LONGREAD – Angelika Barbe: In Chemnitz herhaalt de Duitse geschiedenis zich

Screenshot_67

(Door: Angelika Barbe – Vertaling: E.J. Bron)

Op 4 juni 1989 werd de studentenopstand op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking bloedig neergeslagen door de communistische leiding. Egon Krenz gebruikte het schrikbeeld van de dode studenten om de burgers in de DDR inclusief de oppositie te waarschuwen net zo compromisloos toe te slaan als de Communistische Partij van China, mochten de protesten vanwege de vervalste gemeentelijke verkiezingen van mei 1989 doorgaan.

philosophia perennis

De gebeurtenissen in Chemnitz herinneren aan de 4e juni 1989

Als jullie openlijk protesteren, bestempelen we jullie tot maatschappelijk doodverklaarde rechts-extremisten, waarschuwt het establishment. We arresteren jullie niet, maar we kunnen jullie beroepsbestaan van jullie afpakken en de politiebescherming tegen de mes-moorden beperken. De journalist Augstein deinst er niet voor terug om de burgers van Sachsen zo verachtelijk te maken, dat zijn artikel zelfs voldoet aan het delict van volksophitsing. Inmiddels zijn er talrijke aangiftes gedaan.

Aan het begin stond het onvermogen van de regerenden  om de gebeurtenissen in Chemnitz zakelijk en volgens de realiteit te analyseren. In plaats daarvan vindt er een orgie van kleinering en kwaadsprekerij plaats. Het eigen standpunt wordt als goed en rechtschapen naar buiten gebracht, de standpunten van demonstrerende burgers echter als die van rechts-extremen. Zodoende wordt een hele stad, nee, een hele deelstaat beledigd als nazi-bolwerk en wordt er een volledig verdraaid beeld geschetst.

Wat was de aanleiding voor “Chemnitz”?

Een Duitse Cubaan werd met talrijke messteken vermoord. Langzamerhand sijpelt door dat het bij de daders om asielzoekers (Syriër, Irakees) zou kunnen gaan. Een verkrampte, ondoorzichtige politiek van de autoriteiten, een controleverlies door massale illegale immigratie van “verzorgingzoekers” (Gunnar Heinson) leidt ertoe dat de veiligheid van de bevolking niet meer gegarandeerd is.

De onvrede van de burgers van Chemnitz manifesteert zich duidelijk tegenover de vluchtelingenpolitiek van Merkel. De begrijpelijke, natuurlijke reactie – angst – wordt genegeerd, in plaats daarvan worden de burgers slechte motieven in de schoenen geschoven.

Ze “omringen zich met negatieve en destructieve krachten, die deel uitmaken van een provocatieve groep. De contacten met rockers en knokkers worden voor acties gebruikt.” U mag driemaal raden. Het citaat is afkomstig uit de Stasi-akte van iemand van de oppositie in de voormalige DDR. Maar de beschuldiging dat burgers zouden provoceren, contacten met hooligans (rockers) en knokkers onderhouden en zich met negatieve krachten verbroederen, duiken eveneens in talrijke mediacommentaren op.

Valse meldingen en geruchten ontstaan meestal niet toevallig

Valse meldingen en geruchten ontstaan meestal niet toevallig, maar worden doelbewust verspreid. Dat is ook zo in het geval van de onbewezen bewering dat er op zondag 26 augustus in de stad Chemnitz “mensenjachten” en “hetze tegen buitenlanders” zouden hebben plaatsgevonden. De bondskanselier en de regeringswoordvoerder bevestigden het gerucht, er zouden videobewijzen zijn. Deze bewering hebben bijna alle media zich in de afgelopen dagen eigen gemaakt. Er zijn geen slachtoffers of verdachten, noch zijn er video´s of getuigenverklaringen, de politie heeft geen informatie en de hoofdredacteur van de plaatselijke “Freie Presse” zei dat zijn verslaggevers niets van zoiets zouden afweten. Ook Wolfgang Klein, woordvoerder van de procureur-generaal Sachsen, benadrukt: “Volgens alle in ons bezit zijnde materiaal is er in Chemnitz geen klopjacht geweest.”

