De Slag om Wenen (1683) zorgt meer dan ooit voor beroering

Screenshot_79

De Poolse koning Jan III Sobieski voor Wenen.

(Door: Joren Vermeersch)

Nooit eerder werd herdenken zo gepolitiseerd als vandaag

12 september 1683. Weinigen beseffen het, maar die dag betreft een iconische datum in de Europese geschiedenis. Een internationaal christelijk leger onder leiding van de Poolse koning Jan III Sobieski versloeg toen het leger van het Ottomaanse Rijk, vlak voor de poorten van de stad Wenen. Daarmee kwam een einde aan eeuwen van islamitische militaire expansie in Europa. Een grote dag, zou u denken, die passend herdacht dient te worden. Niets is minder waar. 335 jaar later zorgt de herdenking van de slag meer dan ooit voor beroering.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, Europa, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Oostenrijk, Patriottisme, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op De Slag om Wenen (1683) zorgt meer dan ooit voor beroering

 1. yobesommer zegt:

  Welke Koning zou NU zijn volk nog voorgaan in de strijd ??

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En nu zal er ECHT geen Jan Sobieski komen, om de moslims van ONS af te houden. De gore politieke bende, “van links tot zogenaamd rechts”, heeft daar wel voor gezorgd. Zij, deze smeerlappen, hebben ingestemd met EURABIË, door aanname van: ” De Resolutie van Straatsburg”. Kots.

  Like

 3. Roni zegt:

  Ook dat mag niet meer onderwezen worden. Net zoals vele andere onderwerpen. Deels voortkomend uit de haat-ideologie, genaamd cultuurmarxisme, en deels voortkomend door de geimporteerde nieuwe doelgroep&hun nazaten der linksen. Natuurlijk. Vrij mogen denken en kritiek kunnen hebben zijn bijna luxe-zaken geworden dezer dagen in WestEuropa. Wat kan het het rap gaan met de vernietiging van de Westerse vrij-menselijke waarden. Amsterdam had ook zo een recente bruinzwarte burgemeester. Gelukkig is hij al verstorven maar ach hij was immers ook zwaar aangetast door deze bovengenoemde haat-ideologie, van zijn prostaat tot aan zijn hersenstammen. Regelmatig lees je over charme-offensieven die deze viespeuk bewieroken alsof hij God in Amsterdam zou zijn geweest. De Judas.

  Like

 4. Patriot 2.0 zegt:

  Volgens de columniste van De Telegraaf houden landen zoals Hongarije en Orban, van communiste en feodale structuren, en niet van liberale democratie. Weer een poging om Orban c.s onderuit te halen.

  De liberale democratie die alles wat me lief is, in de uitverkoop doet, hoeft van mij trouwens ook niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s