij je op je buik er overheen moet tijgeren. Dan ben je niet zo blij met hei.

Het klimaat is veel minder te beïnvloeden, maar dat willen we nu ook proberen. In ieder geval wil links dat doen. Want links wil alles veranderen in wat zij persoonlijk mooi en fraai vinden. Ik denk dat het niet toevallig is dat juist vrouwen zo gecharmeerd zijn van links. Ik moet de vrouw nog tegen komen die haar man niet wilt veranderen in wat zij het prettigst vindt.

En daar zien we de hypocrisie om de hoek komen neuzen. Kunnen we het klimaat veranderen? Vrijwel zeker niet. In ieder geval niet Nederland alleen, en zelfs als de complete EU dat doet is dat zéér discutabel. Wat we wel zeker weten, is dat het waanzinnig veel geld kost. Daar gaan die klimaat bewuste mensen geen cent van betalen. Dat moet u doen.

Die zijn namelijk zeer bevlogen – zolang het hen niet raakt en niets kost. Wie riepen er op om vluchtelingen thuis op te nemen? De rijke welgestelde polletiek correcten. Hoeveel hebben die er zelf opgenomen? Nul. Helemaal geen. Wie roepen er om warmtepompen, zonne-energiepanelen, afschaffing van aardgas en vooral geen kolencentrales? Dezelfde querulanten. En hun activistische teenagers en studentjes.

Nou een mooi voorbeeld waarom die mensen eigen polletiek aan het bedrijven zijn en niets anders. Stel, uw zoon heeft het in z’n kop om piloot te worden. Dat is een hele dure opleiding, met een matige kans op een goedbetaalde baan later. Die investering is niet geheel onverstandig. Maar alleen als u zich die investering kan veroorloven. Nou heeft uw zoon het in z’n kop om Tibetaans trommelaar met een expertise in Mahayana Boeddhisme te worden. Die investering is volstrekt waardeloos, hij kan veel eerder bij McDonald’s of bij de Cemsto aan de slag. Het is theoretisch niet totaal onmogelijk dat uw zoon goed gaat verdienen, maar buitengewoon onwaarschijnlijk. Stug volhouden, uw zoon aanmoedigen om trommelaar te worden en uw hele vermogen in die studie stoppen, is gewoon krankzinnig. Zelfs misdadig als uw dochter dan maar ramen moet gaan kuisen of uw vrouw bij het Leger des Heils om kleren moet gaan bedelen.

Dat is dus precies wat we wel gaan doen, en dan kiezen ‘we’ (lees: onze polletiek correcten) wel voor de minst rendabele en meest krankjorume oplossingen. We gaan het milieu verbeteren, verduurzamen is het modewoord, met idioterie. Soort van Oostvaarderplassen oplossing. Iedere vier jaar de beesten duurzaam laten verhongeren. Kost een hoop, doet … helemaal niets.

Nederland heeft collectief gekozen voor windmolens en zonne-energiepanelen. Eerstens kosten die dingen een godsvermogen. Daarom hoort u het bedrijfsleven niets zeggen. Natuurlijk niet. Die verdienen zich een slag in de rondte. Wind- en zonne-energie is onbetrouwbaar. Het waait niet iedere dag, en soms veel te veel. Dan wilt u toch kunnen internetten, dus dan moet ergens een generator draaien om dat mogelijk te maken. Zelfde voor zonne-energie. Het is veel te vaak niet zonnig genoeg. Nog afgezien van het feit dat zowel windmolens en zonne-energiepanelen helemaal niet duurzaam zijn. Ze hebben veel onderhoud nodig (zonne-energiepanelen moet je regelmatig poetsen), en windmolens gaan maar 10-15 jaar mee. Zonne-energiepanelen iets langer. Daarna zijn beiden duurzaam chemisch afval. Beiden worden namelijk gemaakt van enorm vervuilende plastics en gevaarlijke chemicaliën.

Tweedens worden – doelbewust – redelijke alternatieven tegen gehouden. Kolencentrales bijvoorbeeld kunnen prima milieuvriendelijk gebouwd worden, en kolen hebben we zat. Maar dat moeten we niet willen, want met goedkope en duurzame oplossingen krijgen we natuurlijk nooit een volksrepubliek.

Derdens, de gekozen alternatieven, zijnde warmtepompen en zonne-energiepanelen, zijn absurd duur. Is geen probleem, want de polletiek correcten hebben het zo geregeld dat zij subsidie krijgen, en u niet.

Op de vierde plaats: die overlopende pot met pensioengeld is niet van u, maar van ‘ons allemaal’ (lees: de polletiek correcten). Het gas hebben we opgemaakt, nu de pensioenen nog. De jeugdige terroristen van RaRa, Antifa, Greenpeace en anderen hebben geen dag van hun leven gewerkt, en dat gaan ze niet doen ook. Daar bent u voor. Met terreur en door op het gemoed spelen, winnen ze. Kijk maar naar de mamma van Lili en Howick. Volstrekt kansloos vanaf dag één, maar stug volhouden, zo veel mogelijk tegenwerken plus heel veel morele chantage, en  … ze mogen blijven. Dat ene enkele gevalletje heeft de staat inmiddels een miljoen euro’s gekost. Dat is 3 miljoen gulden. Plus de rest, want dit is een precedent. U wil niet weten hoeveel er staan te trappelen om zo ook een verblijfsvergunning te krijgen.

Het milieu gaat u veel meer kosten. De politiek correcten geven de leiding, dus die steken geen vinger uit. Hun jonge nazaten voeren actie, dus plegen terreur, waar dat nodig is. Uw kinderen worden op school geïndoctrineerd, zodat ze u thuis moreel kunnen chanteren.

Kunnen we het klimaat veranderen? Nee, dat kunnen we niet. Het is zeker niet onmogelijk om het klimaat te beïnvloeden. Zowel positief als negatief. Maar als doel stellen dat de aarde 1 graad minder warm moet worden en dan nog binnen x jaar is o-n-m-o-g-e-l-i-j-k. Kan niet. Een eerlijke wetenschapper zou dat direct moeten zeggen. Maar dat doen ze niet, want wetenschappers verdienen fantastisch, zolang ze wetenschapper zijn. Als ze de huidige politiek correcte lijn niet volgen, zijn ze heel snel wetenschapper af, en moeten ze net als u en ik sappelen voor de kost. Da’s veel minder leuk.

Kortom, met gezond verstand bij de hand kunt u zelf beredeneren waarom klimaatverandering gewoon een manier is om een communistisch paradijs te scheppen. Want dat is uiteindelijk wél de bedoeling van onze windmolen fanaten. Nee, daar praten ze niet openlijk over. Weet ik ook wel. Het communisme is gevallen, in 1989. Zeggen ze.

Nee, dat is niet helemaal correct. De tijd dat het communisme op nationaal niveau meespeelde, was voorbij. Tijdelijk. De partijen bleven, en noemden zich anders. Meestal iets met groen, of het woord sociaal er in. Intern bleven die partijen exact zoals ze waren. Je hoeft het echt niet in je hoofd te halen om tegen Yasser Feras of Lilian Marijnissen in te gaan.

De politiek is inderdaad veel extremer geworden. Wat 30-20 jaar geleden als extreem links gold, is nu min of meer de norm. De middenpartijen (VVD/CDA/D66) zijn flink opgeschoven naar links. Zoveel dat ze zelf op z’n minst gematigd linkse partijen zijn geworden. Andersom, ‘rechts’ (wat daar voor door moet gaan) is helemaal niet extremer geworden. Hooguit komen ze iets openlijker voor hun mening uit.

Dit hele artikel is eigenlijk hoe de Frankfurter School werkt, en wat postmodernisme is. In de jaren 50, toen het prima ging met het communisme, zagen de slimmeriken in dat het met het communisme helemaal niet zo goed ging als ze wilden. De westerse arbeider moest er niets van hebben. Af en toe staken? Prima. Maar een revolutie? Absoluut niet. Dus gingen de slimmeriken aan het werk, en verpakten de revolutie anders. Dat anders werd o.a. het milieu, klimaatverandering en nu de asielzoekers.

Dat duurzame klimaat is onhaalbaar, maar dat is de bedoeling helemaal niet. Het kost meer geld dan u zich kunt voorstellen. We praten niet meer over mil-, maar over biljarden. En vele biljarden. Die hebben we niet, en krijgen we nooit ook. Maar de rekening moet wel betaald worden. Dus worden nu de ouderen scheef aangekeken, omdat ze spaargeld hebben (pensioenen).  Zodra dat op is, breekt de pleuris uit, en daar is het om te doen. (Inter)nationaal socialisme wint niet via de stembus. Dat komt er uitsluitend en alleen als er hele grote ellende is.