Daarom is het ook niet verbazingwekkend dat prof. Patzelt in een oproep eist:

“Mevrouw Merkel, legt u uw bewijzen op tafel”

Voor 66% van de Duitsers is het land sinds het begin van de vluchtelingencrisis in 2015 ten negatieve veranderd (EMNID). Burgers gaan de straat op, omdat de machtigen niet meer naar hen luisteren. Met een klassieke burgerdemonstratie eisen burgers de onmiddellijke sluiting van de grenzen, want “dagelijks komen er 500 illegalen de grens over (staatssecretaris Maier voor de Bayerische Runfunk), en het einde van de mes-moorden.

Een minderheid rechts-extremen gebruikt het protest voor haar doeleinden – met de Hitlergroet als geste van provocatie. Opnieuw is falen van de autoriteiten vast te stellen. Het lukt niet verboden symbolen te bestraffen, provocatieve aanvallen te stoppen of helemaal niet te laten ontstaan. De overvallen van de demonstrerende linkse extremisten worden niet bestraft – nog een ergernis voor de burgers.

Alleen al op grond van eenvoudig differentiëren wordt men tot “nazi” verklaard

Media en politiek storten zich echter alleen maar op rechts-extremen, verklaren dat tot centraal thema en hebben het niet meer over de mes-aanvallen, de eigenlijke oorzaak. Een ieder die probeert te differentiëren, wordt direct tot non-persoon verklaard. Tot slot maken we de absurde situatie mee dat een hele stad alleen nog maar uit rechts-extremen zou bestaan.

“Een regering die zichzelf niet aan wetten houdt, al drie jaar lang permanent rechtsbreuk bedrijft, is nauwelijks bevoegd om andere mensen wetsovertredingen voor te houden. De rechtsstaat heft zich al uit zijn primaire taken teruggetrokken.” (Henryk M. Broder).

Burgers hebben een recht op veiligheid. De staat is verantwoordelijk om d.m.v. politie en justitie de burgers te behoeden tegen mes-moorden, roof, overvallen, verkrachting enz. De “met verplichte heffingen gefinancierde staatsmedia” (Mathias Döpfner) hebben de taak om neutraal te berichten en falen van de regering openlijk tot onderwerp te maken, niet echter de burgers te belasteren als zij hun rechten opeisen. De politieke elites nemen tot op de dag van vandaag geen verantwoordelijkheid voor hun Laissez-faire-politiek.

Niet propaganda, maar zonder compromis zoeken naar de waarheid is de taak van de intellectuelen

“Intellectuelen hebben de taak om zonder compromis naar de waarheid te zoeken en deze duidelijk en openlijk uit te spreken.” (Erich Fromm).

Het establishment uit media en politiek organiseren daarentegen een gigantische afleidingsmanoeuvre. Ze willen het er niet over hebben dat er niet alleen maar zielige vluchtelingen uit Syrië kwamen, maar ook criminelen, men wil in geen geval toegeven dat de critici gelijk hebben. De “zelfmachtiging” (deskundige op het gebied van de grondwet Bertram) van de bondskanselier wordt überhaupt niet tot thema gemaakt.

Minister-president Kretschmer van de deelstaat Sachsen geeft opdracht tot een “uitspraak” met burgers die hun onvrede tot uiting brengen, die zich door de autoriteiten slecht geïnformeerd en door de staat slecht beschermd voelen. Hij verlangt dat het “verzet uit het midden van de samenleving” zou moeten komen. “Nee, de regering moet handelen. Ze kan toch niet een terrein, waarop zij gefaald heeft, op de bevolking overdragen.” (Henryk M. Broder).

Het politbureau hoopte tot het eind het volk gerust te stellen

Ik kan me nog heel goed herinneren aan de plotseling door de SED gepropageerde “dialoog met onze mensen”, die voor 11-10-1989 nooit mogelijk was. Plotseling werden we ontslagen uit ons bestaan als indieners van verzoeken en mochten de meest minieme kritiek leveren. Maar demonstraties zouden we moeten mijden, om niet achter de “betaalde contrarevolutionairen uit het westen” aan te lopen.

