Wijsheid die amper gebruikt wordt . . .

Screenshot_80

(Door: “Guardia Angel”)

Waarom begin ik dit onderwerp? Hoe kwam ik hier op? Gewoon, omdat ik onderzoek. En dat is niet altijd in de politiek of de idioterie die zich veelvuldig manifesteert in deze wereld. Of het dagelijkse nieuws, al sla ik dit wel regelmatig over, om niet altijd geconfronteerd te worden met iemand die is neergestoken, al is dit nog zo erg. Soms iets heel anders doen is ook nuttig in plaats van drie of vier uur op de laptop zitten in hetzelfde thema, islam en de gevolgen.

Het zijn soms hele bijzondere dingen, van ontdekkingen door nieuwe opgravingen, maar ook door via andere wegen te surfen op het net. Het heeft mij al vaak verrast wat er op mijn scherm verscheen. Dan heb ik het over mooie zaken.

Zo zijn er wijsheden die de spijker op zijn kop slaan, waar je niet omheen kunt, die je iets vertellen waardoor je gaat nadenken. En zonder mezelf op de borst te slaan, het is wel mijn ding. Over sommige dingen nadenken hoe ze zijn ontstaan en hoe mensen tot zulke gedachten zijn gekomen.

Filosofisch? Misschien ook wel. Ik vind het wel mooi om het te onderzoeken en er zelf achter te komen wat de inhoud betekent. Soms denk ik dan waarom onze leiders deze wijsheid niet kennen en toepassen, want hiermee zou je een heel andere samenleving krijgen. En dat is iets heel anders dan een barbaarse invasie toelaten. Hierboven een van die wijsheden… ik vind haar heel mooi.

Door:
“Guardia Angel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Wijsheid die amper gebruikt wordt . . .

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Een prachtig pad, in ons allen aanwezig maar onbekend. Dat zijn waarheden die al op jonge leeftijd zouden moeten worden doorverteld en onderzocht. Maak gebruik van wat er verborgen is; er is zo veel.

  Geliked door 2 people

 2. BigLJohn zegt:

  Als er maar genoeg wijze mensen waren, dan waren de islamieten allang verdwenen uit Europa. Wijsheid vind men ook bij natuurvolken zoals de indianen (Afbeelding artikel). Ook op het gebied van de gezondheid deden zij van zich spreken. Eenieder kent middelen zoals kinine, curare en Echinacea. De laatste maakt korte metten met ontstekingen en versterkt het immuunsysteem. Maar ook het middel aspirine. Indianen haalden bestanddelen van aspirine uit wilgenbast door erop te kauwen. Zij haalden de geneesmiddelen uit de vrije natuur, terwijl wij bijna alleen maar geneesmiddelen gebruiken die geproduceerd zijn in een chemische fabriek, waarvan ze ons proberen wijs te maken dat ze veel beter zouden zijn voor het menselijk lichaam dan natuurproducten….Brengt lekker op voor die producenten van die chemische troep. Je moest eens weten hoeveel doden er jaarlijks te betreuren vallen door medicijnen. Enkele duizenden zelfs !
  En dan Jomanda vervolgen vanwege haar behandeling aan Sylvia Millecam zaliger, terwijl Sylvia zelf voor deze behandeling koos. Een dode, of duizenden doden waar je naar moet zoeken op internet, en die nooit in de MSM media vermeld worden !

  Like

  • Bob Koster zegt:

   Ook in Europa was het gebrijk van wilgenbast bekend. Nadeel: je werd er kotsmisselijk van. Gelukkig hebben de farmaceuten de werkzame stof geïsoleerd wat de inname een stuk prettiger maakt. Kampioen pijnstiller is morphine, bestanddeel van opium, ook puur natuur.
   Ook de koortswerende werking van kinebast was ook bij de Europese apothekers bekend, net als de heilzame effecten van cannabis, puur natuur.
   Het enige middel dat korte metten maakt met ontstekingen is penicilline, een product van de penseelschimmel, puur natuur dus.
   Nog zo’n puur natuurmiddeltje. Het gele sap van stinkende gouwe heet een probaat middel tegen wratten te zijn. Probeer het zelf maar eens, dan loopt u de volgende dag gegarandeerd gillend van ellende naar de dokter.
   Conclusie: de vooroordelen tegen “chemische” medicijnen zijn bedacht door geitenwollensokkers die geen flauw benul van de gecompliceerde werkelijkheid hadden.

   Like

 3. Guus Velraeds zegt:

  Filosofische wijsheden zijn luxe parels gevist uit een zee van overvloed. Overvloed aan vrijheid, overvloed aan welzijn en welvaart en vooral overvloed aan vrede waarvoor geen noodzaak gevoeld wordt nog te vechten. Aan de dageraad van de dag dat dit alles op het spel staat zijn deze parels echter niet meer bruikbaar en zijn alleen die vaardigheden nog bruikbaar die het naakte voortbestaan garanderen.

  Like

 4. Ad de Pree zegt:

  Het pad is inderdaad prachtig en ik probeer er zoveel mogelijk naar te leven. Helaas is dit niet altijd mogelijk/ De wijsheid van de indianen heeft ook tot hun ondergang geleid. Daarom is het NU toch beter om ons zelf te verdedigen. Want het mooie pad wordt misbruikt door de volgelingen van de tegenstander (het zwarte).

  Like

 5. Stef zegt:

  Als je de wijsheid die je hebt opgedaan in een zeer avontuurlijk leven en nog steeds gebruik maakt van deze ervaringen en overpeinzingen in het dagelijkse overleven , wil je hierover wel eens graag met je kinderen praten, en proberen om deze gedachten over te brengen .
  Hoe vaak heb ik dan mijn hoofd gestoten door onbegrip als er wordt gezegd dat je het helemaal verkeerd ziet. Dit is dan het resultaat en mijn grootste fout ooit getrouwd te zijn geweest met een linkse vrouw. Nu gelukkig met een wel verstanidige vrouw in het heerlijke beschaafde Silesie.
  Maar helaas zijn de kinderen besmet.

  Like

 6. lilith zegt:

  Voor verborgen Wijsheid, die niet zo verborgen is als wij denken: http://www.eternalsymbols.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s