Bangmakerij en manipulatie

Screenshot_69

(Door: Wim van Schaik)

Telkens als het volk de spelletjes van de ‘elite’ doorziet en daaraan niet mee wil doen, dreigt die ‘elite’ met doemscenario’s: er komt oorlog als we niet lief zijn voor Oekraïne, Nederland overstroomt als we het land niet vol zetten met windmolens en van het gas afgaan (maar we blijven wel gas exporteren, alleen Nederlanders mogen het niet meer gebruiken), bedrijven vertrekken als we hen niet ieder jaar 2 miljard toestoppen, als we geen horden vreemdelingen toelaten hebben we straks niemand die hier het werk doet en met Wilders in het kabinet is het land onbestuurbaar enz.

Gelet op de verkiezingsuitslagen lijkt die bangmakerij nog te werken ook. Tenminste, hier in het land van ‘we hebben het nog goed’. Maar niet overal. Die vermaledijde Britten bijvoorbeeld kozen, alle doemscenario’s ten spijt en tot afgrijzen van de ‘elite’, voor leave. Angst aanjagen werkte eens een keer niet. Maar daarmee was de kous niet af. In plaats van die keuze te respecteren en gezamenlijk de nieuwe werkelijkheid tot een succes te maken, begon het gejammer en gechicaneer bij de verliezers. Als kleine kinderen op een schoolplein riepen ze  ‘over’. Er moest een nieuw referendum komen. En neem maar van mij aan desnoods nog een en nog een. Net zolang tot de uitkomst de ‘elite’ welgevallig zou zijn.

We weten dat voor Erdoğan democratie iets is wat je gebruikt om het weer op te geven zodra je doel bereikt is. Voor de linkse en linksige ‘elite’ ligt dat niet veel anders. Daar is democratie alleen goed zolang de populisten (lees: het volk) maar niets te vertellen hebben. Om dat te bereiken wil men in tijd van nood ook wel samenwerken met de verzamelde ‘goede krachten’.

Geen coalitie is te dol. Als het volk maar geen  podium krijgt, van de straat gemept kan worden en politiek gedemoniseerd en geïsoleerd mag worden. Wie tegenspreekt of demonstreert, wordt niet meer van repliek gediend, maar gewoon tot zwijgen gebracht en dat met oogluikende goedkeuring van de overheden en bestuurders of zelfs door actieve tegenwerking. Lukt het ondanks massieve tegenstand toch om de elitaire linies te doorbreken, dan wordt een ware heksenjacht ontketend, zoals we in de VS zien.

In de landen waar zo’n doorbraak nog niet plaatsvond, doen politici er alles aan om het volk te laten geloven dat het echt wel in de beste van alle werelden leeft. Misleiding en bedrog, sjoemelen met de feiten en regelrecht liegen moeten het volk een rad voor de ogen draaien. Ministers worden zelfs gedwongen om tegen alle lelijke feiten in multiculturele sprookjes uit te dragen. Politici zouden daar niet in slagen als ze niet gesteund werden door de ‘vrije’ media en zo nodig ook nog door de ‘onafhankelijke’ rechterlijke macht die daarmee laten zien partners in crime te zijn. Maar bangmakerij, misleiding, halve waarheden, suggestieve bewoordingen, versimpelingen, versluieringen, oneerlijkheden, en andere oplichterspraktijken zijn schadelijk en gevaarlijk voor een democratische rechtstaat. Ze maken dat het volk in schijnwerkelijkheid komt te leven.

Toch is dat precies wat er constant gebeurt. Zeker als het gaat over landen waar een politieke ommezwaai gemaakt is die de ‘elite’ onwelgevallig is. De media verzwijgen, verdraaien of minimaliseren de prestaties van zulke landen, terwijl ze tegelijk zoveel mogelijk negatief nieuws verspreiden: Brexit is een ramp, Trump bakt er niks van, Orbán is een dictator en de Polen zijn racisten. Het klootjesvolk moet immers gehersenspoeld worden en blijven denken dat het hier ‘gelukkig’ niet zo’n gekkenhuis is als daar. Ondertussen worden we geregeerd door een elite zonder moreel die in een gedroomde wereld leeft en handelt als een stel idioten.