Tot het eind hoopte het politbureau het volk gerust te stellen en verving Honecker door de gehate Krenz. Later berichtte Schabowski dat zij – het SED-politbureau – zich overrompeld voelden, want ze waren er immers van overtuigd de “machtskwestie voorgoed opgelost” te hebben. (origineel citaat van Schabowski).

Tegenwoordig denkt de staatsmacht nog steeds te kunnen jubelen, omdat het hem gelukt is met allerlei perfide trucs meer dan 10.000 deelnemers aan de stille tocht eraan gehinderd te hebben hun recht op demonstratievrijheid te hebben en de blokkades van de linkse extremisten niet te verwijderen. Zo was het ook in Berlijn tijdens de vrouwendemonstratie in februari. De politie had opdracht van boven om niet te ontruimen. Wat kon de SPD-senator binnenlandse zaken het recht schelen? En hier in Sachsen gaat het precies zo. De minister van Binnenlandse Zaken van de CDU wil zijn functie niet aan de AfD kwijtraken. Dan heeft men gewoon schijt aan de rechtsstaat. De burgers worden in gijzeling genomen voor het verlies aan controle door de staat. Om demonstrerende burgers dan echter als vijanden van de grondwet te beledigen, hoewel artikel 8 van de Grondwet vrijheid van demonstratie en vrijheid van vergadering garandeert, is door niets te rechtvaardigen.

Wat had er in plaats van de escalatie moeten gebeuren?

Eveneens mis ik de benoeming van de conflictoorzaak – de ideologie van de islam. In de koran staan 25 moordoproepen tegen christenen, Joden en ongelovigen. Soera 2, vers 228 zegt letterlijk: “…de mannen hebben voorrang boven haar, God is Machtig, Alwijs.” Wie vijfmaal per dag in de koran, in de Hadithen, in de Sira bidt en hoort dat hij een beter mens is dan iedere vrouw, die veracht vrouwen en de christelijke opnamesamenleving. Geen Vietnamees, geen rus, geen Pool, geen boeddhist, geen christen, geen Jood is zó verblind door zijn religie als gelovige moslims, die de geweldideologie van de islam volgen, die zich verstopt achter de schaapskleren van een zogenaamde vreedzame religie.

De migratieonderzoeker Prof. Ruud Koopmans (Humboldt Universiteit Berlijn)waarschuwt: “Er bestaat geen andere wereldreligie waar de haat op andersdenkenden en religieuze minderheden en hun rechteloos maken zo diep geworteld zijn als in de islamitische wereld.”

Zo hebben ook communisten geprobeerd om met de knuppel hun ideologie in de hoofden van de mensen te planten: “Wie niet voor ons is, is tegen ons.”

Een dag na de stille tocht beschermt de Duitse president een “concert tegen rechts”. Dat is een pijnlijke manoeuvre om de mes-moord te instrumentaliseren. Niemand dient zich de oorzaak van de stille tocht te herinneren. Een weldadige uitzondering is de familie van het slachtoffer. Die wilde absoluut geen condoleancebezoek van de minister-president en de burgemeester van Chemnitz. Op leugenachtige wijze wordt de mes-moord in de schoenen geschoven van “rechts geweld”:

Daniel Hillig wordt tot slachtoffer van rechts geweld verklaard

“En laten we ons daarom ook de mensen herdenken, die het slachtoffer zijn geworden van rechts geweld en rechtse haat in dit land. Ik vraag jullie nu een minuut stilte voor Daniel Hillig.”: de door migranten doodgestoken Daniel H. werd betreurd als “slachtoffer van rechts geweld”! De concertbezoekers in Chemnitz geloven deze leugen. In twintig seconden werden tienduizenden mensen gemanipuleerd – wanneer hadden we dat nog maar weer voor het laatst?

In 1989 was de SED-leugen van zogenaamd 98,85% instemming van de burgers bij de gemeenteraadsverkiezingen het signaal voor burgerprotesten op straat. In 2018 is de regeringsleugen van zogenaamde “klopjachten” en “samenscholingen” van de burgers van Chemnitz en het verzwijgen van talloze islamitische mes-moorden het signaal voor meer burgerprotesten.

