MUST READ!: Standpunt van Viktor Orbán in het debat over het zogenaamde “Sargentini-rapport”

Screenshot_96

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán tijdens zijn speech in het Europees Parlement.

(Vertaling: E.J. Bron)

Zeer geëerde voorzitter! Zeer geëerde afgevaardigden!

Ik weet dat u uw standpunt al heeft bepaald. Ik weet dat de meerderheid van u voor het aannemen van het rapport zal stemmen. Ik weet ook dat mijn woorden u niet van mening zullen doen veranderen. Desondanks ben ik hier naartoe gekomen, want u zult nu niet een regering, maar een land en een volk veroordelen. U zult dát Hongarije veroordelen, dat al duizend jaar lid is van de familie van de christelijke Europese volkeren. Dát Hongarije, dat met zijn werk, en als het noodzakelijk was, met zijn bloed aan de geschiedenis van ons geweldige Europa heeft bijgedragen.

Post Visegrád

U zult dát Hongarije veroordelen, dat in opstand is gekomen en de wapens heeft opgepakt tegen het grootste leger van de wereld, dat van de Sovjet-Unie, en een zwaar bloedoffer voor de vrijheid en de democratie gebracht heeft, en dat, toen het nodig was, zijn grenzen voor zijn Oost-Duitse lotgenoten opende. Hongarije heeft voor zijn vrijheid en democratie gevochten. Nu sta ik hier, en ik zie dat juist diegenen Hongarije aanklagen die de democratie als erfgoed hebben gekregen, die zelf geen persoonlijk risico voor de vrijheid hoefden nemen, en u wilt nu de Hongaarse vrijheidsstrijders van het anticommunistische, democratische verzet veroordelen.

Zeer geëerde afgevaardigden!

Daarom sta ik hier en verdedig ik mijn vaderland, omdat voor de Hongaren de vrijheid en de democratie, de onafhankelijkheid en Europa een kwestie van eer zijn. Daarom zeg ik dat het voor u liggende rapport de eer van Hongarije, de eer van het Hongaarse volk  beledigt. De beslissingen van Hongarije worden door de kiezers genomen in het kader van parlementsverkiezingen. U beweert niets minder dan dat het Hongaarse volk niet genoeg het vertrouwen waard zou zijn om in te schatten wat in zijn belang is. U denkt beter te weten dan de Hongaarse mensen zelf wat het Hongaarse volk nodig heeft. Daarom moet ik zeggen dat het rapport geen respect toont voor de Hongaarse mensen. Dit rapport meet met twee maten, misbruikt de macht, overschrijdt bevoegdheden, en de manier waarop het wordt aangenomen is een schending van het verdrag.

Zeer geëerde afgevaardigden!

Voor ons in Hongarije zijn de democratie en de vrijheid geen politieke, maar morele kwesties. U wilt nu op basis van de kwantitatieve meerderheid een moreel oordeel uitspreken en een land en een volk brandmerken. U laadt een zware verantwoording op u wanneer u – voor het eerst in de geschiedenis van de Europese Unie – een volk van de Europese beslissingen wilt uitsluiten. U zou Hongarije van de mogelijkheid beroven om zijn eigen belangen in de Europese familie, waartoe het behoort, te kunnen vertegenwoordigen. Tussen ons vinden discussies plaats en die zullen er in de toekomst ook zijn. We hebben verschillende opvattingen over het christelijke karakter van Europa, de rol van de naties en de nationale culturen, wij zien het wezen en de roeping van de familie anders, en wij vertegenwoordigen diametraal tegenovergestelde opvattingen over de migratie. Wanneer we daadwerkelijk een eenheid in verscheidenheid willen, dan mogen de verschillen er geen reden voor zijn om welk land dan ook te geselen en het uit te sluiten van de mogelijkheid van de gemeenschappelijke beslissing. Wij zouden nooit zover gaan en diegenen monddood maken die niet onze mening hebben.

Zeer geëerde afgevaardigden!

U wilt een land uitsluiten dat ook in het kader van de Europese verkiezingen duidelijke beslissingen genomen heeft. In 2009 heeft een meerderheid van 56%, in 2014 een meerderheid van 52% op ons gestemd.

Zeer geëerde dames en heren afgevaardigden!

Wij zijn de meest succesvolle partij van het Europees Parlement. Onze socialistische en liberale tegenstanders zijn begrijpelijkerwijs niet blij met ons succes, maar om daarvoor wraak te nemen op de Hongaren, omdat zij niet op hen gestemd hebben, is noch fatsoenlijk noch Europees. Daar komt nog bij dat dit rapport werd opgesteld door mensen, die niet eens op de hoogte zijn met de meest fundamentele feiten. Het rapport geeft toe dat men het verzuimd zou hebben om een officiële delegatie naar Hongarije te sturen, dat betekent dat u zonder een gepaste opheldering van zaken zult beslissen. Het rapport bevat 37 zwaarwegende feitelijke vergissingen. Hierover heeft gisteren iedere afgevaardigde een uit 108 pagina´s bestaand document ontvangen.