De media bewijzen dag in dag uit dat zij hun foute analyses tijdens de verkiezingen in de VS en het referendum in Groot-Brittannië nog steeds niet verwerkt hebben. Krampachtig willen zij nu met hun gemanipuleerde berichtgeving ‘bewijzen’ dat ze eigenlijk toch wel gelijk hadden toen zij schreven dat Trump nooit gekozen mocht worden en dat Brexit voor de Britten een ramp betekende. Daarom zullen we vast nergens lezen of horen dat de werkloosheid in Groot–Brittannië zich nu bevindt op het laagste niveau sinds 1970. In de periode van mei tot juli 2018 was die 4%. Dat niveau werd niet meer bereikt sinds Groot Brittannië toetrad tot de EU. En dat terwijl het blijf-kamp voorspelde dat door Brexit de werkeloosheid juist gigantisch zou stijgen. Het angst zaaien blijkt dus weer eens nergens op te slaan. Maar de gewone man moet en zal in de leugen leven. Totdat bangmakerij en manipulatie niet meer werken en de waarheid hem vrij maakt.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Censuur, demoniseren, Desinformatie, Elite, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Bangmakerij en manipulatie

 1. Ruud zegt:

  Alleen in het stemhokje wordt het verschil gemaakt; laat je deze kans binnenkort niet ontglippen!

  Like

  • Guus Velraeds zegt:

   Behalve in Zweden en waarschijnlijk ook in Nederland.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Wim van Schaik.
   In de allereerste plaats een groot compliment.
   Chappeau!
   Het zogenaamde “haatzaaien van rechts” is ook zoiets van links om angst te verspreiden.
   Aan die vervloekte leugen erger ik mij werkelijk helemaal kapot.
   Zij halen massaal de werkelijke haat in Europa binnen in de vorm van de islam, en zij veroordelen ons als haatzaaiers!

   Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  wat jij niet wilt dat gaat gebeuren,
  laat parasieten ’t Land uitpleuren,
  zet profiteerders voor de lenzen
  en herstel met spoed weer d’eigen grenzen,
  beoordeel kritisch élk Gezag
  dat graag misleidt van dag tot dag
  en wil je helemaal zeker wezen
  vergeet niet dit verhaal te lezen… 😛
  .
  Jasterke
  .
  .

  Like

 3. Dirk Stam zegt:

  In de peilingen heeft de regering nu nog 55 zetels een verschil van 21 op de 76 zetel die nodig zijn.
  Waarom kunnen wij dan nu niet zeggen jullie falen dusaf marcheren.
  Ze kunnen dus gewoon doorgaan met liegen en bedriegen van het volk,en het volk kijkt rustig toe.
  Ze laten veel islamieten toe in ons land maar sturen er bijna nooit veel terug terwijl deze mensen alleen maar geld kosten en onze huizen in beslag nemen.
  De domheid van deze mensen kot voort uit inteelt en daar door worden ze moord lustig er zijn landen die een inteelt percentratie hebben van 80 % al 1400 jaar trouwen neven en nichten wat dus een zeer grote inteelt veroorzaakt.
  Maar dat is bij onze regering zeker ook nog niet doorgedrongen dus het beste is dat deze regring inderdaad AF MARCHEERT

  Geliked door 2 people

 4. Guus Velraeds zegt:

  Joseph Goebbels zei het al.

  De grootste vijand van een regering is de waarheid.

  Geen regering is gediend met het vertellen van de waarheid.

  Propaganda en manipulatie van de werkelijkheid zijn de instrumenten om regeringen in het zadel te houden.

  Een goede propaganda is pas een goede propaganda als het volk niet meer door heeft dat het propaganda betreft.

  Dit doel is alleen te bereiken door massieve herhaling.

  Zonder herhaling kan een leugen nooit waarheid worden.

  Joseph Goebbels is de enige Nationaal Socialist die door de Katholieke Kerk werd geëxcommuniceerd.

  Niet omdat hij oorlogsmisdaden had begaan maar omdat hij gehuwd met een Lutherse.