En er is maar één partij die daar wat aan probeert te doen. Gelukkig begint langzaam maar zeker het tij te veranderen. In sommige landen wat sneller, in Nederland gaat alles langzamer. Maar ook daar begint het tij stilaan te keren.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, establishment, gezond realisme, Graaien, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

104 reacties op Klimaat idioterie

 1. Lars024 zegt:

  Uitstekend artikel. Geen woord meer aan toe te voegen, behalve: Stop extreemLinksgroen.

  Geliked door 6 people

  • Henk.V zegt:

   Mooi artikel! Veel zinnigheden verpakt in een vlot geschreven tekst, vol humor.
   Iedere lezer zal nu begrijpen waarom politiek correct zo graag mer molentjes loopt (te leuren)
   Iedereen in de mallemolen, dus en gezellig rondjes draaien, net zo lang tot het iedereen duizelt.
   Veel van mijn voorouders van moederszijde waren ooit werkzaam als landarbeiders en dienstbodes. Zij werkten harde, maakten lange werkuren en zij leefden in grote armoede.
   Er moet wel degelijk zoiets als een collectief geheugen bestaan.
   Ik zelf belandde in het onderwijs, want vreemd genoeg spelen hun wederwaardigheden en de leefomstandigheden waarin zij verkeerden, nog steeds een rol. Zij beïnvloeden de manier waarop ik gevoelsmatig naar dingen kijk.
   Vandaar een kleine aanvulling bij het mooie betoog van de heer Numan: heide groeit niet zo maar ergens.In Drenthe was veel veengrond, een zurige grondsoort. Op klei en zand zal men nagenoeg geen heide tegen komen in de vrije natuur. :-).

   Geliked door 5 people

  • paulzwueste zegt:

   Compliment heer Numan!

   Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  met gezond verstand en steeds wijd-open ogen
  waren wij steeds schatrijk Hemelwaarts gevlogen
  nu kunnen we zelfs onze urn ternauwernood betalen
  die Linkse boeven…de Duivel mag ze halen…!
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 3. ruud beijer zegt:

  Beste vrienden en dan met name PVVers. Ik schei ermee uit.Ik erger mij kapot aan vele nederlandse huichelaars en wegkijkers. Ook liever hier onderling discussiëren over bijv het Fvd. Kotsmisselijk word ik ervan.Het zal nooit meer goedkomen in Nederland. Helaas onze eigen schuld.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Ruud,
   niemand heeft je hier geroepen en als je weg wilt houdt ook niemand je tegen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ ruud beijer 11 september 2018 om 12:56

   Sorry hoor, maar die Thierry is ook een hypocriet.

   Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Mooi, ik ben blij dat je het door heb.
   Er is geen beginnen aan om hier al die PVV stemmers in jouw vriendje te laten geloven.
   De man klets zichzelf de hele tijd tegen.

   Like

  • BertG. zegt:

   Snik………….snik………………..
   Heb ik toch zo me best gedaan voor Terry, de enige man die ons gaat redden.
   Waarom willen jullie nou niet aannemen dat Terry eigenlijk een hele lieve jongen is.
   Een man met een hart van goud.
   Nu gaan jullie allemaal naar de verdommenis, alleen omdat jullie niet naar mij willen luisteren.
   Hebben jullie nou je zin, nou hou ik er mee op, dit heeft Terry niet verdient.
   Rotzakken zijn jullie, allemaal.

   Je lacht hier toch evengoed zo wat af op een dag.

   Like

  • Trucker zegt:

   Het beste gemist : dag doei tot ziens doe je vriendje de naaktloper Baudet de groeten als je het partijhoofdkwartier binnenloopt..
   Ongetwijfeld heeft de onderbaas Hiddema al een postje bedacht voor jou : schoenpoetser met de tong om ze te laten glimmen (de schoenzolen hé ruud beiyer 🙂
   De zetbaas Baudet zal uiterst tevreden zijn dat je toch een paar leden (in spé) hebt kunnen werven voor zijn grootse plannen die hij heeft in Nederland.
   Ik heb opgemerkt dat er hier toch meer als éne achter die naaktloper zou meelopen ingeval Geert Wilder buiten spel valt, Baudet lijkt hun een goede tweede keuze..
   Tja dat is het “leuke” aan lepe politici ze zijn sluwer als de rattenvanger van Hamelen, ze kunnen zich zelfs laten kronen tot de Rattenvanger van Nederland.

   Geliked door 1 persoon

 4. leefbarbaar zegt:

  2 dingen:
  natuurbeheer ligt helaas bij de provincies, die er allemaal miljoenen in steken. Zo worden in de bossen alle verkeerde (allochtone) bomen en struiken uit de grond getrokken. Bepaalt men hoeveel herten ergens mogen lopen, hoeveel zwijnen en waar de otter moet wonen. Met enorme blunders tot gevolg, zoals de ellende van de Oostvaardersplassen. Deze zwendel is niet afrekenbaar en wordt niet gecorrigeerd. Helaas. In 1300 was hier moeras, we gaan nu het bos verwijderen en een nieuw moeras aanleggen. Waarom 1300, in 1100 was het ook bos, in 1700 een zandverstuiving. Ze doen het, ze flikken het.
  En: de overheid steekt miljoenen van ons geld in het promoten en faciliteren van plaatsen van zonnepanelen. En hoe voorspelbaar; heb je zonnepanelen, stijgt de waarde van je huis en moet je meer belasting betalen…………. Zodat de winst vervliegt, de terugverdienperiode mogelijk langer wordt dan de levensduur van de panelen. Rutte III is misdadig.

  Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   @ leefbarbaar 11 september 2018 om 12:57

   heb je zonnepanelen, stijgt de waarde van je huis en moet je meer belasting betalen

   Dat hoorde ik onlangs ook.
   Heb je nutteloze, dure zonnepanelen aangeschaft, wordt je huis zogenaamd meer waard.
   Kan je er nóg meer OZB (leefboete) over gaan betalen.

   Elk zogenaamd voordeeltje voor de burger wordt hem meer dan dubbel weer afgepakt.
   Waarom zou je je inzetten voor het ‘klimaat’? Het is sowieso groen-rood-links gezwam en het kost je handenvol geld.

   Like

 5. BertG. zegt:

  Het klimaat is alleen te regelen wanneer je een grote kaasstolp over Nederland zou liggen met ventilator openingen om lucht aan te voeren of af te voeren, en een grote kunstmatige zon in het midden.

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ BertG. 11 september 2018 om 13:00

   Ik denk dat het dan ’s zomers erg heet zal worden achter dat glas.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Je bedoelt in feite ’n grote Boerka over Nederland leggen.
   Daar wordt hard aan gewerkt.
   En je weet, ze dragen er niks onder dus die ventilator-opening is er.
   Alleen die kunstmatige zon in het midden, daar heb ik m’n twijfels over want de lucht alléén al.
   Dat houdt geen zon uit.

   Geliked door 1 persoon

  • Qvic zegt:

   De aarde is zo’n ding. Die is overkoepeld met een soort van kaasstolp. De zon en de maan zijn kunstmatig. Maar er worden wel vele miljarden uitgegeven voor het heelal onderzoek wat in werkelijkheid helemaal niet eens bestaat. Dit verzinsel wordt bij hoog en laag volgehouden, om ons de illusie te geven dat we op een planeet wonen en dat er nog meer van zijn.

   Geliked door 1 persoon

   • Bob Koster zegt:

    Beste Qvic, een beetje voorzichtig met LSD en paddo’s.

    Like

   • Qvic zegt:

    @ Bob Koster zegt: 12 september 2018 om 09:38
    Jammer dat je liever in de illusie wil blijven geloven, wat trouwens de meeste mensen doen. Omdat zij liever bij de domme meute willen blijven, dan de echte realiteit onder ogen wil zien.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik wist het wel.
    Maar nu weet ik het zeker.
    De aarde moet plat zijn.
    Anders kan die kaasstolp niet.

    Like

   • BertG. zegt:

    Nee Paul, Nederland is maar heel klein.
    Dat past gemakkelijk.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Qvic 12 september 2018 om 18:04

    Meen je dat nou echt, dat de aarde plat is?
    Nee toch zeker?