De Oost-Duitse burgers in 1989 lieten zich niet afhouden van hun openbare protesten door de angst voor een Chinese oplossing. Ook zullen zij, de dragers van de gelukte vreedzame revolutie en zodoende in de “beste tradities van de Duitse politiek en geschiedenis staand” (Habermaß), ondanks de belediging van burgers en bedreiging met existentiële nadelen in 2018 niet terugdeinzen voor de regerenden.

Zullen we wedden?

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Angelika Barbe

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "diversiteit", "Fake News", "Integratie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, christendemocraten, Communisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, liberalen, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Mensenrechten, migrantengeweld, moralisme, Moslims, Multiculti, Nationalisme, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, politie, praatjesmakers, propaganda, provoceren, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op LONGREAD – Angelika Barbe: In Chemnitz herhaalt de Duitse geschiedenis zich

 1. Ruud zegt:

  Zoals gezegd, in het stemhokje ligt de toekomst besloten.

  Like

 2. ronald zegt:

  Moslims zijn niet verblind door religie, maar zijn te ONNOZEL (vanwege zeer laag IQ!!!) om zelf te leren denken!!!

  Like

  • Guus Velraeds zegt:

   Nee hoor ze zijn niet onnozel om zelfstandig te denken. Hun denken is vanaf hun jongste jaren gemanipuleerd. Al ben je intelligent de continu manipulatie en de massieve islamitische sociale controle met zijn ingebouwde beloning en straf mechanismen zorgt ervoor dat bijna iedereen in het spoor blijft lopen.

   Het zijn maar weinig zeer uitzonderlijke mensen die het lukt zich aan de geestelijke dwang van de islam te ontworstelen.

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Hetzelfde eindresultaat geldt helaas ook voor heel veel Duitsers.
   Niet een zeer laag IQ maar een blindvaren op de regels die men hen heeft voorgeschreven. Zelf nadenken is dan heel erg moeilijk en … je hebt er ook lef voor nodig en ook dat is veel Duitsers niet gegeven.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Net als de meeste Nederlands als ze weer in het stemhokje staan !

   Like

 3. ronald zegt:

  Europeanen moeten het recht in eigen hand nemen!!! Ga de straat op en maak het voor moslims zo onveilig, dat ze uit zichzelf vertrekken!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Guus Velraeds zegt:

   Nee dat is het meest foute dat je kunt doen. Bovendien zullen dan ontelbare onschuldige slachtoffers vallen. Dé-islamiseren wil niet zeggen dat je moslims met geweld moet verdrijven.

   Wat moet je wel doen.

   1) Stop alle moslim immigratie.
   2) Zet alle beroepsmoslims uit die geen Nederlands spreken.
   3) Alleen imams hun beroep laten uitoefenen die in Nederland zijn gevormd.
   4) Alle Bestaande moskeeën onder controle van de Nederlandse staat.
   5) Verbod financiering uit het buitenland.
   6) Verbod op Dawa.
   7) Verbod op islam promotie in de media en in het onderwijs.
   8) Beveel historisch accurate uitleg in de media en onderwijs over de islam geschiedenis.
   9) Moslims die de sharia of delen hiervan willen invoeren uitzetten.
   10) Verbod op islam attributen in de openbare ruimte.
   11) Geen islamitische scholen.
   12) Geen Koranscholen.
   13) Geen islamitische polygamie, genitale verminking en halal slacht.
   14) Jihadisten met dubbel paspoort uitzetten. Geen beroep mogelijk.
   15) Verbod op islamitische getto vorming. Voor moslims geen vrijheid van vestiging.

   Moslims die dat alles niet bevalt kunnen vertrekken niemand zal ze stoppen.

   Geliked door 2 people

   • koddebeier zegt:

    Vrijwillig zullen ze nooit vertrekken !!

    Like

   • Bob Koster zegt:

    U beschrijft hier maatregelen die alleen de overheid kan afdwingen. Dat zal nooit gebeuren dus is de vraag: wat kunnen wij als individuen doen? Het antwoord is UITSLUITEN. Praat niet met mossels, doe alsof u ze niet verstaat. Mijd loketten en kassa’s met kopvodden, eet geen broodjes martelvlees bij de Turk, koop niets van ze, maak geen gebruik van hun diensten. Laat hen op deze manier merken dat ze ongewenst zijn, dat we NIETS van ze nodig hebben. Geen wet die dit verbiedt dus de Meldpunten staan machteloos. Ze mogen niet omgaan met kafirs, nou daar wil ik best bij helpen.