Zeer geëerde mede-afgevaardigden!

Onze Unie wordt er door bijeengehouden dat wij discussies voeren binnen een geordend kader. In naam van Hongarije heb ik ook zelf overeenkomsten met de Europese Commissie gesloten en compromissen gesloten met het oog op de mediawet, met het oog op het systeem van de rechtspraak, ja zelfs over individuele passages van onze grondwet. Dit rapport heft de jaren geleden genomen overeenkomsten op. Maar wanneer u dit kunt doen en u hen kunt opheffen, welke zin heeft het dan nog om welke overeenkomst met welke Europese instelling dan ook te treffen? Datgene wat u doet, is een klap voor de EU en ook voor de constructieve dialoog.

Zeer geëerde mede-afgevaardigden!

Iedere natie en iedere lidstaat bezit het recht om te beslissen op welke wijze zij hun eigen leven in hun eigen land inrichten. Wij bewaken onze grenzen, en alleen wij zullen beslissen met wie we samenleven. We hebben een hekwerk opgericht en honderdduizenden migranten tegengehouden, we hebben Hongarije verdedigd en we hebben Europa verdedigd. De huidige zaak is de eerste in de geschiedenis van de Europese Unie, waarin een gemeenschap haar eigen grenswachters veroordeelt.

Zeer geëerde meneer de voorzitter!

Laten we vrijuit spreken: Men wil Hongarije veroordelen, omdat de Hongaarse mensen besloten hebben dat hun vaderland geen immigratieland wordt. Met het nodige respect, echter zéér beslist, wijs ik het af dat de aan de kant van de immigratie en de migratie staande krachten van het Europees Parlement Hongarije en de Hongaarse mensen dreigen, chanteren en Hongarije op grond van valse beschuldigingen belasteren. Ik deel u met alle respect mee dat, welke beslissing u ook zult nemen, Hongarije niet zal toegeven aan de chantage. Hongarije zal zijn grenzen bewaken, de illegale migratie tegenhouden en zijn rechten verdedigen, als het moet ook tegenover u. Wij, Hongaren, zijn klaar voor de verkiezingen in mei 2019, in het kader waarvan de mensen eindelijk over de toekomst van Europa zullen beslissen en de democratie kunnen terugbrengen in de Europese politiek.

Dank u voor uw aandacht.

Bron:
https://visegradpost.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, demoniseren, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Links fascisme. Bookmark de permalink .

25 reacties op MUST READ!: Standpunt van Viktor Orbán in het debat over het zogenaamde “Sargentini-rapport”

 1. Woorden van zuivere waarheid.
  Gezegd tegen dikplaatstaalschedels, zoals de vroegere SS tanks met dik plaatwerk oprukte naar het Westen. Deze Eu diknekken zullen geen stap terug doen, geen sanctie opheffen, geen boete intrekken.
  Ze gaan door tot een bom er een einde aan maakt.
  Het is beeldspraak, maar hoe vaak is een dictatuur of dictator niet op een onzachte manier de mond gesnoerd?

  Geliked door 1 persoon

 2. Helena zegt:

  Helemaal mee eens! Hier spreekt een groot leider die staat voor zijn land en zijn volk! Daar kan die paljas in het torentje een voorbeeld aan nemen!

  Like

 3. Martha zegt:

  Bewondering en respect voor de Heer Viktor Orbán, Minister-President van Hongarije.
  Een geweldige toespraak, die de “zeer geëerde voorzitter en zeer geëerde afgevaardigden”
  het schaamrood op de kaken zou moeten brengen!

  Geliked door 2 people

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Een leider om trots op te zijn. Wat een tegenstellingen als ik naar die imbecielen in onze tweede kamer kijk en luister.

  Geliked door 2 people

 5. Henk.V zegt:

  Ik zou willen dat Pinokkio Rutte ook dit niveau van staatsmanschap kon bereiken, maar mijn wens zal onvervuld blijven omdat Rutte als een eend die onder hypnose is, overal zijn bazin achterna waggelt, in de hoop dat zij hem naar een hoge positie in de EU leiding zal brengen..