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Tuurlijk meen ik dat.
    Je weet, ik schrijf hier alléén uitsluitend wat ik meen.
    Nederland is helemaal plat.
    Er zijn geen bergen en heuvels te bekennen.
    Ja Maastricht, maar wie gaat daar nog naartoe?
    We zijn een kaasvolk dus vandaar, inderdaad Bert, die kaasstolp.
    Het Zeeuws meisje dan?
    Zal iedereen zeggen.
    Iedereen weet dat Zeeland niet plat is.
    Het land ligt vol met bergen.
    Zoals daar zijn: “Bergen op Zoom, Bergen aan Zee en Bergeijk.
    Zo, dat was het dan weer.
    Nu jullie weer.

    Like

 6. VarAway zegt:

  Dank, 1000 x Dank H.Numan.
  Perfect artikel, helemaal mee eens.
  Maar in het stemhokje blijft de kiezer tòch weer op de oude partijen stemmen.
  Het schiet gewoon niet op!
  Men gaat pas wakker worden als men de energierekening ontvangt.
  Men noemt het in het engels ” energy poor “.
  De mensen kunnen het zich niet meer veroorloven hun woningen fatsoenlijk
  te verwarmen in de winters.
  SCHANDALIG en dat in zo’n rijk land!

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ VarAway 11 september 2018 om 13:04

   Och, als de EU- paleizen en die van de ‘oranjes’ maar comfortabel verwarmd kunnen worden.

   En dan zijn er van die smerige reclamespotjes waarin je figuren van middelbare leeftijd blij lachend de thermostaat ‘een graadje’ lager ziet zetten.

   Dan zit je te barsten van de kou, zelfs met ‘een extra trui aan’, vanwege de kilte in de lucht.
   Ga je er door dat afzien financieel op vooruit?
   Nee, natuurlijk niet; ze bestelen je wel op een andere manier.
   De premie van de zorgverzekering gaat volgend jaar ook weer flink omhoog.

   Like

 7. Williaan zegt:

  beetje erg kort door de bocht !

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Uitstekend artikel !! Het leefklimaat wordt verziekt door de klimaatidioten.
  Stop alle extremisten, let op ze zijn altijd links en in Nederland een uitdijend rottingsproces !

  Geliked door 3 people

  • King Arthur zegt:

   @koddebeier,
   Noem ze maar: “slinkse groene khmer”, deze groene ratten willen voorlopig nog de idioten die voor hen werken, die iedere dag om 5 uur opstaan, zo ver verarmen dat ze hun bek wel dicht moeten houden en alleen al werken voor de energierekening en daarna moeten ze gewoon dood (denk aan Cambodja en de geschiften v/d antifa). En toch stemmen heel veel waanzinnige NL-idioten weer op dezelfde ratten, dus dit land is niet meer te redden!

   Geliked door 2 people

 9. Wim zegt:

  En… ze weten dat ze fout bezig zijn. Er zijn genoeg echte klimaatwetenschappers die waarschuwen. Kijk op http://www.climategate.nl. Gefundeerde kritiek. Maar ja die consensus hè… “Iedereen” vindt het, dus…. Heeft niets met wetenschap te maken. Ook Syp Wynia van E4 voert een (eenzame) strijd. En ook hier wreekt zich weer de macht van de media die zich graag en gretig voor het linkse karretje laten spannen. Kortom nog een lange weg te gaan.

  Geliked door 3 people

 10. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De heer Numan heeft weer eens een geweldige analyse gemaakt van de polletieke toestand in ons Nederland. Het is alleen zo verduveld jammer, dat het polletiek correcte gepeupel niet doorheeft, hoe een hoog opgeleid volk door de slinckxse maffia bij de neus wordt genomen. Met open ogen laten de onnozele geesten zich met een kluitje in het riet sturen. En de domme blondjes tuimelen steeds weer in de slinckxse sprookjes, de slinckxse fabeltjes en de slinckxse leugens. Ze zien het niet, ze horen het niet, ze praten er niet over en ondertussen worden ze bij hun pietje gepakt. Al die waarschuwingen op de alternatieve mediia zijn complottheorieën. Nee, nee, daar doen ze niet aan. Maar straks, straks als het te laat is en de klok niet meer teruggedraaid kan worden, is de wereld te klein. Dan is Leiden in last. Over een aantal jaren zullen onze kinderen en kindskinderen zich afvragen: “hoe kònnn dat toch gebeuren ???”

  Het is de hoogste tijd, om wakker te worden Wake up, wake up wake up !!!

  https://2.bp.blogspot.com/-cI4PImrYpF8/TgHZDxVHeeI/AAAAAAAAIoM/lZvhlcHiBdw/s1600/3411Scimmie_big.jpg.

  Geliked door 2 people

 11. louis-portugal zegt:

  Idd. een uitstekend artikel.
  Maar ik wil er wel iets aan toe voegen.
  N.L Over de dubbele standaard van links.
  Ze zijn zogenaamd voor de natuur maar over de “GEHAKTMOLENS” die duizenden vogels waaronder zeer zeldzame, zoals de zee-arenden in Noord-Duitsland die voor veel geld gefokt werden tegen uitsterven, tot moes maken.
  Als zo´n dier de molen tot op 30 a 40 meter nadert is hij verloren door de luchtwerveligen van de wieken, die op de punt snelheden tot 300 km/u halen, en stort hij onheropelijk neer.
  Hier vergeten ze wat ze op bijna alle andere plekken over natuur te zeggen hebben.

  Geliked door 3 people

 12. BertG. zegt:

  Welk pensioen, die zijn ze aan het verdelen onderling onder de beheerders.

  De vermogensbeheerders die voor pensioenfondsen als ABP, PFZW en pensioenfonds Bouw beleggen, strijken steeds hogere bonussen op. De prestatieafhankelijke vergoedingen gingen vorig jaar met 488 miljoen euro omhoog naar 2 miljard euro, blijkt uit onderzoek van adviesbureau LCP onder 222 pensioenfondsen.
  https://www.ad.nl/economie/hoge-bonussen-drijven-kosten-pensioenuitvoer-fors-op~a7440a1b/

  Geliked door 2 people

 13. BertG. zegt:

  En als je zonnepanelen op je dak heb liggen, dan pakken ze je via je OZB, omdat je huis in waarde is gestegen.
  Wat je ook doet, het kost je altijd geld.

  In Nissewaard en Hellevoetsluis is ergernis ontstaan over het opleggen van een hogere onroerendezaakbelasting voor mensen die zonnepanelen op hun dak hebben.
  De rechter bepaalde dat zonnepanelen tot de waarde van een huis mogen worden gerekend en dus mogen meetellen bij de bepaling van de WOZ-waarde.
  https://www.ad.nl/voorne-putten/ergernis-over-boete-voor-zonnepaneel~a812fa7b/

  Geliked door 4 people

  • Oeps zegt:

   @ BertG. ()11 september 2018 om 15:46)

   Dames en Heren.

   Zo’n 50% tot 75% van de energierekening bestaat uit vaste lasten en belastingen en die gaan elk jaar omhoog. Wat je ook bezuinigt, het is slechts een druppel op een gloeiende plaat.

   Huishuur, energie en water hebben al lang niets meer met kostprijscalculaties te maken. Het is puur grisselijk graaien.

   Ik woon nu ruim 12 jaar in mijn huidige huurwoning, een gewoon rijtjeshuis. Deze is gebouwd in 1970 met gebruikmaking van het leerlingstelsel. Het huis is destijds snel in elkaar geflanst. Er staat geen muur recht en er is geen vloer is waterpas. Deze woning is destijds voor 70.000 gulden (35.000 euro) gebouwd. Elk jaar per 1 juli stijgt de huurprijs met 3% tot 5%. In de tijd dat ik hier woon heb ik reeds, schrik niet, 104.000 euro aan huishuur betaald. Ik heb die woning dus al 3 keer opgebracht. De Belastingdienst informeert mijn huisbaas elk jaar over mijn bruto inkomen, zonder rekening te houden met mijn lasten. Daardoor krijg ik telkens een extra huurverhoging. Voor huursubsidie kom ik niet in aanmerking, omdat de huurprijs te hoog is.

   Wabedoelu met woekerschurken, bonusboeven, roverheid, milieumaffia en snelle bandieten ???

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Ik weet het. En je doet er niks aan.
    Ik ben hier 20 jaar geleden begonnen met een huur van 350 Gulden.
    Inmiddels is dat zo’n €550,00
    Dat is toch bijna 1200 Gulden aan huur.

    Like

 14. Lee zegt:

  Prima stuk. Wat ook opvalt is dat links altijd gewoon ‘links’ wordt genoemd en rechts vrijwel altijd ‘extreem rechts’ dan wel populisme. Let er maar op. Het is simpelweg niets anders dat het negatief wegzetten van elk (positief) tegengeluid. Op die manier verstomd elke normale discussie. Misselijkmakend.