  Like

 5. Klaas zegt:

  Like

 6. Ook onder elite lijkt wel inteelt, ze denken allemaal hetzelfde, doen het zelfde, roven gelijk de ander doet.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Bangmakerij, manipulatie, hersenspoeling, maar ook mag niet onderschat worden; stembusfraude. En niet te vergeten de chemtrails. Zelf nog waargenomen deze week. Het begint in Europa op het voormalige Zuid Afrika te lijken, gecombineerd met het voormalige Oost Duitsland. In Zuid Afrika heerste een kleine blanke minderheid over een grote meerderheid aan zwarten. In Nederland bijvoorbeeld probeert een kleine allochtone minderheid de baas te spelen over de overgrote blanke meerderheid, daarbij geholpen door de regering en alle overheden, justitie en de MSM media. En dat onderdrukkingssysteem van het voormalige Oost Duitsland word toegepast door de regeringen der lidstaten van de E.U. in opdracht van dat clubhuis in Brussel. Je bent al gauw een haatzaaier of onruststoker, of word uitgemaakt voor een Nazi, rijp om door de justitie vervolgd te worden.Tijdens de tweede wereldoorlog kende men maar EEN vijand; de Nazi’s. Maar anno nu zijn we helemaal de aap gelogeerd. We hebben nu, vergeleken met toen, meerdere vijanden. Te weten; De E.U. in Brussel, de telkens terugkerende linkse politiek in Nederland, de islamieten, de MSM media, alle overheden, justitie en politie, rechtbanken, enzovoort enzovoorts. Dit gaat ons vroeg of laat lelijk opbreken !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 00.18. uur. Zo lopen hier inderdaad de hazen, John. Het boek “1984”, van George Orwell in de praktijk gebracht. Wie had dit voor 40 jaren terug kunnen denken. We zijn verdoemd op deze manier.

   Like

 8. mahoog zegt:

  Katholiek,Luters of Liberaal…….schijten moeten we allemaal.

  Like

 9. hendrikush zegt:

  Een sensationeel bericht: Suriname heeft ook een actieve ISIS-cel.
  Kom er maar in Den Haag.

  https://pjmedia.com/homeland-security/trial-of-isis-plot-to-kill-u-s-ambassador-to-suriname-gets-no-coverage/

  Like

 10. Elisah zegt:

  https://tpo.nl/2018/09/12/jihadisten-en-white-helmets-gebruiken-weeskinderen-voor-gifgasaanvalpropaganda-te-idlib/

  Jihadisten en ‘White Helmets’ gebruiken weeskinderen voor gifgasaanvalpropaganda te Idlib
  In de propaganda is te zien hoe ‘White Helmets’ zogenaamd door ‘gifgas’ vergiftigde kinderen helpen

  Jihadisten hebben in het noordwesten van Syrië onder anderen een groepje wezen uit een opvangkamp ontvoerd om die te gebruiken in propagandafilmjes over aanvallen met chemische wapens, mogelijk met dodelijke afloop. Ze zijn opgesloten in een gevangenis in de provincie Idlib waar de terreurgroep al-Nusra Front de dienst uitmaakt, volgens meldingen van het Russische ministerie van Defensie.

  Like

 11. Williaan zegt:

  Het is toch wijt en zijt bekent dat politici in hun eigen leugens geloven!

  Like

 12. Hovawart zegt:

  Als een Juncker zijn jaarlijkse ‘droge’ praatje houdt en oproept tot militaire eenheid en macht van de lidstaten, OM ANDEREN HUN WIL OP TE KUNNEN LEGGEN, frons ik toch even mijn wenkbrauwen en maak mij toch enigszins zorgen of wij dat moeten willen,
  … een stelletje enge mensen daar in Brussel.

  Like

 13. Jules Vismale zegt:

  Buiten bangmakerij en manipulatie (denk nog maar eens aan de doemscenario’s die in 2005 werden uitgeroepen als Nederland en Frankrijk niet voor de onbegrijpelijke Europese Grondwet zouden stemmen zoals het licht uitgaan in europa, een oorlog en armoede en dezen bijna NOOIT uitkwamen) schuwt het EU-tuig niet om zelfs met chantage en geweld te dreigen als ze hun zin niet krijgen! Lees maar eens wat EU-klootzak Verhofstadt weer uitprobeert:

  Knettergekke Guy Verhofstadt: Amerika moet nú ingrijpen tegen het Hongarije van “neofascist” Orbán!