  Geliked door 2 people

 6. jantjeuitnl zegt:

  Een president die voor zijn burgers staat in plaats van ze van achteren neer te steken om zelf een mooi baantje bij de EU te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 7. elena zegt:

  Geweldig wat een kerel hij komt op voor zijn volk en zo hoort het ook, kijk naar Rutje hij is een speelbal van europa en laat met zich sollen , slappe hap die nederlander , hoera voor viktor en hiera voor Trump

  Like

 8. Sharon zegt:

  Respect voor de Hongaren die kiezen voor hun eigen identiteit en zich niet door een rattenplaag willen laten vergiftigen

  Like

 9. T.Troubadour zegt:

  Vele Europese leiders kunnen niet tippen aan deze leider,en het applaus van ee leden van het Europese Parlement zegt heel veel over het communistische kuddegedrag van deze leden en doet mij denken aan oude Sovjet tijden,BAH

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @T.Troubadour: 07.47. uur. Inderdaad communistisch kuddegedrag. En alleen de links-liberale mening en dictatuur der eussr, meent zich het recht te verschaffen, zich te mengen in een zaak, die alleen de Hongaren aangaan. De eussr, is een verschrikkelijke links-liberale dictatuur, gesteund door huichelaars, zich noemende christendemocraten.
   Voor mij mag de eussr volkomen kapot gaan, nu nog, als dat kan.

   Like

 10. hendrikush zegt:

  Nitwit Sargentini zal zich in haar verdere leven doodschamen voor het flutrapport dat dit heeft veroorzaakt. Groen en geel erger ik me aan de vele politici van haar kaliber.

  Like

 11. Stef zegt:

  Heerlijk om te lezen en weer een bevestiging voor ons Nederland te hebben ingeruild voor Polen dat nooit zijn vriend Hongarije in de steek zal laten.

  Like

 12. Patriot 2.0 zegt:

  Orban zegt het helemaal goed: degenen die geen persoonlijke offers hebben gebracht voor de verworvenheden van Europa, juist die (de linkse rakker) gaat hem en zijn land, veroordelen.

  Het is altijd hetzelfde met links: mooie praatjes , maar geen pijn lijden en geen verantwoording nemen. En dan verheffen ze zich op moreel gebied ook nog eens. Vrijblijvendheid ten top.

  Dank mijnheer Orban.

  Like

 13. Patriot 2.0 zegt:

  Het historisch besef ontbreekt in de EU, evenals een gedegen kennis van het Christendom. De EU beroept zich op lege idealen

  Like

  • BertG. zegt:

   Als je in een kerk gaat solliciteren, dan wordt een gedegen kennis van je verwacht over het christendom.
   Anders kan je het maar liever thuis laten.

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Weet je BertG, een EU-functionaris moet gewoon kennis hebben van het Christendom, want dat is een van de pijlers onder Europa. Als zo iemand het niet om religieuze redenen wil weten, dan moet hij/zij het toch in ieder geval om culturele en historische redenen weten. Toch is dat niet het geval.
    Bij Orban, en bij landen uit Oost-Europa, is die kennis wel aanwezig, en daarom kan Orban die onzin van de EU ook zo goed weerleggen.
    Denk je dat Judith Huppelepup er iets van begrijpt/weet? Ik zeg: NEEEEEE!

    Like

 14. Bob Koster zegt:

  Natuurlijk gaat dit plannetje van trutje Sargentini niet door. Zo’n besluit moet unaniem genomen worden, dus met instemming van de Visegrad landen. Denkt trutje S nu werkelijk dat dit zal gebeuren? Dan is ze nog dommer dan ik dacht.

  Like

 15. ed zegt:

  Onze linkse vrienden zijn net als de sprookjesboek volgers de weg ruimschoots kwijt,realisme van een struisvogel.Liegen en bedriegen mag voor de goede zaak .1984 is het waar ze mee bezig zijn.Bij 1hoofdsmurf in welke vorm dan ook veel voor weinige weinig voor vele.Politieke partijen wie totaal niks met elkaar hebben spannen samen om de waarheid te bestrijden.Gaat om geld en macht.Van zielige ezeltjes tot de mamma,s verdien model en een bodemloze put .

  Like

 16. Marc zegt:

  Orban: “Het rapport bevat 37 zwaarwegende feitelijke vergissingen. Hierover heeft gisteren iedere afgevaardigde een uit 108 pagina´s bestaand document ontvangen.”

  Ik heb mij rot gezocht naar dat rapport van Sargentini, maar kon het nergens vinden, ook niet op EU-sites. Nu blijkt Orban een tegenreactie gestuurd te hebben.

  Ik zou beide documenten graag willen lezen, maar zie niet waar ik die kan halen.

  Like

 17. Willem Sterk zegt:

  Ik sluit mij aan bij het bovenstaande, de echte leider van Europa.

  Like

 18. Lars030 zegt:

  Orban, volksheld en -vertegenwoordiger met ballen i.t.t. eunuch Rutte e.a. in Den Haag & ongekozen vreetschuur Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s