  Geliked door 1 persoon

 15. andre zegt:

  heerlijk om te lezen, niet links niet rechts maar realistisch en wil er toch nog iets aan toevoegen. Wij als klootjesvolk kan je opdelen in 3 groepen wat betreft de mileugekte en dat is als volgt:

  1) moleculair gezien is CO2 een heel zwaar molecuul in gasvorm. Scheikundig gezien Is CO2 een cruciaal molecuul in de photosyntese wat weer O2 oplevert en als een radikaal ja ze zijn met zn 2tjes dus een di radikaal weer beschikbaar is voor verbranding of scheikundig gezegd een oxidator. Methaan is ook maar een heel klein bestandsdeeltje in de dampkring die weer door de di-radikaal O2 wordt omgezet/geoxideerd tot CO2 en weer mee mag doen in het photosytnese proces. Scheikunde technisch gezien dan.
  2)Mensen die goed zijn in rekenen kunnen prima uitrekenen dat in de dampkring met een percentage van CO2 van 0,08 procent het onmogelijk is om de temperatuur 2 graden lager te maken met CO2 reduktie van 50% wat ook weer onmogelijk is.
  3) en dan hebben we nog de groep die 1 en 2 niet snappen maar dat geeft helemaal niets want daar hebben we een ezelsbruggetje voor. Biologisch gezien hebben we een bomengrens op de berg waar geen bomen meer groeien want daar is namelijk geen CO2 meer voor de photosythese die zakt namelijk uit. Maar ook boven op de berg te Zwitserland daar maken ze zwitserse kazen en daar zitten hele grote gaten in. Dit komt door de fermentatie waarbij CO2 vrijkomt in een ijle lucht wat weer grote gaten maakt in de zwitserse kazen. Heel simpel, hou de gaten in de gaten van de zwitserse kazen.Als deze kleiner worden dan hebben we een opwarming en zo niet is er helemaal niets aan de hand.

  Dan is er ook nog een groep 4 en dat zijn de randdebielen die aan de klimaat hysterie dik geld verdienen en alles aan elkaar vast liegen voor een beetje geld. Godzijdank kraakt het daar behoorlijk en dat de boel maar snel mag instorten. Net als in de mijnen dennenhout werd gebruikt dat ook eerst kraakt en je nog kon proberen om weg te komen alvorens de boel instortte.

  Enneh mocht er nog een wetenschapper zijn die met mij de discussie aan durft? Graag want ik ben ze mijn hele leven nog niet tegen gekomen!

  Geliked door 3 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Dan is er ook nog een groep 4 en dat zijn de randdebielen die aan de klimaat hysterie dik geld verdienen en alles aan elkaar vast liegen voor een beetje geld.”

   Als ze zoveel geld verdienen aan de klimaathysterie zijn ze volgens mij zo debiel niet. Dan zijn het goocheme jongens, zij het zonder al teveel geweten.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 2 people

  • Oeps zegt:

   @ andre (11 september 2018 om 16:30)

   Dames en Heren.

   De grote leugen is, dat ons door de slinckxse millieumaffia een sprookje wordt verteld over de CO2 uiststoot, die te hoog zou zijn.

   Waarom moet ik toch zo lachen ??? Ha, ha, ha, ha, ha, haaaa !!!

   CO2 is helemaal niet slecht voor de natuur. CO2 komt heel gewoon in de natuur voor. CO2 is heel goed voor de natuur.

   Bloemen, planten, struiken en bomen hebben CO2 nodig. Dat zetten ze om in zuurstof. En dieren en mensen hebben die zuurstof nodig. Dat zetten we op onze beurt weer in CO2 om. Dat is gewoon de kringloop van de natuur.

   Het hele CO2 verhaal is pure larie !!!

   Trouwens, als die hoogopgeleideziellugeislamitischeuitzichtlozekansparelvluchtelingen produceren meer CO2 dan we met alle maatregelen kunnen beperken.

   Geliked door 3 people

  • Lars024 zegt:

   Klasse uitleg voor iedereen! Top.

   Like

  • Qvic zegt:

   Toch leuk dat je fotosynthese noemt bij planten om CO2 uit de lucht te laten halen, die het zogenaamd dan omzetten in CO en O2. Dit is namelijk klink klare onzin. CO2 is een zeer stabiel gas en gedraagt zich als een edelgas. Gaat dan ook met niets meer een verbinding aan. Is dan ook GEEN oxidant. De soortelijke massa van CO2 is 1,97 kg/m3. Maar onze omgevingslucht bestaat uit 21% uit O2 (zuurstofoxide), 1% argon en 78% stikstof. Samen hebben zij een soortelijke massa van ruim 2kg/m3. Dus zal het CO2 opstijgen en kan theoretisch een hoogte bereiken van ongeveer 10.000 meter. CO2 kan enkel in het ultraviolet vacuüm spectrum ontbonden worden, deze hoge frequentie kan alleen de zon en de bliksems van onweer produceren. Planten en bomen kunnen dat niet, dus het is een fabel dat bomen en planten CO2 uit de lucht kunnen halen. Daar het CO2 molecuul onzichtbaar en reukloos is en maar 0,038% (38 promiel) in de lucht zit is het alleen te meten direct bij de bron, omdat er nog geen gevoelige apparaten bestaan om het overal te kunnen meten in de lucht. Als het CO2 molecuul zich ontbindt, vervalt het in CO en O3 (ozon). Het onttrekt net zoveel warmte aan zijn omgeving, dan als het aan warmte gaf aan zijn omgeving toen het ontstond. Het O3 (ozon) vervalt in een fractie van een seconde weer in het stabiele O2 (zuurstofoxide) en het CO is onstabiel en gaat met het regenwater een verbinding aan valt weer richting de aarde en dit zwarte spul is een plantenvoeding. Vandaar dat het ook zo afkoelt na een onweersbui. Dus hoe meer CO2 in de lucht, hoe meer er afkoeling zal plaats vinden. Hier heb jij je antwoordt op jou vragen.

   Like

  • Bob Koster zegt:

   Drie opmerkingen.
   1. Ook in Nederland wordt gatenkaas gemaakt.
   2. Het CO2-gehalte is momenteel 0,039%. In 1965 was dat 0,03%. Een toename met bijna eenderde in vijftig jaar.
   3. Methaan (CH4) is een 20 maal sterker broeikasgas dan CO2. Het oxideert idd vrij snel tot CO2 en H2O oftewel waterdamp, het sterkste broeikasgas wat bestaat.

   Like

   • Qvic zegt:

    @ Bob Koster zegt: 12 september 2018 om 10:50
    Wat er bedoelt wordt met de dampkring, er heerst daar een temperatuur van – 273.15 Celsius of te wel 0 graden Kelvin. Dus over welk broeikasgas heb je het? Alles bevriest daar en er is ook geen enkele beweging meer van de elektronen in de moleculen. Daar heerst het absolute nulpunt van alle materie die op de aarde voorkomen.

    Like

 16. Hovawart zegt:

  Nog een klein voorbeeld van Linksche leugens zijn de dure reclameblokken van de NGO’s, de goededoelenorganisaties die al decennia op Prime Time proberen om donateurs te vinden voor hun BungaBunga Party’s hun first class vliegreisjes en exorbitante salarissen, voor een prachtig hoofdkantoor in Geneve, en een gevulde rekening om lobbyisten te betalen en politici te kunnen omkopen, om de chaos in stand te houden….nu de kijkertjes het echter een beetje beu worden om de portemonnee/pinpas te trekken voor Afrika komen de NGO’s met mishandelde dieren…..alles om op het gemoed van burgers te kunnen blijven spelen.
  Linksche Looneys zijn de aalmoezeniers van de linksche kerk.

  Geliked door 4 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Hovawart: 16.42. uur, op 11/9. Juist. Ik ben ook van plan, om iedere collectant aan de deur door te verwijzen naar de Bilderberger Mark Rutte, van de Vereniging Van Duitendieven. Die heeft al mijn poen geroofd.