    Like

  • Sjun Demartelaere zegt:

   Denk na en breng deze informatieve website niet in gevaar met zo’n oproep die juridisch zal worden uitgelegd als oproep tot geweld jegens een bevolkingsgroep.

   Ik vermoed dat je dit in een opwelling schreef nadat je gelezen hebt dat er verschillende mensen zijn vermoord uit ‘dankbaarheid’ voor geboden kost, zorg en onderdak. Zoiets leidt terecht tot boze reacties en een nood tot verandering om de samenleving leefbaar te houden. Maar dat gaat in een beschaafd land anders dan ook onschuldigen in de publieke ruimte gewelddadig te bejegenen, te intimideren of weg te pesten.

   Verandering begint bij bewustmaking van de bevolking. Bij verandering van stemgedrag, bij zelforganisatie in buurten om gewone burgers in staat te stellen om zichzelf te kunnen verdedigen nu het er niet veiliger om wordt met een testroom van weinig aanspreekbaren met een hele andere mentaliteit en tijd teveel wanneer de politie het om allerhande redenen van onderbezetting, verkeerde inschatting van de situatie tot politieke aansturing laat afweten.

   Het begint met bewustmaking dat geen enkel opgedrongen ideaal dus ook geen multiculturaliteit of Europese superstaat waarin geen politicus ter verantwoording te roepen is de leefbaarheid vergrootte. En het krijgt gestalte door de cultuur voor te leven die je wenst. Mij lijkt het sterk dat je een onveilige straat wenst waarin elk treffen kan escaleren maar die krijg je natuurlijk wel als je zou opvolgen wat je in een opwelling schreef. Zet je energie meer opbouwend in en voorkom zeer kostspelige juridisering door ff te bezinnen waartoe het zou kunnen leiden wat je intikt op je telefoon, tablet of computer.

   Geliked door 2 people

 4. flo zegt:

  Er zal toch strijd komen, dat kan haast niet anders…

  Like

 5. Dit citaat moet vaker herhaald en verspreidt worden:
  De migratieonderzoeker Prof. Ruud Koopmans (Humboldt Universiteit Berlijn)waarschuwt: “Er bestaat geen andere wereldreligie waar de haat op andersdenkenden en religieuze minderheden en hun rechteloos maken zo diep geworteld zijn als in de islamitische wereld.”

  Geliked door 2 people

 6. bigljohn zegt:

  De bevolking van Chemnitz, waar de herinnering aan de communistische heilstaat nog vers in het geheugen ligt, zal zich tot het uiterste blijven verzetten. Voor de West Duitsers ligt dat anders. Zij etaleren een vals schuldgevoel over de tweede wereldoorlog (hoe lang is dat alweer niet geleden) en spelen de underdog voor moslims. Steeds draait alle ellende in Europa om Duitsland. De eerste Wereldoorlog, de tweede Wereldoorlog, en nu via via ontstond onder Duitse supervisie de E.U. met de nieuwe fuhrer(in) Angela Merkel. Ik moet nog zien wat er van Duitsland terecht komt !

  Like

 7. ieznogoedh zegt:

  “Intellectuelen hebben de taak om zonder compromis naar de waarheid te zoeken en deze duidelijk en openlijk uit te spreken.” (Erich Fromm).

  De gang van zaken gedurende al veel langere tijd werpt de vraag op hoe hoog het intellectueel gehalte van de zogenoemde intellectuelen nou eigenlijk wel is.
  Vooralsnog lijkt het er sterk op dat de vlag de lading bepaald niet kan dekken.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Het is Merkel, en haar boevenbende der CDU, lakeien van Soros, de Bilderbergbende, de vrijmetselaars en illuminati. Democratie, is totaal kapot in Duitsland, en Nederland, alsook in België en Frankrijk. Overal zitten de stromannen van de duivelse machten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s