  Volgens gekke Guy (dat deze smeerlap al zo krankzinnig als de pest is, gelijk naar zijn EU-soortgenoten in Brussel en daarbuiten) moeten (?) de Verenigde Staten nú gaan optreden tegen Hongarije, want het land is een bedreiging voor de “internationale orde”.
  Heeft Hongarije dan soms een (SS-)leger waarmee ze heel de EU willen gaan veroveren?

  Het is weer eens (nodeloos) schreeuwen en tieren geblazen in het Brusselse kantoor van de Europese liberale voorman Verhofstadt. Ditmaal niet in steenkolen-Engels in de zaal van het Europese Parlement, maar tegen CNN.
  Want de Amerikaanse nieuwszender komt met een boos stuk van de Belgische ex-premier, die weer eens tekeer gaat (veel geschreeuw en weinig wol?) tegen de man die hij ziet als z’n grootste tegenstander: de Hongaarse premier Viktor Orbán.

  Ik zal niet zo ver gaan als Geert Wilders om Orbán een “held” te noemen die “de Nobelprijs verdient“, want duidelijk is dat de autoritaire trekjes van Orbán (kijk eerst daar eens naar jezelf voor je anderen veroordeeld!) en zijn Fidesz-partij geen gezonde ontwikkeling zijn in een westerse democratie – zoals ook Hongarije dat in de jaren ’90 geworden is.

  Maar de ronduit hysterische wijze waarop Verhofstadt vervolgens tekeer gaat tegen Hongarije, is domweg verbluffend. Eerst wilde hij al een EU-superheldenclub (ze hebben godzijdank NIEt de superkrachten van de Hulk, Spiderman, Superman of Batman) opzetten, met als deelnemers onder anderen de Franse president Macron en onze eigen premier Rutte, om Orbán en zijn “alt-right vrienden” te bestrijden.
  Verhofstadt is nu echter klaar met z’n Avengers Squad-fantasieën, en droomt nu over Amerikaanse interventies. Maar hij gaat toch niet denken dat, als de EU niet is opgewassen tegen Hongarije en zelfs Polen en Tsjechië, Amerika opnieuw de kastanjes uit het vuur halen zoals in de twee wereldoorlogen? Ze zouden dan gewoon knettergek wezen!

  Want de VS zouden toch echt eens huis moeten houden in Hongarije, aldus Verhofstadt tegen CNN:

  “In de komende weken en maanden, de internationale gemeenschap- en de Verenigde Staten in het bijzonder — moet onze waarschuwing luisteren en handelen: Hongaarse regering is een bedreiging voor het op regels gebaseerde internationale orde.
  Europese regeringen en de VS hebben een morele verplichting om in te grijpen. We kunnen niet terzijde staan en laat de populistische, extreem-rechtse regeringen en sleep de democratische Europese landen niet naar Vladimir Poetin’s baan want dat zal alles ondermijnen in de naoorlogse internationale normen.
  Dit is gewoon niet in het belang van de bevolking van Amerika of Europa. We moeten hem stoppen en wel nu!”

  Juist ja. Koekoek! Of nog beter: dank je de koekoek want als America al echt daar Hongarije gaat binnenvallen zal dat door talloze anti-oorlogsgezinde Europeanen NOOIT worden gepikt en die gaan hen zeker NIET helpen om Hongarije te bezetten en te dwingen een EU-land te worden! en de bevolking van Europa en Amerika hebben er al het grootste belang bij als die voorgoed verlost worden van die tirannieke EU en met ongedierte zoals Verhofstadt (die vent heeft me toch een smerige rotkop!) erbij!
  Overigens: zou de webmaster trouwens ook vinden dat Verhofstadt een dergelijk aanstootgevend smoelwerk heeft? zA ja, dan mag iedereen hier op E.J. Bron daarover heel hard gaan juichen, ikzelf inbegrepen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s