   Geliked door 1 persoon

 17. bigljohn zegt:

  Eerst iets over Howick en Lilly. Lilly en Lullie. Ze mochten dus uiteindelijk wel blijven. Leuke boodschap voor vele Afrikanen. Ik hoor de tam tam al rammelen; We sturen onze kinderen vooruit naar Nederland, en dan komen wij er achter aan. Dit alles moet lukken, want Nederlanders zijn na de Zweden het idiootste volk op de aardkloot. En dan dat klimaat. Zelf hebben wij 13 zonnepanelen op het dak liggen. Een fikse investering die in 7 jaar terug verdiend is. Dit jaar wekten we (door de vele zonuren dit jaar) dubbel zoveel energie op als dat we zelf gebruikten. Maar nu komt het. Al sedert enige tijd gonst het van de berichten dat zo vanaf 2020 2021 ??? de opgewekte stroom zo zwaar belast gaat worden dat de eigenaar van de zonnepanelen er zo goed als niets aan overhoudt. Met andere woorden, wij spelen daardoor wel quite, maar zijn er dus financieel ook niet op vooruit gegaan. Misschien ooit nog kosten om die kermis van ons dak af te slopen en op te ruimen. Hetzelfde verhaal als dat aardgas uit de jaren zestig. Veel voordeliger als stadsgas, veel schoner, en een tijdje nadien; veel duurder als stadsgas. En daar is het om begonnen bij de overheid. Ook met alternatieve methoden om stroom op te wekken. Op termijn voor iedereen een fikse aanslag op de portemonnee. Elektriciteit zal onbetaalbaar blijken en voor velen een blok aan het been worden !

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Dat denk ik ook.
   Minder dan een derde van het bedrag wat ik per maand betaal, zijn mijn werkelijke kosten aan stroom en gas.
   De rest bestaat uit alles wat je maar kan bedenken aan milieu bedenkseltjes + BTW over accijns.

   Geliked door 3 people

 18. j van der valk zegt:

  Meneer H. Numan, er wordt al hard gewerkt aan Klimaatbeheersing….

  De wereld is nu eenmaal geen Centerparcs met perfecte klimaatbeheersing ?

  Maar wat zegt deze Professor dan … Veel stofdeeltjes maken kleine regendruppeltjes.
  Overdag bewolkt en s’nachts helder.

  Het is verleidelijk om, zodra de technische middelen dat toelaten, de omstandigheden op onze planeet, net zoals die in onze eigen woning, te manipuleren. Immers als we het thuis te koud vinden dan zetten we de thermostaat wat hoger. En als het bloedheet is in de zomer, dan zetten we de airco aan en dan koelt de woning af.

  En dat met de hele planeet. Is dat misschien een goed idee !

  De oplossing voor klimaatverandering …Bijvoorbeeld wolken maken ?

  Het klimaat verandert door de uitstoot van broeikasgassen. Geo Engineering is de brede term die gebruikt wordt voor het bewust en op grote schaal beïnvloeden van het klimaat of de planeet met technische middelen. Bijvoorbeeld wolken maken, opslag van CO2 in de bodem, het bevorderen van de vorming van plankton in de oceanen dat kooldioxide uit de lucht kan halen… etc.

  Uiteraard is het allemaal niet zo eenvoudig. De Aarde mag dan een kleine planeet zijn, hij is toch dermate groot dat we het hier hebben over een ongelooflijke uitdaging – een Engineering Challenge – zoals dat zo mooi heet. Laat staan de kosten en laat staan de impact die technisch ingrijpen heeft op water, lucht en bodem, planten, dieren en mensen…

  Het hoe en wat van Geo Engineering en of dat op een verantwoorde manier kan worden gedaan wordt besproken door. prof. dr. ir. Herman Russchenberg – hoofd van het Delft Climate Institute.

  https://youtu.be/Km7SE2QjUF0 55min.

  Like

  • Ook de Geo Engineering is een verdienmodel voor de overheid en de grootinvesteerders, die er straks als er iets van lukt, aan gaan verdienen. Het is de marktwerking en de marketing die hiervoor zijn werk doet waardoor het huishouden die richting op wordt gedreven.
   Het wonderhuis van Griet Titulaer gold als voorbeeld en zie wat er nu al is verwezenlijkt, de koelkast registreert wat u moet gaan kopen, de waterketel communiceert ook al met uw mobiel, alles is op afstand bestuurbaar en beheersbaar zolang er niets uitvalt want dan heb je anders een heel groot probleem.

   Like

 19. Saeftinghe zegt:

  Met verreweg het grootste deel van het artikel ben ik het roerend eens.
  Maar ik wil toch een paar kleine correcties toevoegen waar het water-wind en zon energy betreft.

  Eerst als voorbeeldje: iemand ontwerpt een perfecte lamp om bij te werken en lezen, dan komt de overheid, of vul maar wat in, en die zet er een emmer over.
  WEG is het nut van de lamp.

  Dat is hetgeen gebeurt met wind en zonenergy.

  Deze zaken zijn nog volop in hun ontwikkeling, wind is wat verder dan zon.

  Windmolens kunnen véél langer dan de genoemde 10 jaar meegaan, ik ken er die tegen de 50 jaar aanzitten, vreselijke herrie, slecht rendement maar ze leveren nog steeds stroom.
  Ze staan in de buurt van Gibraltar.

  Modernere windmolens hebben een rendement van over 60%, geen enkele machine die fosiel als brandstof gebruikt haalt bij lange na niet die 60% rendement.

  De bouwprijs is zo´n 120% van een fosiele centrale,maar zodra ze draaien op een GRATIS brandstof is dat bouwprijs verschil in een jaar terug verdient.
  Men beweert een half jaar, dat is veel te optimistisch

  Moelens hebben, in tegenstelling tot fosiele centrales géén bemanning nodig, en het onderhoud is zeer gering.
  Moderne molens zijn STIL, aan de voet van een flink leverede molen kun je zonder de geringste stemverheffing met elkaar praten.
  Vogels hebbben niets te zoeken waar de wieken draaien, die zoeken naar voedsel kort bij de grond. Er worden vrijwel géén vogeld gedood door molens.
  Gieren lopen enig risico, die vliegen op molenhoogte, gebruiken de thermiek die de molen veroorzaakt om hun territorium te overzien, en dat gaat wel eens een keer mis.
  Het is altijd hetzelfde filmpje van die gier die niet goed oplette en geraakt werd wat vertoont wordt.

  Het is het GEBRUIK van de molen wat niet deugt, een lamp zet je toch ook niet onder een emmer.

  Portugal loopt voorop met Water-Wind-Zon energy, er is meer dam 100% capaciteit.
  En omdat deze energy ook niet perfect is wordt dat nog te weinig gehaald, wind is wispelturig.
  Er draaien dus fosiele centrales op zo laag mogelijk niveau.
  Wanneer er meer dan een week 100% van het gebruik geleverd wordt komt het nog in de krant.
  Het overschot wordt verkocht aan Spanje dat nog maar egens nabij de 60 a 70% aan capaciteit zit.
  Spanje heeft wel een heel mooie site waarop ze produktie en verbruik prachtig zichtbaar maken

  Geliked door 1 persoon

  • H. Numan zegt:

   Windmolens zijn niet stil, kunnen ook nooit stil zijn. Rendementen van 60% zijn uit de lucht gegrepen. Volkomen onmogelijk.

   Geliked door 1 persoon

   • Qvic zegt:

    @ H. Numan zegt: 12 september 2018 om 07:58,
    Theoretische heeft een windmolen een rendement van maximum 59%, want anders zou het windstil zijn achter de windmolen. Daar een 3-wieks windmolen pas bij windkracht 4 met zijn opbouw van stroom leveren aan het net begint, daar onder trekt de windmolen stroom van het net, om op snelheid te komen. Een 3-wieks windmolen is het meest rendabel bij wind kracht 7, bij windkracht 9 moeten de bladen van de windmolen in vaan stand gezet worden, anders draait deze kapot. Maar het meest verbaas wekkende is dat de windsnelheden in het binnenland maar gemiddeld 2 weken per jaar boven de windkracht 4 uitkomen. Dus met andere woorden zijn alle windmolens in het binnen land één grote illusie, dat die dingen rendabel zijn. Ze trekken meer stroom van het net, dan ze leveren aan het net. De boeren zijn er blij mee, want zij ontvangen 80.000 tot 100.000 Euro per jaar per windmolen op hun landerijen. Daar er ook relatief veel onderhoud aan zit bij de bewegende delen en de gravitatie schades bij de punten van de wieken veel voorkomend is. Kortom de fans ervan zijn veelal leken die er weinig of geen technisch verstand van hebben, maar wie kan rekenen en de kosten baten plaatje kan overzien. Zal nooit windmolens gaan promoten, als zij zelf voor alle kosten moeten opdraaien.
    Als je het totale plaatje gaat bekijken vanaf het delven van grondstoffen en de maak productie en het opwekken van energie en het onderhoud ervan en uiteindelijk de recycle ervan, dan zal deze meer energie kosten en CO2 meer produceren, dan die windmolen ooit zou opleveren in zijn leven. Bij zonnepanelen is het net zo bedroevend, die hebben amper een rendement van 15 à 20%. Monokristallen hebben een beter rendement dan de polykristallen. Polykristallen zonnepanelen zijn dan ook goedkoper. Na 10 tot 15 jaar zijn beide min of meer op. Plus om je rendement te kunnen waarborgen moeten deze panelen wel regelmatig schoon gemaakt worden. Wat een duur kosten plaatje kan worden, als je ze op je dak hebt liggen en het uit moet besteden. Deze beide zogenaamde alternatieve energie vormen kosten meer, dan ze opleveren en zijn ook nog eens onbetrouwbaar in het gebruik, omdat er geen constante wind waait van windkracht 7 of dat de zon 24/7 schijnt per jaar.

