Racisme – hoge politieagent wordt mogelijk ontslagen voor het gebruik van de uitdrukking “witter dan wit”

Screenshot_116

(Door: Liam Deacon – Vertaling: “Wachteres”)

Een hogere Metropolitan [grootstedelijke = Londen] politieagent zou voor vermeend racisme kunnen worden ontslagen, nadat hij tegen zijn collega’s had gezegd dat zij “witter dan wit” moeten zijn als zij onderzoeken uitvoeren. De hoofdrechercheur, die werkt in de anticorruptie, is geschorst; hij mag een aantal taken niet uitvoeren en hij moet de mogelijkheid van een intern politieonderzoek voor ernstig wangedrag onder ogen zien. De algemeen gebruikte Engelse uitdrukking betekent “heel zuiver, eerlijk en moreel hoogstaand” volgens de Collins Dictionary, en verwijst niet naar ras. 

Breitbart

Nadat de agent de uitdrukking echter had gebruikt toen hij zich richtte tot collega’s, terwijl hij hen aanspoorde om foutloos en onberispelijk hun onderzoeken uit te voeren, werd een klacht ingediend, zeiden bronnen tegen de “Evening Standard”.

Toen zij de beschuldiging had ontvangen, gaf de Metropolitan Police die voor verder onderzoek door aan de politiewaakhond en de agent kreeg beperkte taken toebedeeld. Het onafhankelijke Bureau voor het Gedrag van de Politie onderzoekt de zaak nu en tegen de beschuldigde man is gezegd dat het onderzoek – om dit volledig uit te voeren – tot 12 maanden kan vergen.

De agent, die verbonden is aan het anticorruptie team van de Metropolitan Police, het Directoraat van Beroepsnormen, wordt naar verluidt “zeer gerespecteerd” binnen de afdeling en ontkent ten stelligste dat de zinsnede op een racistische manier werd gebruikt.

David Kurten, woordvoerder van de UKIP op het gebied van onderwijs en lid van de Londense Assemblee, bekritiseerde het politiekorps scherp vanwege politieke correctheid:

“Terwijl Londen in een spiraal van gewelddadige criminaliteit terechtkomt, besluit de Met politie een hoge officier met ontslag te bedreigen omdat hij ‘witter dan wit’ zegt – een eeuwenoude Engelse uitspraak, die nu door de fascisten van de diversiteit als ‘racistisch’ wordt beschouwd,” merkte hij op.

Politie insiders zeiden tegen de ”Standard” dat het interne onderzoek aantoont in welke mate het proces van onderzoek naar wangedrag bij de politie schadelijk is geworden. “Deze opmerking had geen slechte bedoeling… Hier is het proces om wangedrag te onderzoeken niet voor”, zei men. “Dit is geen corruptie, dit is geen ernstig wangedrag. Er moeten informele manieren zijn om hiermee om te gaan, vooral in een tijd waarin we zo weinig ervaren agenten hebben”.

Een woordvoerder van de “Plain English Campaign” [Campagne voor eenvoudig Engels] antwoordt als volgt op het ‘ernstig wangedrag’ van de agent:

“Aangezien de zinsnede ‘moreel onberispelijk’ betekent en in die context en met die bedoeling wordt gebruikt, lijkt het nogal belachelijk dat de agent in kwestie überhaupt wordt onderzocht, laat staan vanwege ‘ernstig wangedrag’.”

Tot voor kort was de term volledig onomstreden en werd hij zelfs gebruikt door oud-premier Tony Blair.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Liam Deacon

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Londen, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Racisme – hoge politieagent wordt mogelijk ontslagen voor het gebruik van de uitdrukking “witter dan wit”

 1. Marijke zegt:

  Dit zal Sylvana en alle andere zeurpieten zeer welgevallen. Hoop dat de agent niet ontslagen wordt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ruud zegt:

  De gekte neemt hysterische vormen aan. Dit kan slechts stoppen door massaal en anoniem uit de school te gaan klappen.

  Geliked door 4 people

 3. Guus Velraeds zegt:

  Deze hoofd inspecteur van de afdeling corruptie zaken is misschien aan het porren in lopende corruptie zaken. Corruptie zaken waar belangrijke politie vertegenwoordigers in betrokken zijn. Als dat het geval is dan is het verklaarbaar dat zekere belaagden een stok aan het zoeken zijn om hem weg te werken en het onderzoek te frustreren.

  Geliked door 3 people

 4. Thom zegt:

  Hij had het kunnen weten want zijn baas de burgemeester is getinter dan getint en gekker dan gek. Je bent in gevarenzone als zo’n dwaas ook maar denkt dat hij iets kan vinden wat zijn Pakistaanse reet kan roesten.

