Emoties lopen hoog op in Drenthe: “Wij zijn bezorgde burgers, geen terroristen”

Screenshot_100

(Door: Remco Regterschot)

Laat het woord ‘windmolen’ vallen op Drentse veengronden en je weet: gezellig wordt het niet meer. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) houdt er zelfs een oogje in het zeil.

Vredige akkers, volle bosranden en nauwelijks ander verkeer. Af en toe glijdt een boerderij voorbij, stillevens met vrij zicht op de horizon. Een ritje over de ‘Hunebed Highway ‘(N34) is rustgevend op deze windstille, zonnige septemberdag.

De Drentse Poort in Nieuw Buinen. In het kantoor van Jan Nieboer hangen foto’s van hem met het koninklijk paar. “Maxima en Willem Alexander bezochten dit gebied in februari 2015 om onze zorgen aan te horen”, zegt de belastingadviseur, tevens woordvoerder van Tegenwind Veenkoloniën. Dat is de koepel van lokale actiegroepen tegen windturbines. Volgens hem leefden ze mee en waren ze gevoelig voor argumenten tegen windmolens in het gebied tussen Drenthe en Groningen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, burgermoed, demoniseren, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, meningsdictatuur, Milieu, nieuw fascisme, Overheid, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Emoties lopen hoog op in Drenthe: “Wij zijn bezorgde burgers, geen terroristen”

 1. Elisah zegt:

  Nederland is te klein en dichtbevolkt voor windmolens.
  Wanneer we duitsland doorkruisen, op weg naar een vakantiebestemming, zie je windmolens alleen in gebieden staan waar verder geen bewoning in de verre omstreek is.
  Velden vol zonnepanelen kom je ook tegen, dat lijkt me voor hier een betere bron voor energie dan die akelige molens, alleen de opbrengst zal in de wintermaanden helaas zeer gering zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Op vruchtbare akker- en weidegrond, plemp je geen zonnepanelen. Daar wordt ons voedsel verbouwd en grazen ons vee, wat vlees, melk en melkproducten geeft- Dat wordt namelijk niet in een fabriek gemaakt.

   Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:

    Tegenwoordig kunnen ze zelfs zonnecellen verwerken in glazen ruiten van bijv kantoorpanden etc, of op de daken, daar heeft verder niemand last van.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Lijkt me een beter idee als daarvoor akker- en weideland te gebruiken.

    Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ik herinner mij nog, dat ene PINOKKIO, Rutte (VVD) zei: ” Windmolens draaien niet op wind, maar op subsidie”. En kijk nu eens, wat een geweldige pleitbezorger; onze draaiende MP is geworden. Hoe lang moet de neus van hem nog worden.

  Geliked door 3 people

 3. Cathja zegt:

  Wordt er ooit wél naar bezwaren van de bevolking geluisterd?
  Ja?
  Dat zou dan nieuw zijn. Bezwaren worden met voeten getreden zolang er voor de overheid winst te behalen valt. Dat burgers zich ellendig voelen en tal van bezwaren aanvoeren interesseert hen geen bal.
  Windmolens plaatsen zijn het ergste wat een fraai landschap kan worden aangedaan, en wat de gezondheid van mensen en dieren kan schaden.
  Ik weet zeker dat Rutte en andere pluche-plakkers geen zicht hebben op die vreselijke dingen, en ook Willem-Alexander en Maxima hoeven zich geen zorgen te maken over een uitzicht op die rotdingen. Maar laatstgenoemden hoeven zich sowieso nergens zorgen over te maken.
  Ze hebben nergens gebrek aan en zullen dit ook nooit aan den lijve ondervinden.

  Dan heb je makkelijk praten.

  Geliked door 3 people

 4. Wim zegt:

  Een paar gedachten:
  1) Hoe naïef als je hierin gelooft: “Maxima en Willem Alexander leefden mee en waren gevoelig voor argumenten tegen windmolens in het gebied tussen Drenthe en Groningen.”
  2) De hele gang van zaken bewijst: volg je netjes de procedures en gebruik je redelijke taal, dan worden je argumenten gewoon genegeerd. Gebruik je andere middelen en directe taal dan ben je een terrorist.
  3) In Drenthe en Groningen knuffelde men graag ‘vluchtelingen’ maar sloot ondertussen de ogen voor de ontwrichting van het degelijks leven in de grote en kleinere steden. Nu daar ook de leefomgeving wordt kapot gemaakt (maar dan door windmolens) is het huis te klein. Terecht, maar wel selectief.

  Geliked door 3 people

 5. Tistochwat zegt:

  “Maxima en Willem Alexander bezochten dit gebied in februari 2015 om onze zorgen aan te horen”, zegt de belastingadviseur, tevens woordvoerder van Tegenwind Veenkoloniën. Dat is de koepel van lokale actiegroepen tegen windturbines. Volgens hem leefden ze mee en waren ze gevoelig voor argumenten tegen windmolens in het gebied tussen Drenthe en Groningen.

  Toen ik bovenstaande passage las, wilde ik in eerste instantie niet verder lezen (toch gedaan).

  LAAT ME NIET LACHEN! Alsof die ‘oranjes’ ook maar een greintje geven om het welzijn van hun ‘onderdanen’! O, o, o, wat léven ze toch mee! Wat moet Nieboer met een foto van die lui in zijn kantoor? Heeft hij dan écht niet door dat hij te maken heeft met een stel topacteurs?

  Die argumenten, verpakt in 350 pagina’s, werden in februari van tafel geveegd door de Raad van State. De hoogste bestuursrechter van Nederland stelde nationaal belang boven lokale vrees voor geluidshinder, windmolenlampjes, verpest uitzicht, waardedaling van huizen, verstoring van rust, slagschaduwen en gezondheidsrisico’s.

  Het interesseert zijne doorluchtigheid geen lor.

  Zijne Majesteit de Koning is Voorzitter van de Raad van State.

  https://www.raadvanstate.nl/over-de-raad-van-state/organisatie/samenstelling.html

  Like

 6. Nederland is een grote porseleinkast waar de grote rijksolifanten door heen rausen.
  Rekening houden met wie? Alleen met het beleggingsklimaat. Juist dat klimaat brengt ons problemen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Neilven zegt:

  Windmolens zijn horizon vervuiling, we moeten daar mee stoppen in een klein land als Nederland, er zijn genoeg alternatieven.

  Like

 8. Bob Koster zegt:

  Als je persé windmolens wil neerzetten doe dat dan op een plek waar de meeste wind is. Niet in Drenthe dus waar de wind het zwakst is. Goegel maar naar windkaart van Nederland.
  Ik heb een beter idee. Zet de 2.000.000 werkeloze moslims op een hometrainer met een dikke dynamo erop en dan de zweep erover. Een kamelenzweep, uit respect voor vreemde culturen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s