    Like

  • Bob Koster zegt:

   Bedankt voor deze bijdrage. Helaas kan Nederland nooit op 100% WWZ-energie draaien vanwege klimaat, geografische ligging, krankzinnige overbevolking en actieve tegenwerking door de olieboeren van deze wereld.

   Like

   • Trucker zegt:

    U kletst uit uw nek, zonder subsidie draait geen windmolen in Nederland, Vlaanderen of waar dan ook.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Als iedereen actief bonen gaat eten kunnen we gemakkelijk op windenergie leven.
    “Winden bij het leven!” zeg ik altijd maar.

    Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Ja in Vlaanderen zeggen wij scheten laten en inderdaad bonen is daar onder meer een goede producent voor, wil het nu zijn dat ik alle weken sosiesse eet met bonen in tomatensaus is echt iets dat ik héél graag eet.
    Voor de Nederlandse analfabeten 🙂 Sosiesse is braadworst (kalfs/varken eet ik ze het lieftst)

    Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Saeftinghe 11 september 2018 om 22:13

   Fijne dingen toch, die windmolens.

   http://savetheeaglesinternational.org/new/us-windfarms-kill-10-20-times-more-than-previously-thought.html

   Like

   • Trucker zegt:

    Horizon vervuilende troep die bijlange de dertig jaar niet haalt die de klimaat hysterie en geldverdieners voorspellen dat ze hebben als operationele leeftijd.
    Bovendien een ongeziene vervuiling om ze af te breken en te “recycleren”.
    Het transport en montage van die troep is op zichzelf al genoeg vervuilend om de tijd die ze draaien ze nodig hebben om de aangebrachte milieu schade in evenwicht te brengen.
    Wat een oeverloos gezwets die milieu hypocrieten, met hun elektrisch autootje krék hetzelfde, productie batterij en recyclage is de meest (!) vervuilde bedrijfstak die de industrie kent nog los van de elektriciteit die de gesubsidieerde windmolen verschaft als het waait anders is het de klassieke centrale.
    Wat een geneuzel uit het derde knoopsgat die klimaat hysterie, enige die er baat bij gebben zijn zij die er geld aan verdienen de staat op kop en de soorten als de Gore Al uit de US meester zwendelaar.
    Hoepelt op met die rommel het platteland komt ook al vol te staan met die TROEP.
    In Vlaanderen zijn er IDIOTEN die betalen om op een schip die dingen van dichtbij te gaan zien, het geneuzel dat die dan lieten horen was meer als tenenkrommend, rij met je auto 10 kil ver en je staat er pal op éne te zien in de middle of nowhere te zien, nee die dommeriken moeten dat op zee gaan zien.
    Niet moeilijk dat partijen die nu de regeringen vormen aan de macht blijven de hoofdmoot van de kiezers is een zombie of ergens zijn die synapsen en neuronen in in een primaire functie blijven hangen.
    PS ik verlies zeker niet het schadelijk aan het milieu die die dingen veroorzaken de massale sterfte van vogels wordt sluw en leep door de klimaat hysterie verzwegen net als dat Bob Koster daar niet over piept.
    Schrijnende beelden de massale vogelsterfte maar de media verzwijgt ook dat.

    Geliked door 3 people

   • Trucker zegt:

    Het transport en montage van die troep is op zichzelf al genoeg vervuilend om de tijd die ze draaien ze nodig hebben om de aangebrachte milieu schade in evenwicht te brengen.
    Wat een oeverloos gezwets die milieu hypocrieten, met hun elektrisch autootje krék hetzelfde, productie batterij en recyclage is de meest (!) vervuilde bedrijfstak die de industrie kent nog los van de elektriciteit die de gesubsidieerde windmolen verschaft als het waait anders is het de klassieke centrale.
    Wat een geneuzel uit het derde knoopsgat die klimaat hysterie, enige die er baat bij gebben zijn zij die er geld aan verdienen de staat op kop en de soorten als de Gore Al uit de US meester zwendelaar.
    Hoepelt op met die rommel het platteland komt ook al vol te staan met die TROEP.
    In Vlaanderen zijn er IDIOTEN die betalen om op een schip die dingen van dichtbij te gaan zien, het geneuzel dat die dan lieten horen was meer als tenenkrommend, rij met je auto 10 kil ver en je staat er pal op éne te zien in de middle of nowhere te zien, nee die dommeriken moeten dat op zee gaan zien.
    Niet moeilijk dat partijen die nu de regeringen vormen aan de macht blijven de hoofdmoot van de kiezers is een zombie of ergens zijn die synapsen en neuronen in in een primaire functie blijven hangen.
    PS ik verlies zeker niet het schadelijk aan het milieu die die dingen veroorzaken de massale sterfte van vogels wordt sluw en leep door de klimaat hysterie verzwegen net als dat Bob Koster daar niet over piept.
    Schrijnende beelden de massale vogelsterfte maar de media verzwijgt ook dat.

    Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   Niet stil????????
   Vraag maar eens aan mensen die er dichtbij moeten wonen want de overheid plaatst die troep naast hun terrein.
   Geen bemanning nodig ??????
   Dus volgens uw denken zijn het volautomatische apparaten die geen onderhoud nodig hebben???
   Is de eerste keer dat ik in kennis gesteld wordt dat een elektro-mechainisch toestel geen onderhoud nodig heeft.
   Is voorwaar om ASAP opgenomen te worden in het Guines recordboek of beter nog het achtste Wereldwonder.

   Geliked door 2 people

   • Trucker zegt:

    @ Saeftinghe 11 september 2018 om 22:13

    Mijn laatste reaktie moet onder dit … euh geschrijf komen te staan van deze “Saeftinghe”

    Niet stil????????
    Vraag maar eens aan mensen die er dichtbij moeten wonen want de overheid plaatst die troep naast hun terrein.
    Geen bemanning nodig ??????
    Dus volgens uw denken zijn het volautomatische apparaten die geen onderhoud nodig hebben???
    Is de eerste keer dat ik in kennis gesteld wordt dat een elektro-mechainisch toestel geen onderhoud nodig heeft.
    Is voorwaar om ASAP opgenomen te worden in het Guines recordboek of beter nog het achtste Wereldwonder.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Windmolens hebben zoveel onderhoud nodig dat dit alléén al afdoende is om die hele leugen-kolerezooi af te schaffen, op te ruimen, tot schroot te vermalen en alle bedenkers daarvan inclusief de echte schuldigen met zo’n windmolen te onthoofden en daarna te castreren.
    Alhoewel daar veel precisie bij komt kijken.
    Elke week staan de busjes van de monteurs in rij bij de in windvaan staande werkeloze geldvretende subsidiemonsters.
    Als ze weer gerepareerd zijn staan ze in vaanstand omdat er geen wind is.
    Is er wind, is het weer te veel wind en staan ze in vaanstand.
    Afgezien van de productiekosten van zo’n ding, het transport, de montage, de aanleg van de stroomkabels, het onderhoud en de afschrijving van vijf jaar, kost zo’n molen ongeveer 20 maal meer dan hij zal kunnen opbrengen.
    Maar geen nood.
    Het volk pikt alles en joepie… We hebben toch lekker geen democratie!
    Dus nog gewoon ’n windmolenveldje met ca. 200 molens er bij…en de bankrekeningen van de heersers op de Kaaimaneilanden barsten helemaal uit hun voegen.
    En dàt terwijl het echte blanke volk steeds maar armer en armer wordt en snakt naar windkracht 25 omdat dàt zo energie vriendelijk zou zijn…!