  Geliked door 3 people

 5. Hannah zegt:

  Eigenlijk te belachelijk voor woorden. Over de aanklager wordt niets gezegd. Zo een zeikneus moest is op zijn/haar nummer worden gezet. Belediging van ambtenaar in functie, obstructie van zijn werkzaamheden, verdoen van tijd van degenen die hier onderxoek naar moeten doen, haatzaaien, noem maar op. Schrijf maar uit die boetes.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bezorgde burger zegt:

  Na het interview van Tommy Robinson met the Rebel Media verbaasd me niks meer daar in Engeland.
  Wat is er toch met dat nette land, waaraan wij onze bevrijding te danken hebben, gebeurt?
  Een islamitische burgemeester aan de mach en iedereen begint elkaar te verlinken en te bestraffen.
  Deze ontwikkeling moet voor West Europese leiders inmiddels opwindender zijn als porno…..

  Geliked door 3 people

 7. Trucker zegt:

  Dat is waar dat WIJF baas is van de politie in Londen, die de islam(ieten) “niet wil beledigen” door islamitische slachters niet islamitisch te heten maar “terroristen”.
  Heb van dat wijf haar geneuzel onlangs ergens in één van de topics een videootje gepost weet niet meer waar, staat ook bij Bonii op BNI.
  Wit is straks verbannen en wordt bleekscheet.

  Geliked door 2 people

 8. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  diep zit oom agent in de shit,
  door ’t gebruiken van “witter dan wit”
  en dus niet om zich te wassen…
  hij zal op moeten krassen
  ben benieuwd wat er écht achter zit… 😛
  .

  Geliked door 5 people

 9. kampersrene zegt:

  Binnen afzienbare tijd om ons tegen racisme te beschermen komen er borstspeldjes op de markt
  ..”””.Ik hou van negers en getaande broeders””””

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Engeland schaft zich af! En weer wordt de “blanke mens”, overal de schuld van gegeven. Hier is kwaadaardige opzet in het spel.

  Geliked door 2 people

 11. koddebeier zegt:

  Een heel vies fascistisch clubje die Britse politie .

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Hoe intelligente mensen zo ver kunnen komen dat zij een uitdrukking die al eeuwen in positieve zin wordt gebruikt, plotseling als discriminerend en dus slecht kunnen gaan zien, is mij een raadsel.

  Daar moet je wel politiekcorrect/links voor gehersenspoeld zijn.

  God-zij-dank ben ik nog net op tijd de linkse waanzin ontvlucht..

  Geliked door 2 people

 13. Wachteres zegt:

  Dalai Lama: FAR RIGHT Nationalist & Tibetan Supremacist

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Het lijkt me goed dat een speciale commissie uit alle geledingen van de Metropolitan politie zich gaat bezig houden met welke uitdrukkingen in de Engelse taal politiekcorrect acceptabel zijn en welke niet.

  Het voltallige personeel kan dan een lijst met verboden uitspraken overhandig krijgen, plus de straf die er op ligt als men de gore moed heeft die gezegdes toch te gebruiken.

  Dat scheelt maandenlang overleg en het peroneel weet waar zij zich aan te houden hebben.

  Geliked door 1 persoon

 15. Wachteres zegt:

  https://www.telegraaf.nl/video/2562957/gruwelijke-mishandeling-verkeersregelaar-gefilmd

  Gruwelijke mishandeling verkeersregelaar gefilmd

  35 min geleden in VIDEO

  Heftige beelden van een mishandeling afgelopen vrijdag in het Engelse Birmingham. De politie is naarstig op zoek naar de daders.

  Like

 16. Elisah zegt:

  Racisme wat er met blanke meisjes gebeurt…
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6169489/Sarah-repeatedly-raped-twice-forced-marriage-EIGHT-abortions.html

  Is this the worst sex grooming case of all? Abducted as a teen and held prisoner for 12 YEARS, Sarah was repeatedly raped, twice forced into marriage and had EIGHT abortions
  The white English girl was raped by her new husband within minutes of marriage
  She was studying at college, hoping to train as a midwife as a shy 15-year-old
  Sarah’s abuse went on while her distraught family’s pleas for help were ‘ignored

  Like

  • Wachteres zegt:

   En dat gaat al zo’n twintig jaar door. Men mag/durft er niets tegen te doen, omdat men bang is voor racist te worden uitgemaakt.

   DUIZENDEN meisjes zijn het slachtoffer geworden.

   Het grote gevaar in Europa is niet in eerste instantie de islam, maar politiekcorrect/links.

   Like

  • Wachteres zegt:

   Ik ben het artikel aan het vertalen, Elisah! Dramatisch!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s