    Geliked door 2 people

   • Trucker zegt:

    @ paulzwueste 13 september 2018 om 18:28

    Klopt als een bus maar dat ze zonder subsidie zelfs niet draaien hoor je die klimaat hysterie niet over piepen dan geven ze forfait.
    Wat ze het liefst doen is met diagrammetjes en formules de onwetende overbluffen om hun geneuzel te maskeren.
    Er is hier éne die wauwelt zelfs (ik zal het eens juist citeren sé) …Vogels hebben niets te zoeken waar de wieken draaien, die zoeken naar voedsel kort bij de grond. Er worden vrijwel géén vogel gedood door molens…”
    Dat doet mij denken aan de typetjes die uit de stad komen en “op den buiten gaan wonen want daar is het zo stil”… tot één van de boeren zijn koeien laat rouleren naar een andere mispel en dan loeien ze een halve dag of nacht (van vreugde), die stadzeikerdjes hebben daar de pest aan want het is opeens niet” zo stil op den buiten” 🙂 (vette grijns van mij nu).
    Heb geloof ik al het relaas verteld van zo’n zeikwijf die ging klagen voor de hond en later de bomen die over hun (zakdoek grote 🙂 tuintje hingen, eigenaar woonde er (net als zijn ouders) al zijn hele leven, helaas is hij ook al overleden.
    Ach ja, die vogels we zouden hun toch eens dringend moeten uitleggen waar ze mogen vliegen en waar ze absoluut geen zaken hebben, zouden die zo dom zijn als …(hou even mijn kaken op elkaar) dat insecten maar beter niet meer in de lucht vliegen en netjes op de grond wachten tot de grijpgrage snavel van de vogel hun komt oppeuzelen.
    Nee zo bruin heb ik het nog nooit gehoord als wat die Saeftinhge fezelt echt niet.

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Bij mij in Walsoorden stonden er zo’n acht van die dingen op 300 meter afstand van mijn klein boerenhuizeke.
    Na 4 jaar werden ze weer afgebroken omdat de hele zooi daar onder water moest om “natuur te maken” in opdracht van die groene criminelen die anders dwars zouden liggen De Schelde moest namelijk op verzoek van Antwerpen verbreed worden voor nog bredere en nog dieper diepgaande-monstermammoettransportschepen, die alle Aziatische kelerezooi vervoeren die je bij Xenos, Morres, De Pyramiden, en andere rommelzaken kunt kopen.
    Nou moet je weten dat de plannen voor het onder water zetten van die streek al vijf jaar eerder bekend waren… maar tòch die windmolens neerzetten natuurlijk.
    Ècht iedere week dus één of twéé in vaanstand, en maar af en aan rijden met die reparatiebusjes….
    En dan na vier jaar weer afbreken.
    Moet je eens uitrekenen hoeveel geld er hiermee is weggesmeten.
    En dit is maar één geval van totale verspilling van belastinggeld!

    Geliked door 3 people

 20. Saeftinghe zegt:

  Wilde de link copiëren, maar er ging oiets mis.

  https://demanda.ree.es/movil/peninsula/demanda/acumulada

  Nu staat hij er wel.

  Het is niet de molen waar het mis is meer de hebzucht en de concurentie die de fosiele bedrijven wordt aangedaan, die moeten Amperes leveren om te verdienen.

  In één kg fosiel zit ongeveer 10KWh energie, daarvan zet een centrale er hooguit 5Kwh van om in elektra. Wat kost één kg fosiel?
  Wind zet 60% om van de (GRATIS) energy die door de wiek stroomt. Wat kost die wind?
  Het spaart heel wat fosiel voor onze nakomelingen, Dat is het punt waarom het gaat.

  De wiek tip gaat echt niet met 300mtr per seconde dat is tegen de geluidssnelheid aan, wat niet gewenst is. 200 mtr/seconde is dichter bij de waarheid

  Een molen is een perfecte machine.
  Maar wanneer een perfecte machine misbruikt wordt, dient de misbruiker bekritiseerd te worden.

  De verdere inhoud van het artikel kan ik volledig onderschrijven.

  Excuus voor het lange verhaal.

  Geliked door 1 persoon

  • Republikein zegt:

   Verdronken land?
   Nee, geintje, niet dat velen met molentjes lopen, en de verbinding tussen de Neanderthaler en de moderne mens, een gat vormt van 300.000 jaar, niet veel gezien de evolutie, maar toch.

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Sommigen hebben een molentje in hun hoofd ipv hersenen 😉

    Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    De mensachtige die in dat gat past, nog niet gevonden trouwens.
    Ze hebben hem Daan genoemd, om te duiden.
    Sommigen hebben goede sier gemaakt.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Trucker, misschien is zo’n petje met een propeller boven op wat voor ‘m/

    Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    @ BertG. 13 september 2018 om 16:10

    Was dat niet André Van duin (in zijn gloriejaren) die zoiets gedaan heeft of Tommy Cooper, ik dacht dat het één van beide was.
    Benny Hill niet die was altijd in de weer met zijn dansmeisjes 🙂 zal dat nooit opgehad hebben.

    Like

   • Trucker zegt:

    @ Republikein 13 september 2018 om 12:49

    meer dan eens (in feite bijna altijd) snap ik je reacties niet maar dat is het ém net, het zijn altijd pareltjes in het surrealisme 😉

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Saeftinghe.
    Weet jij hoevéél van die kutmolens al in NL en in zee staan, en hoeveel méér er nog geplaatst moeten worden?
    Weet je wat het kost om één van die molens bedrijfsklaar op z’n plek te krijgen?
    En de onderhoudskosten, niet vergeten natuurlijk
    Vermenigvuldig dat dan maar eens met dat enorme aantal molens.

    Milliarden zijn we aan het weggooien.
    Eerst ons gas tegen ’n fooi weggegeven, daarna het enorme kostenschandaal met die Italiaanse treinaankoop.
    Treinen die nooit gereden hebben en nu in Italië staan weg te rotten.
    En nu weer miljarden uitgegeven voor “windmolenparken” (ook weer zo’n prachtig woord wat de suggestie geeft van niks aan de hand en ze brengen zoveel geld op…!) die niet rendabel zijn.
    Ze hebben nog nooit winst gemaakt, en hoe meer molens hoe meer verlies!

    Maar ja, het is toch maar geld van de belastingbetaler!!!
    En die arme mensen in Groningen maar wachten op hun geld!!!

    Geliked door 1 persoon

   • Maar ze vinden er telkens wel een die weer in het totale plaatje past.
    Onlangs nog ergens in een ontdooide frost laag van Rusland.
    Tussen het einde van deze wereld en de nieuwe kolonie op Mars zal een heel groot gat zitten.

    Like

  • Trucker zegt:

   Gemakkelijk als u de subsidies die naar die troep gaan maar lekker verzwijgt past niet in het plaatje van “gratis” energie.
   Trouwens er gebeuren meer ongevallen als u denkt en ik heb het niet alleen over jullie Nederland of (mijn) Vlaanderen, wordt ook zoveel als mogelijk uit de mainstream gehouden want past ook niet in het plaatje van de klimaat hypers
   Van mij mogen ze die rommel met onmiddellijke ingang afbreken en opdoeken, ik zie er overal verschijnen.
   Vogels hebben dus geen belang voor u maar wel dat milieu geneuzel alsof de mens de natuur kan beheersen.
   Dat is nog de grootste onzin aan het geheel.

   Geliked door 3 people

 21. Republikein zegt:

  Top weer Numan.

  Like

 22. Bob Koster zegt:

  Meneer Numan, door wie wordt u betaald voor deze kletspraat? Shell, Exxon of de salafistiche oliesjeiks zelf?

  Like

  • Trucker zegt:

   Stadstypetjes hebben nog nooit een dode vogel door klimaathype gekken van dichtbij gezien, die klimaat neuzelaars zouden ze verplicht de dode karkassen moeten laten oprapen.
   Dat groen tuig ik haat die echt, in het dorp durven ze geen klep niet opendoen (jaja zelfs in een Godvergeten boerendorp zit dat tuig maar hier zijn bij wijze van spreken de boeren de baas 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
   Enige die daarvoor stemmen zijn die stadstypetjes die hier komen wonen die niks weten van de natuur en denken dat een koe niet loeit of een haan niet kraait en als het zo is dat je die kan opvoeden KNETTERGEK zijn die.
   Die windmolens zijn mij echt een doorn in het oog ik moet ze niet.

   Geliked door 3 people

 23. Tistochwat zegt:

  Als ik foto’s van al die door windmolens verminkte vogels zie, begint mijn haat jegens die ‘groene goeroes’ zó verzengend te branden, dat er geen woorden voor zijn om die haat te beschrijven.
  Ooit zag ik een foto van een ooievaar, waarvan een vleugel nog maar aan een reepje huid vastzat, de arme, onschuldige stumper.
  Daar ben ik stuk van, omdat ik een hart voor dieren heb, in tegenstelling tot de de hemelfietsende ‘klimaatbeheersers’ en de hypocriete ‘milieufascisten’, die ervan overtuigd zijn dat ze de planeet als een soort god naar hun hand kunnen zetten: MET ONS BELASTINGGELD!

  De rood-groene-linksen zouden het hele land het liefst zó vol bouwen met behuizingen voor mohammedaanse ‘vluchtelingen’, dat er niet eens meer plaats zal zijn om ook maar één grassprietje te laten groeien.

  Windmolenliefhebbers moeten maar een gaan zoeken op internet hoe schadelijk die monsterlijke dingen ook zijn voor de gezondheid van mensen!

  MISDADIGE KLOOTZAKKEN! Zo noem ik die milieufreaks met hun windmolens, zonnepanelen en ‘elektrische’ autootjes!

  Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   Hey meisje Tistochwat ik heb al vaker gepend dat gij een slimme tante zijt 😉 en bovendien het met humor net zo goed onder de neus kan wrijven van die neuzelaars met hun gedaas.
   Gij visualiseert wat ik schrijf wrijf het die neuzelaars met hun gedaas maar goed onder de neus.

   Geliked door 2 people

 24. Jan zegt:

  In het verlengde van het klimaatgeneuzel, ‘eco-vriendelijke’ huizen in New Orleans rotten weg, vallen uit elkaar en paddestoelen groeien in de open naden

  Brad Pitt Non-Profit Built ‘Green’ Homes in New Orleans After Katrina – Now They’re Moldy And Falling Apart (VIDEO)

  https://www.thegatewaypundit.com/2018/09/brad-pitt-non-profit-built-green-homes-in-new-orleans-after-katrina-now-theyre-moldy-and-falling-apart-video/

  Geliked door 1 persoon

 25. Jules Vismale zegt:

  Om dit hele gezeik over het klimaat nog even buiten beschouwing te laten zou men hier eens het artikel kunnen lezen over hoe wij mensen (waaronder dus die wetenschappers, Groenlinks etc.) constant proberen om Moeder Natuur te romantiseren, dieren wil vermenselijken, denken dat er goede en slechte dieren zijn of anders hopen dat de natuur een Hof van Eden wordt zonder “bloeddorstige” roofdieren en verder alleen maar lieve en aardige dieren daarin met een hoog knuffelimago. Lees hier en oordeel:

  Moeder Natuur is streng maar rechtvaardig

  Waarom reageren we toch meestal zo heftig als er dieren overlijden? Prooidieren, een dood ooievaars- of een haviksjong, een verhongerde grote grazer, want ze zijn namelijk helemaal niet zielig.

  De webcams staan aan en we kunnen weer genieten van de real life soap van de havik, de ­ooievaar, enkele uilen en mezen. Als een echte voyeur kijken we mee in hun nesten.

  We zien de bevruchting, de zwangerschap en de opvoeding van de kleintjes. Het radioprogramma Vroege ­Vogels besteedt er op de zondagmorgen de nodige aandacht aan. Een boswachter geeft een update en vertelt dat twee haviksjongen vannacht zijn gestorven.

  Van slag

  We juichen in stilte als de arme antilope weet te ontsnappen aan het slinkse jachtlui­paard, dat op zijn beurt weer de gunfactor krijgt als stropers hem willen omleggen.

  ‘Ja, dat is namelijk de natuur’, zegt Wim van der Graaff. ‘Ik zag vorig jaar een ooievaar haar kleinste jong uit het nest gooien.’ ‘Maar dat is toch allemaal super zielig’. Menno Bentveld, presentator van het programma, barst live in de uitzending bijna in tranen uit. ‘Dit jong kwam veel later dan de anderen uit het ei en de ouders hebben waarschijnlijk geoordeeld dat hij het toch niet zou gaan redden.
  Zo blijft er juist meer voedsel over voor de andere jongen’, probeert de boswachter de presentator nog op te vrolijken, maar Menno blijft de hele uitzending van slag.

  Waarom reageren we toch zo heftig als er dieren overlijden? Zielige zeehondjes die in de oceaan worden gepakt door een haai vinden we verschrikkelijk. We juichen van blijdschap als de “zielige” antilope weet te ontsnappen aan het jachtluipaard, luipaard, leeuw, hyena, hyeanahond of krokodil (zij kennen geen haatgevoelens tegen de antilope en doden deze alleen om zelf te overleven) dat op hun beurt weer de gunfactor krijgen als stropers hem willen omleggen. en die doen dat vooral uit hebzucht of haat!

  Kiezen we dus graag voor de underdog? Nou nee, want ik hoor niemand zich druk maken over die arme insecten die door kool- en pimpelmezen worden verorberd en nog maar te zwijgen over de woelige wormen die de meedogenloze merel in zijn bek laat spartelen voor ze aan zijn jongen te voeren.

  Knuffelgehalte

  We sympathiseren blijkbaar met dieren waaraan we menselijke eigenschappen kunnen toeschrijven. Die een vrij hoog knuffelgehalte hebben of waarvan we menen dat ze die ook hebben. En als er dan met dit soort dieren iets naars gebeurt, vinden we dat dus zielig. En erger nog, we voelen de drang om dit ‘onrecht’ te bestrijden wat hierna vaak op een complete ramp uitloopt wat dus NIET de bedoeling was!

  Toen een stel halfwilde paarden tijdens een overstroming op een stuk land werden ingesloten, leverde dit een nationale reddingsactie op. Maar het kan nog gekker. Grote grazers in de Oostvaardersplassen die tijdens een winterperiode dreigen te verhongeren, leiden tot oproer van mensen die willen dat ze worden bijgevoerd.
  Er wordt zelfs bij gevochten door allerlei partijen waar de runderen, paarden en herten aldaar geen weet van hebben.

  Nu moet het toch niet gekker worden in Nederland , zou je denken, maar het is al gekker geworden. Er bestaat een politieke partij die zich de Partij voor de Dieren noemt, er is eveneens een dierenbevrijdingsfront en recentelijk is er door een groep een proces aangespannen om een aap de rechten te geven van een selfie die hij per ongeluk met de camera van een fotograaf had gemaakt.
  Dit alles om ons rechtvaardigheidsgevoel ten opzichte van sommige dieren te bevredigen. en of die dieren dat ook vinden is nog maar de vraag!

  Rechter

  Ik geef toe dat zolang we vlees als voedselbron blijven gebruiken, het goed is om de leefomstandigheden van deze dieren, die als het ware door de mens worden ‘beheerd’, te bewaken. Maar laten we geen rechter willen spelen in de natuur.

  Prooidieren, een dood haviks- of ooievaarsjong, een verhongerde grote grazer, ze zijn totaal niet zielig. Het is Moeder Natuur die corrigerend optreedt; zij is niet zielig maar streng doch rechtvaardig.
  En waarom precies: in de natuur blijven de zwakke, zieke, gewonde en oude dieren niet snel in leven omdat ze anders een vreselijke lijdensweg hebben die de roofdieren als een soort euthanasie-dokters oplossen!

  Er is maar één diersoort op aarde waar we oprecht medelijden mee moeten hebben en die echt zielig is: de mens. Helaas heeft deze vaak al teveel medelijden met zichzelf!

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Al die doden dieren in de Oostvaardersplassen heeft natuurlijk niks te maken met Moeder Natuur die corrigerend optreedt.
   Die beesten kunnen dar geen kant op omdat ze daar opgesloten zijn door mensen die denken de natuur onder controle te hebben of te creëren in een veel te kleine ruimte met veel te weinig voedsel.

   Like

 26. Als het thema terug komt bij de linkse overheid die al jaren een groots plan uitgedacht hebben met al die spindokters, psychologen en wetenschappelijke commissies, om te manieren te vinden en te bedenken die ook nog uitgevoerd kunnen worden, zitten we nu midden in de uitvoering.
  Bij andere comments heb ik het al vaker aan gegeven, het hele klimaat is een groot verdienmodel voor overheden.

  Like

 27. Jan zegt:

  Video’s van de activiteit van de orkaan, China

  video/1

  Like

 28. Jan zegt:

  Klaver: “Vraag het aan de boeren of klimaat veranderd”

  Wat de KERN is van de discussie ontgaat dit lege hoofd volledig

  Like

 29. Jan zegt:

  Ja, het wordt warmer: hevige sneeuwval begraaft schapen in Spanje (video)

  Spaanse herders graven ingesneeuwde schapen uit

  Spaanse herders hebben meerdere schapen moeten redden uit de sneeuw. De regio Biskaje is flink getroffen door sneeuwval.
  …..
  https://www.nu.nl/252602/video/spaanse-herders-graven-ingesneeuwde-schapen-uit.html?redirect=1

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s